Zavolali by ste svokru k sebe na Štedrú večeru?
Baby zavolali by ste svokru k sebe domov na štedru večeru? Je už sama a ani druhý syn nebude doma na vianoce. Vsťah mame celkom dobry. Len mi jej pride luto že by mala byť sama. Boli ste niekedy v takejto situacii?
Urcite by som ju pozvala a uvidis, ci pozvanie prijme. Tiez mi umrel svokor pred rokom, svokra by bola sama na Vianoce. Prislo mi to samozrejme zavolat ju ku nam a ona rada prisla.
Ak mate dobry vztah a vies, ze to nenarusi nijak vyrazne vase fungovanie a pohodu, tak jasne. Ja som este ako dieta zazila nie len staru mamu (otcovu mamu), bratranca, kamarata rodicov z Ameriky, ale aj jedneho mentalne postihnuteho osameleho muza (to bolo pravdupovediac tazke, ale nasi do toho sli po porade s nami), tento rok bude o rodicov dievca zo zahranicia, ineho nabozenstva, ktore v zivote nevideli... na Vianoce by ludia nemali byt sami.
Viem, ze to je ine, ale kamarat stravil nejaky cas v Izraeli a raz na zaciatok sabatu skoncil niekde v neznamom meste, sam, nevedel sa dohovorit a nemal sa ako dostat domov (nie vlastnou vinou). Jedna zidovka, ktoru stretol v ten den v autobuse, ho pozvala k nim - cudzieho a cudzinca, do domacnosti, kde ich bolo hadam 20 - s tym, ze nikto by nemal byt na sabat sam. Mozno to ma nieco do seba...
Samozrejme ze ano.. Minulý rok sme mali u nas otca, tento rok bude u sestry.. Ked sme nemali deti travili sme par vianoc u svokry, potom v nasom dome sme mali zas Vianoce s mojimi sestrami a ich rodinami a otcom len brat s rodinou sa nepripojil.. Pre mňa každé Vianoce boli krásne, aj keď vždy iné...
Inak aj ja som raz bola v situacii, ze by som bola sama na Vianoce.. Pozval ma každý môj súrodenec a ja som si vyberala.. To boli jedine smutne Vianoce aj keď som sama nebola..
@lenkaemka Ano
ak mate dobry vztah, tak by som to v sebe neriesila a zavolala ju - automaticky. Nikto by nemal byt na vianoce sam. Hlavne ak nemoze ist ani k druhemu synovi....Mne by to bolo velmi luto, keby som si predstavila, ze my za stedrym stolom sedime a ona kdesi sama...
NIKDY !!!!!! 🙂)))))
Ja s tou mojou nemam dobre vztahy a keby som ju ku nam pozvala ,tak by sme sa jej urcite 2 tyzdne nezbavili...😀...uz vidim ten napakovany kufor s akym by ku nam dosla..
Ak máte dobrý vzťah, tak tým, že ju zoberiete k sebe sa môže len vylepšiť, určite nič nepokazíš. Verím že to dobre dopadne.
Určite ju pozvi. Aj keby ti mala veci kritizovať a do všetkého sa starať, povznes sa nad to. Veď sú Vianoce. Budeš mať z toho dobrý pocit, ver mi...
@lenkaemka vieš, aj my raz budeme svokry. A ako každá svokra, si myslíme, že budeme dobré svokry. Čiže zlé budú naše nevesty či zaťovia. A keďže Ty so svokrou vychádzaš dobre, tak nevidím problém. My s manželom máme 3 deti a svokra k nám chodí na Vianoce. Každá návšteva Ťa svojím spôsobom obmedzí, ale deti sú z nej šťastné, že je s nami 🙂
@lenkaemka samozrejme, že áno
Ja keby som svokru mala pozvala by som ju,tak ako zme pozvali moju mamku aby nebola sama,ja som zial uz skvokrovcov nespoznala
ja som zavolala moju 😉 Tento rok ide jej dcéra, ktorá býva kúsok od nej s celou rodinkou k manželovým rodičom, tak by boli na Vianoce len dvaja so švagrom sami. Tak sme ich zavolali, ja mám rada, keď nás je čo najviac. Moji rodičia to napríklad striedajú - jedny Vianoce k nám, druhé k bratovi. Zatiaľ sme boli na Vianoce len my štyria iba raz, keĎ sa svokre nechcelo prísť. Budú u nás aj spať, lebo bývajú 80 km od nás, ale ja to mám rada, je veselo potom, spievame koledy, deti sú nadšené, že je u nás aj návšteva a majú komu predvádzať hračky.
