Vianoce a darčeky - kruh nevďačníkov
No poďme nevďačníci, čo také úplne mimo ste dostali pod stromček tento rok 🤣🤣🤣
U mňa tento rok celom dobré, darčeky veľmi potešili, až na dva:
- Sada školských akvarelových farieb a školský zošit aby som mala do čoho maľovať (darujte umelcovi ktorý maľuje a predáva obrazy takéto niečo..... Neviem či to bol pokus o hodnotenie kvality môjho umenia 🤣🤣🤣)
- svokra miluje také tie sladké ovocné vône v kozmetike. Ja to neznášam, mne to smrdí. Ja mám rada jemné bylinkové vône. A tak som dostala sadu sladkej kozmetiky, sprchový gél, šampón, mydlo, krém, telový gél... Som to otvorila, naplo ma a ona: veď ty mne vždy také kupuješ! A ja - lebo viem že ich miluješ, tak ti nekúpim také čo neznášaš ale také čo máš rada predsa!!! 🤣🤣🤣 Ona si myslela že keď jej také kupujem tak preto lebo mne sa páčia, ani jej nenapadlo že niekto kupuje darčeky podľa toho čo sa páči obdarovanému 🤣🤣🤣
Ale pobavilo. Svokra má novú kozmetiku a farbičky dostane neterka ☺️☺️☺️
@anonym_9d1240 asi je to aj o kvalite danych obliecok. mam take, makucke, od umeliny je to na mile daleko. Jasna, su to obliecky na zimne obdobie, v lete by bolo pod nimi teplo. Ale inak su super, cela rodina ich zboznujeme, tak som vcelku prekvapena z takehoto hodnotenia
@anonym_32fe77 Sú aj kvalitné, nie umelé, ale sú strašne hrubé, v izbe pri 20 stupňoch sa pod nimi nedá spať. Na holých nohách, vadí aj ten chĺpkatý materiál.
ale s tými sprchačmi to je sranda - sa tú rozčuľujú niektoré že čo je to za dar - a moja mama si ho toho roku vyslovene vypýtala, že chce a syn sa tiež poteší keď dostane, si nemusí robiť starosti a kupovať sám… 😏
@mirage ja neviem co ich tie sprchace tak irituju ze stale riesia preco sa to nam nepaci 🙂
@anonym_2d3b96 no asi lebo ich nakupili celej rodine a tesia sa ako "od srdca" poriesili darceky sprchacmi. A teraz ze sa to niekomu nepaci? Aka to drzost? 🤣
Ja neviem či sa mám smiať alebo plakať nad takýmito témami. Každý kto obdaroval si dal námahu a niečo kúpil a nie každý vie vyberať darčeky, nepamätá si všetko, plus finančne možnosti. Mne to príde ako nárek malých detí a áno, je to nevďačné.
@alica110 ak niekto obdaroval zbytočnosťou a hlúposťou, dal len tak aby niečo bolo, tak námahu si nedal žiadnu. Radšej žiadny dar ako taký 🤷♀️
Ja som raz dostala ako dar ustnu sprchu. Nic by na tom nebolo, keby Ta osoba odo mna minimalne 100x hoc kedy nepocula ze sa mi to hnusi a nikdy by som ju nechcela... ach
@ivik4 chápem ja som raz dostala od muža sonicku kefku možno niekoho by potešila ja som ju nechcela a používa ju dcéra.Alebo tričko s mega značkovým nápisom vie, že také nenosím max mini logo.Mikroplysove návliečky mám jedny a mám ich rada aj, keď kupujem iba bavlnené, ale nikdy nenavliekam plachtu, ale zvlášť.Je v tom take teplo, že by sme mohli spať na terase
@alica110 ak niekto obdaroval zbytočnosťou a hlúposťou, dal len tak aby niečo bolo, tak námahu si nedal žiadnu. Radšej žiadny dar ako taký 🤷♀️
@anonym_82ec8b ved ak niekto vyslovene chce sprchace je to uplne ok, aj moja sestra si pytala dostala ale vybrala som take lepsie znacky.
@anonym_372423 v com mate diery?
@tykat normalne aj v trube,to prehorelo a vcera muz cistil trysky na sporaku a aj tam diery.No ozaj to vyrabaju s plieskov.
@tykat normalne aj v trube,to prehorelo a vcera muz cistil trysky na sporaku a aj tam diery.No ozaj to vyrabaju s plieskov.
@anonym_372423 fakt? Tak toto by mi nenapadlo. Aku znacku mate? Ved to je hrozne po 3r menit spotrebice.
Mikroplyšové návlečky pre celú rodinu, nič horšie asi nie je. Rozmýšľam či posunúť na charitu alebo do útulku.
@anonym_15c17d Nenávidím mikroplisove obliečky, najmä.plachtu, mám pocit, že spím na gauči 😶
@anonym_372423 fakt? Tak toto by mi nenapadlo. Aku znacku mate? Ved to je hrozne po 3r menit spotrebice.
@anonym_38620c pozriem doma,ked pridem.No ani mna by hlavne ten vrch nenapadol,plynova platna.
