icon

Ako stíhate žiť v uponáhľanej dobe?

4. feb 2026

Mám pocit, že to v tejto uponáhľanej dobe nezvládam. Non-stop kolotoč práca , deti, domácnosť. Každý večer padám na hubu. Deň bez trochy oddychu. Ráno o štvrtej do práce, domov o druhej - rovno vyzdvihnúť dieťa zo školy. Doma sme o tretej v lepšom prípade, ak musím ísť aj po druhé do škôlky tak sme doma o piatej. Navariť, nachystať potrebné veci na druhý deň, zabaliť jedlo, domáce úlohy, pomedzi to stihnúť venovať sa aj mladšiemu dieťaťu nech nezdivie ... Som vyčerpaná. Víkendy v kolotoči domácich prác, ktoré sa cez týždeň nestíhajú. Nemám deň voľna. Ako všetko stíhate? A prosím bez komentárov ako naše mamičky všetko stíhali a to nemali automatické práčky, sušičky, vysávače a tď.

anonym_a509ff
4. feb 2026

Podla mna byvate niekde v prdeli , takze mate vsetko daleko a vacsinu casu stravite cestovanim , lebo inak nechapem tie casy odchodov a prichodov ,teba a muza .

liusa82
4. feb 2026

no ja nemám deti ale tiež mám dojem že vela vecí nestíham a to ani nepracujem ako mulica.Skôr až tak od obeda alebo až poobedia plus mám robotu ako koníček duševnú nie manuálnu.Náročky som si to tak nastavila aby som mohla drichmať 😃 ale aj tak mám niekedy pocit že mám z toho dňa 💩 hlavne teraz cez zimu.Ja by som veru nemohla mať rodinu a ani chvilku pokoja ako tu niektore píšu šak to je strašne ani sa len nezastaviť už by som ležala smer psychiatrické oddelenie.Ja by som vyhorela ubíjal by ma taky život.Ešte dobre že som sa na také niečo nedala nahovoriť akoby som to podvedome tušila že toto nebude nič pre mňa

parvinka0001
4. feb 2026
@julish

@anonym_autor nechaj druhaka v skolskom klube a vyuzi hodinku pre seba. Navar na viac dni. Radim ti ako jednorodicka, co rano vypravuje. Poobede vyzdvihuje

@julish no napríklad u nás by to vôbec nepomohlo . Chlapci sa po škole chceju pohrať ,potom najesť už píšeme ulohy ,pohraju sa opäť jesť a pomaly hneď spat . Keď chodili do škôlky bežné boli do 4 lebo sa chceli pohrať ale teraz tiež rovno utekám po nich o druhej .

doriiis
4. feb 2026

Vždy som mala prácu, kde mám aj celé dni voľna. Žiadne od 6 - 14 .

anonym_0accaf
4. feb 2026

Mna fascinuju tie vyhovorky, ako musia vsetko robit zeny, lebo muz robi na zmeny, lebo hento a tamto. Ok, no🤷‍♀️

sara07
5. feb 2026
@mateson2004

@sara07 ako si prišla na to, ze v praci nemali v podstate čo robiť?

@mateson2004 bola som sice dieta ale dost si pamätam, oproti teraz bola moralka pracovna uplne niekde inde
v 90 rokoch prišlo dost vela ludi o pracu nie preto že by ju nevedeli alebo nezvladali

anonym_624b8c
5. feb 2026
@anonym_0accaf

Mna fascinuju tie vyhovorky, ako musia vsetko robit zeny, lebo muz robi na zmeny, lebo hento a tamto. Ok, no🤷‍♀️

@anonym_0accaf a prave to je pre zenu super robit na opacne smeny,ziadne vyhovorky u muzov potom neobstoja,ja ich rano do vediem do skolky,ty po obede zo skolky a robis s nimi ulohy,chystas ich do skoly.Zena pride z prace,osprchuje sa ide spät,cele poobedie klud a pokoj.Ked su deti starsie pridu aj same domov a pockaju v pohode na otca.

natalka13
5. feb 2026
@sara07

@mateson2004 bola som sice dieta ale dost si pamätam, oproti teraz bola moralka pracovna uplne niekde inde
v 90 rokoch prišlo dost vela ludi o pracu nie preto že by ju nevedeli alebo nezvladali

