icon

Manželova únava z práce: Ako zvládať tehotenské hormóny?

Dnes o 13:42

Ahojte, asi sa skôr potrebujem tak posťažovať. Hneď na začiatok napíšem, že som tehotná, a dosť bývam náladová, všetko prežívam 3x tak ako bežne, ako keby som mala PMS len dlhé mesiace vkuse. Samozrejme mám aj lepšie dni, ale tých nie je veľa. Som na PN kvôli komplikáciám v tehotenstve, a som už dlhé mesiace zavretá v byte. Nemáme ani žiadne zviera. Manžel má psychicky veľmi náročnú prácu. Chodí veľmi unavený, potrebuje svoj kľud. Aj keď je doma, x krát denne mu zvoní telefon, pripadne pípajú správy, emaily. Ja sa vždy teším, keď už konečne bude mať z prace voľno, lenže aj tak sú vždy nejaké povinnosti, raz treba s autom do servisu, raz zase niečo iné (veď to poznáte). Ja som potom taká sklamaná, a v tých emóciach mu zvyknem vytknúť, že prečo si na mňa nenájde ani hodinku čas, že by sme si niečo spolu pozreli, alebo sa porozprávali. On povie, že je unavený psychicky a fyzicky, a potrebuje kľud. Inak so všetkým aj mne v domácnosti pomáha, stará sa, aj nakúpiť ide. Len mne chýba taká blízkosť, taký možno aj záujem z jeho strany. Prídem si už ako taká samozrejmosť v jeho živote, že keď náhodou zostane čas, tak sa ku mne aj pritúli, keď nie, tak proste cielene si ten čas nevytvorí. Prácu zmeniť momentálne nemôže (v okolí je to bieda s robotou, pracovne ponuky takmer žiadne, pripadne sa vám ani neozvu). Dnes sme sa kvôli tomu pohádali, tak mi povedal, že nebude chodiť do roboty, a bude sedieť so mnou doma. Mám obavy, čo bude po narodeni dieťaťa, ja budem mať ešte viacej rozhodené hormóny ako teraz. Som sebecka, alebo sú to proste len tehotenské hormóny ?

anonym_996c7c
Dnes o 13:47

@anonym_autor nechcem byť zlý prorok ale po narodení to bude 1000x horšie. Všetko.

anonym_e482e4
Dnes o 13:47

Nie si sebecka, ale mas urcite potreby, ktore su v tehotenstve este vypuklejsie a partner ich ignoruje. a ty este hladas chybu v sebe

anonym_767d5f
Dnes o 13:48

@anonym_autor napis mu to vsetko do listu ako sa cítiš

autor
Dnes o 13:54
@anonym_767d5f

@anonym_autor napis mu to vsetko do listu ako sa cítiš

@anonym_767d5f no on mi povedal, že to sú len pocity.. že veď ma ľúbi

autor
Dnes o 13:55
@anonym_996c7c

@anonym_autor nechcem byť zlý prorok ale po narodení to bude 1000x horšie. Všetko.

@anonym_e482e4 tak ja cítim, že by som mu mala byť tiež oporou, a namiesto toho som som emocionálne labilná, a nemôže sa o mňa oprieť
@anonym_996c7c no ja s tým tak trošku rátam ..

anonym_df313b
Dnes o 13:56

Ved tvoj muz by ani nezistil,keby co si.Ja som len au povedala,a muz v takom mode,strachu uz spozornel.Co,kde ta boli.Vzdy mal o nas strach.Prve ked prisiel tak hned pusu na brucho a uz sa rozpraval s kazdym.A to ich mame 5.
U vas to bude naozaj horsie ked sa ale obaja neuvedomite.

anonym_6b0109
Dnes o 14:07

@anonym_autor zakladanie rodiny a narocna praca, ktora presahuje do mimopracovneho casu je fakt "perfektna" kombinacia. Dufam, ze aspon dobre zarobi.
Nemas dovolene ani vychadzky? Ze si cely cas zavreta v byte. Ako dlho do porodu? Alebo aspon do nastupu na matersku, aby si nemusela byt "zavreta" v byte.
Som zvedava, ako bude pan manzel zvladat situacie, ze bude chciet "mat klud" a doma (snad nie vela) placuci novorodenec, neskor loziace a dzavotajuce batola.

