Zapíjanie bábätka
Zaujimalo by ma, aky mate nazor na to, ze chlapi chodia zapijat narodenie dietata. Hlavne ak sa kona vtedy, ked uz je zena doma. (lebo sa musel starat o starsie deti a chudatko nemohol ist, ked bola v porodnici )
Pre mna je to nieco, co akosi nedokazem pochopit, zena vynosila dieta, odtrpela si vsetky neprijemnosti s tym spojene a samozrejme samotny porod. Konecne, dieta je tu, ale oslavu ma chlap, necha ju samu doma s novorodencom, poporodnymi bolestami, pripadne s dalsimi detmi a ide sa zabavat- samozrejme chlapi idu do vsetkeho naplno a nakoniec ma robotu este s nim.
Mali ste niektora po narodeni "zapijanie babatka " s kamoskami, bez deti ?
Dalsia vec je dar ku narodeniu dietata- ked pridu na navstevu blizky: flasa alkoholu pre chlapa a nieco pre novorodenca, zene akosi nic :D
Mne osobne je to jedno. Som ok s tym ak by to chcel 🙂 zapijat nebol ani jedno dieta ale keby chcel tak v klude. Porozprava sa s kamosmi, povie im o porode, pospominaju spolu na kdeco. Stretnu sa aspon, ked uz je tych prilezitosti tak malo. A prve dni s novorodencom zas nebyvaju take hrozne vacsinou (nehovorim o vynimkach). Keby mi povedal ze ide tak mu poprajem nech sa zabavia 🤷🏼♀️ ved nemusi sediet len doma pri nas ..: nepoviem keby som mala nejaky problem zdravotny a potrebujem pomoc s babatkom - to by som ho poziadala o prelozenie alebo si nasla niekoho kto pride pomoct. Ale akoze sa mam hnevat ze by sa siel s chlapmi zabavit? To nie
Ano, cudny zvyk. Rovnako ako uvadzat na rodnom liste najprv otca, az potom matku

Moj manzel spravil party doma, kym som bola v porodnici, opil sa jedine buduci krstny, strasne to prezival.
No a dalsie deti podobne, len doma symbolicky. Teda tretie nie, lebo bol covid, bolo to v 12/20.
Takto mi to nevadi, ale nejake velke ozieracky...🙄