icon

Zapíjanie bábätka

16. jún 2023

Zaujimalo by ma, aky mate nazor na to, ze chlapi chodia zapijat narodenie dietata. Hlavne ak sa kona vtedy, ked uz je zena doma. (lebo sa musel starat o starsie deti a chudatko nemohol ist, ked bola v porodnici )
Pre mna je to nieco, co akosi nedokazem pochopit, zena vynosila dieta, odtrpela si vsetky neprijemnosti s tym spojene a samozrejme samotny porod. Konecne, dieta je tu, ale oslavu ma chlap, necha ju samu doma s novorodencom, poporodnymi bolestami, pripadne s dalsimi detmi a ide sa zabavat- samozrejme chlapi idu do vsetkeho naplno a nakoniec ma robotu este s nim.
Mali ste niektora po narodeni "zapijanie babatka " s kamoskami, bez deti ?

Dalsia vec je dar ku narodeniu dietata- ked pridu na navstevu blizky: flasa alkoholu pre chlapa a nieco pre novorodenca, zene akosi nic :D

Strana
z2
nevenka
16. jún 2023

Moj manzel spravil party doma, kym som bola v porodnici, opil sa jedine buduci krstny, strasne to prezival.
No a dalsie deti podobne, len doma symbolicky. Teda tretie nie, lebo bol covid, bolo to v 12/20.
Takto mi to nevadi, ale nejake velke ozieracky...🙄

zuza265
16. jún 2023

Mne osobne je to jedno. Som ok s tym ak by to chcel 🙂 zapijat nebol ani jedno dieta ale keby chcel tak v klude. Porozprava sa s kamosmi, povie im o porode, pospominaju spolu na kdeco. Stretnu sa aspon, ked uz je tych prilezitosti tak malo. A prve dni s novorodencom zas nebyvaju take hrozne vacsinou (nehovorim o vynimkach). Keby mi povedal ze ide tak mu poprajem nech sa zabavia 🤷🏼‍♀️ ved nemusi sediet len doma pri nas ..: nepoviem keby som mala nejaky problem zdravotny a potrebujem pomoc s babatkom - to by som ho poziadala o prelozenie alebo si nasla niekoho kto pride pomoct. Ale akoze sa mam hnevat ze by sa siel s chlapmi zabavit? To nie

zorkahorka
16. jún 2023

Ano, cudny zvyk. Rovnako ako uvadzat na rodnom liste najprv otca, az potom matku

Strana
z2