icon

Ako zvládať homeoffice s malými deťmi?

29. sep 2026

Žienky ktoré máte full time 8h korporatnu prácu na PC, a chvalabohu mate umožnený homáč- ako to dávate keď mate dieťa/deti doma? Keď je samozrejme muž v práci alebo bohužiaľ aj single matky... Počas prázdnin, alebo keď sa dieťa doliecuje z choroby, ze už nieje ležiace pri telke pod dekou ale živé, ciperne, proste besnota/mental house.... Jasne ze odbehnúť dat mu jesť ranajky-desiata-obed- olovrant, a ten servis okolo toho ze umyť riad, pospratabat veci, cikanie zvládne samo ale zadok po kakani utekám utriet... Zaujíma ma, ci a o koľko im púšťate tv/tablet, čo robia, s čím sa hrajú, ci vás chodia otravovat.... Vekovo povedzme 3-6, predskolaci..

Strana
z2
petamich
•
29. sep 2026

My mame jedne kus 5 rokov, pracovat sa pri nom jednoducho neda, pride 100x, najviac nieco potrebuje, ked ma pocuje hovorit = mam stretnutie online. Uz som to vzdala, neexistuje, takze sa striedame s manzelom, sem tam dovolenka, robim to tak, ze povedzme 1/2 dna dovolenka, 1/2 dna odrobim, ked sa s muzom vystriedame a taham do vecera. Nevyhnutne veci riesim priebezne. Ak ostane doma totalne necakane a neviem si uz upratat den, tak je na tablete aj viac ako pol dna 🤷‍♀️ netesi ma to ale ked sa inak neda, nastastie nebyva doma casto. Obdivujem zeny, ak su same a zvladaju to. S nasim to proste nejde, jeho vratia zo skolky, ze javi znamky choroby a doma skace, beha, tancuje, vyspevuje. Akoby nechcel pochopit mama nie je doma, aby sa hrala ale mama pracuje, sto krat sme mu to vysvetlovali. Minule som mala jedno extra dolezite stretnutie, dala som mu tablet, spravila bunker, McDonalda objednala, nech vydrzi a co myslis....to urcite 😅 zufala som bola.

anonym_a24e3f
•
29. sep 2026

@anonym_autor nedá sa. Nejaký čas sa zahrajú sami, prípadne im niečo vymyslím na vyplnenie času, ale väčšinu dňa ide vtedy telka. Pracovať musím, niečo sa mi dá dokončiť večer, ale keď raz potrebujem byť online v určitom čase, tak nemám na výber. Našťastie, tých chorôb je už pomenej a keď majú prázdniny, tak si dávam 1/2 dňa dovolenky. Čiže tie 4h sa nejak prebavia a potom som im už k dispozícii.

sandy18
•
Včera o 03:30

Home office nie je na starostlivosť o dieťa a domácnosť. Aj na home office si povinná byť 8 hodín k dispozícii zamestnávateľovi, nie svojmu dieťaťu. Sa potom rozčuľujete, prečo ich rušia- no preto, že kto môže, ten ich zneužíva. Matky na starostlivosť o dieťa, mladí na fitko a stretnutia s kamošmi, polovica na starostlivosť o domácnosť.

anonym_2593b1
•
Včera o 05:01

Trochu zle nastavenie, aj mam samozrejme pochopenie, rozumiem preco sa pytas. A zaroven - sama si musis uvedomit, ze zlucujes dve veci co sa nedaju. Pracu a starostlivost o dieta. Rozumiem vsetkym racionalnym dovodom, ktore ta k tomu vedu - ale vzdy ti z tej rovnice vyjde, ze bud osalis jedno - pracu, alebo druhe - dieta. Zazraky neexisuju. Nerozdvojis sa.

anonym_8bd4d5
•
Včera o 05:28

@anonym_autor Ber to sportovo 🙂 Proste mas deti a to je fakt. U nas nie su OCRky, takze mam vzdy Home Office, ked je dieta doma. Podla mna sa len ty musis na to nastavit a zmierit sa s tym, ze to tak je a ze dieta posedi viac pred TV alebo ze ti tam beha pocas stretnutia a blaboce. Ja si ale vzdy vyhradim dve tri hodinky na to, aby som sa s nim v klude aspon naobedovala a zahrala nejaku spolocensku hru. Ked bol mensi tak sa mi stavalo, ze som s nim aj zaspala na hodinu cez obed. Robotu som si dorabala po nociach.

