Mám mať svadbu v mladom veku?

krempla100
20. okt 2020

Dobrý deň chcem sa len spýtať že s priateľom čakáme babo ja mam 18 a chceli by sme sa buď na další rok alebo až za dva roky zobrať ale všetci nám hovoria že to neni dobre že lepšie je keď spolu dvaja žijú a majú sa radi aj bez svadby a že tak mladá nevesta že to ani neni pekne mala by som vtedy 19-20 rokov chcem sa opýtať vás čo ste mali tiež svadbu skôr alebo ste sa ocitli v podobnej situácii je lepšie zo svadbou počkať alebo sa môžeme aj teraz zobrať ?

fokuska
20. okt 2020

@krempla100 S priatelom ste dospeli (predtym si pisala ze mas 19, ale nevadi), cakate spolu dieta, tak vezmite zivot do svojich ruk a rozhodujte sa podla seba.
Na potrat si nesla, nedala si na natlak rodicov, tak sa aj v otazke svadby riadte podla seba. Ak ju planuejte o rok-dva, tak sami uvidite ake to medzi vami bude, aky budete mat vztah a ci sa este stale budete chciet vziat.
Mozete sa zobrat aj teraz, mozete sa zobrat neskor, nemusite sa brat vobec - je to cisto vase rozhodnutie.
Su ludia, co sa brali mladi a vydrzali spolu cely zivot, su taki, co sa im manzelstvo rchlo rozpadlo. Nie je to priamo o veku, ale o tom ako je clovek vyspely, ako pracuje na svojom vztahu a pod.

kittykat22
20. okt 2020

Na tom co si myslia ostatni, nezalezi. Je to tvoj zivot, tvoje rozhodnutie. Co ty si chcela ty? Ja som videla pekne svadby kde bol par pred miminkom, nevesta tehotna, ale skvele svadby kde uz par dietatko mal. Nezalezi na veku. Okrajovo ma napadlo kto tu svadbu bude platit. Pretoze teraz si tehotna, budete potrebovat peniaze na vybavu a starostlivost o miminko. A do toho este svadba. A ak mas 18 rokov, tak nepredpokladam ze mas odpracovane, aby si poberala matersku.

janka_266
20. okt 2020

@krempla100 jediná výhoda je lacnejšie rozdeľovanie majetku, keď sa nevezmete. Neviem prečo by ste sa nemali vziať, keď už budete mat dieťa a máte sa radi. Podľa všetkého. Určite je krajšia nevesta v 20, ako keď sa 40 ročná po 15 -20 rokoch spolužitia oblečie do bielych šiat. Už aj tak vás bude spájať dieťa a to je väčší záväzok ako svadba, ktorá sa dá rozviesť za 66€. Ale zas, keď sa nevezmete nemáte nárok na veľa veci, napr. Na vdovský, keby sa náhodou niečo stalo.

veronikavaneska
20. okt 2020

Ak ho ľúbiš on teba a rozumiete si jasne hned chodte do toho. Ked sa malinke narodi budete mat spolocne meno budete rodina ❤️ ale ak mas pochybnosti tak to nechaj na neskor..

jullietka
20. okt 2020

@krempla100 ked sa chcete zobrat tak sa zoberte. Ved ste dospely ludia,na nazor inych by som kaslala. A ze neni pekne ked sa vydava 19-20 rocna zena?😁😁a co kedy sa mas vydavat,v 50tich? Ja som sa vydavala v 20 a nelutujem absolutne 🙂 vydavala som sa z lasky,lebo milujem svojho manzela a svadba bola taky dalsi milnik v nasom zivote 🙂 a teraz v 25 mame vsetko po com sme tuzili,vlastne byvanie,2 babo na ceste 🙂 a e stastny ze sme manzelia a hrdo nosime obrucky. Sice ja teraz nie lebo ju nedam na prst 😁😁 je to vasa vec a vase rozhodnutie,my sme oznamili rodicom ze sa ideme brat a hotovo 🙂

zenazdediny
20. okt 2020

@krempla100 ze mlada nevesta nie je pekna?!to som este ani nepocula....ani nevidela...nerozumiem takemu argumentu...

janka_266
20. okt 2020

@zenazdediny rodičia sa boja, že by museli platiť veľkú svadbu 😂 aj keď kedy sa brat keď nie teraz, keď sú ideálne podmienky pre mini svadby.

