Žiadosť o ruku

27. máj 2022

Priateľ ma požiadal o ruku už dávnejšie, tak pre pár mesiacmi ale s tým, že to povieme každému okrem jeho rodiny. Bolo to čudné trocha, ale súhlasil s tým, že to povieme všetkým naším kamarátom, celej mojej rodine, len proste jeho nie, lebo že ten prsteň kúpil pre mňa za posledné peniaze a dokončuje si byt a že mu naň aj požičiavali všetci peniaze, tak aby neriešili, že on mi kúpil práve teraz prsteň za niekoľko stoviek. Do zásnub som ho nenútila, len aby ste ma neobviňovali, len vraj to už chcel urobiť a kedže som aj ja vedela, že to čo hovorí o tých peniazoch je pravda, tak som s tým súhlasila, že im to radšej nepovieme. Inak ozaj sme to oznámili všetkým, ktorým poznáme a aj im vysvetlili, aby to jeho rodičom nehovorili a tiež hovorili, že je to pochopiteľné, že by mu to mohli vykrikovať. No ale dnes mu jedna naša kamarátka, ktorá je kamarátka aj s jeho celou rodinou navrhla, že dnes by sme mohli rodine oznámiť zasnúbenie, lebo obaja máme narodeniny a všetci budú na oslave a on už má byt dokončený a že by bola už vhodná doba. No on povedal, že to ešte nie je vhodné, že ešte školu musí dokončiť a neviem čo všetko a že tak im to povieme. Ja som ostala dosť aj sklamaná, lebo mi to príde akoby buď on to nemyslí so mnou vážne a nechce proste, aby ho tlačili potom do svadby alebo jednoducho že asi jeho rodina ma nechce za nevestu a on to vie, ale nechce mi to povedať. Čo si myslíte? Tiež by ste mali chrobáka, či to preháňam? Akože ja som mu nepovedala nato nič, ale chodí mi to hlavou.

bosorka2302
27. máj 2022

a kedy konci skolu? ak tento rok tak mesiac, dva este by som pockala. Ale je to divne, rodicia vedia ze spolu chodite? Asi by som sa s nim vazne porozpravala, ze co je vo veci

kitycat
27. máj 2022

Ja by som sa priatela opytala, preco si na prsten pozical od rodicov, poziadal ta o ruku a vytrubil to vsetkym okrem rodicov?

Ja viem, ze sa ziada o ruku s prstenom, z eje to ten pravy gyc, ale ked na to nemal, no mohol ta poziadat aj bez prstena...suhlasila by si s takou ziadostou? A ze prsten alebo obrucka rovno az neskor?

Nazaj nechapem, preco silou moou si poziciaval na nieco, bez coho by si sa mozno aj zaobisla...alebo ste mohli vybrat spoli prsten, na aky ma a nie na aky nema..

beata_k
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
27. máj 2022

Nerozumiem tomuto chlapovi…….Načo kupoval prsteň keď takúto vec musíte ututlávat?
Nech si strčí cely prsteň

Nepoviem keby kúpil prsteň za 3 litre, ale prsteň za päť stovák? Smiešne

autor
27. máj 2022

@kitycat Peniaze na byt si požičal od rodičov a mne kúpil drahý prsteň. Akože požičali mu o dosť viac ako stál ten prsteň, ale predsa. Každopádne všetko im už splatil, tak nechápem.

maria39
27. máj 2022

mne to pripada akoby sa iba chvalil kamaratom z tymi zasnubami ale nemysli asi vazne ked sa vyhovara pred skolou a kednechce rodicom povedat tak to asi je dajaka este neistota

autor
27. máj 2022

Ale on ten prsteň ani nekúpil konkrétne za tie peniaze, on zarába dobre, len proste že v tej dobe si požičiaval, tak aby nešomrali. Veď ale keby ma majú radi, tak by sa mali tešiť aj tak, nie? Je to zvláštne aj, že oni sa ani neopýtajú, že čo kedy bude svadba a deti a takéto a naši zakaždým sa to opýtajú, obaja máme 30 rokov. Navyše predo mnou nemal asi 10 rokov žiadnu priateľku, mali by sa tešiť a sme spolu už tri roky.

annamarin
27. máj 2022

Ak uz im dlhy splatil tak nevidim dovod prečo by to mal tajit.

maria39
27. máj 2022

tu na daco nesedi ked to nechce rodicom povedat

vler
27. máj 2022

Nebolo by byvalo lepsie kupit menej drahy prsten, a radsej sa bez zabran podelit o novinku so vsetkymi vratane vlastnej rodiny?
Skutky a uvazovanie tvojho nastavajuceho su mi cudne; naco kupovat drahy prsten "za posledne peniaze". Ved prsten nie je podmienka. Po druhe, je dospely a svojpravny, teda svoje rozhodnutia okrem Teba, snubenice, nikomu vysvetlovat a obhajovat nemusi.
Nechapem jeho rozhodnutie zatajovat pred rodinou ze sa rozhodol pre taky zavazny zivotny krok, ako ozenit sa

autor
27. máj 2022

@vler Neviem ani ja, lebo ja si na drahé veci nepotrpím a to on dobre vie. Jasné, poteší diamant, je to pekné, ale ja som ten typ, že mne reálne stačí prsteň za 100€, hlavne že to bude z lásky a čisté. Akože stačil by mi aj za 20€, ale snubný by mal byť navždy, tak sa patrí aspoň taký kúpiť.