martinka17
•
Včera o 05:49

Nedá sa takto plnohodnotne pracovať a všetci to budú vedieť, že máš doma dieťa a práca je druhoradá.
Ja som tak malé dieťa doma pri HO nemala ale presne viem, ktorá kolegyňa alebo kolega áno. Neskoré príchody na meetings, nedajú pozor na meetingu, nevedia odpovedať na otázky, netušia čo sa deje a čo je najhoršie, v pozadí stále počuť dieťa, pôsobilo to vždy rušivo. Ešte lepšie bolo ak niekto rozprával a uprostred vety zrazu zaznelo - necháš to, nechoď tam, nerob to.... Jasné že aj výkon to ovplyvnilo a kolegovia to brali, že sa daná osoba tvári že pracuje. Nájdi si opatrovateľku alebo rataj s negatívnym feedbackom

anonym_206fc8
•
Včera o 06:37

@anonym_autor no mala som cez covid niekolko mesiacov, robila som po veceroch a poobede. Cez den fakt malo, utekala som do izieb aspon telefonaty vybavit. Ano syn chodil za mnou. Mal 5r.telku pozeral aj 3 hodiny, hrat sam sa nevedel

lucik194
•
Včera o 06:44

malemu dietatau nevysletlis, ze si v praci, lebo pre neho si doma a bodka.

takze chce tvoju 100% pozornost. hlavne deti okolo 3-4 roky.

taky predskolak, uz sa zabavi aj sam.....

ak nemas call je to v pohode, ale porady a telefonovanie so zakaznikmi, nikdy......

robotu robit skoro rano, este pred zobudenim dietata a poobede, ked pride muz/zena domov. s tym, ze ten druhy sa 100% stara a ani na sekundu Ta dieta nebude vyrusovat.

anonym_b9bc57
•
Včera o 07:03

Mala som HO cez kovid, dve malé deti a po dvoch týždňoch som to vzdala. Na svoju prácu sa musím sústrediť a nedá sa odbehovať. Akože všetci boli doma, šefka mi napísala ten papier že môžem chodiť do práce,aj ho raz policajti pýtali.
Kmotru má tri , dve školáčky a jednu škôlkarku. U nich robí full service svokra, tiež by to nedávala

hederamonstera
•
Včera o 07:17

Stacila mi hodina HO, ked som este robila a muz ich uz doniesol zo skolky...to sa neda s nimi byt na HO, jedine v dni, ked nemam tolko roboty, ale to dopredu clovek nevie. A teda cely den ich na telke nechcem mat...zatial som to riesila dovolenkou alebo platene strazenie cez letne prazdniny

anonym_90f3bc
•
Včera o 07:19

Mám 5 ročnú, mala som ju 2 roky doma popri HO a teraz je v škôlke iba na pol dňa. Úplne bezproblémov zvládam robiť a aj sa venovať dieťaťu. Naučila sa že keď mám meeting, píšem niečo dôležité proste musí byť ticho a zabaviť sa sama.

hederamonstera
•
Včera o 07:21
@anonym_90f3bc

Mám 5 ročnú, mala som ju 2 roky doma popri HO a teraz je v škôlke iba na pol dňa. Úplne bezproblémov zvládam robiť a aj sa venovať dieťaťu. Naučila sa že keď mám meeting, píšem niečo dôležité proste musí byť ticho a zabaviť sa sama.