Ja by som tak chcela zazit vianoce bez svagra.ako na jednej strane clovek by fakt na tie vianoce nemal byt sam ved o tom su sviatky ale na druhej strane aspon jedny alebo aspon tu veceru.vsetko robime kvoli svokre ona mu plati vyzivne ubytovnu a mi zas robime nakupy aby mal co jest.do prace sa mu nechce takze za vsetko si moze sam ma 45rokov.hovorim si zas na druhej strane ze hadam nam to boh na zdravi vrati a budeme zdravi.lebo iba to chcem a prosim.tak ked aj frflem tak aj tak povolim a poviem si toto.
Urcite ano!!! Nikto nema byt na Vianoce sam. Neprestiera sa nahodou stedrovecerny stol o jedno miesto naviac, pre hladneho pocestneho? Aspon my sme tak doma robili. Neviem si predstavit, ze by sme sa my doma hostili a veselili a matka mojho manzela by sedela sama doma v tichom dome, niekde pri telke.
ja moju svokru urcite, ale nechce, ale mama pride, tiez je sama🙂
@emilia25 to akoby si vravela o mojom švagrovi 😂 V 45 sa konečne osamostatnil, čo znamená, že síce býva o 3 ulice ďalej, ale chodí sa k mame naďalej stravovať, perie mu a minule mu bola upratovať. Prišiel o prácu, takže bohvie, ako ho finančne podporuje z toho svojho mizerného dôchodku. vraj má nastúpiť od januára, no som zvedavá... Ale zase na Vianoce ho voláme, svokra by bez neho nešla a zase ani ja by som ho nechcela nechať samého na Štedrý deň. Ale teda pekne mi lezie na nervy
my tiež voláme svokru na Vianoce k nám, každý rok, raz ide jednému synovi, raz druhému,tieto Vianoce napr. pracuje. ja by som určite zavolala, uvidíš, poteší sa
Urcite by som ju pozvala.
Urcite ano, na to by mi nebolo treba ani temu zakladat
@castor tak bud rada ze ho nemusis zivit.teda mi sme ho zivili dlhe roky a to si este dovolil svokre nadavat ze toto mam zrat a svokra mu hned urobila ine jedlo u nas padlo 2 chleby denne a este si dovolil na moju adresu ze som pi takze ako to clovek nezabuda.a robit sa mu proste nechce svokra uz fakt nema z coho.miesto toho aby behala po vseliakych kupeloch a uzivala si tak jej este na lieky davame aj ked sice da na stravu.
sa cudujem, ze tvojmu muzovi to vobec nenapadlo zavolat vlastnu matku na vianoce k stolu... a ty sa este pytas, ci ju zavolat...
Svokru už síce nemám, aké ak by bola taká úžasná ako Svokor určite by som ju volala. My sme 2 vianoce trávili so svojím u neho doma. Jeden u mojich rodičov(už nikdy viac 😂😂😂) a jedne doma. Aj teraz budeme DOMA. Konečne vo vlastnom. Ak by Svokor betravil vianoce s priateľkou a jej rodinou určite by som ho volala
@lenkaemka keď máš so svokrou dobré vzťahy, prečo nie. ja by som svoju nikdy nepozvala
Je tu každý rok 🙂
@lenkaemka..myslím, že najkrajší dar je byť s tými, ktorých milujeme a na ktorých nám záleží....neviem, si predstaviť, že by bola moja mama, alebo aj manželova mama sama....Moja mamina trávi snami každé Vianoce...A ak by bola moja svokra sama, tiež by bola u nás....Aj keď sú niekedy svokričky dosť nervožravé :D...na Vianoce ich nenechajte samé ....❤
@emilia25 no zatiaľ ho neživíme, ale keď k nám príde na návštevu všetko vyžerie 😠 Normálne musím poschovávať niektoré veci, lebo napr. minule požral za 2 dni asi 5 monte jogurtov, čo som mala kúpené pre deti. No a svokra už začína vymýšľať, že on zdedil najmenej a druhí súrodenci by mu mali doplatiť, ale že nech si nemyslíme, že to bude len 4-5 tisíc. Asi si predstavuje doživotnú rentu, nech miláčik nemusí už v živote pohnúť prstom len žrať a spať. Ale našťastie s tým nesúhlasí ani švagriná a ani oni ani my veru nemáme peniaze na živenie povaľačov, keďže obe živíme 3 deti.

@lenkaemka aj moja zostane sama na Vianoce. Volali sme ju, ale nechce prist.
Ze jej to nevadi.
Tak zasa nasilim ju nedotiahnem. :D