Vianočné darčeky - dospeláci

9. dec 2023

Ahojte, v mojej rodine si kupujeme darčeky všetci každému . Pre nich už mám kúpené všetko, ale čo sa týka manzelovej tak tam nemám nič . Svokra povedala aby som deťom nič nekupovala (19 a 23r ) že sú už dospelý ale oni proste každý rok čakajú . Vždy keď prídeme sadneme a hneď sú tam .
No a nedaj im nič . Detto svagrinej neviem čo . Proste len nejakú drobnosť .
Ona mi písala že mi kúpila šálky na kávu .
No ok , môjmu mužovi nič a dcere nejakú debilinu. A teraz bábo rad čo im mám kúpiť ? Aby nepovedali že nič nedostali ,je mi to fakt blbé nič nedat.
Ďakujem za radu

surama
9. dec 2023

Kozmeticke krabicky? Napr. take co mas sprchovy a sampon.

zeldia
9. dec 2023

Potraviny: kava čokoláda liker med orechy čokoľvek čo sa zje pripadne posunie dalej a nezavadia roky po pivniciach

autor
9. dec 2023

@zeldia deťom? 😁

zara1357
9. dec 2023

V lidli mali take akoze porcelan vianocne nádobky- to by som zrejme švagrine. A pre 19 a 23 voňavku, lego pre dospelych? Alebo nivea balíček kozmetiky? To sa podla mna vzdy zíde..inak ja ked neviem čo kúpit, tak kupujem knihu.

alex49
9. dec 2023

Kozmetika, keď sa nebude páčiť môžu darovať ďalej. Mňa by nepotesila šálka a podobne blbosti. Šálok mame veľa, dekoračné pracholapace tiež.

zeldia
9. dec 2023

To je deťom? Pardon 😏. Tak balíček ako na Mikuláša čokoládová figúrka pripadne ovocie? niečo co nehodia hneď do kosa po tvojom odchode. Ale tak švagriná a 23 r človek už kavu a cokoladu môže, či nie?

alex49
9. dec 2023

Ja som pochopila, že pre tie 19 a 23 ročne "deti". 🙄 To sú dospeláci a môžu dostať aj kávu alebo alkohol.

janai1
9. dec 2023

však píšeš ze tie "deti" majú 19 a 23 rokov. To im chceš kúpiť sladkosti keď balíčky s kávou, vínom atď. nechceš ?

lilianka28
9. dec 2023

Kniha, ak radi čítajú. Kozmetika, parfum - veď vieš aké a či používajú.
Ja som kupovala poukaz na 2 hodiny do wellness a tiež poukaz na večeru do lepšej reštaurácie.

kvietok2012
9. dec 2023

Detom darcekove poukazky do dm, svagrinej sviecku yankee candle.

autor
9. dec 2023

@alex49 veď ani mňa to neteší ale keď už mi to kúpila tak čo 😁

autor
9. dec 2023

@alex49 oni nechloncu a zas kávu ja Vianoce by som nedala nikomu .
Ostanem asi pri kozmetike

autor
9. dec 2023

@janai1 to sa nedáva na Vianoce. Káva ? Bože by som sa od hanby prepadla .
A neviem ako u vás ale u nás deti nikto nepijú alkohol a ani kávu . Keď aj kávu skôr by som to dala k meninám ako dodatok a nie na Vianoce

lindous
9. dec 2023

Deti (síce dospelé, ale rozumiem, mňa v tomto brali v rodine ako dieťa, kým som študovala) potešia najviac peniažky si myslím a kúpia si čo chcú, keď nechceš vyslovene peniaze, tak darcekovú poukážku do HMka., kníhkupectva, brlohu, atd podľa záujmov

autor
9. dec 2023

@lindous áno ďakujem ale nakoniec som sa rozhodla pre kozmetiku .
A mooozno nejaké tričko im kúpim
🙂

alazala
9. dec 2023

My dávame dospelým deťom peniaze , ale k tomu ešte vždy 1-2 drobnosti napr. knihy, oblecenie (skôr doplnky ako šál, opasok..), lepšia kozmetika , pekná bižutéria.. nič veľké , ale pekné 😍

muchotrafka298
9. dec 2023

ja by som dala darcekove poukazky bud do nejakeho obchodu, ked viem, ze tam nakupuju alebo do nakupneho centra. Tam si proste vyberies vzdy podla seba. Ano, je to neosobne, minule som niekde citala, ze to su trapne darceky. Ale vzdy lepsie ako nejaky "pracholapac" v style soska, salka alebo doza.

