icon

Prečo sú mladí ľudia demotivovaní v práci?

xopino
Dnes o 10:59

Nedivím sa mladým ľuďom že majú takú veľkú demotivaciu v práci keď si veľa z nich uvedomuje že peniaze ktoré zarobia nie sú peniaze na dovolenky,veci, výlety alebo niečo iné čo ich robí šťastným ale na šetrenie na vlastnú budúcnosť, vlastné bývanie a nejaké úspory nakoľko je to dnes ťažké a ak zarobí nejaký mladý chalan plat 900-1300€ tak si všetci myslia že ako má byť z toho happy a pracovať o 106 ale mladí nie su hlúpi a vidia koľko stoja rôzne poplatky na úradoch, lekároch, nehnuteľnosti,potraviny alebo iné služby ktore sú potrebné k dôstojnemu životu.

Strana
z3
anonym_bee76f
Dnes o 11:01

Si myslíš že to len mladí vidia? Vidíme to všetci.

laura19102
Dnes o 11:01

@xopino úplne súhlasím 🥺 môj frajer robí na 12-hodinovky za 1300 € a všetci mu hovoria "buď rád". A za čo má byť rád? Že po 5 rokoch šetrenia nemá ani na základ pre hypotéku? Tá demotivácia nie je lenivosť, to je vyhorenie z toho systému...

abbey1
Dnes o 11:02

@xopino A koľko by mal ten mladý chalan rovno po nástupe do prace zo školy zarobiť? Nemala by ho túžba po blahobyte naopak hnať k práci?

anonym_6ea350
Dnes o 11:03
@abbey1

@xopino A koľko by mal ten mladý chalan rovno po nástupe do prace zo školy zarobiť? Nemala by ho túžba po blahobyte naopak hnať k práci?

@abbey1 to vies,najlepsie hned aspon 3000eur mesacne(nastupny plat)samozrejme.

anonym_03edb3
Dnes o 11:04

1300 euro je pre mladeho chalana (a mozno bez nejakeho extra vzdelania) viac nez kralovsky plat. Akoze ja mam za sebou takmer 10r praxe v kvalifikovanej praci s VS a nemam tolko. Ci co myslis, ze mladi ludia hned budu robit za 2tis? A Ty si kedy a kde zacinala? My ked sme boli mladi, tiez sme setrili na vlastne byvanie, zivot, potreby pre deti, a dovolenka bola len ked zvysilo, pokladam to za nirmalne.

Ja sa skor nedivim zamestnavatelom aki su demotivovani pri zamestnavani mladych ludi - 80% z nich nema pracovne navyky, nechce robit fulltime, nic suvisiace so zodpovednostou a o celkovych "schopnostiach" do zivota radsej pomlcim, ked to sledujem...

anonym_0cff12
Dnes o 11:04
@abbey1

@abbey1 ja by som pod 2 tisíc v čistom ani nepracoval radšej. Mám 23.

abbey1
Dnes o 11:05
@anonym_0cff12

@abbey1 ja by som pod 2 tisíc v čistom ani nepracoval radšej. Mám 23.

@anonym_0cff12 Ak máš na to schopnosti a vedomosti, tak je to úplne v poriadku.

anonym_0e891d
Dnes o 11:07

Mám 42, samoživiteľka a nemám ani 1300€ v čistom.

xopino
autor
Dnes o 11:07
@abbey1

@abbey1 Toľko aby mal na dôstojný život nie len na platenie nevyhnutných veci...A áno hnala by ho keby dostane normálne zaplatene lebo za 900-1300€ si ja predstavujem prácu max niekde na vrátnici na stoličke

anonym_a1fbbe
Dnes o 11:10
@xopino

@abbey1 Toľko aby mal na dôstojný život nie len na platenie nevyhnutných veci...A áno hnala by ho keby dostane normálne zaplatene lebo za 900-1300€ si ja predstavujem prácu max niekde na vrátnici na stoličke

@xopino moja mila. ja za 1300 v cistom ucim tvoje buduce deti.

xopino
autor
Dnes o 11:11
@anonym_03edb3

1300 euro je pre mladeho chalana (a mozno bez nejakeho extra vzdelania) viac nez kralovsky plat. Akoze ja mam za sebou takmer 10r praxe v kvalifikovanej praci s VS a nemam tolko. Ci co myslis, ze mladi ludia hned budu robit za 2tis? A Ty si kedy a kde zacinala? My ked sme boli mladi, tiez sme setrili na vlastne byvanie, zivot, potreby pre deti, a dovolenka bola len ked zvysilo, pokladam to za nirmalne.

Ja sa skor nedivim zamestnavatelom aki su demotivovani pri zamestnavani mladych ludi - 80% z nich nema pracovne navyky, nechce robit fulltime, nic suvisiace so zodpovednostou a o celkovych "schopnostiach" do zivota radsej pomlcim, ked to sledujem...

