Zabezpečovanie darčekov od starých rodičov
Ahojte, není to veľký problém ale chcela by som vedieť ako to majú ostatní. Kupujú vaše mami, svokry, babky darčeky pre vnúčatá alebo to riešite za nich? Ide o to že svokra stále chce aby som tie darčeky kupovala ja, má ďalšie 3 vnúčatá tam vie bez problemov kúpiť darček na sviatky alebo aj len tak, pri našej dcére to chce odomna...ale takým štýlom že najskôr to musí schváliť, nič čo vyberiem sa jej nepáči, a vôbec prečo by som to mala kupovať za ňu, keď dokáže ísť sama do mesta a nakúpiť ostatným deťom? Najviac mi idú na nervy také prosby od nej že cez víkend prídeme tak mi kúp niečo aby som mala pre tú malú...
Zrušila som ju s týmto už pred vianocami, teraz mala dcéra narodeniny a nekúpila nič, stále sa sťažovala že nemá darček kvôli nám. Uráža sa, myslíte že sa dá táto situácia nejako riešiť aby boli všetci spokojní? Mne nejde o darčeky, keď nechce nech nič nenosí, ja ani muž nebudeme stále behať po obchodoch a kupovať čo sa jej páči, keď to zvláda sama pri ostatných vnúčatách, x krát som jej dala tip čo kúpiť ale nikdy to nekúpi lebo nebude to hľadať v obchode.
Mne sa nechce hádať za takúto blbosť, ona sa stále uráža a útočí za to, čo by ste robili?
Tak mne by vyhovovalo vybrat darcek pre deti- no nie takto ako to mas, ze ona to musi odsuhlasit. Ja prisne selektujem hracky- nic " plastove multifarebne skriekajuce" somariny za par drobnych neprejde( svagrinam to je jedno). Ja to robim tak ze poslem svokre-mame dve tri fotky a oni si vyberu co sa im zda vhodne. Nemam rada take ze donesiem hocico len aby nieco dostali.
Povedala by som jej, že nemám na to čas, je mi ľúto. Nech niečo vyberie, nechám na ňu. Ona sa asi CHCE hádať a naťahovať ťa. Tak sa nenechal vyprovokovať. Je dobré, že tvoj muž stojí za tebou a nie je mamičkár.
Ja bezne kupujem darceky detom za svokru.Objednavam k nej na dobierku.Ale teda nekeca mi do toho co objednam.Ja som rada,aspon im nenakupi hluposti.
Na narodeniny zväčša kupuje sama, zväčša niečo čo už kúpila minulý rok 😅 na Vianoce mi vždy pošle peniaze a mám kúpiť.. ja vždy kúpim, donesiem jej že nech to aspon zabali.. zabaliť to dá dcére, niekam to schová a už druhý rok po sebe sa stalo že im to nedala pod stromček že UPS zabudla som a beží po to do pivnice, akoby tam moje deti niekedy boli u nej a hrabali sa v skriniach že si to musí do pivnice uložiť.. ale ostatným vnúčatám nezabudne ... V ten moment ma to naštve.. teraz len frflem, nerobím si z toho hlavu, aj keď keď si to uvedomim, príde mi to vlastne smutné.. inak ma moje deti rada, aspoň myslím.. my ju tiež..
Naša svokra všetko rieši peniazmi, že máme potom kúpiť, čo potrebuje...už je 11rocny, tá si aspoň sám vyberie alebo našetri na niečo väčšie...ale keď bol menší, napr.na Vianoce som ja kupila a zabalila akože od babky a dala jej pod strom pre malého...ona sa nepýtala, čo som kupovala...môj oco sa stále pýta na čo si šetrí alebo čo chce a to mu kupuje...samozrejme predtým zistím ja u malého čo chce
Nečítala som všetky komentáre, ale u nás to funguje tak, že moja mama má 70r., je síce aktívna, ale naozaj nevie, čo deti poteší. Preto jej vždy pre moju dcéru, aj braškove dvojičky kupujem darčeky ja (narodky, meniny, Vianoce). Ale nikdy nefrfle a nechce to vopred odobriť, je rada, že má pre nich niečo, čo ich poteší. (A to u mojej dcéry viem, čo kúpiť aj za starkú, čo ju poteší, no bráško so švagrinkou mi dajú vedieť tak deň vopred pred oslavou, aj keď 10 dní predtým sa pripomínam.😅 Nesťažujem sa na nich, oni maju proste taku salamisticku povahu, len občas je to celkom zahul, nakúpiť naraz na poslednú chvíľu za mňa, aj starkú.😅 Ale ako píšem, starká, sa nikdy nesťažuje a je vďačná...)
Hľadáte problémy,kde nie sú….Bud rada,že ma záujem,moja svokra vždy dala deťom peniaze a výberu si sami alebo šetria.Moja mama tiež dá peniaze a kúpime po čom túžia.Neznasam tie kopy plastu z Dracika.A v dnes dobe internetu behať po obchodoch…Ľudom by sa lepsie žilo,keby riešili iba podstatne veci.Tiez mám netere staršie ako 10 rokov a už sa netrafim do ich vkusu.Chcu peniaze a kupujú sa sami a tešia sa.