@sara07 prisli o pracu lebo kopa podnikov sa zrusilo a aj preto, lebo bolo pohodlne byt na podpore. Ano bolo aj kopa kancelarskej prace zbytocnej, ale robila sa na pisacich strojoch, bez pocitacov wordov excelov kopiriek tlaciarni....ved aj rychlo sa tie zbytocne urady rusili.
Ale ty ako dieta si to zazila😄

sara07
5. feb 2026
@natalka13

@sara07 prisli o pracu lebo kopa podnikov sa zrusilo a aj preto, lebo bolo pohodlne byt na podpore. Ano bolo aj kopa kancelarskej prace zbytocnej, ale robila sa na pisacich strojoch, bez pocitacov wordov excelov kopiriek tlaciarni....ved aj rychlo sa tie zbytocne urady rusili.
Ale ty ako dieta si to zazila😄

@natalka13 ano kopa podnikov sa rušila a prečo asi tak 😂😂, no schválne prečo velko množstvo podnikov padlo , lebo to ekonomicky nedavali
a 90 roky určite neboli až také , prve počitače mali daleko do možnosti dnes
a nie každy sedi za pc v praci
ale ano aj moja matka a svokra maju pocit ako sa nadreli a my sa vždy len tak pozeráme či to myslia vážne 😂
verim ti že si makala ako šroub ani turka si nestihla vypiť

natalka13
5. feb 2026
@sara07

@natalka13 ano kopa podnikov sa rušila a prečo asi tak 😂😂, no schválne prečo velko množstvo podnikov padlo , lebo to ekonomicky nedavali
a 90 roky určite neboli až také , prve počitače mali daleko do možnosti dnes
a nie každy sedi za pc v praci
ale ano aj moja matka a svokra maju pocit ako sa nadreli a my sa vždy len tak pozeráme či to myslia vážne 😂
verim ti že si makala ako šroub ani turka si nestihla vypiť

@sara07 ty musis mat riadne generaciu tvojich rodicov v zuboch.
My sme v zahranicnom podniku pili "nesku"
A spali na gaucoch a nakupovali v tuzexe v pracovnom case. 🙃
Musis mat sakra blbu pracu aj prijem 🤔

aurora33
5. feb 2026
@anonym_0accaf

@anonym_0accaf aj mňa toto fascinuje. Nuž, ale keď si urobia deti s chlapmi, ktorí o tie deti ani nezakopnu, tak čo iné im zostava?

sara07
5. feb 2026
@natalka13

@natalka13 nemam , načo riešit niečo čo sa neda zmenit , ak tebe vyhovalo byt tu zavretá ako v base , neriešim ,mne nie a nie je mi ani trocha luto za tym obdobim
ja len nechápam prečo ked nám tu bolo tak dobre a v pohode, nespokojných nepustili von nech tahaju , prečo toto muselo byt ohnane drôtom a strielalo sa na hraniciach
to bolo len konštatovanie,
mám sa ovela lepšie ako za komančov, je mi jasne že by som sa tak nemala za ich ery
mám dobru pracu , nemám problem ked sa necitim v praci dobre proste ju zmenit

tak som autorku nepolutovala, no ano 😂😂treba potlapkat po pleci a čičikat na miesto ,,,ideme niečo zmenit
a k téme uponahlana doba je len tak uponahlaná ako jej to dovoliš

ivana11155
5. feb 2026
@lindusss2016

@anonym_autor mam pracu na 8 hod Po - Pia, plus v tyzdni 3 hodiny, kde ja robim lektorku, cez vikend (ak som doma) masirujem. Do toho aktivne sportujem a chodim aj na sutaze. Deti tiez, takze ich vozim aj na treningy a kruzky. Odchadzam do práce 6:30, pridem o 15:00, trosku nieco porobim a uz idem bud na trwning alebo na svoje lekcie, vratim sa domov aj s detmi bud o 19:00 alebo o 20:00. Cez vikendy externe studujem, alebo mame sutaze, ci workshopy prevazne v inych mestach alebo okolitych statoch. Idem nonstop, v podatate si najviac oddychnem v praci. Ale aspon mam pocit, ze zijem naplno,vela cestujeme, mame vela zazitkov, inak by som to nechcela. Pocas tyzdna si stihnem pozriet jednu cast serialu, ktory aktualne sledujeme a to je tak vsetko, kedy mam doma vylozene nohy.