Tato tema je skvela🤣 konecne mozem prehlasit, ze toho roku som nedostala nic nezelane. Asi preto, ze som si darceky kupila sama😂 a iba od muza lego.
@anonym_82ec8b ved ak niekto vyslovene chce sprchace je to uplne ok, aj moja sestra si pytala dostala ale vybrala som take lepsie znacky.
@anonym_2d3b96 ak chce tak ok. Pre mňa osobne je dar niečo osobné, akt obdarovania, daného človeka poznám, vždy sa trafím, prekvapím, poteším. Obdarovaný má radosť. Neobdarúvam len tak, lebo vianoce a všetkých do radu. Pre mňa sprcháč je totálne fiasko, ako keby sa ľudia doma nemali čím umývať🤦♀️ No a akože darčeková krabica Nivea alebo Fa, Palmolive, to je jedno aká značka z prvého stojana v drogérie v akcii za 4,99 to už mi je len osobný dar. 99 percent kupujúcich schmatne do košíka, len aby bolo. Nenávidím takéto obdarovanie.
Vianoce oslavujeme s manzeloviu rodinou. Pred 7 rokmi som dostala - aromalampu, biely sal (nosim makeup, takze sa tejto farbe vyhybam), biele vzorovane silonky (nenavdim sukne, tak neviem preco), dezertne vydlicky, plastovy odkvapavac na riad(???). Nasledujuce Vianoce som rodine navrhla, aby sme si dali len darceky, ktore sa daju vypit alebo zjest. Fungovalo a teraz posledne 3 -4 roky si dospelaci uz nedavame vobec nic, darceky len pre deti a budget je 25 EUR na dieta. Vrelo odporucam, ziadne starosti s darcekami, ziadne zbytocnosti, pre tie deti si vzajomne posleme odkazy aobjedname, pre starsie deti peniaze rovno do obalky.
@elin2525 Ináč sa snažím pretlačiť toto už roky aj ja, len mi tento rok došlo, že polka rodiny je bezdetných a prišlo mi blbé proste povedať švagrinej či sestre, ktoré deti nemajú, že vy kúpte našim deťom niečo a vy dostanete veľké nič 🫤
Ale tiež by som bola za, aby sme si nedávali tie zbytočnosti. Furt len drobnosť tam, drobnosť sem a dokopy je to jedna veľká draha kopa drobnosti, ktorá keby aspoň urobila nejakú reakciu... Tento rok som sa fakt aj snažila, aj som to všetko balila s takým očakávaním, že som zvedavá na reakcie a reakcie neboli žiadne. Proste nič. Ani ďakujem, nič. Všetci v Tom zmätku začali rozbalovat všetko naraz, ale schválne som sledovala očami, a ozaj že nikto nepovedal ani ďakujem. Tak ja už fakt že to prestanem asi robiť, lebo ide do toho dosť vela jednak peňazí, ale najmä energie, nezabudnúť na nikoho, snažiť sa sledovať záujmy, preferencie a potom ani vlastne netuším, či som dotyčného potešila, alebo sklamala.
@anonym_38620c truba Mora,a platna concept
Ináč, na otázku čo si prajem už roky hovorím to isté: normálne darčekový kôš, alebo pre mňa za mňa aj v taške od DM (tu viem vyuzit aj neskôr 😅) prostriedky na pranie a upratovanie: nie tie blbé oleje, ale normálne Sanytol, Kapsule do prania či do umývačky, Sanytol do prania, nie som náročna, kľudne vsetko aj DM značku, AJAX, a sprchove môže byť, aj DIXI (ja ich šampóny mám celkom rada), fakt nie som náročna, ale nejak to ignorujú ľudia 😅 Viem, že toto spotrebujem, zíde sa vždy, kdežto tie osobnejšie veci, šatky, šaly, peňaženky, tam sa málokedy trafia ľudia, zvyčajne to padá na farbe a ja to potom posúvam ďalej, lebo viem, že mi bude svetlo ružový šál zbytočne stáť v skrini.
Čo ale najviac nemám rada su jedlé veci, čaje, čokolády, atď. Resp. nech je to kľudne aj kilo zrnkovej kávy, či balenie ovocného čaju, nemám rada tie nepraktické kazetové veci, ktoré sú mini, a vlastne tu peknu krabičku aj tak vyhodis, či rôzne vianočné edície čajov, sú zvyčajne bylinkové a ja taký čaj nepijem. Akože poteší, podakujem sa, ide o tú námahu a tak, ale vyslovene zvyknem hovoriť, že toto radšej nie, že keď už chcete napríklad med, tak mi dajte kilo normálneho medu od včelára, nie nejakú fensi krabičku s mini medikom a voskovou sviečkou 😁
@anonym_2d3b96 ja chcem sprcháče, úplne hocijaké, len nie tie sladké ovocné vône, to nedám ani keby som chcela. Ako mladá som mala obrovské ženské problémy, mamina mala vo wc takú tú jablkovú vôňu - tie guličky - a mne sa to proste v hlave spojilo s tou krvou a bolesťami až tak že ma pri tých vôňach napína. Jablko ako ovocie úplne v pohode, ale také tie sladké kozmetiky proste mi dvíha žalúdok. Aj keď niekto použije takú voňavku a ja to cítim vo výťahu tak idem pešo, nedávam to. Jedinú vôňu čo zvládnem z tých sladkých je jahoda.
