icon

Zaplatili by ste si obed na rodinnej oslave sami?

Včera o 14:34

Ahojte,

pozvali nás na slávnostný obed pri príležitosti jubilea /80 rokov/, ale s tým, že každý si svoje jedlo zaplatí sám. Išli by ste?

Nechodievame na oslavy, boli sme na svadbe, na prijímaní, ale teda takto ešte nie.
Je to bežné? Alebo nejaká novinka? 🙂

Strana
z6
biba_18
Dnes o 16:34
@anonym_dd8d7d

@lucylaw mne sa paci, ako sa tu z dôchodcov robia automaticky chudacikovia, ktorí žijú iba z dôchodku. Brat co robí čašníka v restike, keď je rodinná oslava, tak normalne si to potom platia ti dôchodcovia sami. Ci uz maju 60, 70 alebo 80 rokov.
Po ďalšie, všetci ste tu z nej automaticky urobili semetriku, ktorá nechce platit svokre oslavu. Možno nemajú dobre vzťahy, koniec koncov ako 3/4 MK, tak je uplne logické, že nemá chuť sa jej skladať na nejaku oslavu a pretvarovať sa. Napisala, ze ma byt ako host, alé samozrejme, ona je blbá a iba to podľa vás nepochopila, ze nie je pozvaná. Lebo to ma vlastne platit. To je podla mňa trosku rozdiel. Lebo platit to pokojne môže jej muz, a ona je potom host.
Po tretie, nevieme ani co si vymysleli svagrovci a koľko sa toho vlastne ma platit a za koho. Osobne nemám problém si uhradiť konzum za svoju rodinu ale nebudem platit za celu širokú rodinu, ktorú pomaly ani nepoznám. A po tretie, stále tu vzdychate ako je všetko drahe, alé zrazu keď ide o oslavu, tak autorka je sviňa, ze nechce niekomu platit oslavu, hoci aj 100-150€. Možno je to jej týždenný rozpočet na stravu @biba_18

@anonym_dd8d7d takže rodina kde zarábajú majú so 150€ problém - ale 80-ročná babka nema’ mať problém s 350-400€? 😏

marsmykkok
Dnes o 16:58
@anonym_dd8d7d

@lucylaw mne sa paci, ako sa tu z dôchodcov robia automaticky chudacikovia, ktorí žijú iba z dôchodku. Brat co robí čašníka v restike, keď je rodinná oslava, tak normalne si to potom platia ti dôchodcovia sami. Ci uz maju 60, 70 alebo 80 rokov.
Po ďalšie, všetci ste tu z nej automaticky urobili semetriku, ktorá nechce platit svokre oslavu. Možno nemajú dobre vzťahy, koniec koncov ako 3/4 MK, tak je uplne logické, že nemá chuť sa jej skladať na nejaku oslavu a pretvarovať sa. Napisala, ze ma byt ako host, alé samozrejme, ona je blbá a iba to podľa vás nepochopila, ze nie je pozvaná. Lebo to ma vlastne platit. To je podla mňa trosku rozdiel. Lebo platit to pokojne môže jej muz, a ona je potom host.
Po tretie, nevieme ani co si vymysleli svagrovci a koľko sa toho vlastne ma platit a za koho. Osobne nemám problém si uhradiť konzum za svoju rodinu ale nebudem platit za celu širokú rodinu, ktorú pomaly ani nepoznám. A po tretie, stále tu vzdychate ako je všetko drahe, alé zrazu keď ide o oslavu, tak autorka je sviňa, ze nechce niekomu platit oslavu, hoci aj 100-150€. Možno je to jej týždenný rozpočet na stravu @biba_18

@anonym_dd8d7d Pozri sa na to z hľadiska toho, že čo kúpiš 80ročnej ako darček nejaký väčší k narodeninám okrúhlym? Nejakú drahú retiazku? Na čo ak má doba plno a nemá to kde nosiť? Drahý parfém? Tiež nebude nosiť. Robotický vysávač alebo automatický kávovar alebo nový lepší smartfón? Tiež nie lebo to nebude vedieť ovládať...
Teda proste ak sú 3 deti nech jej urobia oslavu a to bude mať ako darček. Alebo tam chcela ísť autorka diskusie s kyticou z Lidla za 4 eurá a bonboniérou za 2 eurá a aby sa tam najedla zo svokriných peňazí jej celá rodina vrátane detí na celý deň? Sú to už jej posledné okrúhliny možno, na osobu vyjde reštika tak 30-35 eur, ak má 3 deti nech sa poskladajú nie je to tak veľa peňazí. Nie len dediť a brať ak dá starká napríklad na Vianoce vnúčatám peniaze z 13teho dôchodku, ale občas treba aj dať a to zjavne sa autorke celkom nepáči...

simca06022011
Dnes o 16:59

Bezne to nie je. Ale teda ak by som chcela but s rodinou, v pohode si zaplatim.
Ako citam... manzel organizuje mame? Vsetko by sme platili my 😂

marsmykkok
Dnes o 17:03
@biba_18

@anonym_dd8d7d takže rodina kde zarábajú majú so 150€ problém - ale 80-ročná babka nema’ mať problém s 350-400€? 😏

@biba_18 Okrem toho ak má mama partnera 80 rokov to teda nie sú najmladší, to nie je nejaká rodina začínajúca kde má partner 30, partnerka 27 a majú 2 deti, jedno 3 a druhé 1 a je na materskej a majú na krku novú hypotéku. Ak má jeho mama 80 tak manžel a autorka sú v najlepších rokoch finančných svojho života tak fakt je to potom len o tom že je to svokra a je ľúto dať na svokru aj pár eur...

biba_18
Dnes o 17:18
@marsmykkok

@biba_18 Okrem toho ak má mama partnera 80 rokov to teda nie sú najmladší, to nie je nejaká rodina začínajúca kde má partner 30, partnerka 27 a majú 2 deti, jedno 3 a druhé 1 a je na materskej a majú na krku novú hypotéku. Ak má jeho mama 80 tak manžel a autorka sú v najlepších rokoch finančných svojho života tak fakt je to potom len o tom že je to svokra a je ľúto dať na svokru aj pár eur...

@marsmykkok veď to. ja som platila celú oslavu sama. ak by mal muž platiť celú oslavu svokre, tiež je to ok - veď sú to naše mamy…

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
Strana
z6