icon

Ako sa upokojiť po náročnej práci?

5. júl 2026

Ako sa ukludnujete po narocnej praci? Mame obdobie narocnych projektov. Boli horucavy,ja som neschopna rozmyslat v horucavach. To samozrejme zakaznika nezaujima,on potrebuje mat nacas v termine odovzdane veci. Som z toho nestastna a vystresovana. Psychika v haji potom robim chyby,kedze sa neviem sustredit. Ozila som az dnes, ked sa ochladilo.

anonym_fe95b6
5. júl 2026

@anonym_autor ako si sama povedala šéf a klient očakávajú za zaplatené výsledky, keď si uvedomuješ, že to nejde, stres, chyby , vykašli sa na takú prácu

anonym_69b393
5. júl 2026

Ja teraz skôr pracujem ráno alebo večer. Najmä v tých teplách bolo príjemne popíjať kávu o 5 ráno, kedy som sa ešte nedusila horúčavou + som spravila za 2h toľko, čo za celý deň.

eeffka
5. júl 2026

Presne z tohto dovodu mam v kancli zapnutu klimu od 8rano, vedla nech sa aj uvaria, ja potrebujem fungovat

autor
5. júl 2026
@eeffka

Presne z tohto dovodu mam v kancli zapnutu klimu od 8rano, vedla nech sa aj uvaria, ja potrebujem fungovat

@eeffka Keby sme mali klimu,tak je problem vyrieseny.

eeffka
5. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor to si len myslis, vtedy prichadzaju boje o klimu, jedna chce chladit, druha otvara okno, tretia chce chladit len obcas a dalsiu boli chrbat.

anonym_d4ae1a
5. júl 2026

@anonym_autor to pracujes v neklimatizovanej kancelarii? Ja ani neviem, ako je vonku dokial nevystupim z auta pred domom vecer...

anonym_3a3e35
5. júl 2026

Upokojiť či schladiť,? Upokojujem sa po práci spánkom. A chladim sa v noci v bazéne aspoň hodinu. Zvykne mi byt zima celú noc, ráno, ale je to neskutočne super. Alebo ak nemáte bázen, skús studenú vaňu na hodinku.

autor
5. júl 2026
@anonym_d4ae1a

@anonym_autor to pracujes v neklimatizovanej kancelarii? Ja ani neviem, ako je vonku dokial nevystupim z auta pred domom vecer...

@anonym_d4ae1a Presne tak a este behanie po uradoch tam su tiez bez klimy.

moonlight1210
5. júl 2026

Podlozku s chladiacim ventilatorom na nohy (ale nedrzat na nom nohy vkuse, nech neprechladnes). Ako ma pes usi a labky na ochladzovanie, tak sa my vieme cez nohy ochladit tiez.

Kedze vam nedopriali klimu, tak hybat sa co najmenej. Ak sa to da z povahy tvojej prace.

Pustit si do sluchatok bud nejaky upokojujuci podmaz, alebo šum (sluchatka tiez davat pravidelne dole, nech si nesposobis tinitus. Rozhodne nie cely den v praci. A zvol radsej velke, co ti zakryju cele ucho, ako tie priamo do usi.).

Popijat vlazne a teple napoje, nie studene (studeny sposbi, ze sa telo zacne zahrievat, takze efekt je kratky a zachvilu mas potrebu pit zase, a nasledne stale behat na wc).
Kludne pit medovkovy a levandulovy caj na upokojenie. Ak nie si na ne naucena, tak budu na teba zlahka az stredne zaberat.
Kava a caj odvodnuju. Takze pit aj vodu a striedat s mineralkami bez bubliniek. Lebo cista voda vytahuje mineraly z buniek a nasledne sa citis este viac unavena a bez energie.

Vecer si dat kludne Persen na upokojenie a vypnutie. Alebo iba levandulovy caj.

A hlavne si vzdy rano povedz, ze je to len praca. Nejde o zivot. Urobis ako najlepsie budes vediet.

No a tento tyzden uz ma byt chladnejsie, tak bude lepsie.

domkakvet
5. júl 2026

@anonym_autor je nas takych vela co musime takto pracovat, skus pocitat dni do dovolenky.

anonym_2497a9
6. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor zakonnik prace presne urcuje rezim a prostriedky v prípade, ze je na pracovisku viac ako 28 alebo 30 stupnov. Mali ste viac? ak ano mozes operovat tym.. ak nie... nemas v zasade nic co by si mohla pouzit ako argument

anonym_bb2596
6. júl 2026

Mal som take, naucil som sa po odchode z prace nehat starosti v praci. Ale nieje na to navod, prislo to nejak same

lucik194
6. júl 2026

chodit behat a cvicit rano pred pracou.

proste fyzicka aktivita. kludne skoro rano alebo neskoro vecer. vo fitku. vonku o 6:09

inak stres zo seba nedostanes

a ked nemate klimatizáciu v kancelarii, zo zakonnika prace máte mat skrátený pracovný cas (ak je nad 30 st)