icon

Ako zladiť prácu a čas pre priateľov?

21. jún 2026

Ako matka samozivitelka mam ozaj co robit, aj financne, aj organizacne. Byvam v zdedenom dome so zahradou. Neviem si to teda zariadit tak, ze sa s niekym dohodnem na konkretny cas, lebo sa mi tazko odhaduje, kolko prace ma doma este po robote caka. Aj ked sa parkrat s niekym dohodnem, tym ze je to skor tak raz za par tyzdnov, tak ten vztah tam potom ide do utlmu. Ked mam volny cas, tak ho travim nakoniec osamote, aby som si aspon odpocinula, ale chyba mi kontakt s inymi dospelymi. Obcas samozrejme nieco zabsolvujem, nejaku firemnu akciu, no je mi to malo. Mala som uz aj znamych pozvanych tu doma, ale citili sa blbo, ze ja tu pracujem okolo domu a popri tom su tu na "navsteve".
Premyslala som, ako si co najviac ulahcit robotu doma po praci, aj som nieco vyriesila a zefektivnila, ale myslim, ze uz viac to nepojde.
Cize za taky najvacsi problem povazujem, ze nedokazem udrzat nejaky vztah dlhodobo a rozvijat ho, aby som mohla kedykolvek ked je chut, niekam vypadnut sa zabavit.

motylik2559
21. jún 2026

@anonym_autor Ako nechapem, ked si ich mala u seba na navsteve, tak naco robis okolo domu vtedy? 🤦‍♀️ Ved ked tam niekoho mam, tak sa venujem im. A dalsia vec, mi nehovor,ze na hodku-dve si nenajdes cas na kamosku, lebo dom nepocka? Co take strasne ti tam nepocka den co den? Ty sa zrejme v 1.rade nauc zvolnit, inak premrhas cely zivot medzi pracou a robenim v dome a okolo zahrady. Ved take 2hodky tyzdenne alebo aj keby dvojtyzdenne je nic🤷‍♀️ Asi ti ta socializacia nebude az takou prioritou, ked si hladas zamienky🙂 Zvolni a normalne zacni fungovat, neboj to co je doma ti nic neujde (ani podlahy, ani pracka, ani kosacka atd.)...

januska12323
21. jún 2026

Čo robíš celé dni okolo domu? Ešte aj počas návštevy? No ja by som už k tebe neprišla. Do záhrady zasaď trávu keď nestíhaš pestovať. Dom treba opravovať či nevieš zladiť bežné domáce práce?

zmrzlinka8
21. jún 2026

@anonym_autor odkiaľ si? Toto poznám, nemám síce dom, ale veľa práce.

gribka1
21. jún 2026

Ja by som sama v dome nežila, presne z tohto dôvodu, čo máš. Toto je pre samotárky čo milujú tvoriť okolo seba a nikoho im netreba.

anonym_d1a47a
21. jún 2026

Neverim, ze si nevies najst hodinu tyzdenne casu aby si sa s niekym stretla na kavu, ci uz u teba alebo v meste bez toho aby si nemusela nieco riesit okolo domu. Kto chce cas si najde, kto nie bude hladst vyhovorky ako sa to neda, ved sa nemusis stretavat denne ani ob den. Navyse zijeme v 21storoci ak uz nemas cas sa osobne vidiet tak da sa aj zavolat si na udrzanie vztahu a popri tom mozes robit hoc co popri dome.

anonym_8b0b84
21. jún 2026

Pardon, ale pozvat niekoho na navstevu a popritom robit okolo domu, to uz je na odbornika.

anonym_ab2129
21. jún 2026

Mame taku znamu v okruhu priatelov, tiez total nespolahliva, zrusi veci na poslednu chvilu, treba na nu cakat, prehadzovat dlho dohodnute terminy. Uz ju na vela veci nevolame a ked volame, tak len s tym ze prid ak sa ti da, nezohladnujeme ju pri vybere terminu.

Pozvat niekoho a pritom ist pracovat okolo domu je vrchol drzosti. Ani ja by som uz k tebe ani nepachla. Neviem co to mas za plantaze ale ocividne su ti viac na tarchu.

sissy27
21. jún 2026

@anonym_autor zivot je otazkou priorit. Nechapem co take musis denne robit na dome, ze si nemozes na dve hodiny v klude sadnut k navsteve, alebo ze si nevies raz za tyzden najst dve hodiny niekde posediet s kamoskou, kludne niekam, kde sa aj dieta zabavi, dnes je takych miest hafo.
Ak je ten zdedeny dom ruina, ze musis denne lepit tehlu k tehle a skridlu ku skridle aby vam to nepadlo na hlavu, alebo jednoducho je to nad tvoje sily a moznosti, tak proste to predaj a chodte do niecoho menej narocneho.