zobaka
Dnes o 14:09

tak ked mu raz povies, ze ti chyba objatie a sex aspon 3 x tyzdenne mal by si najst cas, predpokladam, ze nie je stary dedo po 60tke, nech sa nad sebou zamysli

anonym_b90419
Dnes o 14:11

Ahoj. Nie som si ista, ci je tiez najobjektivnejsie sa len vyhovarat na tehotenske hormony. Bola som niekolkokrat tehotna a teda nic som neprehanala a v hlave mi nepreskakovala, ze by som si to musela vyburit na okoli. Ja byt Tvoja spolubyvajuca tak nechcem zazit Tvoje scenky (a asi si sa opisala jemne, kedze na seba sa jednoducho tak otvorene nepise nikdy) a uz vobec nie, ked pridem unavena z prace.
Ty sa proste nudis, si doma zavreta, prepina Ti (prepac za vyraz) a zlizne si to chlap unaveny z prace, ked v tomto teple dorazi domov a chce si oddychnut a ano - aj treba daco porobit (servis, hocico). Prepac ale ja na Tvojho manzela pindat nejdem - pretoze ak by on pisal svoj uhol pohladuz mozno by na Teba vsetci hovorili, ze sa mas nad sebou zamysliet a trochu sa zapriet a krotit.

anonym_cf43b7
Dnes o 14:16

Klasika, rýchlo na PN, keď som tehotná, aby som prstom nemusela pohnúť a potom od nudy nevie, čo so sebou. Chudák chlap, trafilo by ma z takej ženskej. Makať v robote, chodiť domov unavený a ešte doma robiť žene animátora, lebo sa nudí….

anonym_425a34
Dnes o 14:29
@anonym_cf43b7

Klasika, rýchlo na PN, keď som tehotná, aby som prstom nemusela pohnúť a potom od nudy nevie, čo so sebou. Chudák chlap, trafilo by ma z takej ženskej. Makať v robote, chodiť domov unavený a ešte doma robiť žene animátora, lebo sa nudí….

@anonym_cf43b7 ... Asi tak. A potom sa tie ženy čudujú, že ostávajú samé. Chudák chlap nič zle nerobí, autorka sama priznáva, že jej šibe z hormónov, ale aj tak hľadá chybu v ňom a nie v sebe.

januska12323
Dnes o 14:37

Úplne by stačilo keby si si našla inú zábavu ako komandovať manžela a on by po práci vypol telefón. Pokiaľ nie je podnikateľ alebo mu neplatia za pohotovosť nemá čo riešiť prácu doma. Ty nemáš inú rodinu a kamarátov žeby chodili na návštevu? Nemáš vychádzky?

anonym_5bc01a
Dnes o 14:46

@anonym_autor no ta vy ste sa fakt nasli. Chlap flegmaticky mimo.prace unaveny workoholik a zena citovo vyprahnut co sa nudi a nevie sa sama zabavit. A do toho mimino. To bude este srandy kopec. 😅

martul
Dnes o 14:49

@anonym_autor áno si sebecká, chodí do prace, robí doma čo treba a tebe sa ešte nepáči, ešte ti má čítať tvoje náladové stavy. Má toho málo o všetko sa starať a ešte ty doňho rýpeš?

domkakvet
Dnes o 14:51

@anonym_autor nenajde si ani hodinku denne, to je za mna zle.

blondiee83
Dnes o 14:52

Uprimne? Mne to pride, ako: nemam problem, tak si ho vyrobim...
Musis krotit svoje hormony a bodka. Chciet od chlapa, aby makal v praci, bol zarabal, po ceste domov nakupy, medzitym 10 telefonatov, pride domov, pomoze este v domacnosti a na konci dna ho cakaju vycitky, preco si nenajde este hodinku na manzelku... No, aby to enskoncilo tak, ze bude radsej v praci ako doma, tam sice ma povinnosti, ale nikto ho asi nekomanduje.
Co keby si navarila pre vas dvoch, prip. nieco upiekla a popri veceri sa snazila nabazit jeho fyzickej a emocionalnej blizkosti? A potom ho nechala, nech si oddychuje. Ja chapem, ze si cele dni sama doma-boze, ako by som ja chcela byt aspon tyzden doma a nemusiet robit nic, len citat, varit a pozerat netflix.... takze chapem ta scasti, ale bolo by fajn, keby si chapala aj tu druhu stranu a snazila sa v tomto obdobi venovat hlavne sebe. Potom na to uz bude ovela menej casu. A ked manzel pride domov, objim ho, pobozkaj, spytaj sa ho, aky mal den a ak narocny, navar caj, nalej pohar vina a nechaj ho oddychovat.

