icon

Je nezapájanie do domácich prác dôvodom neschopnosti?

4. máj 2026

Ahojte. Mam 28 rokov. A moja mama ma nikdy nezapajala do domacich prac ako umyvanie riadu varenie vysavanie a pod. Teraz citim ze mi to chyba. Som neschopna. Nebavi ma to vobec ani jedna praca z toho. Vsetko robim nasilu nie automaticky. Ani do obchodu sa mi nechce ist. Je to tym ze ma neucila na domace prace ?

Strana
z2
beata_k
4. máj 2026

@anonym_autor Nie, nie je tym. Vo veku 28 rokov je to uz len tvoja lenivost a matka je len uboha vyhovorka.

anonym_f67a15
4. máj 2026

Nie,nieje to tým
Lebo vies sa to naučiť sama a vela veci sa budeš učiť sama
A keď nemáš motivaciu pre seba,tak budeš bez jedla ty....

bg92
4. máj 2026

🤣🤣
Nikoho to nebavi. Si myslis, ze keby si upratovala od mlada mala by si to rada? 🤣 asi si nezazila upratovacie soboty, z ktorych mam doteraz nocne mory.
Nezvaluj lenivost na mamu.

anonym_5c7812
4. máj 2026

Sú ľudia, ktorí to majú ako relax a tieto činnosti robia radi, v poriadku sa vyžívajú a sú ľudia, ktorí to robia len lebo musia, prípadne aj takí, ktorí to nerobia... je to o povahe, mňa doma zapájali a teda nebavilo ma to, vzťah ku tomu som si našla až vo vlastnej domácnosti a aj to sa mi nie vždy chce, ale keď treba, tak treba

anonym_bdf378
4. máj 2026

@anonym_autor Nie, je to len tvoja lenivosť neschopnosť. Tiež ma matka veľmi nenútila do domácich prác, bola som jedináčik a potom chcela, aby som sa radšej učila. Krátko po VŠ som sa osamostatnila a začala robiť všetko. Musela som , chcela som a išlo to.

anjelicek26
4. máj 2026

Prosim ta fakt si myslis, ze moje deti upratuju s nadsenim 😅 Robia to, lebo musia a rovnako aj ja ako dospela to robim lebo musim... nie je to ziadne hobby...

biba_18
4. máj 2026

amen 🙂

anonym_a0e7f5
4. máj 2026

Tak nejedz a neupratuj. Nechce sa ti, lebo si pohodlna a leniva. Pozri si na youtube videa, kde ukazuju, ako sa upratuje a nehadz to na mamu.
Ludia, co si upratuju, vedia, ze odmena je pekne a prijemne miesto, v ktorom ziju.

aperolcek
4. máj 2026

Ja som bola ako dieťa "otrok domáci" a o to menej sa mi teraz chce. 😘 Podľa mňa nie je nič zlé na tom byť lenivá. Kúp si robotov a spotrebiče na všetko (čo sa dá) a budeš v poriadku. Work smarter, not harder.

simsalabim
4. máj 2026

@anonym_autor mna to nebavi cely zivot 🤷‍♀️ Robim to, lebo musim. Ale… da sa z toho daco vytazit. Citala som interview s Agathou Christie - pytali sa jej, kde berie napady na tie vrazdy vo svojich knihach. Odpovedala, ze pri umyvani riadov - tak to neznasa, ze jej pri tom napadnu same vrazedne myslienky 😂

anonym_f85edd
4. máj 2026

Mama ta sice mohla naucit robit zakladne veci, ale ani to, ze by si ich robila od mala by neznamenalo, ze by si ich robila rada, a uz vobec nie, ze vy si ich robila s nadsenim. Aj ked pripustam, ze su zeny, ktore toto velmi bavi pre vacsinu zien je to nevyhnutnost a nemaju z toho ziadnu radost. Uz si dost stara na to aby si sa to naucila robit. A si dost stara aj na to, aby si chapala, ze niektore veci su nevyhnutnostou a niekto ich spravit musi. Ked nie je inej cesty, musis ich spravit ty, aj ked ich nerobis rada a nerobis ich dokonale.

anonym_2083db
4. máj 2026

Nezapájala , lebo si asi ani nechcela. Umývať riad nie je nič zložité - to dokážu už aj deti okolo 10 rokov. Len sa trápne vyhováraš na matku, jednoducho si lenivá.

maialeo
4. máj 2026

@anonym_autor ani mna nezapajala a zijem s tym v pohode. Ani moje deti som nezapajala a prekvapivo sa dozili 25 a tiez su v pohode. Asi pripad od pripadu...ale brata tiez mama nezapajala a ma 50, furt je v detskej izbe a mama po nom veselo upratuje dodnes.

lindous
4. máj 2026

Však autorka nepíše, že žije v špine a nič nerobí, len že tie veci robí na silu a len preto, že musí, aj keď sa jej nechce... myslím, že mnoho ľudí to má takto a neužíva si to, ale to naozaj nepovažujem za lenivosť ako tu veľa ľudí píše... ja keby som si mohla vybrať, jediné čo doma robím je varenie

moonlight1210
4. máj 2026

@anonym_autor ine si sama na svete, koho domace prace nebavia. Mama za to urcite nemoze.

