Práca alebo škôlka? Rozhodnutie rodičov o budúcnosti dieťaťa
Je tu niekto, kto sa radšej vzdal práce, keď videl, ako dieťa trpí pri dochádzke do škôlky?
Je tu niekto, kto prijal radšej jeden príjem druhého rodiča, a ostal doma s dieťaťom, kým nebude zrelšie chodiť do škôlky?
@anonym_601a5b áno každé ide svojim tempom ale aj od toho dieťaťa sa niečo očakáva . Napríklad odplienkovanie .joj keď chrobáčik povie že on ešte na 3-4 roky chce plienku veď nech ju má aj na 10 veď ho nebudeme lámať niečo preto robiť aby sa jej zbavil. Chvalabohu že dajú povinnu škôlku lebo niektoré stoho robíte ako keby to bol koncentračný tábor že tam tie deti idú . Veď nikto nebude nútiť olizat chlebík s nátierkou môjho chrobáčika aby mu stoho nebolo smutno že ho nútia.
@parvinka0001 A preco ta to trapi? Preco si taka vytlakovana z toho, ze niekto chce vzdelavat svoje dieta doma? Alebo ze niekto ma plienku do 4 rokov? Co ta je vobec do toho? Preco si vobec myslis, ze je relevantne sa k tomu vyjadrovat?
My sme si to mohli dovolit ale aj preto, ze ja som na ciastocny robila z domu. Uprimne, cely system je velmi zle vyrieseny, ze dieta ide do skolky, aj tak byva kazdu chvilu chore a matky ktore nemaju okolo seba babky alebo rodinu ktora ich zastupi, chodia s vyplazenym jazykom. Su krajiny kde maju matersku 3 mesiace. Toto co mame je skutocny benefit. Ale dieta ktore by skolku nezvladalo viac ako mesiac/dva by som netyrala. My sme to vyriesili vyzdvihovanim na obed.
@anonym_autor smiem otazku- jedna sa o chlapca?
predpokladam, ze sa jedna o opakovanu reakciu zo strany dietata.
ak ano, je vseobecne zname, ze chlapci dozrievaju neskor. takze ak to bude mozne ostala by som s nim doma.
sucasne pracovat na tom, aby ste si presli situacie, ktore ho stresovali. vysvetlili si ich, pomenovali pocity, ubezpecili, ze je to v poriadku (byt smutny, nahnevany, bat sa) a natrenovali si hrou, co spravit, ako zaregovat, aby sa dieta citilo lepsie, istejsie.
verte materinskemu instinktu. jedna sa o Vase dieta.
@anonym_b1b391 hovoríme o správaní ku deťom, nie o bitke.
@domka222 ano hovorime. Preto spomínam gentle parenting. Bitku som tam spomenula dobre chápeš prečo.
Áno, zariadili sme sa tak, aby dieťa mohlo byť doma do 5 rokov. Máme dieta, ktoré by to fakt nedalo. Riešili sme to s odborníkmi. Aj takto to je ťažké, ale do škôlky sa teší. Stalo to určite za tie 2 náročné roky pre nás rodičov, či už finančne narocne, alebo logisticky.
@anonym_autor určite čím skôr do škôlky, tým lepšie...prípadne ešte aj do jaslí...
@anonym_autor Hm, dnes ráno som si prečítala ako jedna mama ktorá žije mimo SR odišla do prace od 3 mesačného bábätka
@anonym_4f5bd4 takže je jasné že ona to dieťa ani nechcela. Lebo odísť od 3 mesačného je čistý nezáujem o to dieťa.
@anonym_autor ja som to silno zvazovala, pretrpeli sme celé tri roky skolky, občas bolo lepšie, občas horšie, teda väčšinou horsie. ale veď teraz chodia ešte len týždeň, viem, že sa na to ťažko pozerá, ale niečo treba vydržať
za mna by som ho do skolky dala.
ale len na pol dna, doobeda sa pohra s detmi, ty si poriesis portfolio, naobeduje sa tam a pojdete spolu domov. ty spokojna aj on bude.
to nie je o ziadnom lamani , ale proste vysvetlit dietatu, ze kazdy ma nejake prava ale aj povinnosti......
ak Vam vychadzaju peniaze, zostan doma, ale dieta daj na pol dna a budes stihat vsetko, co budes potrebovat......
