Nevhodné vylúčenie z kurzu bez dôkazu prítomnosti
Sestra si uz davnejsie predplatila jeden kurz ktory organizuje jedna skola. Malo to mat viac casti, prva cast bola teoreticka a islo to obline formou cez videohovor. 4 dni od rana do vecera prebiehala vyucba, sedela pri tom od zaciatku do konca, pisala si poznamky, naozaj ju to bavilo, videla som ju. Dnes jej prisiel mail, ze ju z kurzu vylucuju, vraj nepodpisala dochadzku. Sestra si je ista ze dochadzku pospisala kazdy den pocas online vyuky. Celkovo bol cely mail pisany strasne stroho a drzo. Velmi ju to zaskocilo, tak tam zavolala kde jej dvihol niekto kto tam ma na starosti siete a povedal jej ze sa na to pozrie, ci to nahodou nie je omyl a ze ak vie stiahnut celu dochadzku proste z toho systemu, ze kto od kedy do kedy naozaj bol prihlaseny v tom hovore. Mal dat vediet, cely den sa neozyval a neodpisoval. Volala tam niekomu na vedenie, kde jej povedali, nech na ten mail odpise, ze sa ospravedlnuje a po presetreni sa uvidi co dalej. Sestru to velmi mrzi, lebo z toho mala super pocit, teraz hovori ze mozno na ten kurz uz ani nema chut. O tom ze za to dala nemale peniaze ani nehovorim. Ona uz nic riesit nechce lebo ju to trapi no keby sa to stalo mne tak im urobim iny cirkus, ze ja si zaplatim, som pritomna, oni ma idu vylucit samozrejme bez vratenia penazi a este ja sa mam ospravedlnit. Viete prosim poradit, co v takej situacii?
ved si robila poznamky, ma dokaz ze sa zucastnovala
@anonym_autor nejaky zdatny ITckar by mozno dokazal stiahnut z jej zariadenia, z ktoreho bola pripojena, data ktore by jej online pritomnost preukazali.
Na mail by som odpísala. Ale určite žiadne ospravedlnenie. Také celkom ponižujúce ospravedlňovať sa za niečo čo nespáchala. A možno by bolo fajn ostať s nimi naďalej už len v písomnom styku. Pri telefonovaní nie sú žiadne dôkazy, o čom konkrétnom ste si vlastne volali. Ďalej by bolo možno dobre vedieť, či sa také nestalo aj ďalším účastníkom kurzu. Vyzerá to ako celkom dobrý biznis plán. Neviem, o čom je kurz, ale prax si neraz predsa len vyžaduje väčšie finančné výdavky.
Do budúcna si porobte pár printscreen obrázkov ;)
Na mail by som odpísala. Ale určite žiadne ospravedlnenie. Také celkom ponižujúce ospravedlňovať sa za niečo čo nespáchala. A možno by bolo fajn ostať s nimi naďalej už len v písomnom styku. Pri telefonovaní nie sú žiadne dôkazy, o čom konkrétnom ste si vlastne volali. Ďalej by bolo možno dobre vedieť, či sa také nestalo aj ďalším účastníkom kurzu. Vyzerá to ako celkom dobrý biznis plán. Neviem, o čom je kurz, ale prax si neraz predsa len vyžaduje väčšie finančné výdavky.
Do budúcna si porobte pár printscreen obrázkov ;)
@anonym_9c0f08 ano pisala do takej fb skupiny kde su dalsie ucastnicky toho kurzu a ozvali sa jej dve zeny ktorym tiez prisiel ten isty mail. Sestra si dokonca pamata ze vzdy po podpisani tej prezencky vybehlo take okienko ze pospisanie bolo uspesne. Tie dalsie dve zeny si su tiez iste ze prezencku podpisali. Nerozumiem tomu potom fakt ako im z toho mohlo vzist, ze neboli pritomne a treba ich z kurzu vyhodit. Plus ked to este aj technik vie pozriet v systeme kto od kedy do kedy bol prihlaseny v hovore.
napisat odvolanie
@anonym_autor Aka institucia to organizuje? Pises, ze za kurz si plati. Ak si za nieco platim, aj ked sa nezucastnim ziadnej hodiny kurzu, nemaju ma co vylucovat. Ale proste napus, kto je poskytovatel kurzu a budeme vediet viac

@anonym_autor zavolaj im?