Výber vína Mrva & Stanko na 60. narodeniny. Odporučte najlepšiu odrodu?
Zdravím, otec bude mať 60 a chcel by som mu kúpiť dako kvalitné slovenské víno. Všade chvália značku Mrva & Stanko. Ktorá odroda je od nich taká topka čo nikoho neurazí? Je lepšie dako červené alebo biele? Nechcem dako tresnúť vedľa, lebo on je taký trochu vinár-amatér a dako sa do toho vyzná tak nech nie som za trapasa.
Ak pije najradšej víno, tak pravdepodobne má svoju obľúbenú odrodu. Má rád biele, ružové alebo červené? Suché, sladšie, aromatické? Mne napríklad chutí od MS ružový cabernet, ale ak má tvoj otec rád skôr muškát, tak mu sauvignon možno nebude chutiť. Takže nerieš, čo chutí cudzím ľuďom. Pozeraj odrodu, akú má rád tvoj otec. Ak nevieš, opýtaj sa mamy alebo nejakého otcovho kamaráta. Čo sa týka značky, ak otec pije vína za 3 eurá, tak MS bude fajn. Ale ak je vinár a bežne si dopraje kvalitnejšie víno, tak MS je štandardné obyčajné víno, nič extra.
Ak nevieš aké víno má rád a celkovo 60 je okrúhlina, tak by som rozmýšľala skôr smerom k vstupu na degustáciu vín alebo do otvorených pivníc a spravte si pekný deň spolu s výletom 😊
Záleží aké víno preferuje, a k čomu najčastejšie víno pije. U nás napr chlap červené, ja biele. A keď červené ja radšej primitivo, chlap Cabernet, z bielejo ja Chardonnay a tramin on nie. Osobne si myslím že kým mu nekúpia nejaké čučo alebo krabicak , tak za trapasy nebudes
Inak super nápad od prispievateľov vyššie, degustácia je super darcek
Mrva & Stanko - Dunaj je výborné víno ale je veľmi suché.. Ja to mám rada, ale nie je to pre každého.
Bott Frigyes sú tiež výborné vína - napríklad frankovka modrá
obe sú červené vína.
Ak chceš niečo zahraničné - Primitivo di Manduria - DOP označenie je pre EU vína top kvality, DOC - špecifické pre taliansko pre regulované vína s kontrolovanym povodom a kvalitou. DOCG - najvyššia kvalita talianskych vín
snáď som pohola ☺
A nezabudni na tú knihu☝️
najprv si zisti, čo najradšej pije (čudujem sa, že to doteraz nevieš) a potom vyberaj

@anonym_autor nech kúpiš akúkoľvek odrodu od hocakej značky, ak je to na takúto príležitosť a pre človeka, ktorý sa do vína vyzná, určite choď do vína s prívlastkom a nie do "bežnej" akostnej verzie 🙂