@anonym_90f3bc no mas na to stastie 🙂 jedno dievcatko, vymenim za 2 chalanov :D

beata_k
•
Včera o 07:28

@anonym_autor V case choroby pozera vela TV. Zase sa neda ma vzdy vsetko dokonale. Su chore iba obcas, tak hadam ked pozru viac TV, tak sa kvoli tomu svet nezruti a dokoncia ZS aspon.

natalka13
•
Včera o 07:31

????? si v praci, keby si bola v kancli obchode...kde by boli tie deti?

anonym_72dc93
•
Včera o 08:26

Baby ja sa s vami zhodujem, že HO je na prácu a nie na staranie sa o deti, len prečo sa vždy v diskusiach radí matkám, ktoré sú s deťmi často na očr a buď ich preto vyhodili alebo im to hrozí si nájsť prácu na HO?

anonym_bc729d
•
Včera o 08:30

@anonym_autor presne z tohto dôvodu som prácu s homeoffice zrušila. Pre mňa to bolo na nervy. Radšej pekne do kanclu a keď je dieťa choré tak ocr.
Samozrejme,keď boli všetci v škole,tak sa dalo porobiť veľa veci z domu,no to mi zas behalo po rozume prádlo,záhrada, atď. 🙉😂

anonym_d9e781
•
Včera o 08:31

@anonym_autor práve pre toto nechcu dávať zamestnávatelia HO, vy máte pracovať a nie umierať zadok dieťati.

anonym_7b84bf
•
Včera o 08:34
@anonym_d9e781

@anonym_autor práve pre toto nechcu dávať zamestnávatelia HO, vy máte pracovať a nie umierať zadok dieťati.

@anonym_d9e781 Umierat😆😁

danica2711
•
Včera o 08:37

nijako, Buď naplno pracujem (jedno, či doma alebo v kancelárii) alebo sa naplno starám o deti. Všetko medzi tým je mačkopes, ktorý proste nefunguje

martinka17
•
Včera o 08:53
@anonym_72dc93

Baby ja sa s vami zhodujem, že HO je na prácu a nie na staranie sa o deti, len prečo sa vždy v diskusiach radí matkám, ktoré sú s deťmi často na očr a buď ich preto vyhodili alebo im to hrozí si nájsť prácu na HO?

@anonym_72dc93 to radia tie, ktoré o HO majú takú tú peknú predstavu ako na HO doma nič nerobíš, upratuješ, varíš, zabíjaš čas. Píšem podľa reakcií ľudí, ak poviem že som na HO, stále to berú, že to vlastne nič nerobím a ako mi je dobre, lebo sa "nenadriem" 🙂

hederamonstera
•
Včera o 09:02
@martinka17

@anonym_72dc93 to radia tie, ktoré o HO majú takú tú peknú predstavu ako na HO doma nič nerobíš, upratuješ, varíš, zabíjaš čas. Píšem podľa reakcií ľudí, ak poviem že som na HO, stále to berú, že to vlastne nič nerobím a ako mi je dobre, lebo sa "nenadriem" 🙂

@martinka17 ale tak zasa neklamme si, praca na HO a starostlivost o domacnost je ovela jednoduchsia ako ked musis este do kanclu. Ja ked mam meeting, viem nalozit mycku, alebo zbehnut hodit pradlo do pracky, povysavat a pod., parminutove aktivity... vsak v praci tiez nerobis nonstop kazdu minutu ;)

anonym_2b8e8d
•
Včera o 09:39

Ked je dieta doma, mam ocr, nepracujem. Neviem pri nej pracovat. Ma 4 roky, zatial nedokaze pochopit, ze ked pracujem musi si vystacit sama. Tablet nemame a zatial neplanujeme, TV nie je pre nas pomocnik, pretoze dceru samu rozpravky bavia tak 15 minut. Po 15 minutach uz potrebuje analyzovat dej rozpravky, postavy a potrebuje k tomu rozhovor a spatnu vazbu. Ani pri hre nevyzdrzi sama dlhsie ako 15 minut, potrebuje niekoho aspon na rozhovor. Neviem, co by som robila, ak by bola doma kazdy mesiac 2 tyzdne ako ine deti v skolke. U nas je to chvalabohu 3 nanajvys 4 krat do roka.

anonym_9932cf
•
Včera o 12:57

@anonym_autor
Neviem, ako to naši zvládajú. Už tretí rok fungujú na štvordňovom HO v dvojizbáku, malá chodí do škôlky a aj tak býva často chorá. Úprimne, klobúk dole, ja by som po pár týždňoch asi žiadala o vlastnú izbu a azyl u susedov. 😀

petamich
•
Včera o 13:52
@hederamonstera

@martinka17 ale tak zasa neklamme si, praca na HO a starostlivost o domacnost je ovela jednoduchsia ako ked musis este do kanclu. Ja ked mam meeting, viem nalozit mycku, alebo zbehnut hodit pradlo do pracky, povysavat a pod., parminutove aktivity... vsak v praci tiez nerobis nonstop kazdu minutu ;)