@anonym_autor sice nie uplne, lebo som pracovala na polovicny uvazok, doobeda bolo dieta u rodicov a okolo 12:00-13:00 som po neho prisla, nastupil do skolky ako 4 rocny, potom o pol roka chytil zapal mozgovych blan, tak zase pol roka doma nutene a potom sa vratil do skolky v predskolskej triede.
@parvinka0001 mat vase problemy, ano, ak bude chciet, my ho budeme ucit. nevidim v tom ziaden problem.
@merkelica a to akože dieťa bude rozhodovať o tom ci chce alebo nechce ísť do školy? A vy ho budete pekne posluchat, či ako to myslíš?
@merkelica a to akože dieťa bude rozhodovať o tom ci chce alebo nechce ísť do školy? A vy ho budete pekne posluchat, či ako to myslíš?
@bielasovicka ak bude chciet byt v skole ja mu nebudem branit. ale ak to tam nebude davat velmi zmysel, tak moze ostat doma. Samozrejme po zvazeni vsetkych moznosti a zhodnoteni celej situacie.
Ja som dala výpoveď po prvom dni v škôlke, počkali sme rok a potom na pól dňa. Rozdiel bol neopísateľný.
@anonym_4f5bd4 takže je jasné že ona to dieťa ani nechcela. Lebo odísť od 3 mesačného je čistý nezáujem o to dieťa.
@bielasovicka to si nedovolím tvrdiť. Nepoznám ju
@anonym_autor nie a nie.
Určite by som sa prace nevzdala, lebo dobra práca sa hľadá ťažko. Urobila by som max.kompromis v dočasnom znížení úväzku, pripadne dohodnúť sa na NV na 3 mesiace.
Kedy a ako si predstavuješ, žeby bolo schopné ísť do skolky? Koľko chceš byť doma? Rok? Dva? Pokial chlap nezarobi nadštandardné, co asi nie, lebo inak by si sa na toto nepýtala, ani by som nad týmto na dlhšie obdobie nerozmýšľala. Skôr sa skus pýtať sama seba, ako si dieta na tu skolku pripravila, resp.teda nepripravila
@anonym_e96e8c so skresanými výdavkami sme žili už rok predtym. Viem že tu na koni zarobí muž každej 5k, ale môj nie. A jeden príjem na hypo,a dve deti je málo. Keď prídu neočakávané výdavky tak sa nedá sedieť zo založenými rukami
@anonym_fce160
Domskolacyvo legálne a škôlka povinná, to vážne chcú niekoho prinútiť??
Dnesne deti maju psychicke problemy preto, lebo vacsinou ziju v nefunkcnych rodinach, zial nikdy to nebolo taketo zle ako teraz. Rozvratene rodiny, striedava starostlivost, novy partner matky otca, do toho zavislost na socialnych sietach, na mobiloch…
Ja sama som vyrastala v nefunkcnej rodine, hodili ma 2,5 rocnu do skolky medzi neprijemne ucitelky, mam uzkosti, komplexy, problem vystupovat pred ludmi.
Moje deti isli do skolky az ked sa same pytali medzi deti, bolo to v priemere v 4,5 roku. Bola som s nimi doma kolko bolo potrebne. Skolku zvladali perfektne, skolu tiez. Mame medzi sebou krasny vztah, zdrave puto. Su sikovne a samostatne. Nemaju problem vystupovat na verejnosti, chodia po sutaziach. Nemaju problem byt aj niekolko tyzdnov mimo domu. Mame pekny vztah s manzelom, dala som si zalezat pri vybere manzela.

@anonym_autor čo je to trpí? že si poplače? ak áno, plače 90% detí. a niektoré plačú aj v škole. Ale to neznamená, že bude pri ňom človek sedieť 24/7 len aby nebolo smutné. Týždeň je ešte krátka doba. Ja som z tých "krkavčích" materí, že na mňa nezaberalo ani ostať doma lebo prší, lebo sa nechcelo vstávať , lebo cukla by som raz a vyjednávali by každý deň. Čiže ak to dieťa nevracia zo stresu a podobné vážne veci, dala by som tomu čas.