icon

50€ denne za opatrovanie v domácnosti. Oplatí sa?

6. aug 2026

Mám ponuku, 50€ denne, s tym že len vraj 6 hodin (ale turnus, čiže týždeň tam musím byť, 24 hod. denne ) Som daleko od domu, rodiny. Asi sa neoplatí, však? Potrebujem prácu nutne, ale, buď by ma zbytok času využívali alebo stratený čas, ktorý by som strávila s rodinou. A komplikované cestovanie. Neviem sa rozhodnúť

anonym_01e5b3
6. aug 2026

@anonym_autor Je to vec pohľadu.Ked momentálne nemáš nič iné a potrebujes prácu, tak ako dočasné riešenie by som brala aj túto prácu.

lucka_ke
6. aug 2026

a nevieš si tam nájsť ešte druhú prácu? nejakú brigádu aby si využila ten zvyšný čas?

autor
6. aug 2026
@anonym_01e5b3

@anonym_autor Je to vec pohľadu.Ked momentálne nemáš nič iné a potrebujes prácu, tak ako dočasné riešenie by som brala aj túto prácu.

@lucka_ke ak by som bola mladšia ok. Len som stredný vek, s VŠ, s rodinou. Nuž, ťažko už...

@anonym_01e5b3 Áno, ako bez záväzkov určite. Len už mám rodinu s nie som najmladšia. Preto mám obavy 😞hľadám v okolí, zatiaľ nič.

janinah
6. aug 2026

350 na tyzden,700 za 2 tyzdne sa ti neoplati? Mas male deti alebo sliepky a zajace? Dohodni sa tak,aby si mohla lahko odist,ak by....

autor
6. aug 2026
@janinah

350 na tyzden,700 za 2 tyzdne sa ti neoplati? Mas male deti alebo sliepky a zajace? Dohodni sa tak,aby si mohla lahko odist,ak by....

@janinah áno, len treba brať do úvahy 24 hodín denne. To nie sú dva týždne. Oni povedia..... Ale ak som tam, tak som zodpovedná za daný čas.Čiže 24x7 alebo 24x14

A teda 350€ za sedem dní nocí(24 hodín denne). Je to snáď veľa?

anonym_01e5b3
6. aug 2026
@anonym_autor

@lucka_ke ak by som bola mladšia ok. Len som stredný vek, s VŠ, s rodinou. Nuž, ťažko už...

@anonym_01e5b3 Áno, ako bez záväzkov určite. Len už mám rodinu s nie som najmladšia. Preto mám obavy 😞hľadám v okolí, zatiaľ nič.

@anonym_autor Nepoznám ostatné okolnosti.Samozrejme, že inak sa rozhoduje človek sám za seba a inak keď má rodinu

anonym_b328fb
6. aug 2026

@anonym_autor takže odrobíš 6h denne a ubytovanie máš tam alebo si musíš nájsť vlastné? Za mňa nie, hľadala by som niečo bližšie ale zároveň, ak by som nemala z čoho obstarať rodinu, tak by som to vzala na pár týždňov, kým by som našla niečo iné.

muchotrafka298
6. aug 2026

Toto vobec nad tym ani neuvazuj. Taketo opatrovania sa platia v uplne inych sumach. Ty tam mas byt 24 hodin denne, ale opatrovat iba 6? A ktorych 6? Ti povedia ze si tam cely den, tak sa staraj kedy bude treba. 50 EUR za 24 hodin je vysmech. Bezne sa v BA plati od 15 EUR na hodinu + zabezpecuju aj ubytovanie danej opatrovatelke, cize tam je podmienkou vlastna izba a najlepsie so socialnym zariadenim.
Oni poskytnu co? Byvanie na cely turnus? Alebo ty si mas najst byvanie sama a platit si ho a aj stravu a prist tam, kedy Ta budu potrebovat?

kacena4
6. aug 2026

nejak zvláštne píšeš 6 hodín potom 24 hod. tak ako? 6 hodín odrobis a zvyšok máš voľno a robíš si čo chces, alebo si zamestnaná na 24 hodinovky? a ak 6 hod. zvyšné budeš kde? ideš domov? či tam ostavas?

sense
6. aug 2026

6 hod denne rozdelené ako? Fixný čas ? Podľa potreby? Všetko sa dá ošetriť zmluvou. Pretože opatrovanie 6hod nemusí hneď znamenať byť k dispozícii 24/7

autor
6. aug 2026
@anonym_b328fb

@anonym_autor takže odrobíš 6h denne a ubytovanie máš tam alebo si musíš nájsť vlastné? Za mňa nie, hľadala by som niečo bližšie ale zároveň, ak by som nemala z čoho obstarať rodinu, tak by som to vzala na pár týždňov, kým by som našla niečo iné.

@anonym_b328fb presne. Rada pomôžem, ale šesť hodín platené a potom čo? Anii tu nie som pre rodinu 😞 nevadí, asi musím ďalej hľadať

autor
6. aug 2026
@muchotrafka298

Toto vobec nad tym ani neuvazuj. Taketo opatrovania sa platia v uplne inych sumach. Ty tam mas byt 24 hodin denne, ale opatrovat iba 6? A ktorych 6? Ti povedia ze si tam cely den, tak sa staraj kedy bude treba. 50 EUR za 24 hodin je vysmech. Bezne sa v BA plati od 15 EUR na hodinu + zabezpecuju aj ubytovanie danej opatrovatelke, cize tam je podmienkou vlastna izba a najlepsie so socialnym zariadenim.
Oni poskytnu co? Byvanie na cely turnus? Alebo ty si mas najst byvanie sama a platit si ho a aj stravu a prist tam, kedy Ta budu potrebovat?

