Sú ľudia workoholici, alebo len milujú prácu a peniaze?
Myslite že sú ľudia workoholici alebo iba majú radi peniaze? Alebo prácu?
Ved workoholizmus je hlavne o tom, ze clovek uprednostnuje pracu pretoze ju ma rad a je to jeho priorita pred vsetkym ostatnym. A nie kazdy workoholik je automaticky aj bohaty.
Manžel workoholik kombinácia všetkého čo popisuješ.
Má veľmi rád svoju prácu ale aj pocit sociálneho zabezpečenia a “moci” ktoré postavenie a peniaze ponúkajú. Tiež prestíž a sebavedomie čo prácou vybudoval. Každopádne by som nevedela žiť s niekym, kto nie je tak cieľavedomý ako práve on.
Manžel workoholik kombinácia všetkého čo popisuješ.
Má veľmi rád svoju prácu ale aj pocit sociálneho zabezpečenia a “moci” ktoré postavenie a peniaze ponúkajú. Tiež prestíž a sebavedomie čo prácou vybudoval. Každopádne by som nevedela žiť s niekym, kto nie je tak cieľavedomý ako práve on.
@anonym_2941b0 ešte dodám že počas randenia a manželstva bez detí som sa cítila trošku na “druhej koľaji” po práci ale príchodom detí sa to dosť zmenilo. Stále dokáže mať týždeň alebo občas aj mesiac pracovného vyťaženia že ho pomaly nevidíme (prichádza domov o 23-24:00 a ráno o 5:00 vstáva ale potom nám to dokáže “vykompenzovať” rovnako dlhým obdobím “full time” oteckovania. Ale naozajstného plnohodnotného oteckovania že deťom a mne venuje 100% dňa, vymyslí program, organizuje výlet a pod.
@anonym_autor workoholici su chory ludia ktory vidia iba peniaze a seba, nehladia absolutne na druhych, teda svoju rodinu, priatelov a kamaratov, za kratky cas sa stretnu so smrťou.
Je to závislosť ako každá ina, s takym človekom je ťažký zivot, zena/muž/ býva nepodstatná a na druhej koľaji, su to egoisti, nezaujima ich ako sa partner cíti.
Len muklujú a mukluju, miluju peniaze a nevedia si uzit voľný čas, majú výčitky, že ho mohli využiť pre nich zmysluplnejšie-prácou
Aj keď niečo s rodinou podniknú, nie su šťastní, robia to nasilu, či ofrflú, program pokazia .Ale pri praci su vo svojom živle tak ako alkoholik s fľašou atd.
Je to choroba.
@anonym_autor ja poznám workoholika, ktorý nevie ináč žiť. Keď pracuje, maká, ale nadáva na všetko, hundre popod nos. Je vynikajúco zaplatený. Keď nepracuje, chodì doma ako bengálsky tiger. Peniaze veľmi neužije, lebo nevie užiť voľno a je nervózny, že niet do čoho pichnúť. Jeho žena to má s ním ťažké.
@anonym_autor Podľa mňa oboje. Milujú prácu a majú radi aj finančné ohodnotenie, ktoré z nej plynie.
Nie je to aj kombinacia? Je super ak clovek svoju pracu miluje. Je fantazia ak je za nu aj dostatocne odmeneny. A teda-k zivotu peniaze potrebuje kazdy tak hadam si danu pracu/poziciu aj chce udrzat 😉
Osobne mám radšej prácu, ako byt doma zavretá 😉 teda moju prácu mám rada, aj keď je slabo zaplatená.

Som workoholik a mám rada peniaze aj prácu 😅