icon

Ako postupovať pri problémoch so striedavou starostlivosťou?

smejo955
Včera o 20:18

Ahojte,mám otázku. Cca 3 roky dozadu mal môj manžel s jeho ex informatívne stretnutie rodičov ohľade striedavej starostlivosti ich dcérky. Dohodli sa tam pred psychologičkou na striedavke avšak on jej ponechal rodinné prídavky a taktiež daňový bonus ( v tom čase dobre zarábal ) no on súhlasil s tým že bude platiť všetko čo sa týka školy. V poriadku nepovedala som pol slova. Avšak prešiel nejaký čas ,narodili sa nám deti a ja som išla do práce a on zostal na rodičovskej dovolenke. Prosím ho, žiadam aby s tým niečo spravil ,veď keď majú striedavu starostlivosť tak aj platby od štátu prináležia tak ako jej aj jemu. Avšak bez odozvy. Ja už neviem čo si mám myslieť.
V skratke... Manžel sa stará o deti platí im všetko čo sa týka školy....ona sa len stará o deti a berie peniaze od štátu avšak neplatí nič. Prosím dá sa s tým niečo robiť? Ako postupovať? Treba znovu súd? Či stačí žiadosť na UPSVaR?

Strana
z2
anonym_d5b145
Včera o 20:59

@smejo955 Ved si vedela, s kym si robis deti a ze uz deti ma a ake ma zavazky voci nim. To ti pomoze tych 80 eur ku stastiu, aby si robila rozbroje v rodine? Maju obaja rovnako vysoky prijem? Este sa moze stat, ze okrem rodinnych, bonusu ziska ex aj vyzivne..

anonym_517bc3
Včera o 21:19

To ta fakt ako matku trapi tych par Eur? Aby si raz neskoncila ako jeho ex...

anonym_d48e05
Odpoveď bola odstránená
anonym_3df625
Dnes o 04:26

Manžel nech ide hlavne do roboty, keďže si narobil detí ako hadov. Nikdy nepochopím toto vysedávanie zdravých chlapov na rodičovskej dovolenke. Nápad absolútne proti prírode aj zdravému rozumu. O malé deti sa má starať žena a chlap má v tomto období makať a nosiť domov peniaze.
Príspevky od štátu sú len bonus, normálny človek nekalkuluje s tým, že decká mu bude živiť štát.

smejo955
autor
Dnes o 05:07
@anonym_3df625

Manžel nech ide hlavne do roboty, keďže si narobil detí ako hadov. Nikdy nepochopím toto vysedávanie zdravých chlapov na rodičovskej dovolenke. Nápad absolútne proti prírode aj zdravému rozumu. O malé deti sa má starať žena a chlap má v tomto období makať a nosiť domov peniaze.
Príspevky od štátu sú len bonus, normálny človek nekalkuluje s tým, že decká mu bude živiť štát.

@anonym_3df625 ja som do práce išla kôli tomu pretože staviame dom svojpomocne, čiže sme sa tak dohodli že budem chodiť do roboty a keď z nej prídem on ide robiť na dom. Avšak vidím, že to absolútne takto nefunguje. Máme hypo a celý jeho rodičák ide na splátku a ja z môjho platu živím celú domácnosť. Jeho ex je pracujúca a preto mám pocit že rozdelenie dávok od štátu je na mieste kedže obaja sa rovnako starajú. Keby platila aspoň výdavky v škole tak na neho vôbec netlačím a súhlasila by som aby naďalej poberala daňový bonus a taktiež rodinné prídavky. Ale ona neplatí nič, ani len výlety v škole keď to vyjde v jej týždni

dadis
Dnes o 05:37
@smejo955

@anonym_3df625 ja som do práce išla kôli tomu pretože staviame dom svojpomocne, čiže sme sa tak dohodli že budem chodiť do roboty a keď z nej prídem on ide robiť na dom. Avšak vidím, že to absolútne takto nefunguje. Máme hypo a celý jeho rodičák ide na splátku a ja z môjho platu živím celú domácnosť. Jeho ex je pracujúca a preto mám pocit že rozdelenie dávok od štátu je na mieste kedže obaja sa rovnako starajú. Keby platila aspoň výdavky v škole tak na neho vôbec netlačím a súhlasila by som aby naďalej poberala daňový bonus a taktiež rodinné prídavky. Ale ona neplatí nič, ani len výlety v škole keď to vyjde v jej týždni