Zalezi aj na tom, aky mate vztah a za mna aj to, ze za kolko oni davaju priblizne tebe. Ja to takto nepocitam,ale aby neprislo k trapnosti, ze oni Ti napriklad daju nieco za 5 EUR a ty im das za 50 napriklad. Lebo to sa mozu potom citit trapne obidve strany.

ja keby som dostala kavu na Vianoce, nejaku z praziarne, kvalitnu, tak ma to potesi.

janai1
9. dec 2023

Tak keď sa bavíme o káve za 3€ z tesca, tak áno, to by ma hanba fackovala. Ale teda balíčky ktoré obsahujú aj degustačnú kávu nemám problém darovať aj na vianoce.

tykat
9. dec 2023

Kazdemu po 5-10 zrebov 😁 podla toho kolko chces investovat.

tykat
9. dec 2023

Tak u nas zase kozmetika pod stromcekom vobec.

0silvia0
9. dec 2023

Dedoles ponozky a 20 euro, u nas sa dava dospelym detom takto

mima86
9. dec 2023

Kniha je skvely darcek

autor
9. dec 2023

@muchotrafka298 veď práve že oni nám absolútne nič
A zas moc investovať veru nechcem ,je nás strašné veľa . A veru nemalé peniaze som už oplieskala

autor
9. dec 2023

@janai1 áno ale píšem že nepijú

autor
9. dec 2023

@mima86 áno ale oni sú len za Pc
Nič viac

muchotrafka298
9. dec 2023

Tak toto zasadne meni situaciu, ze vlastne davas len ty a stoji Ta to nemale peniaze. Je na case sa dohodnut, ze si dospeli darceky davat nebudete. To nie je o lakomosti, pockaj, to zas hejty tuto dostanem, ale o tom, ze to je len z jednej strany, z druhej nula nula nic. Mna by toto nebavilo a tiez mi nerastu peniaze na strome. Ja som toto zazila, ze som dostavala uteraky co boli niekde zadarmo za body v nejakom obchode, kazdy iny, najlacnejsi balik kavy a mala som byt stastna, ake uzasne darceky som dostala. Z druhej strany boli pozadovane vonavky, draha kozmetika, sampony profesionalne a podobne veci.

tiezjedna
9. dec 2023

lístky do kina👍

autor
9. dec 2023

@muchotrafka298 veď práve, ja som aj hore písala že mi kúpila šálky (konkrétne v pepcu 2ks ) manželovi nič a dcere tiež nejakú debilinu v pepcu. Za to mi je to také že peniaze im nedám určite. Peniaze dávam synovcovi lebo je to športovec a tomu ozaj nemám čo dať . Ale proste viem že moja dcéra od nich dostane dačo normálne . Pre to som sa rozhodla že to bude kozmetika. Proste nie je to menej ako dostanem ja a zas neminiem ani ja veľa na nich

autor
9. dec 2023

@tiezjedna ďakujem za rady už som rozhodnutá. A sú to deti čo sedia doma deň čo deň a nikam nechodia . Len pozerajú do Pc

muchotrafka298
9. dec 2023

Tomuto ja uplne rozumiem. Nie som lakoma, ale tiez by ma nebavilo neustale niekomu kupovat veci za XY EUR a dostat potom salku z Pepca za 2 EUR pripadne nic. Na tvojom mieste by som sa proste na rodinnom stretnuti dohodla, ze sa bude kupovat iba detom, dospelym nie. Jasne, ze by som to nepovedala tak ze "Nestojim o vase debiliny a ide to do penazi" alebo nieco jemnejsie napriklad, ze to nei je o darcekoch, ale dospeli ludia si kupia co chcu a potrebuju celorocne, treba spravit radost detom alebo take nieco. Kupis kozmeticke balicky, teraz som videla na ne akciu v Tescu - 30 percent a mas vybavene. Ci je to originalne? Nie. Je to darcek? ano.