Ako zvládnuť únavu z práce po 22 rokoch
Ahojte, som v pracovnom živote presne 22 rokov od skončenia VŠ.
Celý život som po to túžila po tomto odbore, od mojich 13tich, spln sa mi senil 🙂. Ale, pracujem s ľudmi a to je náročné. Niekedy po práci nechcem nikoho vidieť, chcem len ticho a kľud a nechcem ani rozprávať a nič hlavne riešiť. Lebo celý deň niečo riešim. V práci cestujem - ciac ako 50% môjho času zahŕňa cestovanie nielen po Slovensku. Občas som už z toho unavená. Viete, keď máte 30 máte úplne inú energiu ako keď máte 45. Čiže tá práca s ľuďmi a cestovanie ma už unavuje. Lenže čo by som iné išla robiť? Nie som typ na IT to ani náhodou a nie som ani kreatívec (umenie, ručné práce, marketing apd). Je tu niekto, co celý život pracuje s ľuďmi a už je unavený z toho? Ktorým smerom ste sa vybrali?
S manželom sme v pracovnom živote 29, obaja sme pracovali vždy s ľuďmi a peniazmi. Pociťujem to isté čo ty. Sama neviem kam ďalej. Svoju prácu mám rada, rokmi som z nej vycerpaná. Menopauze k tej únave ešte napomohla.
Kam ďalej to ťažko poradiť, keď nevieme aké máš finančné nároky, a odkial si, lebo všetci vieme že,,, na východe nič nie je,,tade ani pracovné príležitosti.
Tu v okolí veľa žien ktoré prišli o prácu v mojom veku si iba ťažko našli prácu. Tak sa obávam, že keď napíšem čo robia bude to pre teba,,málo,,
@anonym_97a01e ja nezarábam zle, mám sa relatívne dobre. Tiež som z východu a viem, že na rovnakej pozícii v BA by so zarobila minimálne o 40% viac. Neplánujem sa sťahovať. Áno, u mňa tiež cítim nástup hormonálnych zmien, aj keď si myslím, že to peklíčko ma ešte len čaká o 3-4 roky. Toto je predpeklie 🙂. A rovnako viem, že dobrú prácu si človek drží a premôže sa. Takto sa premáham už 5 rokov. Ani neviem, ktorým smerom iným by som sa vybrala. Celý život robím toto, nič iní neviem.
@anonym_97a01e ja nezarábam zle, mám sa relatívne dobre. Tiež som z východu a viem, že na rovnakej pozícii v BA by so zarobila minimálne o 40% viac. Neplánujem sa sťahovať. Áno, u mňa tiež cítim nástup hormonálnych zmien, aj keď si myslím, že to peklíčko ma ešte len čaká o 3-4 roky. Toto je predpeklie 🙂. A rovnako viem, že dobrú prácu si človek drží a premôže sa. Takto sa premáham už 5 rokov. Ani neviem, ktorým smerom iným by som sa vybrala. Celý život robím toto, nič iní neviem.
@anonym_autor takto ti napíšem, ja sa premáham už ôsmi rok. Uvidíme či moja nadriadení tento rok končí alebo zostáva a podľa toho sa zariadim.
Veľa krát som si povedala že keby som bola vtedy odišla už som dávno platovo a psychicky inde.
Kamarátka si popri práci spravila druhú školu predškolskú elementárnu pedagogiku a vychovávateľstvo, roky pracovala ako asistentka teraz už v novom odbore, druhá kamoška po rokoch v kancelárii pečie, tiež si robila školu. Manžel šiel k žšr už sa vypracoval na vyššiu pozíciu, iná ľudia ani peniaze,tak si pochvaľuje. Veľa žien niekoho opatruje buď doma(rodinného príslušníka , suseda, DSS)alebo v zahraničí. Suseda po rokoch vo fabrike,podniká, robí nechty, pedikúru, tvárovú masáž, muža má v zahraničí a ona nikdy nie je doma robí si nové a nové kurzy. Ale ona je rada medzi ľuďmi
@anonym_autor nevieš si vziať v práci sabatikal? A po 3-6mes sa vrátiť. Za ten čas môžeš robiť niečo manuálne napr upratovatovačka, fabrika, taxík,… a po čase sa zas vrátiť do svojej práce. Dnes je to úplne bežné, keď človek vyhorí zo svojej práce, ide si na čas oddýchnuť inde a vráti sa.
@anonym_autor nevieš si vziať v práci sabatikal? A po 3-6mes sa vrátiť. Za ten čas môžeš robiť niečo manuálne napr upratovatovačka, fabrika, taxík,… a po čase sa zas vrátiť do svojej práce. Dnes je to úplne bežné, keď človek vyhorí zo svojej práce, ide si na čas oddýchnuť inde a vráti sa.
@anonym_0236cc nie, v tejto práci som rok a sabbatical si neviem zobrať. Pracujem na vyššej manažérskej pozícii, platovo som na tom veľmi dobre, sama sebe som pani, sama si organizujem čas, viem si niečo aj zariadiť, mám služobné auto, flexi čas. Len tá náplň práce po viac ako 20r človeka vyčerpá.
@anonym_0236cc nie, v tejto práci som rok a sabbatical si neviem zobrať. Pracujem na vyššej manažérskej pozícii, platovo som na tom veľmi dobre, sama sebe som pani, sama si organizujem čas, viem si niečo aj zariadiť, mám služobné auto, flexi čas. Len tá náplň práce po viac ako 20r človeka vyčerpá.
@anonym_autor no ano, ale predstav si, ze vela ludi musi zazivat to iste co ty a aj horsie len za 1/3 tvojho platu. Tiez pracujem s ludmi, tiez som sama sebe pañou, ale ak by som nemala prijem aky mam, pre ineho by som to pravdepodobne nerobila, u mña skratka zabera predstava prace od-do, a potom volno a uzivanie si za to, co som si odmakala, tak nejak som sa nastsvila od zaciatku a funguje mi to, snazit sa tie 2 veci oddelit a pracu az tak neprezivat. Mam 52 a ani hormony to nijako nezhorsili.

S manželom sme v pracovnom živote 29, obaja sme pracovali vždy s ľuďmi a peniazmi. Pociťujem to isté čo ty. Sama neviem kam ďalej. Svoju prácu mám rada, rokmi som z nej vycerpaná. Menopauze k tej únave ešte napomohla.
Kam ďalej to ťažko poradiť, keď nevieme aké máš finančné nároky, a odkial si, lebo všetci vieme že,,, na východe nič nie je,,tade ani pracovné príležitosti.
Tu v okolí veľa žien ktoré prišli o prácu v mojom veku si iba ťažko našli prácu. Tak sa obávam, že keď napíšem čo robia bude to pre teba,,málo,,