@hederamonstera pravdu máš, u mňa sú dni a dni 🙂 sú dni, keď si na HO nemám kedy kávu spraviť a vycikať sa a sú dni, kedy naložím pračku, sušičku, zložím prádlo, čosi rýchle uvarím, prípadne aj kúpeľňu umyjem, na meetingu typu, kamera je smrť, je nás tu 30 a dvaja sa radi počúvajú, kiežby takých bolo viac.

anonym_d9e781
•
Včera o 14:03
@anonym_7b84bf

@anonym_d9e781 Umierat😆😁

@anonym_7b84bf 🤣🤣🤣 utierat malo byt 🤣🤣🤣

anonym_d9e781
•
Včera o 14:06
@martinka17

@martinka17 ale väčšina to tak jednoducho berie. Vsak čítaj aj tu. Ako nájdem prácu na HO? Aby som ju stihala popri deťoch. Uplne mimo. Keď si na HO, mas robot presne to, čo v praci. Ci v praci vysávas? Hodíš do práčky? Uvaris obed? Asi ťažko. A pokiaľ tvrdíš, ze si šikovná a stíhaš to, mas malo roboty a treba ti pridať. Mimochodom, u známej v praci presne takto argumentovali mamičky a už si bez roboty. Namesto 2 zobrali 1 chlapa a maju vybavené. Ženy si za to môžu sami a ešte sa budú aj sťažovať

anonym_7b84bf
•
Včera o 14:23
@anonym_d9e781

@martinka17 ale väčšina to tak jednoducho berie. Vsak čítaj aj tu. Ako nájdem prácu na HO? Aby som ju stihala popri deťoch. Uplne mimo. Keď si na HO, mas robot presne to, čo v praci. Ci v praci vysávas? Hodíš do práčky? Uvaris obed? Asi ťažko. A pokiaľ tvrdíš, ze si šikovná a stíhaš to, mas malo roboty a treba ti pridať. Mimochodom, u známej v praci presne takto argumentovali mamičky a už si bez roboty. Namesto 2 zobrali 1 chlapa a maju vybavené. Ženy si za to môžu sami a ešte sa budú aj sťažovať

@anonym_d9e781 To seriozne povedali v robote, ze potrebuju HO, lebo sa musia starat o deti? Inteligentne asi velmi neboli🙄

hederamonstera
•
Včera o 17:33
@anonym_d9e781

@anonym_d9e781 ja ti neviem ale u nas nikto nic neriesi, dolezite je, ci urobis svoju robotu… akoze ked mam hluche okno, alebo si idem spravit kavu alebo na wc, alebo mam proste hodinovy obed…tak nie, budem sediet na mieste a urobim to az po 17:00?
Ty si asi zo statnej spravy

fairyy
•
Včera o 18:51

neviem davam to... zabavam dieta niecim co ma rado starsia mala rada kreslit si mladsia miluje nalepky a magneticku stavebnicu ....rozpravky pesnicky...a pocas najdolezitejsich meetingov som im vecne davala jedlo hlavne nech sa dlho je zuje ... ja som bola single a bol covid asi to ma vytrenovalo pri prvom dietati a pri druhom uz idem naucene 😅

anonym_b3490d
•
Včera o 19:10

A čo tak nastaviť nejaké pravidlá s deťmi? Keď vieš, že máš niečo urgentné, povedzme nejaký hovor, tak že vtedy ťa nemajú vyrušovať? Neviem... či to sa už nerobí, že povedať dieťaťu "nie"? Myslím, že hlavne to 6 ročné by to malo vedieť pochopiť a určite aj 3 ročné by tomu chápalo pokiaľ nie je nejaké menej chápavé... A upratať po dieťati povedzme po desiate tiež nemusíš v tom momente ako doje desiatu, môžeš ich naučiť dať riady do drezu a ty to potom naraz upraceš keď budeš mať voľnejšiu chvíľu/obed.

Strana
z2