Ale keď viem že to niekto miluje, tak mu kúpim lebo viem že to miluje. Len nechápem ako si niekto môže z tohto vyhodnotiť že keď si to kúpila ty mne, kúpim aj ja tebe a potom sa čudovať. Fakt hocičo iné a budem skákať od radosti, ale toto napnutie nepotlačím, to sa nedá pretvarovať až tak 🤣
@anonym_2d3b96 ja chcem sprcháče, úplne hocijaké, len nie tie sladké ovocné vône, to nedám ani keby som chcela. Ako mladá som mala obrovské ženské problémy, mamina mala vo wc takú tú jablkovú vôňu - tie guličky - a mne sa to proste v hlave spojilo s tou krvou a bolesťami až tak že ma pri tých vôňach napína. Jablko ako ovocie úplne v pohode, ale také tie sladké kozmetiky proste mi dvíha žalúdok. Aj keď niekto použije takú voňavku a ja to cítim vo výťahu tak idem pešo, nedávam to. Jedinú vôňu čo zvládnem z tých sladkých je jahoda.
Ale keď viem že to niekto miluje, tak mu kúpim lebo viem že to miluje. Len nechápem ako si niekto môže z tohto vyhodnotiť že keď si to kúpila ty mne, kúpim aj ja tebe a potom sa čudovať. Fakt hocičo iné a budem skákať od radosti, ale toto napnutie nepotlačím, to sa nedá pretvarovať až tak 🤣
@anonym_autor mne kozmeticku kazetu kupil manzel ale nebol to jediny darcek ostatne veci som dostala ozaj co som chcela, paradoxne to FA mu prislo ako fajn doplnok, prakticky aj ked nevedel ze FA nemam rada nejako si to nespojil, ze to nepouzivam, ze to v kupelni nikdy nevidel 🙂 Zas nerobim z toho tragediu, chcel nieco prakticke, nie drahe tak to takto vybral lebo zvysok som dostala fajn veci co som naozaj chcela
Ja neviem či sa mám smiať alebo plakať nad takýmito témami. Každý kto obdaroval si dal námahu a niečo kúpil a nie každý vie vyberať darčeky, nepamätá si všetko, plus finančne možnosti. Mne to príde ako nárek malých detí a áno, je to nevďačné.
@alica110 ja sa zasa smejem keď niekto založí tému ktorú ešte aj nazve že je pre nevďačníkov, a niekto si ju prečíta aby ho mohol zdrbať za to že je nevďačník 🤣
@elin2525 Ináč sa snažím pretlačiť toto už roky aj ja, len mi tento rok došlo, že polka rodiny je bezdetných a prišlo mi blbé proste povedať švagrinej či sestre, ktoré deti nemajú, že vy kúpte našim deťom niečo a vy dostanete veľké nič 🫤
Ale tiež by som bola za, aby sme si nedávali tie zbytočnosti. Furt len drobnosť tam, drobnosť sem a dokopy je to jedna veľká draha kopa drobnosti, ktorá keby aspoň urobila nejakú reakciu... Tento rok som sa fakt aj snažila, aj som to všetko balila s takým očakávaním, že som zvedavá na reakcie a reakcie neboli žiadne. Proste nič. Ani ďakujem, nič. Všetci v Tom zmätku začali rozbalovat všetko naraz, ale schválne som sledovala očami, a ozaj že nikto nepovedal ani ďakujem. Tak ja už fakt že to prestanem asi robiť, lebo ide do toho dosť vela jednak peňazí, ale najmä energie, nezabudnúť na nikoho, snažiť sa sledovať záujmy, preferencie a potom ani vlastne netuším, či som dotyčného potešila, alebo sklamala.
@anonym_8c92e2 Mrzi ma to, bohuzial dnes je uz prehnana doba, sme zavaleni vecami, vsade - obchody, domacnosti. Uz sa ludia a aj deti netesime tolko z darov, lebo si v podstate vieme skoro vsetko kedykolvek kupit. A deti stale nieco dostavaju, ja mam na to nonstop nervy, v skolkach, na kruzkoch, navstevy. Inak chapem s tymi bezdetnymi a darcekami pre nich, mozno nabuduce nejaku poukazku na zazitok (masaz, ochutnavka vin), alebo darcekovu poukazku do obchodneho centra a oni uz si nieco za to kupia.

Ja som dostala kozmeticku kazetu Dixi. Vobec tuto znacku nepouzivam. Pouzivam tuhe mydla,specialne na citlivu pokozku,ale kupil mi to moj syn a bol taky pysny,ze kupil z vlastneho vreckoveho,ze sa s tym namydlim,aj keby som sa vyhadzala,aby mal radost😂
@anonym_819fbe 😅