Mna doma zapajali do prac, mala som pridelene svoje "rajony" a cinnosti (este aj na zahrade a na ulici), a aj tak do toho dodnes nejdem s nadsenim.
Robim to len preto, aby nas bordel nezozral.

Ale zistila som, ze mne dost pomaha pri tom pocuvat moj playlist dobrej hudby. Potom to celkom odsypa.

anonym_0929db
4. máj 2026

Mna mama zapajala od mala a aj tak to nenavidim. Ale nema to kto iny za mna urobit, takze bohuzial pre mna.

biba_18
4. máj 2026

ešte je tu možnosť - jednoducho si to zaplať ... stravuj sa v reštikách, kúp si umývačku riadu na nevyhnutné a upratovať ti môže chodiť nejaká baba... a ak by si si nevedela ani posteľ sama prezliecť, určite by aj s tým vedela pomôcť ...

marianarem
4. máj 2026

@anonym_autor Tak myslim, ze je nas dost takych, co to robime nasilu a nie s nadsenim 🙂Ja som bola zapajana od malicka, takze jedinep lus ze som.na to zvyknuta. Ale bavi ma jedine varenie.

kofa77
4. máj 2026

ani mna. ja som cele detstvo dospievanie citala knihy, behala , lozola na stromy. a nikdy som ic robit nemusela, vzdy to bolo, ze sa este narobis dost v zivote. mala pravdu😀.
a naucila som sa vsetko, uplne bez problemov. to nie je ziadna raketova veda, navyse vzor som mala ukazkovy, kedze mama bola domacimi pracami posadnuta. a tu som, mam domacnost, dieta, varim, peciem..

januska12323
4. máj 2026

Kto s nadšením upratuje? Máš horšiu začiatočnú čiaru lebo nevieš čo a ako ale stále sa môžeš opýtať mamy alebo kamarátov ako to robia oni a skúšať podľa seba.

anonym_d1e296
4. máj 2026

@anonym_autor Prepáč, že to napíšem otvorene,je to lenivosť.Ani môj syn nie je nadšený z domácich prác a väčšinou sa im úspešne vyhýba, ale keď to je potrebné, zvládne nákup, varenie, naložiť práčku, vybrať a povesat prádlo a pritom, nikdy nebol žienkou domácou Prezradím ti, že väčšina z nás berie domáce práce ako "nutné zlo,,ale napriek tomu ich vykonávame desiatky rokov

anonym_6d6271
4. máj 2026

@anonym_autor mas 28, nie 18. Po 10 rokoch dospelosti sa stazovat, ze je to tym, ze ta mama nezapajala do domacich prac trapne. U nas doma podla mojho nazoru hygiena a poriadok nikdy nebol na takej urovni ako vyzadujem rovnako strava tiez nebola pre mna dostatocne zdrava a vyvaznena. Do varenia a domacich prac ma nikto nenutil lebo poriadne ich ani nikto nerobil. Teraz mam 26 a svoju domacnost a zivot som si zariadila podla seba, nie podla toho ako som bola vychovavana.

anonym_99f9cf
4. máj 2026

si proste leniva vos co ma milion vyhovoriek ...

anonym_0ee67a
4. máj 2026

Cistota je luxus. Bud si zan zaplatis, alebo si to odmakas sama.
Inac budes zit ako prasa.

anonym_74f8f2
4. máj 2026

Výhovorka. Mna moja mama naučila variť ani piecť, ako je potom možné, ze robím v špičkovej reštaurácii hlavnu kuchárku? 🫣

anonym_604ef2
4. máj 2026

@anonym_autor našťastie dneska (konečne) sa dá všetko robiť bez roboty alebo len s minimálnou pomocou, navarí za teba robot( thermomix, remoska) umývačka riadu umyje, o podlahy sa mi stará vysávač a mop nákup mi prinesie wolt, lunys, Tesco ..takže aký problém ? Ja toto všetko praktizujem už 8 rokov a to mám len 24 😅 mama to mala v dome tak teraz to mám aj ja ...prečo sa trápiť a mrhať svojim drahocenným časom ? Veď už nieje socik že žena sa meria podľa toho ako vie dobre variť a aká vie byť gazdinka....našťastie toto je za nami a môžme si pomôcť 🙏🙏🙏

anonym_604ef2
4. máj 2026

@anonym_autor a dva razy do mesiaca ku nám chodí baba čo nám vyupratuje celý barák tak poriadne a mám pokoj ...

anonym_f7141d
4. máj 2026

@anonym_autor urcite nie, je to tvoja len a len tvoja lenivosť

petamich
4. máj 2026

Som sa dobre pobavila 🙂
Jasne, ked by ta zapajala, tak by si uz od pondelka netrpezlivo cakala, kedy mozes v sobotu luxovat a pri vysavani by si zazivala extaticke stavy 😀😅

sisska96
4. máj 2026

Buď rada že ťa neotravuje s uprataním 😂

Strana
z2