@smejo955 Prepac, ale nie je ti kokotno decku brat tych par eur? Stavat ste sa rozhodli vy, ist na rodicak sa rozhodol ex. Tak si s tymito rozhodnutiami zite a neobmedzujte tym dieta, ktore s tym nema nic spolocne. Tie peniaze su v prvom rade pre to dieta. Ani na sude by ste s tym nepochodili, podla mna. Lebo narodenie dalsieho dietata nie je dovod na upravu vyzivneho (pytali sa tu opacne zeny, ktore mali dalsie dieta a chceli zvysit vyzivne kvoli tomu, ze nemaju dostatocny prijem na RD)

milanemila
Dnes o 05:48
@smejo955

@smejo955 akoze neplati nic? Tie deti nic nejedia, nepotrebuju mat nic oblecene, nebyvaju chore, nechodia k zubarovi?
Tak ak vam to financne nevychadza, tak nech muz nie je doma na rodicaku a nie ze teba napadne, ze by sa mali uskromnit jeho deti 🙈
Neviem co myslis pod nakladmi na skolu, chodia do nejakej sukromnej skoly alebo kazdu chvilu na vylety? Lebo to prezentujes ako keby to boli stovky eur mesacne. Ak by to tvoj muz chcel riesit, tak by to riesil.

ssllaavvkkaa
Dnes o 05:49

v tomto nepochodíš, ani ja som nepochodila - odpoveď bola - sú to moje deti
moja rada - čím menej budeš do toho rýpať, tým budeš šťastnejšia
môj 30 a 26 ročnej platí najvyššie paušály doteraz a ani nechcem zisťovať či aj mladšej výživné aj keď už 3 roky neštuduje na VŠ

dadis
Dnes o 05:53
@ssllaavvkkaa

v tomto nepochodíš, ani ja som nepochodila - odpoveď bola - sú to moje deti
moja rada - čím menej budeš do toho rýpať, tým budeš šťastnejšia
môj 30 a 26 ročnej platí najvyššie paušály doteraz a ani nechcem zisťovať či aj mladšej výživné aj keď už 3 roky neštuduje na VŠ

@ssllaavvkkaa Presne tak, su rodicia a rodicia. Niektori davaju svojim detom viac, ini menej. Ja mam 45 rokov a nechci vediet kolko mi pomohli 🤭 - dali mi auto, peniaze na rekonstrukcie bytu, na pravnicku, kupili do noveho bytu po rozvode tv, pracku aj chladnicku. Nastastie nie su rozvedeni, aby to u nich vyvolavalo nezhody..

ssllaavvkkaa
Dnes o 06:13
@dadis

@ssllaavvkkaa Presne tak, su rodicia a rodicia. Niektori davaju svojim detom viac, ini menej. Ja mam 45 rokov a nechci vediet kolko mi pomohli 🤭 - dali mi auto, peniaze na rekonstrukcie bytu, na pravnicku, kupili do noveho bytu po rozvode tv, pracku aj chladnicku. Nastastie nie su rozvedeni, aby to u nich vyvolavalo nezhody..

@dadis tu je to ešte o inom - o pochopeni, že ty a tvoje dieťa nikdy nebudete mať hlavné slovo

dadis
Dnes o 06:28
@ssllaavvkkaa

@dadis tu je to ešte o inom - o pochopeni, že ty a tvoje dieťa nikdy nebudete mať hlavné slovo

@ssllaavvkkaa Ano, to je udel takychto rodin. Este je rozdiel nevlastne dieta a dieta pocate spolocne. Vacsinou to robi v takychto rodinach pnutie. Myslim si, ze ten otec im pomaha viac aj z nejakeho povitu viny, ze ich "opustil". Preto som aj pisala, ze tym, ze moji rodicia su spolu a mam len jedneho brata, nie su o toto hadky.

lucia147852
Dnes o 06:38

Ty si si robila deti s mužom, ktorý už deti mal aj predtým. Tvoje deti nie sú nadradené tým jeho prvým, ani nie ste pupok sveta. Načo sedí na rodicaku, keď ste finančne na tom tak zle, že chceš, aby ta spasilo 80€?A nedaj sa vysmiat, že ona neplatí nič. Tie deti nejedia? Neobliekaju sa? Nemajú krúžky mimo školy? Si ozajstná macocha. Chúdence tie prvé jeho deti. Pre vaše zle rozhodnutia by si im vyrvala z úst aj posledné euro. Deti do jaslí a muž nech ide makať. Potom bude platiť jasle (školu) aj vašim a budeš možno spokojná

martinka13
Dnes o 06:48

No závidieť tych pár eur dieťaťu, ktoré žije ako kočovník bez rodinného zázemia chce ozaj silný žalúdok.

smejo955
autor
Dnes o 06:56
@martinka13

No závidieť tych pár eur dieťaťu, ktoré žije ako kočovník bez rodinného zázemia chce ozaj silný žalúdok.

