Zásnuby po štyroch mesiacoch
Poďme si tu otvoriť také názorové okienko. Moja najlepšia kamarátka mi práve oznámila že ju jej priateľ (18) požiadal o ruku ona má 21 po štyroch mesiacoch. Kvalitne som ju vysmiala že to nemôže myslieť vážne keďže ani spolu nebývajú ani sa poriadne nepoznajú a spravia takýto krok . Môj názor je taký že je to až moc skoro a ešte k tomu s mladším ktorý myslí 20x denne na sex
po 4 mesiacoch? to je dlho...😀
moja sesternica bola na svadbe kamarátke, spoznala sa na svadbe s jedným mladým
mužom a o 4 mesiace museli mať svadbu...sú spolu už takmer 30 rokov...ona vtedy 18 on o 5 rokov viac....
kolegyňa začala riešiť svadbu po týždňovej známosti. Sú spolu doteraz tiež 30r...
Poznám pár vzťahov, ktorí sa do roka od začiatku vzťahu vzali, nielen zasnúbili. A sú roky spokojní. A poznám veľa párov, ktoré spolu roky chodili a po svadbe to išlo dolu vodou. Ale zaujímalo by ma, ako vieš, že dotyčný myslí na sex 20x za deň. Nie je to skôr o tom, že trošku tej kamoške závidíš? A to nehovorím o tom, že vysmiať kamošku znamená, že kamoška nie si ani náhodou.
@deti95060810 tak ale to su vynimky. 1 z 500tisic. Drviva vacsina je rozvedena. Vedie ich chtic a zaslepenost. Ludia sa musia najprv poznat. To že Ďuro z Horného konca vydržal s Marou ďalších 30 rokov po päťdňovej známosti nie je smerodajné, keď ďalších desať miliónov je už rozvedených.
Aj Kveta Horvatova to tak mala mozno aj skor a su dpolu 25r.
A zasnubili sa, lebo sa chcu zobrat do roka a planuju svadbu? To je za mna zvlastne tak skoro, vo faze zalubenia sa to nie je vhodne, ale je to ich zivot.
Alebo su to len take novodobejsie zasnuby, ze svadba bude az o xy rokov?
@stanulienkat ale zase sú obaja mladí, tvárni, možno realita po svadbe bude búrlivá, ale práve nízky vek im pomôže naučiť sa spolu žiť. A možno keby to naťahovali 5 rokov s tým, že ona by študovala v inom meste, on pracoval v inom meste, tak potom ked budú chcieť začať spolu žiť, budú mať už svoje návyky a zlozvyky, nebude tam už zamilovanosť prvotná a by im to krachlo.
@maranta_leuconeura nie neplánujú svadbu ani nič podobné :D podľa mňa len nevedel čo od radosti
@meli888 tak co riesis? nech je zasnubena. ked neplanuju svadbu, aky problem?
@maranta_leuconeura Moja sesternica je zasnubena rok a pol, uz stihli od vtedy aj decko, bude mat 8 mesiacov, svadobne pripravy ani naznakom...ale dufam kvoli nej, ze si to ten jej nerozmysli, ked vidi, aka je krkavcia mater...
@mimi3008 ja poznam pary zasnubene 2-3 roky, rekord tusim 5 🤦 tiez este neplanuju svadbu, ze nie je vhodny cas 🤷 v tom kontexte teda taky zavazok nic podla mna neznamena
@meli888 asi su tie zasnuby vhodnejsie ako tvoj ranajkovy outfit v hoteli. Ten by ma trapil viac. Kolko mas vlastne rokov?
