Žreby ako darček na svadbu
ahojte, mám otázku ale nechcem tu spustiť žiadne hádky 🙈 ideme za mesiac na svadbu bez detí (priznám sa som aj trochu sklamaná keďže je to blízka rodina, nechodíme často na svadby, naposledy sme boli pred 6 rokmi, deti sa už tešili a oni nám oznámili až dodatočne, že to je bez detí) a teraz je to asi nová móda, že nechcú kvety ale žreby...ok jasné, chápem keď nie sú odtiaľto, že čo by s tými kvetmi robili ale radšej žreby? veď to každý môže dať radšej o tých "15/20€" viac do obálky a viac im pomôžu, keďže som sa ešte nestretla s tým, že by niekto vyhral na žreboch vyššiu sumu...a teraz otázka, ako by ste to dali vy? Normálne k pohľadnici a svadobnému daru do jednej obálky? Ďakujem
Dávali sme do obálky spolu s peniazmi.
Kúpila som žreby v cca hodnote kytice.
Ak maju take zelanoe, treba ho respektovat. Ved nemusis doniest ani kvety ani zreby. Ja milujem kvety, ale z tolkeho mnozstva naraz by som sa nevedela ani tesit, tak sme si vypytali namiesto kvetov granule pre utulok. Niekto nam doniesol granule a niekto zvlast obalku s poukazkou do chovproduktu alebo s peniazmi urcenymi na nakup granul. Bolo toho pozehnane a v utulku boli radi.
@17alexis sesternica tiež takto chceli a za tie peniaze čo zotreli kúpili granule do útulku ale na to koľko mali žrebov vyškrabali možno 75€...
@maca1984 tiež tak rozmýšľame že za koľko cca by sme kyticu tak za toľko žreby...
Známej zaplatili žreby skoro celú svadbu ( cca 120 ľudí) 😄 a dávali sme ich do oblálky, v hodnote kytice.
spravila by som ako si želajú... neveste jednu ružu a do obálky zopár žrebov...
Písať, že radšej žreby sa zvykne, keď je niekomu blbe rovno napísať, že radšej peniažky ako kvety a dary 😅 by som do obálky k peniažkom symbolicky jeden drahší žreb a radšej dala viac v hotovosti 😊
Keď je to blízka rodina, tak by som prianie o zreboch neriešila - iba ak nemáš rada hazard, tak im priložte viac peňazí do obálky..
Ale ak je to teda blízka rodina, príde mi blbé že vás pozvali bez detí. 😐
No ak chcela sesternica zreby na granule, tak to vymyslela velmi nestastne. 🤣 Kazdopadne, je to jej rozhodnutie. My sme dostali tolko granul a penazi na granule, ze sme ich mali problem vtesnat do auta. Okrem prednych sedaciek bolo vsetko zapratane.
@ssimusska tak aspoň niekomu to vyšlo 😁
@deti95060810 ja som tiež presne toto povedala mužovi, že to mohli radšej takto urobiť a tiež si myslí to isté...som zvedavá koľko na tých žreboch vyzbierajú
@17alexis tak oni povedali že ak niečo zotrú, nakúpia pre psov do útulku 🤷🏻♀️
To radšej peniaze pre útulok ako zbytočne vyhodené peniaze za žreby.
@lenkakravcova blízka rodina to je, mrzí ma to, lebo deti, hlavne dvaja mladší sa tešili...my sme mali s manželom dilemu či pôjdeme bez detí nakoniec alebo nepôjdeme vôbec ale nakoniec sme sa rozhodli, že pôjdeme a možno tam ani dlho nebudeme...oni povedali že to je bez detí lebo ich kamaráti už majú veľa detí...ale my nie sme kamaráti ale rodina...no co už...
@3009 priznám sa ja nie som moc za útulok ale jasné, v tomto prípade radšej na útulok ako na žreby, ktoré nevieš či budú výherné...
Kupovali sme tak isto žreby, v hodnote kytice.
My sme mali zreby na svadbe 120 ks. Viete aká bola vyhra 142€. Tiez som nechcela kvety ale radšej by som peniaze prijala než zreby. Dúfali sme ze vyhráme aspoň niečo ale fakt sa to neoplatilo. A zreby nam dávali vo fotorame, boli tam krásne naukladane, druhy zas k peniazom dali do obalky. Potom sme mali aj kyticu zo zrebmi. Ta bola tiež veľmi pekne spravená. Len škoda ze boli vacsinou nevyherne
ano davali sme k peniazom v obalke aj zreby, ved kopec zrebov dostanu a je to zabava, kvety su zbytocne, nemas kde dat a hned zvadnu
Nechápem toto pohoršovanie nad žrebmi. Čo máš z kvetov? Nič. Dostaneš ich kopu, máš ešte aj z výzdoby a čo? za 3 dni idú do smetí.
