Zdrobneniny - Dominika, Dávid a Monika
Ahojte mamičky aj nemamičky 🙂
S manželom sa chceme začať snažiť o bábätko niekedy v budúcom roku a začali sme už uvažovať aj o menách. Vybrali sme zatiaľ mená pre chlapčeka - Dominik, Dávid a pre dievčatko - Monika, Júlia. V základnom tvare sa nám mená veľmi páčia, ale nepáčia sa nám niektoré domácke pomenovania.
Chcem vás teda poprosiť o rady:
1. Ako zdrobnene a domácky voláte / by ste volali Dominika, Dávida, Moniku? A ako nepekne sa im dá povedať? (Schválne sme chceli vybrať také mená, ktoré sa podľa nás ani nedajú povedať v "škaredom" tvare, ale ktovie, ľudia sú vynaliezaví 😅 )
Ďakujeme všetkým 🙂
A jasné, že času máme dosť, a najskôr to bábätko treba v šťastí počať a vynosiť, a ešte či sa to tak skoro podarí je tiež otázne... 🙂
Len s manželom s chrípkou ležíme, tak že aspoň niečo užitočné spravíme, tak sme kalendárom listovali 😅 Aspoň chvíľu sme na chorobu nemysleli 🙂
@licona ahoj, ja som sa riadila tym pravidlom, ze ked mas dlhsie priezvisko je lepsie kratsie meno.... ked mas zasa velmi kratke priezvisko spokojne moze byt aj meno dlhsie. Inak si myslim, ze ako budete vase dieta volat vy dvaja, tak ho budu volat aj vasi znami... takze nad tym, ci sa da meno povedat skaredo by som sa nezamyslala 😉. Kamaratka ma Davida a volaju ho Dado.... pride mi to velmi mile 🙂
@licona
@licona ja som mala kamošku Dominika tak klasika Domča, Domčo ( chlapčenský variant) alebo Nika, Niko. Monika, keďže som ich poznala veľa, nepáči sa mi veľmi to meno, asi naj oslovenie bolo Moni, Monika, Monička, najmenej Moňika, Monča, Moňa..u Davida čo poznám tak oslovujú len David, Dejvid, Dejvi...
A nakoniec je Katka a Janko
Ahojte, ďakujem za odpovede, ale téma je veľmi stará, nakoniec sme počas tehotenstiev vybrali Katku a Janka, akosi sa nám tie skôr vybraté mená zrazu nehodili, nemali sme pocit, že sú to tie správne 😁

@licona a mne sa zase viac hodí Dominik a Monika 🙂 Inak my známemu Davidovi hovoríme Dave (dejv).