@lindusss2016 uprimne obdivujem😉

vivuska666
5. feb 2026

Som toho nazoru, ze vsetko to je vecou organizacie celej rodiny. Staci si nad to sadnut, zobrat papier a preorganizovat. Nikto urcite nerobi od 7 mej do 19tej kazdy den. Mozno nejaky podnikatel. Ale ten zas moze pomoct inak. Najat upratovacku alebo niekoho na rozvoz deti. Staci ubrat z uloh co si zeny na seba nahadzali. Aj muzi vedia varit. Vedia sa s detmi naucit, vedia aj povysavat. Nechcela by som zo seba robit otroka a potom byt neprijemna nielen na muza a deti, ale na cely svet.

gigie24
5. feb 2026

@anonym_autor Popros svojho muzicka, nech ti kazde dva dni vonavu aspon polhodinovu masaz pri prijemnej hudbe a hned bude svet krajsi 😇

anonym_6ae018
5. feb 2026

@anonym_autor ano, mam tiez paradnu hektiku. Aj nase mamy mali. Tiez to nebolo o tom, ze vsetko stihali. Mozno jedine v praci mali mensie vypatie, neznje teraz.

lindusss2016
5. feb 2026
@ivana11155

@lindusss2016 uprimne obdivujem😉

@ivana11155 dakujem 🙏 stoji ma to vela sil, ale prinasa to aj vela ovocia ☺️

anonym_cc9211
5. feb 2026

Školák nevie prísť zo školy sám?

ibatanecnica
5. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_cc9211 tiež by som robila dokopy nič keby robím 7-19h. Keď si v práci tak akosi domácnosť neopatríš.

@anonym_autor tak moze aspo deti vychystat do postele riady umyt po vecery a ty mozes mat cas pre seba

zuzana76
5. feb 2026
@mateson2004

@sara07 ako si prišla na to, ze v praci nemali v podstate čo robiť?

@mateson2004 tak moja mama za socializmu stihla polhodinovy telefonat z prace svojej mame takmer kazdy den, babkina pracovna napln bolo pocitat nejake sumy na stroji podobnom kalkulacke, len vacsi stroj a toto robila a zapisovala do nejakej knihy, v podstate robila nieco, co ti dnes urobi excel. Otec stihal fusky popri praci. tak ja neviem, asi to nebolo take napate. Svokra ucitelka bola o 12.00 doma.

ibatanecnica
5. feb 2026
@anonym_0accaf

@anonym_0accaf presne. Zemy.chodia na smeny a robia vsetko. Robia aj do 18 hod pridu domov a pokracuju. Ale chlap chudacik robi do 19 a koniec

veronicka88
5. feb 2026

Robím 7.15-15.30 ale k tomu všetkému čo píšeš ešte mám bezmliecneho mladšieho,takže každý deň balím komplet obedar donskolky. Vstávam 5.45 o 7 vystupujeme pri škôlke.ticho si užívam prvých 20min v práci bez rádia a tak 🤣mám umývačku,sušičky,robotický aj tyčový vysávač. Čestné priznávam že bez tohto by mi hrablo.dva plne vedra čistého vysušeného prádla mi stoja v spálni a čakajú na poskladanie. A vieš čo?padám dnes ond rána na hubu,som unavená ako kôň a tak tam budú stáť do zajtra.a?je mi to absolútne jedno. Boli h nás naši porozprávali sme dali si koláč čaj kávu v sede bez stresu. A teším sa že už vybehnem 3 krát v týždni behať keď zlezie sneh. Musíš si vedieť nájsť čas aj na seba. A áno,záleží aj od veku deti. Zlepšuje sa to.

anonym_ccbd4c
5. feb 2026

@anonym_autor mne bije do očí to, ze sa veľmi dlho presuvate..to kde bývate? V dedine a všetci ste cele dni v meste? Skus navariť na 2 dní.. mas kopu jedal..a druhy den keď prídete zo školy tak nebude musieť variť len zohrejes na večeru.. ani cez víkend sa nepretrhni.. to už k čomu je dobre.. však upratane musíš mat za 2 hodiny..to nech ich muz berie von..pripadne v piatok poobede navar aby ste mali na sobotu..za dve hodky upraces a mas cely den volno..podľa mňa je chyba v organizácii.. a toto naháňanie sa raz vypomsti bohužiaľ.. zlav z nárokov a cez víkend nech niečo robí aj muz..ty uvar v piatok a on nech vari v nedeľu.. a po obede môžte ísť este aj na výlet..