@anonym_03edb3 Tvoja hlúposť že sa takto necháš využívať, mladí chalani urcite nechcu robiť za 5-6€ na hodinu keď byty aj služby aj poplatky stoja enormne vela a idu stále hore.... Akože nechapem ako si to predstavujete niekoho makať v sklade,fabrike ,pri volante za 900€ aj keď minimálne polovicu z toho mesačne minie na nevyhnutné bežné veci a ďalšiu si odlozi bud na dovolenku alebo do bucuna a za rok pri lepšom ušetrí 6000€ takže sa nedožije ani vlastnej garsónky....

anonym_0cff12
@xopino

@xopino Za 1300 by som ani nevyliezol z postele. Mám 23. Si myslia, že budú využívať ľudí, haha

anonym_df3935
@xopino

@xopino na vrrátnici, na stoličke robia invalidi, dôchodcovia, prípadne ľudia za minimálnu mzdu.

abbey1
@xopino

@xopino Za 1300 eur si jeden mladý človek nezabezpečí dôstojný život? Zasa buďme trochu realisti. Ten mladý človek začína, môže sa posúvať. Áno, poďme sa baviť o tom, že platy sú u nás nízke. To súhlasím.
Avšak nariekať, že kvôli platu mladý človek stráca motiváciu a z 1300 eur živorí je absurdita.

anonym_0cff12
Dnes o 11:14
@abbey1

@xopino Za 1300 eur si jeden mladý človek nezabezpečí dôstojný život? Zasa buďme trochu realisti. Ten mladý človek začína, môže sa posúvať. Áno, poďme sa baviť o tom, že platy sú u nás nízke. To súhlasím.
Avšak nariekať, že kvôli platu mladý človek stráca motiváciu a z 1300 eur živorí je absurdita.

@abbey1 Zabezpečí, jedine ak bude prvé roky práce žiť u rodičov. Ja som sa rozhodol, že budem bývať u rodičov a niečo im prispievať, ostatné ušetrím.

anonym_df3935
Dnes o 11:14
@xopino

@anonym_03edb3 Tvoja hlúposť že sa takto necháš využívať, mladí chalani urcite nechcu robiť za 5-6€ na hodinu keď byty aj služby aj poplatky stoja enormne vela a idu stále hore.... Akože nechapem ako si to predstavujete niekoho makať v sklade,fabrike ,pri volante za 900€ aj keď minimálne polovicu z toho mesačne minie na nevyhnutné bežné veci a ďalšiu si odlozi bud na dovolenku alebo do bucuna a za rok pri lepšom ušetrí 6000€ takže sa nedožije ani vlastnej garsónky....

@xopino mám dvoch kamošov jeden má 21 rokov, druhý má 23r. Majú základnú mzdu 1100 eur brutto plus príplatky. Robia iba ranné a poobedné, bez nočných, majú iba príplatok za sobotu a nedeľu. Dohromady cca. 1250 eur brutto. Chalani sú happy, pracujú, jeden sa osamostatnil s priateľkou išiel do prenájmu, druhý býva doma a šetrí si peniaze na byt a na auto. Dostanú do 1000 v čistom. Chápu, že keďže nevedia extra nejaké skills, tak že nemôžu zatiaľ ísť vyššie. Ale časom na supervízora určite.

xopino
autor
Dnes o 11:15
@anonym_0cff12

@abbey1 Zabezpečí, jedine ak bude prvé roky práce žiť u rodičov. Ja som sa rozhodol, že budem bývať u rodičov a niečo im prispievať, ostatné ušetrím.

@anonym_0cff12 Ale za akú dobu....Aj keby 1000€ ušetri a minie len 300€ čo by musel byť extrémny žgrloš tak by sa nedočkal ani na staru zaprdenu garsonku, ktorú postavili komanči....

anonym_0cff12
Dnes o 11:17
@xopino

@anonym_0cff12 Ale za akú dobu....Aj keby 1000€ ušetri a minie len 300€ čo by musel byť extrémny žgrloš tak by sa nedočkal ani na staru zaprdenu garsonku, ktorú postavili komanči....

@xopino Je to pravda pre väčšinu populácie. Ja napr. mám 2 mesiace do konca IT vysokej školy, ovládam viacero cudzích jazykov a tak mi okamžite ponúkli v korporáte dobrý plat.

anonym_7a9089
Dnes o 11:18

Pre mňa bolo práve toto vždy veľkou motiváciou a stále aj je, moja vlastná budúcnosť. Jasné, výlety a dovolenky sú fajn, ale užívať si život v mladosti sa dá aj lowcostovo, toľko skvelých zážitkov mám zo stanovečiek po okolí, z roadtripov alebo z náhodných miest, kam boli lacné letenky. Ale to čo ma hnalo za vzdelaním a čo ma teraz motivuje v kariérnom raste je práve túžba mať stabilnú budúcnosť.

xopino
autor
Dnes o 11:18
@abbey1

@abbey1 Ale nemôžu byť každý riaditeľ firmy myslite aj na to že aj tych pod nim treba normálne zaplatiť

billy_jean
Dnes o 11:20
@xopino

@abbey1 Ale nemôžu byť každý riaditeľ firmy myslite aj na to že aj tych pod nim treba normálne zaplatiť

