Svadba pred narodením dieťaťa - Áno či Nie ?

masha185
26. máj 2020

Ahojte,
chcem len vidieť iný pohľad, možno názory nestranných ľudí.
Som dievča, ktoré od jakživa túži po veľkej svadbe nad 30 ľudí minimálne.
Partner by sa vzal aj len my 2ja + svedkovia a hotovo.
Čakáme spolu bábätko, termín vychádza na december. Ja 27 on 21r. Sme spolu 3 roky
Včera sme boli na návšteve u známej a ona hodila do plénu otázku, či sa pred narodením dieťaťa nechceme zobrať. Hovorím jej: ja chcem veľkú svadbu, on nie a teraz všetky peniaze idú aj tak na výbavičku.
Ďalej ani ma o ruku nepožiadal. Bývame v prenájme, v budúcnosti (tak za 5 rokov) by sme si chceli brať úver na dom.
No a k tej otázke, keďže mi známa dala chrobáka do hlavy.
Navrhnúť priateľovi sňatok z rodinných dôvodov a urobiť mini svadbičku na rýchlo len s najbližšími skôr než sa dieťa narodí, alebo si splniť sen a počkať? Lebo popravde keď sa mám vydávať raz v živote tak mi je až ľúto za tými princeznovskými čačkami čo k tomu patria, na druhej strane veľa ľudí hovorí že to sú zbytočné peniaze.
Ďalšia vec v septembri sa berú naši blízky priatelia, a nerada by som aby to vyzeralo, že sa opičíme. Ono v podstate som sním o tomto ešte neviedla debatu, možno zavrhne celý sňatok :D ale v rámci teórie ma zaujímajú názory.
Ďakujem

v3rca11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
masha185
autor
26. máj 2020

@v3rca11 Tak hovorí že jedného dňa si ma vezme ...ale, ešte sa na to necíti, aj to dieťatko je tak trocha zhurta 🙂

lenuliatko84
26. máj 2020

Mne by bolo luto dat 10 000 eur na svadbu ked nemate vlastne byvanie. My sme mali asi 10 ludi v krasnom kastiely so vsetkym co k tomu patri a nemenila by som,ale my s mužom nie sme na velke svadby

gladys_07
26. máj 2020

@masha185 mna by viac mrzelo, ze sa "neciti" na svadbu ale deti robi...

masha185
autor
26. máj 2020

@gladys_07 Na to dieťa sa nechal nahovoriť kôli mne, lebo som začala stresovať, že už neskôr sa nemusí podariť, proste mi tikali biologické hodiny. Ja som v jeho veku o dieťati ani neuvažovala, takže určite sa nehnevám, že mi spravil dieťa. Rolu otca pojal zodpovedne. Ja som vyrastala v rodine kde sa naši za celý život nevzali a ľúbili sa, čiže to nie je pre mňa meritkom lasky. Ale to, že si odkrojil kôli mne kus mladosti, to je dôkaz lásky.

masha185
autor
26. máj 2020

@lenuliatko84 Tak tú veľkú by sme robili asi až za niekoľko rokov, až by sme mali svoje dovtedy by som dokladala napríklad.

andrea_82
26. máj 2020

svadba bola fajn, tie "princeznovské čačky" boli pekné, cítila som sa super. Ale s odstupom času 15 rokov si fakt vravím, že na tom až tak nezáležalo. Nerobila by som síce malú svadbu o 2 svedkoch, ale veľká svadba sú fakt len vyhodené peniaze. Ale čo sa týka dieťaťa, určite by som sa chcela vydať pred pôrodom. Ja som v tomto staromódna, myslím si, že rodičia by mali mať rovnaké priezvisko ako dieťa. Takže za mňa - teraz malá svadba a keď bude drobec väčší, tak by som spravila väčšiu oslavu. Možno spojenú s oslavou jeho prvých narodenín.

