Ako nájsť pravého partnera po bolestivom rozchode?
Ahojte baby.. v máji to bude rok ako som sa rozišla s priateľom, kvôli tomu, že ma podvádzal. Už som to ako tak spracovala, zmierila sa s tým čo sa stalo, lebo ja som si dovtedy žila rozprávku do momentu kým som zistila, že sa to fakt deje. Popravde, nikdy predtým by ma nenapadlo, že sa to stane, pretože doma bol úplné zlatíčko, prvé posledné by mi dal ale stalo sa. Mojim najväčším snom je mať jedného dňa šťastnú rodinku a byť mama, ale už niekoľko rokov som si vedomá, že chcem dieťaťu vybrať čo najlepšieho otca aby som mu nezničila život a nechcem dieťa ani vzťah len tak a s hocikým ale občas ma prepadá taký pocit, že ostanem sama. Odvtedy som sa zoznámila s 3 mužmi, ale to absolútne nič. Jeden bol naviazaný na ex z čoho sa mi dvihol žalúdok normálne a znechutil sa mi, s druhým som nemala vôbec žiadnu chémiu aj keď bol celkom fajn a tretí sa mi nejak sám priznal, že nedokáže mať dlhé vzťahy a že najdlhší mal 4 roky a to bola manželka. Rozmýšľala som ako ešte inak tráviť čas, kam chodiť, ja buď pracujem, ale tam je to neprofesionálne a sú to klienti a väčšinou ženatí a nechcem ani miešať prácu a osobný život. Okrem toho veľa cvičím vo fitku, mám tam aj známych ale z toho nikdy nič nebolo. Ešte dopíšem, pred mojim ex som bola 4 roky sama, čiže neberiem zúfalo prvé čo príde.
@anonym_autor, najsilnejsie lasky vznikali na skolach, na internatoch, na kolejich, t.j. v mladom veku. Dnes sa zavazujuce, perspektivne vztahy v tom mladsom veku neriesia, resp.odkladaju a medzi 30 a 40r. sa tak bezhlavo a spontane malokto zamiluje, pretoze uz viacej hodnoti a zvazuje. Netvrdim, ze je zdrave vyberanie na skodu, no je to uz mnohem tazsie.
Ale ja si myslim, ze treba aktivne vyhladavat nove priatelstva, ved kamaratky maju bratov aj kamaratov 🙂, chodit na vsetky akcie od vystav, divadiel az po vylety atp. Aj v praci je mozne sa zoznamit.
@roja01 to su take detske lasky a tiez nevies ci vydrzia. Popravde, ina som bola v 20 a ina som v 26. A na 100% viem, že s partnerom s ktorym som bola v 20 by som dnes nebola😊 mam uplne ine kriteria a priority a vtedy som nevidela vela dolezitych veci
@roja01 to su take detske lasky a tiez nevies ci vydrzia. Popravde, ina som bola v 20 a ina som v 26. A na 100% viem, že s partnerom s ktorym som bola v 20 by som dnes nebola😊 mam uplne ine kriteria a priority a vtedy som nevidela vela dolezitych veci
@anonym_autor velmi dobre s i uroblia ze si sa s nevernikom dokazala rozist,Podvedie raz,podvedie zas,,ja tejto vete verim az teraz ,ked je uz po vsetkom tiez ma pravdepodobne dlhe roky podvazal,,a ja az neskoro som na to dosla..neoplati sa s takym chrapunom byt v takom partnerstve,nie to este v manzelste,,,Byt s nevernikom ,to je sodoma a gomora ,treba to co najskor ukoncit ,pokym nie je dieta,, a aby aj nejakeho bacilka nedostal..zacni zit,a nemysli nan ho,,ja este doteraz myslimaka sombola sprosta hus,ked som mu verila,po prevej nevere,ze sa to uz v manzelstve nestane..a veru som sa brutane mylilla.neber honaspät ani ked ta klaciacky bude prosit,taki sa nezmenia,,mam to vyskusane..ja som tiez rodinne zalozena..Jedna zena ,jeden muz,.
@anonym_autor neboj, píšeš že máš 26 rokov, ešte si nájdeš muža s ktorým budeš chcieť mať dieťa, len netreba na to tlačiť
@anonym_autor mne i vela spoluziackam vydrzela studentska laska po cely zivot. Mozno sme boli v nasom mladom veku vyspelejsi a vyberali sme si tych spravnych partnerov.
@anonym_autor kazdy bol iny v 20, 26, 36. je to o tom pracovat na sebe, na vztahu, robit kompromisy. v mojom okoli prave tie tzv.studentske lasky su aj po 20 rokoch spolu vo funkcnych manzelstvach a vztahy, ktore vznikli po 30 boli pred 40 uz rozpadnute.
Ako? Aktivne hladat, rozpravat sa s a chodit medzi ludi,... Nedavaj si kadejake dlhe pauzy na "zotavenie". Kym najdes niekoho, s kym si sadnete, to potrva aj rok, ak nie viac a to uz bude ta samotna pauza dlha viac nez dost. Lebo dat si pauzu dva roky a potom dalsie dva roky hladat, mas hned 4 roky prec. A ak stretnes niekoho normalneho o mesiac po rozchode, nie je to zufalstvo sa s nim dat dokopy. Zufalstvo bude dodrzat "povinnu" pauzu a potom nikoho nenajst.
@anonym_autor, najsilnejsie lasky vznikali na skolach, na internatoch, na kolejich, t.j. v mladom veku. Dnes sa zavazujuce, perspektivne vztahy v tom mladsom veku neriesia, resp.odkladaju a medzi 30 a 40r. sa tak bezhlavo a spontane malokto zamiluje, pretoze uz viacej hodnoti a zvazuje. Netvrdim, ze je zdrave vyberanie na skodu, no je to uz mnohem tazsie.
Ale ja si myslim, ze treba aktivne vyhladavat nove priatelstva, ved kamaratky maju bratov aj kamaratov 🙂, chodit na vsetky akcie od vystav, divadiel az po vylety atp. Aj v praci je mozne sa zoznamit.
@roja01 clovek sa vie bezhlavo zamilovať v každom veku