veronicka88
5. feb 2026
@anonym_ccbd4c

@anonym_autor mne bije do očí to, ze sa veľmi dlho presuvate..to kde bývate? V dedine a všetci ste cele dni v meste? Skus navariť na 2 dní.. mas kopu jedal..a druhy den keď prídete zo školy tak nebude musieť variť len zohrejes na večeru.. ani cez víkend sa nepretrhni.. to už k čomu je dobre.. však upratane musíš mat za 2 hodiny..to nech ich muz berie von..pripadne v piatok poobede navar aby ste mali na sobotu..za dve hodky upraces a mas cely den volno..podľa mňa je chyba v organizácii.. a toto naháňanie sa raz vypomsti bohužiaľ.. zlav z nárokov a cez víkend nech niečo robí aj muz..ty uvar v piatok a on nech vari v nedeľu.. a po obede môžte ísť este aj na výlet..

@anonym_ccbd4c 👏👏👏🤝pekne napisane

anonym_dc8692
5. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_cc9211 tiež by som robila dokopy nič keby robím 7-19h. Keď si v práci tak akosi domácnosť neopatríš.

@anonym_autor uber .

anonym_812f9f
5. feb 2026
@oli18

@natalka13 ano, jasne. Zazila si?

@anonym_autor len vstávať o 04 je strašne únavné .Stracas veľa času presunmi a zbieraním deti.Mala by si si spraviť vodičský preukaz.V sobotu ísť von a neupratovat.Dat prať a navariť sa dá aj pri deťoch cez týždeň.Nevidim, že by vôbec niečo robil muž.Nikdy neuoratujem cez víkend, ale ideme niekam s deťmi von, k babkam.Sama vidíš, že to nie je dobre ako to máte nastavené.
Sú dni dobre aj zle, ale tiež mi ide všetko na nervy decká lenivé, úlohy pomaly čakajú na mňa.Muz len príde z roboty už zíva a nechce sa mu nič.Daj si prioritu co je dôležité nedá sa stihnúť všetko.upratujeme v piatok, nakupujem vo väčšom, alebo si nechám doviesť Tesco.Najviac pokrivkáva upratovanie, ale to s radosťou vymením za prírodu, korčule my musíme chodiť von športovat decká nech sú na vzduchu a to je snáď jediný čas kedy máme s mužom čas sa porozprávať zrelaxovať.

sono2
5. feb 2026

@anonym_autor bola jednoduchšia doba.
Skráť si úväzok, by som to tak skoro vstávať nedávala.

oli18
5. feb 2026
@natalka13

@natalka13 evidentne Sarka vseobecny prehlad nema. Nerob jej skolenie.

oli18
5. feb 2026
@sono2

@anonym_autor bola jednoduchšia doba.
Skráť si úväzok, by som to tak skoro vstávať nedávala.

Ako v čom. Dalo by sa pisat.

petrooshka
5. feb 2026
@lindusss2016

@anonym_autor mam pracu na 8 hod Po - Pia, plus v tyzdni 3 hodiny, kde ja robim lektorku, cez vikend (ak som doma) masirujem. Do toho aktivne sportujem a chodim aj na sutaze. Deti tiez, takze ich vozim aj na treningy a kruzky. Odchadzam do práce 6:30, pridem o 15:00, trosku nieco porobim a uz idem bud na trwning alebo na svoje lekcie, vratim sa domov aj s detmi bud o 19:00 alebo o 20:00. Cez vikendy externe studujem, alebo mame sutaze, ci workshopy prevazne v inych mestach alebo okolitych statoch. Idem nonstop, v podatate si najviac oddychnem v praci. Ale aspon mam pocit, ze zijem naplno,vela cestujeme, mame vela zazitkov, inak by som to nechcela. Pocas tyzdna si stihnem pozriet jednu cast serialu, ktory aktualne sledujeme a to je tak vsetko, kedy mam doma vylozene nohy.

@lindusss2016 Mozem sa spytat,ako stare mas deti,prosim? 😁