Zo žrebov môžeš mať takisto nič ale máš k tomu aspoň "vzrušenie" pri zotieraní. Vyhodené peniaze tak či tak (v prípade ak nič nevyhráš)
Ja by som tiez radsej zreby ako kytice. A to mam kvety velmi rada. My sme mali mini svadbu ale dostala som tolko kvetov, ze som cast dala svokre. Nemali sme tolko vaz. A to som ich dala aj do nadob na uhorky. Cely byt bol jedno velke kvetinarstvo. Pri zreboch mas aspon sancu, ze nieco vyhras
my čo sme boli na svadbách, tiež sme dávali k peniazom žreby, nikdy nevieš či nemáš šťastnú ruku a novomanželia môžu vyhrať viac ako len 15-20€ ktorých by si bežne priložila do obálky 😃 my sa žrebom tiež na našej svadbe potešíme, hoci sme taký pokyn nedávali
Ja by som dala 20 EUR v hotovosti a tak do 20 EUR zreby a mrzí ma , že svadba bez deti pre vás najmä keď ste rodina zvláštne mrzelo by ma to za deti hlavne
My sa teraz chystáme s priateľom na svadbu nášmu kamarátovi. Do obálky plánujeme dať 150€ a na základe ich želania (žreby namiesto kvetov) chceme do obálky pridať aj žreby. Čo myslíte v akej hodnote by sme mali tie žreby kúpiť? Ako namiesto kytice? Čiže 50€? Ja by som radšej dala o toľko viac peňazí ako žrebov ale tak... 😀😀 A aké žreby kúpiť? A čo myslíte je lepšie dať menej žrebov vo väčšej hodnote alebo viac lacnejších?
My sa teraz chystáme s priateľom na svadbu nášmu kamarátovi. Do obálky plánujeme dať 150€ a na základe ich želania (žreby namiesto kvetov) chceme do obálky pridať aj žreby. Čo myslíte v akej hodnote by sme mali tie žreby kúpiť? Ako namiesto kytice? Čiže 50€? Ja by som radšej dala o toľko viac peňazí ako žrebov ale tak... 😀😀 A aké žreby kúpiť? A čo myslíte je lepšie dať menej žrebov vo väčšej hodnote alebo viac lacnejších?
@enelpe ked zreby tak skor Tiposacke ako Nike 😉 my sme mali taky taky mix ze jeden 10e zreb a potom 2-5 eurove v obálke lebo tiez som nechcela kyticu. Niektory nam napisali na pohľadnicu, ze koľko chceli prispieť na zreby tak tu sumu dávajú do obalky a niektorý zreby nakúpili. Ale až nato ,že sme mali cca 120ks zrebov vyhra do 100e
@enelpe ked zreby tak skor Tiposacke ako Nike 😉 my sme mali taky taky mix ze jeden 10e zreb a potom 2-5 eurove v obálke lebo tiez som nechcela kyticu. Niektory nam napisali na pohľadnicu, ze koľko chceli prispieť na zreby tak tu sumu dávajú do obalky a niektorý zreby nakúpili. Ale až nato ,že sme mali cca 120ks zrebov vyhra do 100e
@anonym_f751d8 Ďakujem 😊 A teraz s odstupom času to ako hodnotíš? Si rada, že si sa rozhodla mať namiesto kvetov žreby? Alebo by si to už teraz urobila inak? 😊 Pýtam sa len čisto zo zvedavosti 😄
@anonym_f751d8 Ďakujem 😊 A teraz s odstupom času to ako hodnotíš? Si rada, že si sa rozhodla mať namiesto kvetov žreby? Alebo by si to už teraz urobila inak? 😊 Pýtam sa len čisto zo zvedavosti 😄
@enelpe zamna kvety nie určite, su pekne ale nevydržia dlho a škoda penaz a zreby ? Ako nápad bol dobrý, ze mozno pri trochu šťastia človek niečo vyhra ale uz by som do toho neisla. Niečo iné by som vymyslela.

no to sú fakt vyhodené peniaze, keď to tak veľmi chcú, dala by som k peniazom do tej istej obálky jeden žreb