Zaplatili by ste si obed na rodinnej oslave sami?
Ahojte,
pozvali nás na slávnostný obed pri príležitosti jubilea /80 rokov/, ale s tým, že každý si svoje jedlo zaplatí sám. Išli by ste?
Nechodievame na oslavy, boli sme na svadbe, na prijímaní, ale teda takto ešte nie.
Je to bežné? Alebo nejaká novinka? 🙂
@anonym_autor že ako? Pozvú na oslavu ale platiť si ma každý sám? Nešla by som. To je úplný vrchol neslušnosti 😅 ja som raz bola na svadbe, kde nám boli podávané jedla a nápoje z plastových pohárov, tanierov len aby hostitelia ušetrili. Bolo to z muzovej strany. Bola som ticho, muž bol hotový 😅 ešte minule si na to spomenul, podotkol, že to bola veeeelka katastrofa. Podotýkam bolo nás do 20. Čiže takto 😊
@anonym_autor že ako? Pozvú na oslavu ale platiť si ma každý sám? Nešla by som. To je úplný vrchol neslušnosti 😅 ja som raz bola na svadbe, kde nám boli podávané jedla a nápoje z plastových pohárov, tanierov len aby hostitelia ušetrili. Bolo to z muzovej strany. Bola som ticho, muž bol hotový 😅 ešte minule si na to spomenul, podotkol, že to bola veeeelka katastrofa. Podotýkam bolo nás do 20. Čiže takto 😊
@jaass autorka ťa nachytala - ide o oslavu jej svokry, ktorú budú financovať deti, ktoré sa na tom dohodli 😉 teda ani tak by si nešla?
@jaass autorka ťa nachytala - ide o oslavu jej svokry, ktorú budú financovať deti, ktoré sa na tom dohodli 😉 teda ani tak by si nešla?
@biba_18 pozri. Ak my organizujeme oslavy a pozveme niekoho automaticky to platíme my. Ja osobne by som sa hanbila niekoho pozvať a nezaplatiť to. Je to iný level prízemnosti🙂
@denisa_deniska Mňa celkovo zaujímalo, či sa to takto robí, bez ohľadu na to, o koho ide.
@anonym_autor to práveže sa mýliš jasné, že je rozdiel o koho ide. Je to blízka osoba, tak by som šla. Ale mohli ste sa poskladať a tak ísť na obed. Neviem, koľký pôjdete, ale deliť to medzi viac osôb ... chúďa čašníčka
Je to mama . Oslavuje 80 rokov .
Ak ju chcete prekvapiť, je problém urobiť oslavu zo všetkým? Zaplatiť jedlo ,tortu,nejaké pochutiny,prípitok. Zlozit sa (súrodenci)? .
Alebo urobiť to doma . Dohodnúť sa ,jeden navarí donesie . Druhý nápecie atd ...
My bývame na dome a aj svokrovci ..
Robili sme to takto ..uvaril sa vonku guláš...ja som doniesla rôzne pochutiny (pomazanky,slané pečivo, take hamburgery jednohubky atď) a upiekla som este koláč. To som doniesla na oslavu . Každý niečo doniesol .
Pozvať ľudí, ale nech si platia je blbosť....
Autorka sa už neozvala? Typické. Nedostala odpovede, aké čakala, tak sa už neozve.
Ja by som chcela vedieť, ako to dopadlo. Či 80tka bude a ako to bude vyzerať
@biba_18 pozri. Ak my organizujeme oslavy a pozveme niekoho automaticky to platíme my. Ja osobne by som sa hanbila niekoho pozvať a nezaplatiť to. Je to iný level prízemnosti🙂
@jaass Ale ved tuna mamka nikoho nepozyva, ide o prekvapenie zo strany deti, nie ? Teda napad je takyto. Minule takto znama zorganizovala svojmu otcovi 80tku. Vobec nevedel o oslave. Ale kto ako platil, to neviem. Ale orec asi nie, kedze o tom nevedel.
@biba_18 nie, nie je to problém. Ide o princíp. Potom to nevolam oslava a ja nie som host. A podstatná vec, asi by s tým mali súhlasiť všetci. Nie, ze niekto si niečo vymysli a keď náhodou je niekto proti, tak je čiernou ovcou.
Silno mi to pripomína aktívne matky s darčekmi pre učiteľov za celú triedu. Ktoré samozrejme odovzdajú ony, len zložiť sa ma cela trieda.
@anonym_autor podľa mňa normálne a správne riešenie.Babka bude mať prekvapenie snáď to nebude platiť za deti...a ostatní čo zjedia, vypijú si zaplatia.
@lienka.7 aký môže byť problem, aby išli na večeru s matkou a uhradili si konzumne?Snáď nemá stará pani vytiahnuť úspory a pozvať zarábajúce deti a vnúčatá.Aj tak o tom nevie...nikto nebude mať starosti s prípravou.Aj my sme to tak mali.
Strašne sa mi páči tá tvoja úplne prvá správa,ktorú si zámerne podala tak,aby to vyzeralo zo strany oslávenkyne sprosto 😅 no akože takto,s čím som sa stretla,tak bežne robia deti oslavu okrúhlin pre svojich rodičov,akože logicky sa asi nedá čakať od 80-ročnej dôchodkyne,že zaplatí obed neviem akej širokej rodine a minie na to celý dôchodok..Takže logické je,že sa zložia jej deti a tú oslavu jej urobia..Je to tvoja svokra,takže tvoj muž je jej syn = logicky sa nejakým spôsobom finančne do tej oslavy zapojí..Ale úplne ma odrovnala tvoja otázka "Išli by ste?" To akože myslíš vážne,že by si nešla na oslavu okrúhlych narodenín matky tvojho muža len preto,že za seba musíš zaplatiť možno 30,možno 50 eur? Akože ak by ste spolu roky nekomunikovali,tak nič nepoviem,ale ak spolu normálne komunikujete,tak by mi ani nenapadlo sa zamýšľať nad tým,či na tú oslavu ísť alebo neísť 🙈
@anonym_autor vás nepozvali... vy organizujete pre babku oslavu so svagrinou
@jaass ju nepozvali oni to organizuju - jej muz a svagor ako deti oslavenkyne
@prasiatko30 nevšimla som si, že si to už napísala opakujem sa
@oskvarka pokial si mam niečo platiť, tak sa to nenazyva pozvaním.
To je ako by ti frajer povedal, ze pozývam ta do kina ale zaplat si ho sama. Cize nie, nepozyva ma. Pýta sa ma, či idem s nim do kina. A to je ten rozdiel
@anonym_dd8d7d áno ak to berieme doslovne je to tak...stále to ale môže byť len zle zvolene slovo v konverzácii
Strašne sa mi páči tá tvoja úplne prvá správa,ktorú si zámerne podala tak,aby to vyzeralo zo strany oslávenkyne sprosto 😅 no akože takto,s čím som sa stretla,tak bežne robia deti oslavu okrúhlin pre svojich rodičov,akože logicky sa asi nedá čakať od 80-ročnej dôchodkyne,že zaplatí obed neviem akej širokej rodine a minie na to celý dôchodok..Takže logické je,že sa zložia jej deti a tú oslavu jej urobia..Je to tvoja svokra,takže tvoj muž je jej syn = logicky sa nejakým spôsobom finančne do tej oslavy zapojí..Ale úplne ma odrovnala tvoja otázka "Išli by ste?" To akože myslíš vážne,že by si nešla na oslavu okrúhlych narodenín matky tvojho muža len preto,že za seba musíš zaplatiť možno 30,možno 50 eur? Akože ak by ste spolu roky nekomunikovali,tak nič nepoviem,ale ak spolu normálne komunikujete,tak by mi ani nenapadlo sa zamýšľať nad tým,či na tú oslavu ísť alebo neísť 🙈
@lucylaw mne sa paci, ako sa tu z dôchodcov robia automaticky chudacikovia, ktorí žijú iba z dôchodku. Brat co robí čašníka v restike, keď je rodinná oslava, tak normalne si to potom platia ti dôchodcovia sami. Ci uz maju 60, 70 alebo 80 rokov.
Po ďalšie, všetci ste tu z nej automaticky urobili semetriku, ktorá nechce platit svokre oslavu. Možno nemajú dobre vzťahy, koniec koncov ako 3/4 MK, tak je uplne logické, že nemá chuť sa jej skladať na nejaku oslavu a pretvarovať sa. Napisala, ze ma byt ako host, alé samozrejme, ona je blbá a iba to podľa vás nepochopila, ze nie je pozvaná. Lebo to ma vlastne platit. To je podla mňa trosku rozdiel. Lebo platit to pokojne môže jej muz, a ona je potom host.
Po tretie, nevieme ani co si vymysleli svagrovci a koľko sa toho vlastne ma platit a za koho. Osobne nemám problém si uhradiť konzum za svoju rodinu ale nebudem platit za celu širokú rodinu, ktorú pomaly ani nepoznám. A po tretie, stále tu vzdychate ako je všetko drahe, alé zrazu keď ide o oslavu, tak autorka je sviňa, ze nechce niekomu platit oslavu, hoci aj 100-150€. Možno je to jej týždenný rozpočet na stravu @biba_18
@anonym_dd8d7d áno ak to berieme doslovne je to tak...stále to ale môže byť len zle zvolene slovo v konverzácii
@oskvarka ona to napisala uplne normalne, pozvali ju, ale má si to zaplatiť. Preto sa pýta, či je normálne, že keď ta niekto niekde pozve, mas si za to sama platit. Zvyšok si tu vyfabulovali ostatne v diskusii, ako tomu je to vždy. A je uplne jedno, o koho oslavu ide.
@oskvarka ona to napisala uplne normalne, pozvali ju, ale má si to zaplatiť. Preto sa pýta, či je normálne, že keď ta niekto niekde pozve, mas si za to sama platit. Zvyšok si tu vyfabulovali ostatne v diskusii, ako tomu je to vždy. A je uplne jedno, o koho oslavu ide.
@anonym_dd8d7d ale veď ju pozvala 80-ročná svokra! to je vážne taký problém prispieť dôchodkyni na oslavu? manželovej mame?
@anonym_autor vás nepozvali... vy organizujete pre babku oslavu so svagrinou
@anonym_cf9c92 oslavu organizujú svagrovci, oni majú teda tiež prist a podieľať sa na financovani
@anonym_dd8d7d ale veď ju pozvala 80-ročná svokra! to je vážne taký problém prispieť dôchodkyni na oslavu? manželovej mame?
@anonym_24f41e 80 ročná svokra o žiadnej oslave nevie, takže ju mohla asi ťažko pozvat
@lucylaw mne sa paci, ako sa tu z dôchodcov robia automaticky chudacikovia, ktorí žijú iba z dôchodku. Brat co robí čašníka v restike, keď je rodinná oslava, tak normalne si to potom platia ti dôchodcovia sami. Ci uz maju 60, 70 alebo 80 rokov.
Po ďalšie, všetci ste tu z nej automaticky urobili semetriku, ktorá nechce platit svokre oslavu. Možno nemajú dobre vzťahy, koniec koncov ako 3/4 MK, tak je uplne logické, že nemá chuť sa jej skladať na nejaku oslavu a pretvarovať sa. Napisala, ze ma byt ako host, alé samozrejme, ona je blbá a iba to podľa vás nepochopila, ze nie je pozvaná. Lebo to ma vlastne platit. To je podla mňa trosku rozdiel. Lebo platit to pokojne môže jej muz, a ona je potom host.
Po tretie, nevieme ani co si vymysleli svagrovci a koľko sa toho vlastne ma platit a za koho. Osobne nemám problém si uhradiť konzum za svoju rodinu ale nebudem platit za celu širokú rodinu, ktorú pomaly ani nepoznám. A po tretie, stále tu vzdychate ako je všetko drahe, alé zrazu keď ide o oslavu, tak autorka je sviňa, ze nechce niekomu platit oslavu, hoci aj 100-150€. Možno je to jej týždenný rozpočet na stravu @biba_18
@anonym_dd8d7d či to bude platiť muž či ona je snáď jedno sú rodina.Tiez vidím jediný problém, že švagriná chce nieco zorganizovať a jej sa to nepáči pritom si každý bude platiť svoju úhradu.To, že brat vidí majetnejších starých ľudí je nepodstatné sú aj tí, čo majú hlboko do vrecka, alebo povedia načo takú parádu stačí doma káva, koláč.Zase diskusia o nicom
@anonym_cf9c92 oslavu organizujú svagrovci, oni majú teda tiež prist a podieľať sa na financovani
@anonym_dd8d7d a píše niekto, že nie?už len úvodny príspevok je zmätočný až potom napíše ako to má byť.Cele je to trápne ešte sa budú hádať kto babke zaplatí jedlo
@anonym_autor ja by som pokladala za samozrejme zorganizovat a zaplatit mame v takom veku oslavu. Kedze je to mama tvojho muza, zariadit by to mal on spolu so surodencami.
Ja napr. bravam mamu na poznavacie dovolenky, vsetko platim, obcas prispeje brat a pokladam to za normalne.
ano isla by som .. 80 rocny je dost stary a iste nema peniaze na rozhadzovanie - no zaroven je to mozno posledne spolocne posedenie ... uz len k ucte k nemu by som pozvanie prijala
kedze sa jedna o oslavu svokry - patrilo by sa aby sa jej deti poskladali a zaplatili to spolocne ... ak nie v restauracii aspon posedenie v zahrade pokial mate financne problemy ..ale iste by som nechcela aby za jedneho surodenca s rodinou platili ostatny surodenci - by ma hanba inak fackovala
Išla by som. Mojej mame sme urobili prekvapenie súrodenci doma, objednali catering, kúpili tortu a kvety a sme sa súrodenci zložili + darček. Naši manželia/lky sa zúčastnili s deťmi a mama bola veľmi spokojná. Rodina by sa mala stretávať, my máme takéto oslavy radi.
@denisa_deniska Mňa celkovo zaujímalo, či sa to takto robí, bez ohľadu na to, o koho ide.
@anonym_autor svokra ma 80 rokov, malý dôchodok, zdá sa mi úplne normálne, že oslavu zafinancuju jej deti.