jaskolka
26. máj 2020

Tak "necíti sa na svadbu" by mňa tiež stvalo viac, ako mala svadba. Hlavne ked už čakáte bábätko, že je aj to zhurta na neho? Viac ako rozprávkovú svadbu toto si pories, lebo svadba je jeden deň ale žiť potom je už o inom. Zase my tiež sme nemali obrovskú svadbu, ale mala, som biele šaty, kyticu, aj tie cacky nejaké okolo,asi 70 ľudí. Cenovo do 2500 nás vyšlo, veľa svojpomocne sme robili. Neviem, mňa by mrzelo, že mi chlap povie, veď raz si ta vezmem... Kedy to raz bude? On si kus mladosti neukrojil, tak to neber, že sa obetoval. Chlap, čo by nevedel vziať zodpovednosť a matku svojho dieťaťa ani požiadať o ruku, by pre mňa príliš chlapom ani nebol.

anita6666
26. máj 2020

Počkala by som na správneho partnera a nebrala chlapcovi detstvo

sense
26. máj 2020

Nuz na dieta si honahovorila... tak ustup z vycackanek svadby alebo pockaj a mozno sa raz dockas aj take ale ber do uvahy aj to aby ti raz ked budes stresovat za nieco budes chcuet nevyhodil na.oci ze to si vlastne len tychcela
... okrem toho nue kazdy tuzi po "divadle" pre "pol dediny"

v3rca11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivanak49
26. máj 2020

Prvom rade bez urážky ale čakáš dieťa nemáte vlastne bývanie a riešiš svadbu? Trosku nedospele premýšľanie.... Prvom rade by som sa sústredila na príchod dieťaťa a zabezpečiť mu strechu nad hlavou.......a počkala by som nato až keď ma priateľ požiada aspoň o ruku.... Mňa priateľ požiadal o ruku našli sme si svoje vlastné bývanie a potom sme riešili babo... Nechceli sme byť nezodpovedni priviesť dieťa na svet len tak.. Ale môže sa stať hoci komu ze je to neplánovane ale prvom rade by ste sa malý sústrediť na výbavu a na vlastne bývanie....

renatka1985
26. máj 2020

ja som od zaciatku hovorila, ze tehotna a narychlo sa vydavat nechcem. mesiac po porode ma poziadal o ruku, a ked mal maly rok mali sme uzasnu velku vysnivanu svadbu.

masha185
autor
26. máj 2020

@ivanak49 nebnojte sa nebývame v špajzi...máme prenajatý pekný dvoj izbový byt, ktorý priateľ upravil tak aby sa nám tam páčilo. Veľa rodín si nemôže dovoliť vlastné bývanie, nemyslím si že keď máme bývanie zabezpečené inak tak by to bolo nezodpovedné.

masha185
autor
26. máj 2020

@v3rca11 veď ja sama neviem, či sa chcem takto vydávať, len o dohode a o tom, že sa to patrí lebo dieťa. Keby mi známa nedá chrobáka do hlavy, absolutne by ma netankovalo že ešte nie sme zobratí. A počkala by som kludne aj ďalších 5 rokov

masha185
autor
26. máj 2020

@anita6666 Ten chlapec nikdy detstvo nemal. Matka sa nevedela postarať o základné veci od 15 rokov chodí do práce.

acrobaleno
26. máj 2020

Ja, ak by som sa vydávala, bolo by to v štýle malej svadby. Iba svedkovia, rodičia, jeden obed a dovidenia. Môžeš mať šaty, závoj, tortu a aj photoshooting aj keď tam bude pár ľudí. Takže ak to chceš poriešiť do narodenia dieťaťa, tak malú.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenuliatko84
26. máj 2020

@masha185 no len svoje budes mat za 30 rokov mozno ak beries uver

sammy91
26. máj 2020

Ja som teraz riesila podobnu situaciu, sme spolu 8 rokov, z toho sme zasnubeni 2 roky. Ja som vzdy chcela mat na svadbe najblizsiu rodinu (cca 30 ludi, z toho ale polovica zije v zahranici, takze narychlo to riesit nemozem), priatel chce svadbu o 2 svedkoch, bez rodicov, ja to vsak svojim rodicom nedokazem spravit. V septembri cakame babatko a tiez sme rozmyslali ako to poriesit, no nakoniec sme sa rozhodli to nechat tak. Mna len mrzi, ze nebudeme mat vsetci rovnake priezvisko ako jedna rodina od zaciatku, ale nejako to prezijem.