autor
27. máj 2022

Úprimné som chcela povedať, nie čisté.

a_adamcova
27. máj 2022

Tak tu by som sa ja mala na pozore .... Príde mi ako mamičkin synáčik, ktorý musí cupitať ako rodičia nakážu.. Toto do budúcna nerobí dobrotu. Možno sa mýlim, ale naozaj mi to tak príde.

zmrzlinka2021
27. máj 2022

Mal by sa vediet postavit za svoje rozhodnutia, a nespravat sa ako 12 rocny chlapec. Mne by sa to nepacilo. Vo mne to evokuje taku nevyzrelost, len aby rodicia nepindali...

sissy27
27. máj 2022

nechcem byť paranoidná, ale tu niečo smrdí 😀 lebo povedzme si ako je, bežný človek diamant voľným okom nepozná (profíci neviem), takže vôbec by nebolo potrebné hovoriť rodičom cenu prsteňa, nech si kľudne myslia, že je to bižutéria. A teda ty si sa s nimi nestretla tých pár mesiacov, odkedy ťa požiadal, nevšimli si prsteň?
Sorry, keby mal 30 ročný chlap takéto tajnosti pred rodičmi, tak asi by mi blikali všetky kontrolky. Keď tak ste to nemali hovoriť vôbec nikomu, mali ste sa aj v tajnosti vziať a vybavené.

sense
27. máj 2022

Nie som ta ultimata ale tu by som asi povedala bud to oznámi aj on rodičom alebo mu prsteň vrátim. Takýto prsteň akože zasnubny by pre mňa nemal žiadnu hodnotu ani význam. Dospelý chlap sa ma tak aj chovať a stat si za svojim rozhodnutím a neohanat sa tým žeby sa rodiča hnevali ze ti kúpil prsteň

oli18
27. máj 2022

Tak najprv mu rodičia požičajú na rekonštrukciu bytu, on z toho kúpi snubný prsteň. Má 30 rokov, má dobrý plat, už dlh splatil. Ak dobré zarába, prečo nekúpil prsteň za vlastné? A ešte v 30ke študuje. 10 rokov nemal vzťah, spolu sú 3 roky. Čiže vzťahy nemal od 17 do 27 (chudák😝), od 27ky má autorku. Celé vymyslené a nedomyslené. Skôr hodné 13 ročnej, ako 30 ročnej🙉

autor
27. máj 2022

@oli18 no tak vidíš, niektorí ľudia nie sú dokonalí a študujú aj keď majú 29 a nemajú dlhšie vzťah. Stáva sa 🙂 plat môže mať dobrý, ale na rekonštrukciu treba desiatky tisíc eur a nie 500€ koľko stál môj prsteň a hej, chcel to spraviť vtedy, keď to urobil, mal nato dôvod. Pani dospelá, dúfam že máte veľmi usporiadaný a dokonalý život🙂

autor
27. máj 2022

@sissy27 Nevšimli si ho. No hej, aj mne je to divné, veď je už starý chuj, mne to príde také detské alebo neviem čo má v hlave

autor
27. máj 2022

@a_adamcova aj ja mám ten pocit a bojím sa, že je to aj realita.

konikkon
27. máj 2022

Gratulujem o výberu životného partnera. 🤷

simca06022011
27. máj 2022

Je to divné a kaslat na cenu orstena, ved to nik nemusí vedieť kolko stal. Proste je ti divné. Lebo do sveta eozoravat ako sa zasnúbil ake svojej rodine nie...? A kedy chce svadbu? O koľko rokov? Na co to bolo dobré? 😂 Ved zasnubim sa, plánujem svadbu a neriesim "nepoviem mame a otcovi, lebo budu riešiť prsteň?" 🤦🏻‍♀️

vikes
27. máj 2022

To čo je za dospelého chlapa, ktorý sa "bojí" vlastných rodičov, nech je dôvod akýkoľvek. Mal by odstrihnúť pupočnú šnúru a stáť pri žene s ktorou plánuje život, a nie rozmýšľať nad tým, ako to zoberú rodičia. Bolo by načase pri poháre vína "dať karty má stôl" a zistiť skutočnú príčinu.

maranta_leuconeura
27. máj 2022

Kazdy nech si robi ako chce, ale uprimne, ja som nikdy nechapala zasnuby a potom to este roky tahat bez svadby, cize vlastne nic sa nezmeni. Ved ked sa raz rozhodnete, ze sa vezmete, tak sa vezmite. S tym suvisi, ze to musite povedat okoliu, rodine, zacat planovat co kedy kde ako.

Ze on to taji pred svojimi rodicmi? Napadlo mi len jedno-zrejme by vobec touto spravou neboli nadseni 🤷

autor
28. máj 2022

@maranta_leuconeura mám presne ten istý názor. Akože je to pekné, že chlap požiada ženu o ruku, ale keď si ju reálne potom aj nevezme, tak načo?

elenita
28. máj 2022

Mne pripada to s tym prstenom ako vyhovorka. Tam bude nejaky problem bud zo strany jeho rodicov, alebo Ti este nieco taji.

maranta_leuconeura
28. máj 2022

Takze svadbu uz realne planujete? Alebo ako to vyzera? Lebo neviem si to predstavit, ked vlastne ani neviete ci jeho rodicia vobec pridu 🤔

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz