Môže mať dieťa krstnú mamu evanjeličku, ak my sme grékokatolíci?

hebamme
22. okt 2013

Dakujem za odpovede.

anetkaadamko
22. okt 2013

nie, teda ak nechcete do evanjelického kostola

marylis
22. okt 2013

@hebamme Podla mna moze mat, ved to, ze je evanjelicka snad nema vytetovane na cele 🙂

drobcek26l
22. okt 2013

Nie nemôžeš, teda aspoň u nás nie. Na náuke sa vypisuje papier, kde sa farár pýta akého vierovyznania sú krstný rodičia. A krstný rodičia sú na to, aby viedli dieťa ku tej viere v akej je pokrstené, takže by to nedávalo na krste logiku. Či vy kôli čomu dávate krstiť dieťa???

libka1
22. okt 2013

moze, som toho prikladom, krstny otec je katolik, ale ja nie

hori
22. okt 2013

Moze, ak bude mat este jedneho krstneho rodica, ktory je grekokatolik.
@marylis na cele to sice vytetovane nema, ale je to napisane v krstnom liste, ktory farar moze ziadat predlozit...

aktiz
22. okt 2013

my sme krstili v rímskokatolíckom kostole, krstná mama je katolíčka a krstný otec mal byť evanjelik. A tam nastal problém, lebo to nemôže byť. Napriek tomu stál pri nás - to nám tak poradil farár, ale je "len" krstný svedok. A v krstnom liste napísaný ani nie je. Ale syn ho volá krstný

matuskova003
22. okt 2013

tak ako napísala @drobcek26l ale podla mna je to nefér. ak rodičia no a najma krstný rodičia veria v Boha , tak to krsňa majú viesť k viere, aby ju malo v srdci a riadilo sa ňou v živote . je to trošku utláčanie katolíkov pred evanjelikmi a samozrejme naopak. Boh je pre všetkých jeden a nemalo by sa pozerať pri krstnych rodicoch na toto . My sme evanjelici a moja sestra krstila mojho syna , je katolíčka. nik v tom nevidel žiaden problém, ani farárovci a vobec nie my . doležité je , že verí v Boha a že ho touto cestou vedie 🙂

svano
22. okt 2013

Môže, ja evanielička nie som,moje krsiatko áno. Sme predsa kresťania, a Boh je len jeden tak nechápem tieto predsudky.

tati27
22. okt 2013

My sme evanjelici. Našu dcérku sme krstili toto leto a my sme museli mať krstných rodičov evanjelikov. A kedže mám kamarátky katolíčky alebo neveriace, krstnými rodičmi sú starí rodičia. Dokonca viem aj o prípade, že jeden z rodičov nebol pokrstený a farárka odmietla pokrstiť dieťa. Ale mám aj známych, tí sú krstnými aj keď jeden z nich je len krstený a druhý ani to. Záleží to od farára.

kaktusik007
22. okt 2013

moje deti maju za krstnu mamu moju kamaratku, ktora ani nie je pokrstena. Oficialne ale v krstnom liste figuruje ako svedok krstu, co zase mne fakt moze byt srdecne jedno, ako nasu krstnu mamu ma v evidencii Vatikan.

Na druhu stranu, je to clovek, ktory ma tie spravne nazory na zivot a viem, ze moje deti naozaj bude vychovavat a viest prikladne a v ramci desatora - ci uz clovek veri v boha alebo nie, kazdy z nas by mal mat v hlbke duse zakorenene tie spravne moralne zasady a v tomto duchu vychovavat svoje deti.