Viete si zobrať v práci dovolenku hocikedy?
Dobrý deň,
Pracujem na pozícii asistentka, pre strednú spoločnosť. Mam na starostí viac prevádzok. Od objednávania kancelárskych potrieb až po prípravy podkladov pre účtovníctvo. Chodím vypomahat na rozne oddelenia, lebo niekto ma dovolenku, malo ľudí, PN atd.
Problém je, ze ja sama si dovolenku nemôžem zobrať ako sa mi zapáči. Šéf nabral pocit, ze mam byt všade a vzdy a schválenie doslova zalezi od jeho nálady. Rodicia začali mat zdravotné problémy a občas potrebuju moju pomoc a zobrať dovolenku zo dňa na deň je u mna ťažké. Ja viem, ze zamestnávateľ moze disponovať celou mojou dovolenkou ale toto sa mi nepáči, byt takyto rukojemník. Mam pocit, ze cela firma je len na mne (aspoň tak to Šéf stavia, ved čo ked budú oni a všetci zamestnanci nieco potrebovať). Zastupitelnost žiadna. Rozmýšľam, ze zmením smer. Ako to máte s dovolenkou vy na takých bežných pozíciách?
zmenila by som pracu. toto by bol na mna velmi nechceny tlak. ja mam zase male dieta a tam tiez clovek nevie, kedy bude chore. na ocr moc nechodim, viem to vykompenzovat 1-2 dnami dovolenky, ale potrebujem ju vela krat zo dna na den...
a vacsinou to nie je problem, ale robim v statnej sprave, takze tam je to asi ine...
Ano hlasim tiez dovolenku,ale ked mi je zle v praci tak mi ju da,ani ona ani ja nechcem pnku,takze radsej dovolenku.Aj tak ju nemam kde minut,iba takto.
Tak neviem, na jednu stranu u nás v praci fungujú dovolenky v pohode, nahlasim si na ďalší mesiac kedy chcem a ak sa to s ničím nebije, nie je problém mi ju dat. Ale ak by sa jednalo o to zobrať si na ďalší deň alebo v danom týždni, teda v krátkom časovom úseku, tam už býva problém. A nie len u mňa v praci aj známi a rodinný príslušníci by vo svojich prácach mali problém s takýmto vzanim si dovolenky. Obecne by nemali zamestnávatelia problém dat voľno v prípade nejakého úrazu dieťaťa, úmrtie príbuzného alebo niečo vážne nečakane, no na vybavovanie úradov rodičom a to pravidelne by sa nám začali veľmi rýchlo sklabit, hlavne ak zahlasim ze by som na druhy den chcela. Musel by ma totiz niekto zastupit, ten niekto ma sv9je smeny, takze by sa museli upravit aj jeho alebo zohnat volny brigádnika na poslednu chvilu. No ty spomínaš aj to, ze si v práci holka na vsechno a už z toho nie si nadšená, tak by si si možno mala začať hľadať niečo iné, nemyslím ze sa to zlepší s postojom tvojho šéfa

Môžem hocikedy vedúca mi dá aj zo dňa na deň keď je to urgentne ale nezneuzivam to. Hlásim minimálne týždeň vopred. Tiež by ss mi nepáčilo nekorektné zaobchádzanie