anonym_48254b
Dnes o 14:54

@anonym_autor nevyhovaraj sa na hormóny. Ty máš takú povahu a nie hormóny. Ja som v 30tt, momentálne na PN cca mesiac do nástupu na materskú lebo mi nepredzili zmluvu v práci a počas celého tehotenstva mi ani raz nestrašilo v hlave a ani teraz na PN. Prvýkrát v živote som PN lebo som nemala iné východisko a normalne si viem sama spraviť program na celý deň a vychádzky využívam že chodím na dlhšiu prechádzku a sama. S manželom si až večer pred spaním spolu lahneme do postele a pozrieme nejaký film alebo ide jeden z nás rovno spať, ale keď príde domov z práce tak ho neotravujem s blbostami. Ma nejaké svoje veci ktoré robí každý deň po práci, ma nejaký svoj voľný čas kedy si chce niečo porobiť a ja to úplne rešpektujem.
Prestaň rýpať do svojho muža lebo to nemusí dopadnúť dobre pre váš vzťah. A hlavne sa nevyhovaraj na hormóny.

anonym_f5c3a0
Dnes o 14:57

Chlap mi pride ako workoholik a autorka je uz doma znudena. Neviem, ci bola ta PN az taka nevyhnutna (mozno ano). Ja som mala v okoli niekolko zien, co boli cele tehotenstvo PN. Prepinalo kvalitne vsetkym.

anonym_9e2a1f
Dnes o 15:26

Na jednu stranu chudák chlap, psychicky náročná práca, doma pomáha čo to dá a žena mu furt niečo vyčíta. Na tú druhú, s dieťaťom je všetko oveľa oveľa náročnejšie.

anonym_ccbebb
Dnes o 15:31

@anonym_autor neverim, ze taky nebol pred tvojim tehotenstvom, neverim. S dietatom to bude este horsie ale ty si si ho vybrala ako buduceho otca.

anonym_15e912
Dnes o 15:33

@anonym_autor autorka popracuj na naladovosti aby muz este pred narodenim dietata nezacal ludovat ze do toho vobec isiel

betulinka1
Dnes o 15:40

@anonym_autor iba hormony. Neboj do pol roka po porode budes v pohode. Cez tyzden ho nejako nechaj a cez vikend nech ti spravi nejaky program.

anonym_016451
Dnes o 16:25
@betulinka1

@anonym_autor iba hormony. Neboj do pol roka po porode budes v pohode. Cez tyzden ho nejako nechaj a cez vikend nech ti spravi nejaky program.

@betulinka1 nemyslím si,že za to môžu len hormóny. Za chvíľu tu bude písať, že je skoro stále s dieťaťom sama a muž bude ešte viac unavený psychicky z práce,z teba a z plačúceho dieťaťa.

autor
Dnes o 16:54
@betulinka1

@anonym_6b0109 no práve aj z toho je vyhorený, že zato čo všetko musí robiť, to nemá vôbec dobre zaplatené.. moja rodina žije pomerne ďaleko, samozrejme zvyknú ma prísť pozrieť, ale nie je to take, že hocikedy.. vychádzky mám 4h denne, ale niekedy využijem 30 min, niekedy hodinu.. niekedy ani to, býva mi na odpadnutie a bojím sa sama niekam chodiť..

@anonym_b90419 nie som zase taká, že by som každý deň pindala, len keď sa to vo mne nahromadí za dlhšiu dobu, tak mu proste poviem.. ale nie, že by som po ňom hučala..
@januska12323 keď mne je skoro cele dni zle, tak tie vychádzky skoro vôbec nevyuzijem, koľko krát som aj x dni zavretá v byte cele dni od rana do večera.. rodina ma príde nepravidelne navštíviť.. pohotovosť v práci síce nemá, ale je to take zamestnanie, že dvíhať “musí”
@anonym_48254b ja som mimo tehotenstva úplne kludna osoba..lenže muž chodieva do postele keď chodí do prace 22-23 večer, čo ja už idem spať..
@anonym_ccbebb on je skvelý manžel.. lenže ta práca ho doslova ničí ..
@betulinka1 on práve aj cez víkendy je často krát v práci.. ale keď je doma, snažíme sa vzdy niečo vymyslieť aspoň na par hodín spolu, ďakujem za normálny koment

anonym_767d5f
Dnes o 17:15
@anonym_autor

@anonym_767d5f no on mi povedal, že to sú len pocity.. že veď ma ľúbi

@anonym_autor mrzí ma, ze to takto zľahčuje.

anonym_6e9547
Dnes o 17:45

@anonym_autor neboj, bude to ešte aj horšie 😄