@muchotrafka298 dakujem ❤️ ano. Ja radšej budem plne k dispozícii určitý platený čas a potom voľno.

fairyy
6. aug 2026

ale ved 6 hodin odrobis konkretnych a potom mozes ist do druhej prace na danom mieste... a robis tympadom len dva tyzdne v mesiaci a dva si komplet tam pre svoju rodinu ...neviem ja by som si skusila najst este jednu pracu v danom meste ak by sa mi to podarilo zobrala by som to

autor
6. aug 2026
@muchotrafka298

@muchotrafka298 dakujem ❤️

anonym_564af4
6. aug 2026

@anonym_autor zbytocne sa zahrabes daleko od rodiny a ujde ti lepsia ponuka

autor
6. aug 2026
@muchotrafka298

anonym_5154c0
6. aug 2026
@anonym_autor

@janinah áno, len treba brať do úvahy 24 hodín denne. To nie sú dva týždne. Oni povedia..... Ale ak som tam, tak som zodpovedná za daný čas.Čiže 24x7 alebo 24x14

@anonym_autor tak 6 ci 24?

osky
6. aug 2026
@janinah

@janinah vidno,ze si tak nikdy nerobila.
Ked tam u nich bude byvat,nebudu sa na nu pozerat.
700 eur za 2-tyzdnovy turnus je zalostne malo.
Ono sa to zda,ze za 2 tyzdne.
Ale ver-vyuziju ju do posled ej kvapky potu.
Praca osetrovatelky je zasluzena,nech by bola rodina akakolvek dobra.

autor
6. aug 2026
@muchotrafka298

@muchotrafka298 dakujem, za otvorenie očí

osky
6. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor na tvojom mieste by som to asi skusila.
A uvidis.
Ale dobre si pozri,co podpisujes,ako presne su veci definovane!
Ak tam budes byvat a v zmluve mas len 6 hodin,uz to je dost divne.
A hlavne si daj bacha na vypovednu lehotu-ked nebudes spokojna,pravdepodobne nebudes moct len tak odist,ale agentura ti bude hladat inu rodinu...
Moja mama toto robila,v podstate bola spokojna,bola cez rakusku agentzru!
Slovenske rady cloveka odzubu...
Napriek tomu sa namakala,aj u rodin,s kt.si rozumela ..nik ta nebzde zivit pre tvoje pekne oci.
S tym rataj.

janinah
6. aug 2026
@osky

@janinah vidno,ze si tak nikdy nerobila.
Ked tam u nich bude byvat,nebudu sa na nu pozerat.
700 eur za 2-tyzdnovy turnus je zalostne malo.
Ono sa to zda,ze za 2 tyzdne.
Ale ver-vyuziju ju do posled ej kvapky potu.
Praca osetrovatelky je zasluzena,nech by bola rodina akakolvek dobra.

@osky nerobila,pichopila som,ze je to na Sk a ona bude opatrovat 6 hodin,kym domaci neprudu z prace,potom ma volno,takze stale mi to pride lepsie ako nič ako docasná oraca

autor
6. aug 2026

Ďakujem za postrehy a otvorenie očí 🍀❤️

anonym_d0e950
6. aug 2026

@anonym_autor Tipujem že z toho čo ponúkajú máš ešte zaplatiť daň a odvody. Ak si máš sama zohnať ubytovanie ešte budeš v mínuse. Ak to má byť ubytovanie u rodiny neverím že po 6 odmakanych hodinách ti dajú pokoj.
Keby ti to ponúkali v mieste bydliska ako čistú mzdu na zmluvu na dobu určitú, možno.

rozculena
6. aug 2026
@anonym_autor

Ďakujem za postrehy a otvorenie očí 🍀❤️

@anonym_autor to je na živnosť?

anonym_d335fe
6. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor nevie, ako teraz, ale keď som pred 20 rokmi chodila opatrovať do AT, 50 € na deň bola dobrá taxa. ŽL sme nemali, odvody sme neplatili. Tiež sme boli 24 hod.

anonym_cddd4f
6. aug 2026

@anonym_autor a vo voľnom čase si môžeš robiť čo chceš? Stravu ti hradia za celý deň?

anonym_7392de
6. aug 2026

@anonym_autor nie, neoplati, za 24h byt denne pripraveny/po ruke sa za 50€ neoplati, jedine 100€ cisteho, smitec.

anonym_defc25
Včera o 03:38

V žiadnom prípade, to je výsmech.

anonym_1ff462
Včera o 10:49

@anonym_autor ak je pevne stanovených 6 hodín od-do alebo 3 hod. ráno, tri hodiny večer, tak by som sa snažila nájsť ešte nejakú prácu k tomu a skúsila to. Ak je to starostlivosť 24/7, ale nejaký chytralek vypočítal, že v sumáre budeš reálne robiť len 6 hodín denne, tak je tych 50 za celý deň aj noc samozrejme malo.

katkazatka
Včera o 10:58

Autorka absolútne nepopísala všetky jej podmienky za akých tam pracuje. Ak u niekoho odrobí 6 hodín a nech si ide po svojom, nech ide na prechádzku, na brigádu, kamkoľvek. V noci ju nemajú čo otravovať. Nevieme za aký presne stanovený cas je tá platba. Ci čistého, platí odvody, či má celý ten čas zadarmo stravu aj ubytovanie. Ak sa tam dva týždne prestravuje a nemusí platiť za ubytovanie, nie je to až také zlé na to, že nemá prácu. Ale ak ju zneužívajú a chcú po nej 20 hodinovú starostlivosť a jedlo si musí platiť sama, tak nie je o čom.