hradnapani
20. okt 2020

cim viac to budete odkladat, tym vacsia sanca, ze sa nezoberiete vobec. Ste mladi, to ano, ale mate dieta a ked vam dvom svadba nie je proti srsti, tak sa zoberte a postavte sa k tomuto zavazku celom. Co riesite nazory ostatnych? Nechapem, ako moze dat niekto radu, ze je lepsie, ked dvaja ziju bez papiera. No mozno bez dietata ano. S nim je to uz o niecom inom. Okrem ineho sa z taketo zvazku tazsie cuva. Zobrat sa mozete aj o dvoch svedkoch a zadarmo ak je to na matrike kde mate trvaly pobyt - ak uz ide o peniaze napriklad.

krempla100
autor
20. okt 2020

@hradnapani práveže nechceme nejakú veľkú svadbu s rodinami ako sa moc nebavíme len sesternice tety ujovia atd atd a kamaráti a samozrejme svadba by bola až keď budú na ňu peniaze ale rozmýšľame o tej matrike nakoľko kostol je drahý

fokuska
20. okt 2020

@krempla100 Kostol je drahy??? To mas odkial? V kostole neplatis nic - nic nie je povinne, len poplatok na matrike.

fokuska
20. okt 2020

@krempla100 Kostol sa moze zdat drahy kvoli tomu, ze vam budu nutit nejake "povinne poplatky", ktore ale nemaju pravo ziadat.
Nam cely cas na fare hovorili, ze povinny poplatok je 100eur. Pri kazdej navsteve nam to prizvukovali, ze to musime zaplatit - tak sme teda zaplatili a avydali nam doklad, kde bolo napisane "dobrovolny milodar". Takze taketo praktiky su hnusne. Stacilo povedat, ze emozu vyberat povinny poplatok, ale maju take a take naklady napr. s vyzdobou, pride organista a pod., tak ze uvitaju nejaky milodar - nebol by problem. Ale drzo klamat o povinnom 100eurovom poplatku...

zenazdediny
20. okt 2020

My sme mali svadbu v pravoslávnom chrame a davali sme milodar,ale z vlastnej vole a vyska sumy bola tiez dobrovolna. Kedze mali starosti s výzdobou a podobne,a knaz si na to musi spravit tiez navyse cas samozrejme.A tiez musi z niecoho zit.
Nuz,ale myslim si,ze mat rovnake meno je super,hlavne pre to dietatko.Teraz je bezne,ze kazde dieta v rodine ma ine meno,a tie deti to metie. Ci ste zobrati ci nie,rozchod ci nerozchod ovplyvnuju ine veci,tak preco sa nezobrat :Dja to beriem tak.ved je to krasne vyjadrenie toho,ze tomu druhému/aj Bohu,kto v neho veri/ slubite,ze sa neopustite a myslite to naozaj vazne.

suzie26
20. okt 2020

My sme sa hrali v 16 😁 a teda blud nad blud

andrea_82
20. okt 2020

@krempla100 kedysi sa ženy úplne bežne vydávali v 18-tich. Kto ti povedal takú blbosť, že neni pekné, keď je mladá nevesta? Je krajšie, keď má 50?

deti95060810
20. okt 2020

mladá nevesta 19 r. nie je pekná? a vari v 35 tke je nevesta krajšia? Niekto má zvláštny vkus... 🙄

ayanamirei
20. okt 2020

a uz si sa vyliecila z depiek a pokusov sa skantrit a dorezat sa kde vidis ? a zrazu nevadi, ze ta tvoji rodicia nechcu uz ani vidiet a vyhodili ta z domu a ze ta nechce ani frajerova matka doma ? ci si sa rozhodla, ze das svojmu pribehu pokracovanie formou hepyendu? 🙄🙈

lintu
20. okt 2020

Ste dospelí. Je to vaša vec, kedy sa zoberiete. Každopádne, kým sa do toho pustíte, mali by ste sa najprv vedieť dokázať postarať o seba sami. Po tvojich minulajších príspevkov by bolo ideálne, keby si sa dala najskôr dokopy aj psychiku. Tvoje okolie tie reči o mladej neveste možno ani nemyslí zle, len ti chce nimi naznačiť aj tieto ostatné veci. Majú obavy. Ale to je normálne.