Vianoce u rodičov/svokrovcov?
Ahoj. Mame s manzelom dilemu, sme prvy rok manzelia a planujeme aj deti, tak som rozmyslala, ze bolo by fajn, ak by sme niekedy na Vianoce isli k nasim, vladne tam prijemna atmosfera sviatocna, vsetko krasne vyzdobene, skvele jedlo, pozerame rozpravky... Lenze ak by sme isli k nasim, znamenalo by to, ze o rok musime ist k svokrovcom, pretoze by sa hnevali, vadi mi, ze u nich je atmosfera chaoticka, nevari sa nic specialne, vsetci mobily v rukach... Nie su to zli ludia, dokazeme sa porozpravat a vsetko, ale pri kazdej navsteve sa tam citim tak cudzo, rovnako manzel je na mojej strane, chape ma, ze je to ine, nez v akom prostredi som vyrastala, tesi sa, ked ide k rodicom, ale po vikende je rad, ze bude mat klud.. Mate niekto podobny problem v rodine? Tento rok budeme sami, ale ked pridu deti, chcela by som, aby si to uzili aj nasi s vnucatami... (ano, hypoteticka otazka, preto prosim nepiste, ze ked budu deti, uvidi sa a pod, rada by som si precitala vase skusenosti v rodine ohladom vianoc). Dakujem
Kym sme nemali deti, tak jeden rok k mame, druhy k svokre..jasne, ze u maminy je to ''lepsie'', lebo to je to co poznas, aj ja to tak mam. Odkedy su deti, tak som ''stahovanie'' zatrhla, sme doma, robime si vyzdobu, stedru veceru, sviatky podla seba (a hlavne harmonogramu deti :D ). Na dalsi den ale vsetci z oboch rodin pridu ku nam na obed, posedenie, rozdavanie darcekov..
My sme na Vianoce vsetci spolu. Moj muz, nase deti, moji rodicia, babka, moj brat. A k tomu svokra, ta uz je sama z muzovej strany rodiny. Sviatkujeme u nasich, tam je najviac miesta. Pre nas su Vianoce hlavne o detoch a obe strany rodiny si ich chcu pri stromceku a darcekoch uzit, takze sme proste spolu. Chvala bohu vsetci so vsetkymi vychadzaju 🙂
Ja to mám naopak bývame z moju mamu a snou aj trávime Vianoce a ja by som chcel byť na.vianoce sama🙄(myslím manžel deti) ku svokre ideme na ďalší deň pozbierať aspoň darčeky lebo ona je nerada keď sme tam ,deti jej tam robia bordel ževraj
Na Vianoce má byť rodina doma, pri stole. Návštevy rodičov a svokrovcov od 25.12.
@mirro pre mna je rodina aj svokra aj rodicia
My chodime naprillad druhy den. Spravi sa ta ista vecera, vsetko , a v podstate mi to pride fajn pre deti, lebo maju akoby dlhsie vianoce ak ma chapete. Nekonci stedry den tim stedrym ale znova je vecera a darceky druhy den u svokrovcov napriklad 🙂
U nás je problém ten, že všetci sa chcú stretávať 25 a potom nevieme koho uprednostniť, lebo každý už niečo má 26. Nebaví ma to už. Tento rok bude asi tak že si pôjdeme každý ku svojim 🤷🏼♀️. Stretávame sa aj so súrodencami a ich deťmi a našimi deťmi z predchádzajúcich manželstiev tak je to naozaj hrozne a hlavne naše rodiny akoby oddelené keďže každý akoby patril inde. Už tento rok konečne po 10 rokoch vzťahu mi je to už úplne jedno kde budem a či budem. Fakt ma to už nebaví. Na začiatku som robila všetko preto aby sme boli aj tu aj tam, ale aj s rodinami celými sa stretli ako sme to vzdy zvykli, dušu som išla vypľuť no i tak jasne, že to kadejako (ne)vychádzalo. Dnes, aj keby nejdem nikam, nevadí mi to. Ale záleží aj na vzťahoch v rodinách... To asi najviac ovplyvní. Ale už rokmi aj tým že nie som najmladšia fakt nemám energiu toto riešiť a triasť sa aby to každému vyhovovalo, aby sme sa každý s každým stretli.
A ešte, stále je všetko na mne. Tento rok? Mama vraví dohodnite sa - každému to povedala. Pointa? Dohodnite sa znamená že ja mám poskladať našu rodinu dokopy ako vždy. Inokedy sme už vedeli čo a ako, teraz je otvorený dátum 25 aj 26 lebo nevieme prísť všetci v jeden deň. Neriešim. Nie som sama v tejto rodine 🤷🏼♀️.
My sme na Vianoce doma a potom ideme k mojej máme a ďalší deň ku svokrovcom

My sme síce manželia pár mesiacov ale mala ma už rok a pol.. Stále bol. Každý u svojich rodičov, no minuly rok sme už s malou boli u svokrovcov... A tento rok ideme k mojej mamke. Takto je to lepšie aby sa nikto neurazil 🤣