@xopino a čo vie ten mladý človek dať tomu zamestnávateľovi? Má nejaké zručnosti? Vedomosti, znalosti? Prax počas štúdia?

euka210
Dnes o 11:24

@xopino vela ludi to ma tak, ze zaraba na zivobytie, nie na luxusny zivot. Nasi rodicia to mali rovnake, mali Vs ale ziadne auto, ziadne dovolenky v zahranici, na SR len podnikove ubytovne kde mali. Manzel bol rad, ze mali co jest a obliect si. Bol ale nauceny robit, co dnesnym casto chyba. Moj manzel zvara uz 13r, ide mu to do zdravia, uz ho to nebavi, ale tazko tu najst lepsiu pracu, z platu 900e by sme teda nevyzili.

viestta
Dnes o 11:24
@xopino

@xopino plat ma taky, kolko vie svojmu zamestnavatelovi ponuknut. Cenia sa zrucnosti a vedomosti. Ked nema ani jedno ani druhe, tak bude robit za nizky plat, z ktoreho ledvy vyzije. Nie kazdy musi byt riaditel, to je pravda, ale kazdy ma moznost pracovat na sebe aby bol na trhu prace v dobrej pozicii. Nikto nemusi cely zivot robit zvaraca a zvarat brany do aleluja. Moze si spravit statne skusky a moze robit odbornu a dobre platenu robotu.

sara07
Dnes o 11:26

to nie je len o mladých, mna to tiež nebaví robit tu istu prácu za menej prachov , a čim dalej si menej môžem dovolit kupit
lebo však dane a odvody máme riadne vysoke, beriem že treba , lenže vlada 2x mina ako vyberá ,neviem prečo si myslia že ludia nemajú v tomto nejaké hranice .........
S&P zhoršila rating Slovenska , to hovorí za všetko

anonym_a0a5bc

Mňa ani tak nemotivuje nízky príjem na začiatok, ale to, že na niektorých pozíciach je nástupný plat 1200€ v hrubom a maximálne sa môžeš dostať na 1500€ v hrubom keď budeš ťahať nadčasy, plniť nesplnitelný plán a mať skúsenosti ako keby robíš v obore 20 rokov. Toto ma odrádza. A tvária sa ako sú veľmi štedrí.

xopino
autor
@billy_jean

@xopino a čo vie ten mladý človek dať tomu zamestnávateľovi? Má nejaké zručnosti? Vedomosti, znalosti? Prax počas štúdia?

@billy_jean Svoj voľný čas a námahu, na veľmi veľa pozícii stačí zaučiť par dní až týždňov a máš zamestnanca tak to nie je problém, da sa naučiť byť skladnikom,šoferom,predajcom alebo pracovať vo fabrike, len keby sa aj normálne zaplatilo a nie za fyzicky namahavu robotu platit almužnú niekde dokonca len 900-1000€...

sara07
Dnes o 11:27
@viestta

@xopino plat ma taky, kolko vie svojmu zamestnavatelovi ponuknut. Cenia sa zrucnosti a vedomosti. Ked nema ani jedno ani druhe, tak bude robit za nizky plat, z ktoreho ledvy vyzije. Nie kazdy musi byt riaditel, to je pravda, ale kazdy ma moznost pracovat na sebe aby bol na trhu prace v dobrej pozicii. Nikto nemusi cely zivot robit zvaraca a zvarat brany do aleluja. Moze si spravit statne skusky a moze robit odbornu a dobre platenu robotu.

@viestta ano pravda, lenže to si musi najskôr na tu skušku zarobit , začina tak od 300 € hore základna , tam sa toho dost nazbiera

xopino
autor
Dnes o 11:28
@euka210

@xopino vela ludi to ma tak, ze zaraba na zivobytie, nie na luxusny zivot. Nasi rodicia to mali rovnake, mali Vs ale ziadne auto, ziadne dovolenky v zahranici, na SR len podnikove ubytovne kde mali. Manzel bol rad, ze mali co jest a obliect si. Bol ale nauceny robit, co dnesnym casto chyba. Moj manzel zvara uz 13r, ide mu to do zdravia, uz ho to nebavi, ale tazko tu najst lepsiu pracu, z platu 900e by sme teda nevyzili.

@euka210 Tak to obhajujte aj naďalej aby to tak bolo navždy

sara07
Dnes o 11:29
@billy_jean

@billy_jean študent ked vylezie zo školy, predsa zamestnavatel dostava dotaciu, neviem teraz akou formou, čiže jeho zaškolenie podla seba má čiastočne vykompenzovane
ale to neznamená že tieto platy su adekvatne , no nie su v žiadnom odbore

anonym_a6a11b
Dnes o 11:30

@xopino a toto vidia iba mladí? Vieš, ono holt, život nie je iba peŕicko a ruka hore ako si ti mladí mnohokrát myslia. Pokial si na to zarobia, môžu ísť aj na tu dovolenku. Pokial nie, nech si dajú výzvu na donio. Možno sa im iní blbí poskladaju

Strana
z3