Sľúbená práca po kurze: Ako pokračovať bez písomnej dohody?
Dobrý deň, v práci hľadali niekoho, kto by postupne prevzal časť mzdovej agendy. Vedúci mi povedal, že ak absolvujem kurz mzdového účtovníctva, môžeme sa potom dohodnúť na presune. Kurz som si zaplatila sama a ešte pred prihlásením som mu poslala aj jeho obsah.
Teraz mi povedali, že samotný certifikát nestačí a potrebujú niekoho s praxou. Chápem, že kurz zo mňa neurobí skúsenú mzdárku, ale keby mi to povedali rovno, 350 eur by som zaň nedala. Má význam sa k pôvodnej dohode ešte vracať, keď ju nemám písomne?
Tvoj sef tak rozumie mzdam, ako aj ty, ak ti toto povedal. Ale hodila by som mu to do tvare, ze ta pripravil o dost penazi.
@anonym_autor 😲😔😤 ved si si kurz nerobila sama kvôli sebe, ak by ti nič nesľúbil, nerobila by si si ho. Aj ústna dohoda je dohoda, ak sa niečo zmenilo, mal ta informovať hned, nie na konci.
Najlepšie by bolo, keby si k tým mzdám predsa len nejako pricuchla. Keby ta niekto zauci, alebo nájdu niekoho na polovičný úväzok a ty by si odmakala tu druhu polovicu, alebo by ti zverili aspoň nejakú časť agendy. Inak žiadať preplatiť aspoň polovicu.
Alebo by som otvorene bez skrupul hovorila o jeho neférovosti voči mne medzi ostatnými. A zároveň robila iba svoju robotu, žiadna práca, iniciatíva navyše.
Mimochodom, čo robíš teraz? Je to aspoň príbuzné? Máte veľkú firmu, komplikovane pozície, prac. čas,..?
Ja som robila personalistiku, aj nábory, potom mi za dva týždne odchádzajúca pani ukázala mzdy a išla som, zvládla som (dve firmy, rôzne úväzky, zmennost,..). Žiadne problémy, chyby neboli. Čo som nevedela, som si dostudovala. Ani poradiť som sa s nikým nemala, ešte kopec veci som opravovala, dorabala napokon ja za predchodkyne pri kontrolách.
Aky mzdový program máte?
ak to ziadal zamestnavatel, tak ti mal kurz zaplatit, teraz uz s tym nespravis nic

@anonym_autor no inak by tie kurzy nikto nekupoval