Ako riešiť Vianoce, keď sú starí rodičia pohádaní?

daniela237
14. dec 2015

Ahojte.prosim o radu.zijeme s manzelom a s detmi 7r. a 5r. S nasimi v jednom dome. Nasi sa pred mesiacom pihadali dost vazne nebavia sa spolu a ani nechcu oslavovat vianoce.Je mi to strasne luto hlavne kvoli detom ktore to vnimaju ze rodina ma byt spolu a ze pri kazdom sviatku ci oslave vzdy sedime pri jednom stole.okrem toho ze nasi odmietaju sediet pri jednom stole tak ja ani nechcem aby sa tam pretvarovali kvoli detom. Tak rada by som bola doma. Je moznost ist ku svokre ale to je len krajne riesenie. Poradte mi prosim ako to vyriesit.dakujem

natalym
14. dec 2015

Vysvetliť deťom aká je situácia a hotovo. Veď sú už dosť veľké a možno to aj dávno pochopili, že niečo nie je v poriadku.

erickatt
14. dec 2015

Povedat vasim ze su dost stari aby mali rozum, ze to mozu byt ich posledne vianoce a je ti z toho smutno ako sa spravaju. A ked nechcu at sa zavru kazdy do inej izby a ty si z detmi vianoce urob.

sense
14. dec 2015

Isla by som k svokrovcom ...a detom povedala ze bhdeme s druhou babkou

nerko
14. dec 2015

Asi by som rodicom povedala, ze ak nedostanu rozum, tak pojdem k svokrovcom. Mozno kvoli vnucatam si sadnu k jednemu stolu, ked uz kvoli sebe by to neurobili.

jana_eyre
14. dec 2015

Ja by som isla k svokre, ved aj to je pre nich babka, urcite bude rada.. Viem ze to pride luto, ale ked sa tvoji rodicia spravaju detinsky, nechaj ich v tom.. Den by bol asi aj tak plny napatia..

Mozno si 24 uvedomia ako im chybate a rychlejsie sa udobria, alebo aspon zacnu akceptovat.. A potom 25 si deti uziju aj druhych starych rodicov..

mimla
14. dec 2015

Tiež hlasujem za svokru. Svokra sa poteší, deti budú mať zmenu, vy budete mať kľud a oni nech sa doma zožerú. A možno ich to prinúti správať sa znovu ako ľudia. Nevieme kvôli čomu sa pohádali. Nevera, peniaze, blbá poznámka... je diskutabilné, či sa pomeria, ale nejako sa musia naučiť komunikovať.

brisilda
14. dec 2015

ostante doma v kruhu rodiny a po veceri pojdete na navstevu k jednej a druhej babke ............ ak pojdete k svokre tvoja mamina sa urazi este viac 😔 nepoznam ich ale po vatsine to tak byva 😝 no mate este tyzden mozno sa ti podari ich udobrit 😅

horana
14. dec 2015

Isla by som ku svokre, nebolo by to pre mna krajne riesenie, vobec nie. Hlavne ak ste tam vitani.
Hlavny je klud a pohoda. Detom by som to naservirovala tak, ze aj druha babka by niekedy chcela zazit, aby ste boli u nich, aj to je vasa rodina, o nic horsia nez ta u ktorej byvate. Pre deti to moze byt vitana zmena, zaziju viac ci menej ine zvyky, bude to obohacujuce, a lahko sa vyhente dusnu doma, to sa len tak nespravi a ked aj ano, bude to nasilu a citit v pozadi.
Aj ked tvoji rodicia budu mat pokazene Vianoce, bude to kvoli nim samym, nemozu ziadat aby kvoli ich malichernostiam trpeli deti. To by museli byt iazj velki egoisti aby to nepochopili a este sa snad na to urazali.... Snad si vstupia do svedomia aspon do buducich Vianoc.

simca06022011
14. dec 2015

normalne by som sla ku svokre, alebo svokru zavolala ku vam :D a rodicia nech su na opacnom konci domu ak nedostanu rozum. My sme tak doteraz chodili ku svokrovcom a ked nemali doma pohodu (resp. ja som ju u nich nemala) isli sme k nasim alebo ostali sami, dcerke sme povedali, ze treba zmenu, treba byt aj s inou rodinou ;)

leeenka26
14. dec 2015

udobri ich a ja by som bola aj s jednymi aj s druhymi. Navecerajte sa a chodte ich pozriet vsetkych. Kvoli comu sa pohadali? Nevies? Je to vazne?

