Nebaví ma práca: Hľadám riešenie a motiváciu
Ahojte, potrebujem sa asi trochu vyrozprávať a možno aj poradiť.
Nebaví ma práca. Už som kvôli tomu dokonca menila zamestnanie, pretože som si hovorila, že možno je problém v konkrétnej práci alebo kolektíve. Lenže teraz som v novej práci a mám úplne rovnaký pocit. Nemám motiváciu nič robiť, dni sa strašne vlečú a už od pondelka sa teším na piatok, keď konečne „padne“.
Som celé dni taká mimo, unavená, nič sa mi nechce. A pritom večer nechcem ísť spať, pretože si užívam ten pokoj.
Začínam premýšľať, či som lenivá, vyhorená, alebo mám problém nájsť niečo, čo by ma bavilo. Ale keďže som už zmenila prácu a nič sa nezmenilo, začínam mať pocit, že problém bude vo mne a nie v práci.
Zažili ste niečo podobné? Čo vám pomohlo? Zmenili ste znova prácu, začali ste robiť niečo úplne iné? Budem rada za každú skúsenosť. ♥️
Ako keby som do bodky čítala o sebe a svojich pocitoch... ale neviem, čo s tým, tak sa len snažím prekonávať
@anonym_autor treba najst pricinu a tie mozu byt rozne bud to nie je praca ktoru chces robit, moze ist o nespokojnost v osobnom zivote, kolektiv, nadriadeni, zdravotny stav a tak dalej.
@anonym_a0b53e možno mám depresívnejšie prežívanie . To asi už dlho tak mám. Ale tešila som sa aspoň na víkend a aj deň som si viac užívala, nejak vyše roka musím veľmi hľadať motiváciu do všetkého. Rada som varila a starala sa o kvety , stretávala sa s luďmi, už len občas sa donutim niečo navarit pre partnera, keby jeho nemám tak asi ani nevarim vôbec, mám neporiadok a nemám chuť ho upratovať. A aj keď idem na stretnutie tak mi stačí jedna káva s kamarátkou na veľmi dlho. Nemám ani chuť toľko vykecavať. A ozaj som mimo, ako keby mám mozgovú hmlu alebo čo. Napadlo mi ze možno malo železa ale lekárka mi brala krv a vraj všetko je v poriadku tak neviem.
@anonym_autor ja som v perimenopauze a presne toto prezivam. Kolko mas rokov? Nebude to hormonmi?

Po tom, čo si opísala svoju prácu, mi príde, že si predstavíš celú tú horu povinností a zrazu nevieš čo skôr a s tým príde prokrastinácia a frustrácia (dôverne poznám). Mne osobne pomáha si rozdeliť povinnosti, na urgentné a tie, ktoré robím, keď som prestimulovaná z urgentných. Na každý deň si vyberiem 2-4 úlohy, ktoré spravím. Po každej si dám krátku pauzu 10-15 minút. Častokrát urobím ďaleko viac, keď už chytím drive ale vždy na začiatok začínam s málom. 🙂