Návrat do práce po materskej dávke: Ako zvládať stres?
Ahojte 😊
Rada by som sa vás spýtala, ako ste to mali vy, prípadne aké boli vaše pocity, keď ste po dlhšom čase nastúpili do úplne novej práce.
Po troch rokoch som nastúpila do novej práce. Predtým som pracovala v HR a teraz som nastúpila na veľmi podobnú pozíciu do pomerne dynamickej firmy, kde sa venujem náboru ľudí.
Som tam zatiaľ len dva dni, ale moje prvé pocity sú teda všelijaké. 🙈 Veľmi sa toho všetkého bojím a mám pocit, že sa vo mne bije strašne veľa pocitov naraz. Strach z neznáma, obavy, či všetko zvládnem, ako si skĺbim tieto dva svety a či sa do toho všetkého dokážem postupne dostať.
Úprimne, momentálne mi to príde veľmi náročné a sama neviem, či je úplne normálne cítiť sa po dvoch dňoch takto vystresovane a neisto.
Ako ste to mali vy, keď ste nastúpili po dlhšom čase do novej práce? Mali ste podobné pocity? A čo vám pomohlo zvládnuť prvé týždne a postupne sa upokojiť?
Budem vďačná za každú skúsenosť, radu alebo tip. ❤️
@lienka951 Každý na tvojom mieste by sa cítil rovnako.Je super, že máš prácu.Ani s dieťaťom to nebolo na začiatku jednoduché,ani vybaviť bývanie a podarilo sa to.
Postupne sa zorientujes aj v novej práci.Daj tomu čas.Bud k sebe súcitná.Neboj sa dáš to.Napriek ťažkostiam je cesta možná.Drzime ti palce.
Mam prvý pracovný mesiac za sebou po 5 rokoch materskej a rodičovskej dovolenky, som lekárka, a cítim sa úplne rovnako ako ty. Ja som sa vrátila ale na pôvodné miesto, stretavam staré známe tváre, ktoré sú radi, že som sa vrátila, a od nich milý úsmev alebo prívetivé slovo urobí veľa. Zatiaľ pracujem iba 3 dni v týždni, takže mam čas aj na regeneráciu. Avšak v práci sa cítim pomalá, neistá, ustráchaná zo všetkého. Našťastie mam dobrý kolektív, môžem sa poradiť, opýtať sa kedykoľvek.
Snažím sa na seba netlačiť, nechať si čas. Hovorím si, že je to normálna prechodná fáza, prejde tým každý a každým týždňom a mesiacom to bude lepšie, musím sa len do toho dostať, to sa nedá inak ako praxou.
Moja mama s 25rocnou praxou raz plynule (nie po materskej) prea na tu istú pozíciu do inej nemocnice, aj tak plakala prvý mesiac, lebo bolo veľa nového, práca s počítačom, iný interný systém, iné zvyklosti, atď.
@lienka951 Každý na tvojom mieste by sa cítil rovnako.Je super, že máš prácu.Ani s dieťaťom to nebolo na začiatku jednoduché,ani vybaviť bývanie a podarilo sa to.
Postupne sa zorientujes aj v novej práci.Daj tomu čas.Bud k sebe súcitná.Neboj sa dáš to.Napriek ťažkostiam je cesta možná.Drzime ti palce.
@anonym_feeebf dakujem toto bolo skutocne velmi mile🙏❤️
Je to normálne reakcia. Doteraz si fungovala lem doma na mamickovsky režim teraz je tvoj mozog zahlteny veľkým množstvom podnetov. O týždeň či mesiac uz aj zabudneš ze si bola 3 roky doma

Tak prvé dva dni si ešte prechádzaš onboardingom, je jasné, že je toho veľa. Nová firma, interné systémy, postupy, organizačná štruktúra, komunikačné linky, veľa nových ľudí. Je jasné, že je toho na začiatok veľa. Ale postupne, pomaličky, krok po kroku sa do toho dostaneš. Hlavne potrebuješ pochopiť pozície, produkt/službu, spoznať hiring managerov, interný náborový proces, ATS systém, spôsob procesovania kandidátov v ňom a rozpohovorovať sa.