My sme sa a mužom spoznali na VŠ, chodili sme spolu do triedy. Zasnúbili sme sa po 2 mes, ale na sálu sme dlllho čakali, takže svadba bola po roku a pol od začiatku vzťahu. Sme spolu takmer 7 rokov a sme absolútne spriaznené duše. dokonalé polovice jedného celku. Máme jedného kamoša. 10 rokov chodil s mužovou sestrou, rozišli sa. Našiel si krátko po rozchode terajšiu manželku. Necelý rok po zoznámení mali svadbu. Svokrovci majú veľmi šťastné a harmonické manželstvo takmer 40 rokov. Stretli sa dva krát osobne, potom išiel svokor na vojenčinu na 4 mesiace, písali si iba listy a 2 týždne po jeho návrate spravili svadbu. Kamarátka sa vydala tiež necelý rok po zoznámení s manželom. Kolega sa oženil po polročnej známosti, tento rok oslávili 10 výročie. Šéfka je vydatá 15 rokov a tiež chodila s manželom necelý rok pred svadbou. Ale pre nikoho z nás to teda nebol prvý vzťah, každý sme si vyskúšali aj iného partnera/partnerku predtým a keď prišiel ten správny, tak sme to už vedeli. Naopak, tí, v mojom okolí čo sú rozvedení mali prechodene vzťahy, boli spolu 5+ rokov, potom sa navela navela zobrali a po roku aj rozviedli, lebo "zrazu" si už nerozumeli. Prípadne pary, čo spolu iba chodili do nemoty, nikto sa nemal k sobášu, až sa nakoniec po 7-9-12 rokoch rozišli. Potom mám jednu bývalú kolegyňu, čo je už 6 rokov zasnúbená a predtým chodila so snúbencom 7 rokov (niekedy od základnej školy). Už majú cez 30 a nemajú nič, teda ona má veľký suter na ruke, ale nemajú bývanie, práce majú len také pofiderne, svadbu ani deti v dohľadnej dobe ani neplánujú. Mám aj blízku kamarátku, čo si vzala svojho muža po 7 rokoch vzťahu, celých tých 7 rokov spolu žili a pár mesiacov po svadbe otehotnela, už majú dieťa. Ďalšia kamoška si vzala svoju prvú lásku, s ktorou sa spoznala ešte na základnej škole, od výšky spolu bývali v podnájme a po 12 rokoch vzťahu sa aj vzali, ako 25 roční a majú dieťa. Každý to má nejak inak, každý vzťah má inú dynamiku. My sme s mojím mužom vedeli od prvého rande, že my sa vezmeme, zásnuby po 2 mesiacoch boli len formalita a nevyhnutný krok, ktorý bol všetkým jasné, že príde. Hneď od prvého momentu sme spolu bývali, po pol roku vzťahu sme si vyhliadli vlastne bývanie, ktoré sme dokončili na obytnú úroveň tri týždne po svadbe. Vždy sme mali spoločné ciele, rovnaké hodnoty, rovnaký pohľad na život, jasné smerovanie, čo od života chceme a ako sa k tomu dostať. Jednoducho, keď nájdeš toho pravého, nie je čo riešiť. A neviem kde vlastne berieš právo sa vysmievať niekomu za to, kedy sa zasnúbil so svojim životným partnerom. Tak trošku závisť, či?
Dobrovolne sa zasnubit v tejto dobe plnej moznosti vo veku 18 a 21? Po 4 mesiacoch? 😀 wow
@melanta neber to doslova že vysmiala... Keď sú kamošky tak si to môže dovoliť nie? A prečo by jej mala závidieť lebo vie o tom sexe? Kamošky si takéto povedia. Či ani to nie? Však on je mladý, u chlapa v 18 rokoch to je ešte decko ... Čo sa na to tak negatívne pozeráš??
@elementissa taký elaborát kvôli trollovi 🤷♀️
@elementissa tiež si všímam že páry, ktoré sa nezoberú a len chodia spolu alebo bývajú, roky roky... Nič zo svadby a zrazu sa rozídu. Alebo sa zoberu a potom sa rozídu. Pri svadbe je tam nejaká hranica do kedy sa treba zobrať a ak nie, potom to je už v r*ti. Ja sama som vo vzťahu desiaty rok, svadbu som chcela iba ja dlhé roky, teraz ju chce iba on. Ja už nie.
Čo si o tom myslím? Že mladý muž je zrejme naozaj veľmi zamilovaný, asi viac než kedykoľvek predtým a preto to cíti tak, že považoval za správne také veľké romantické gesto. Keby mal 30, tak sa pousmejem, ale k pojašenej mladosti 18ročného to aj sedí 🤭 Ak by chceli hneď svadbu, to by bolo iné a dôrazne by som kamarátku varovala a dohovárala jej, ale samotné zasnúbenie sa mi zdá len tak mladučky naivne milé 😁
@elementissa no zasa sa mi zdá veľmi skoro sa s niekým brať po pár mesiacoch či týždňoch atď, to je prehnané... Keď je to fajn, treba to spraviť, ten vzťah sa ešte viac nastartuje a je lepší... Ak sa to nespraví, vzťah zdochne a nema to čaro a zmysel.
to ze si sa jej vysmiala hovori o tvojej nezrelosti nie o jej. niekto dokaze milovat, ozaj milovat cloveka s jeho kladmi i zapormi aj po par tyzdnoch stravenych spolocne nepotrebuje na to niekolko rokov spolocneho byvania
Moj mladsi brat sa v 19tich zasnubil potom, co som sa zasnubila ja (celkove sa stihol zasnubit 3x medzi 19 a 22, potom sa "musel" zenit), takze dovody na zasnuby sa najdu vseliake.. ale vacsinou je to teda z lasky ;)
Kamarát mal vzťah 12 rokov. Po roku manželstva rozvod. Naši po 2 mesiacoch zásnuby. Po pol roku vzťahu svadba. 30 rokov manželstva tento rok. Nič zvláštne na tom nevidím.

No je to krátko, ale tak predpokladám, že svadba bude až niekedy budúci rok cez leto, tak majú čas ešte sa spoznať a si to rozmyslieť.