Darčeky nemajú byť predmetom vyjednávania. Darček je prekvapenie a spôsobenie radosti najmä deťom. Jedna babička, ktorá vnúčatá ľúbi, je s nimi v stálom kontakte predsa vie, čo potrebujú a po čom túžia. Zbytočné vyhrotenie vzťahov kvôli darčekom je hlúposť. Darček je darček obdarovanému a nie rodičom podľa ich schválenia.
Od svokry som vzdy zabezpecovala ja, ale svokra mi dala limit € a ja som len doniesla zabaleny darcek, aby mohla podarovat dietatu. V podstate ked otvorilo dieta tak to bolo prekvapko jak pre dieta tak pre svokru
Najkrutejšie prejavená nenávisť voči vnúčatám je darovať im peniaze. Znamená to, že ten starý rodič neprežíva sviatok dieťaťa s ním, nezdieľa s ním radosť z darčekov. Ja sa s nimi už aspoň mesiac vopred rozprávam o tom, čo by chceli, čo potrebujú, po čom túžia a ak pri kúpe je potrebná ich prítomnosť, kupujeme to spolu. Zbaviť sa problému z darčeka hodením peňazí aby si kúpilo, čo chce je surové a hodne primitívne. Pred rokom takto susedovie 13 ročný chlapec dostal od starých rodičov 80 Ezr a za všetky s dvoma kamarátmi kúpil alkohol. Nešli do školy, ale u neho doma sami cez deň sa opili tak, že dvaja skončili s otravou v bezvedomí v nemocnici. Za peniaze sa tiež u starších môže kúpiť hocičo, aj drogy. Na to musia myslieť všetci obdarujúci.
U nás to robíme tak, že svokra sa opýta čo deťom k sviatku, ja pošlem rovno link na eshop kde nájdem za najlepšiu cenu, ona objedná..deti spokojné dostanú to po čom túžia a svokra nemusí nikam behať, zháňať .. a tak to robíme aj s ostatnými deťmi v rodine .. tiež mi je najlepsie ak mi pošlú link, ja objednám a nekúpim nieco čo ich nebaví alebo už majú doma
Najkrutejšie prejavená nenávisť voči vnúčatám je darovať im peniaze. Znamená to, že ten starý rodič neprežíva sviatok dieťaťa s ním, nezdieľa s ním radosť z darčekov. Ja sa s nimi už aspoň mesiac vopred rozprávam o tom, čo by chceli, čo potrebujú, po čom túžia a ak pri kúpe je potrebná ich prítomnosť, kupujeme to spolu. Zbaviť sa problému z darčeka hodením peňazí aby si kúpilo, čo chce je surové a hodne primitívne. Pred rokom takto susedovie 13 ročný chlapec dostal od starých rodičov 80 Ezr a za všetky s dvoma kamarátmi kúpil alkohol. Nešli do školy, ale u neho doma sami cez deň sa opili tak, že dvaja skončili s otravou v bezvedomí v nemocnici. Za peniaze sa tiež u starších môže kúpiť hocičo, aj drogy. Na to musia myslieť všetci obdarujúci.
@evkatk tak ale toto už je naozaj extrémny prípad .. pubertiaci sa určite potešia najviac peniazom..mám 15 ročnú dcéru a kúpi si buď kozmetiku, oblečenie, veci do fitka, zbehne do mekáča, na Kofolu.. v takom veku si už najradšej sama kupuje.. a je to pre ňu aj taký fajn pocit, že má peniaze môže si pobehat obchody, poskusat oblečko..
Niektoré deti vedia, ako peniaze minúť, najmä, ak sú k tomu vedené. No mnohé v peniazoch vidia príležitosť na zakázané. Mnohé si ich vôbec nevážia a ani by ich nenapadlo kúpiť pre seba niečo prospešné o čom sú presvedčené, že to majú kupovať rodičia a nie oni zo svojho.
U nas kupujem ja co uznam za vhodne na narodeniny na meniny na vianoce...rovnako uz chystam sibackove a mikulasske... konecne mi domov nenosia cinske plastove haraburdy a najlacnejsich cokoladovych zajacov a kilo sladkosti..babky natesene ze to maju bez roboty a ja tiez spokojna.. nam to tak vyhovuje....
@evkatk tak neviem mam dve deti co uz presli cez ten vek a dostavaju ako darcek peniaze a este ani raz sa nezdrulali ani nezdrogovali za darovane peniaze. Vzdy si na nieco nasetrili a kupili/prispeli na nieco co potrebovali. Pri najhorsom kupovali knihy

Ako stare dieta? Nech ide do obchodu s nou a aspon budes mat nachvilu klid.. moja mama s priatelom vzdy ked ame doma ju vezmu do obchodu a sama si vybera...