simca06022011
26. máj 2020

@anita6666 to nemyslis vazne :DD nebrala chlapcovi detstvo? Ved je dospeli.. Moji rodicia boli vazni a uvedomeli dospeli, dieta mali v 20tke. To ze dnes mladi fnukaju a uzivaju rodicovske vyhody do 25-30 rokov mi pride smiesne a este ich lutovat, ze si neuzivaju detstvo :D tak sexovat od 16tich ano, ale zodpovednost mat v 20tke to nie... ak sa takto rozhodli, tak je to ich vec. Ja som za to radsej mat dieta v 20tke ako potom revat v 35tich rokoch, ze sa nedari...

masha185
autor
26. máj 2020

@ptmt1011 Nikto ho do ničoho netlačil, nechápem načo to tu dramatizujete. Keby nechcel nejde do toho mali sme veľa rozhovorov o tom. A do svadby ho už vôbec netlačím...sama som o nej doteraz nejako neuvažovala ani na nej netrvám. Len ma zaujímali výhody a názory keď sa dvaja zoberú pred tým než sa im narodí dieťa.

masha185
autor
26. máj 2020

@ptmt1011 Mal ťažký život je to väčší chlap jak ktorýkoľvek môj rovesník.

masha185
autor
26. máj 2020

@sammy91 ďakujem za normálny názor k veci

kozova87
26. máj 2020

Preboha 21 ročný chlapec sa bude chcieť ešte minimálne 10 rokov vyburit na dieťa si ho nahovorila ty, ved on sam je ešte dieťa, možno si ešte ani neuvedomuje tu veľkú zodpovednosť ktorá s dieťaťom príde, vydrž kým bude dieťa trocha väčšie a potom rieš svatbu ak sa chceš vydávať, aby si potom neľutovala keď nájdeš druhého vyzreteho chlapa, že ta tvoja vysnívaná svatba veľká, biele šaty už sú za tebou

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simca06022011
26. máj 2020

@sammy91 Toto je take zvlastne "sebectvo", my to mame doma podobene ale naopak... Bud vsetko ako ja poviem, alebo nic. Rodina by mala byt riadne spolu (ano v tomto som za roky zmenila nazor ). A myslim, ze predstavy o svadbe by si mali obe strany prisosobit a dohodnut. Nemusi to byt predsa na 100% pre kazdu stranu... ja by som najradsej keby sme sa odsvadbovali raz-dva niekde na urade bez ucasti zastupov ludi a oslava sa spravi na zahrade hocijaka a hocikedy. A moj chlap by sa predvadzal, dotrepal 200 ludi, ktorych vacsninu sme za 15 rokov sme videli 1x.. a nie a nie ustupit v nicom. A teda "radsej neriesime" a radsej neriesime uz 10 rokov... lebo po narodeni dietata nastane casto kopec inych problemov, nie kazdy ma naladu riesit svadbu.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
domisha02
26. máj 2020

@masha185 mi sme spolu 5 rokov z togo 3 sme zasnubeny minulý rok sa nam narodilo bábätko, ja som sa vydávať ako tehotná nechcela takze sme sa dohodli ze teraz v juni budeme mat svadbu navrhla som mu dátum a on stym na moje prekvapenie súhlasil, podla mna to nechaj na nom ako hovoríš ani zasnubeny nie ste možno to príde ked sa narodí bábätko .. určite by som ho do ničoho netlačila sem tam sa snim možno o tom porozprávať ale určite nie tlačiť ho do niečoho ja som to tak dlho robila neustále som toho svojho tlačila do svadby ze kedy uz bude uz by sme mohli mat a ani to stym nepohlo len sa to zhoršilo sam povedal ze na neho príliš tlačím ..tak som to tak nechala otehotnela som sem tam som sa ho pytala ale nebolo to take no ze chcem teraz nechala som tomu voľný priebeh a nakoniec som len raz tak zo srandy povedala dátum a on na to prikyvol ze súhlasí stym.. podla mna naozaj pomohlo to ze som ho do toho prestala nútiť . Takze radšej sa snim porozprávaj ked teraz nechce nechaj tak lebo tym ze ho budeš do toho neustále nútiť tak to len zhoršiš .