sissy27
14. dec 2015

zaobstarajte si vlastné bývanie a máte po starostiach...
mesiac to je ok, že sa vaši nebavia, že máte v dome dusno, ale idú vianoce tak to treba zrazu riešiť? či myslíš, že deti doteraz nič nepostrehli? so svokrou asi tiež nebudú tie vzťahy ideálne, keď je to pre teba krajné riešenie...
keďže dátum vysoký, tak si sadni s rodičmi, spýtaj sa ich, či predsa len nie sú ochotní si nájsť k sebe cestu - nie kvôli vianociam, nie kvôli vnúčatám, ale kvôli sebe... ak nie, tak buď si spravíte vianoce doma bez nich (možno ich tá správna atmosféra predsa len obmäkčí) alebo teda choďte k svokre (ale zas ak je tam nejaký problém, ktorý ty nevieš spracovať, tak tiež to asi nebude to pravé orechové)

jasminet
14. dec 2015

bud chodte k svokre ak to nie je uplne proti srsti nikomu, alebo si urobte vianoce doma bez ohladu na babkovcov dedkovcov - uz nie su male deti aby sa nevedeli ovladat aspon jeden den v roku... a ak to nedokazu, budete pri stole ako stvorclenna rodina, bodka....

maslenka47
14. dec 2015

Ja by som sa odstahovala od rodicov. Uz DAVNO, asi tak pred 8 rokmi. Alebo minimalne by som sa prestala tvarit, ze moj zivot zavisi od ich rozhodnuti. Teraz "narychlo" mas niekolko moznosti:

- "zorganizovat" si vianoce svojpomocne vramci domu, v ktorom byvate - pre teba, manzela a deti. Rodicia sa bud pridaju alebo to trucovat. Deti mas uz dost stare, neexistuje, ze sa im neda nejak primerane vysvetlit, preco s vami nie su pri stole a preco je to cele "inak", keby uz na to prislo.

- ist k svokre.

papricka33
14. dec 2015

Nemusia sa predsa pretvarovat, ale zase ani hadat. Su to predsa dospeli ludia. Urobte si Vianoce sami a kto z nich chce, nech sa prida. To,ze sa pohadali, je ICH partnersky problem. Nemusis ho riesit ani ty, ani tvoja rodina. Ak nechcu byt na Vianoce sami, nech sa prisposobia a spravaju ako dospeli. Ak im chces pomoct, jedine co mozes urobit, cele im to predostriet, zorganizovat, ale nechat uz na nich.
Mimochodom, ak byvate s tvojimi rodicmi, Vianoce so svokrou by si hadam prezit mohla. Ak je tomu manzel nakloneny... ci aj on s tym ma problem?

bonaqa2013
14. dec 2015

na staré kolená robiť hlúposti. urob si Vianoce aj bez rodičov, len pre Vás .... 😒

jeannna
14. dec 2015

A deti doteraz nic nespozorovali? Hlavne to starsie, 7-rocne. Ak vianocami myslis Stedry vecer, tak by som pravdepodobne zostala doma, ved vy ste mlada rodina a nemusite utekat z domu kvoli rozvadenym rodicom. U svokry si nespravis taku pohodu, lebo som citala medzi riadkami, ze je to len krajne riesenie. Je to neprijemne, ale v zivote sa taketo veci stavaju a treba sa dostat do levelu, kedy si dokazes vytvorit pohodu nezavislu na ostatnych ludoch. Detom to mozno bude cudne, ale pre nich ste najblizsia rodina ty s manzelom, popr. poziadaj rodicov, ci su ochotni spravit to pre vnucence, ze vydzria pri jednom stole.

tova
15. dec 2015

Viancna dovolenka v zahranici, alebo prenajata chata a veceru, umely stromcek a vianoce si spravite tam a spojite s lyzovackou

tamarago
21. dec 2015

Tvoj čas a zážitky s dieťaťom sú na nezaplatenie, najlepší dar. Ak chceš tieto Vianoce prežiť naozaj v pokoji, odporúčam ebook o Vianociach Inak od Martina Bruncka, úplne zadarmo na stiahnutie do emailu. Ja tieto Vianoce nevarím, neupratujem, nemám darčeky a som s rodinou vpohode 🙂 Pokojné sviatky všetkým! Tu je link: http://martinbruncko.com/e-book-zdarma/