@martinka13 toto cele nieje absolutne o zavisti. Vidim ze tu nikto nic nepochopil. Ex sa priživuje na našej rodine. Posiela k nam choré dieťa s ktorým ideme my k dr my kúpime ATB avšak ona si dáva preplácať lieky z poisťovne. Ona s dieťaťom nejde nikdy k lekárovi všetko necháva na nás. Ale dobre..

martinka13
Dnes o 07:01
@smejo955

@martinka13 toto cele nieje absolutne o zavisti. Vidim ze tu nikto nic nepochopil. Ex sa priživuje na našej rodine. Posiela k nam choré dieťa s ktorým ideme my k dr my kúpime ATB avšak ona si dáva preplácať lieky z poisťovne. Ona s dieťaťom nejde nikdy k lekárovi všetko necháva na nás. Ale dobre..

@smejo955 myslíš na jej otca....

ssllaavvkkaa
Dnes o 07:05
@smejo955

@smejo955 presne o tom to je - ex- ka to chápe ako spoluzodpovednosť o dieťa alebo zákernosť - to už je o nej
ale ty nikdy nebudeš mať prvé husle - stále budeš tá druhá - čím skôr to pochopíš, tým skôr budeš mať pokoj, lebo teraz je to o peniazoch, potom o porovnávaní štandardu, potom o dovolenkách potom o čase …. stále sa budeš prispôsobovať

ale to je riziko rozhodnutia - mať niečo s niekym, kto už má záväzok

anonym_517bc3
Dnes o 07:14

A prosim ta kolko stoja tie ATB? Fakt sa cim skor uvedom kde je tvoje miesto a nespravaj sa ako hnusna macocha k tym detom lebo sa ti raz fakt vrati

anonym_a928be
Dnes o 07:19

My ti tu nepomozeme. Musis si sadnut a porozpravat sa s nim. A sup-nech ide do roboty. Dieta moze do jasiel.. Inak, ex si ale super prilepsuje dan.bonusom a pridavkami.. mne to na 2deti robi 320e. Odkladam.

anonym_a928be
Dnes o 07:21
@anonym_517bc3

A prosim ta kolko stoja tie ATB? Fakt sa cim skor uvedom kde je tvoje miesto a nespravaj sa ako hnusna macocha k tym detom lebo sa ti raz fakt vrati

@anonym_517bc3 tak ale preci by si ex mala potom davat preplacat od poistovne lieky? Ved to sa tiez nakopi..

petkavka
Dnes o 07:24
@milanemila

@smejo955 akoze neplati nic? Tie deti nic nejedia, nepotrebuju mat nic oblecene, nebyvaju chore, nechodia k zubarovi?
Tak ak vam to financne nevychadza, tak nech muz nie je doma na rodicaku a nie ze teba napadne, ze by sa mali uskromnit jeho deti 🙈
Neviem co myslis pod nakladmi na skolu, chodia do nejakej sukromnej skoly alebo kazdu chvilu na vylety? Lebo to prezentujes ako keby to boli stovky eur mesacne. Ak by to tvoj muz chcel riesit, tak by to riesil.

@milanemila presne, som myslela, ze sukromna skola a ona mysli tie 2 vylety do roka a pastelky ...ha ha ha

smejo955
autor
Dnes o 07:42
@anonym_517bc3

@anonym_517bc3 ja sa správam veľmi dobre pretože majú odomňa čo si zažiadajú. Avšak som stále utajovaná od detí pred ich matkou, nič im nekupujem a pod. Viem musím sa s tým naučiť žiť ale je to ťažké

smejo955
autor
Dnes o 07:44
@anonym_a928be

My ti tu nepomozeme. Musis si sadnut a porozpravat sa s nim. A sup-nech ide do roboty. Dieta moze do jasiel.. Inak, ex si ale super prilepsuje dan.bonusom a pridavkami.. mne to na 2deti robi 320e. Odkladam.

@anonym_a928be áno a to je presne to o čo mi ide, keď je raz striedavá starostlivosť tak aj toto by malo byť striedavo. Tobôž keď ona neplatí nič čo sa týka školy. Ale áno sto ludi sto názorov

smejo955
autor
Dnes o 07:44
@petkavka

@milanemila presne, som myslela, ze sukromna skola a ona mysli tie 2 vylety do roka a pastelky ...ha ha ha

@petkavka žiadne 2 výlety do roka. Tých výletov do roka je priveľa a nehovorím o škole v prírode, lyžiarsky a podobné.

anonym_517bc3
Dnes o 07:45
@smejo955

@anonym_517bc3 ja sa správam veľmi dobre pretože majú odomňa čo si zažiadajú. Avšak som stále utajovaná od detí pred ich matkou, nič im nekupujem a pod. Viem musím sa s tým naučiť žiť ale je to ťažké

@smejo955 ja ti rozumiem ze je to tazke, ja by som v zivote nevedela byt s chlapom ktori uz ma deti presne z tohto dovodu. Ako to myslis ze si utajovana?

smejo955
autor
Dnes o 07:46
@anonym_a928be

@anonym_517bc3 tak ale preci by si ex mala potom davat preplacat od poistovne lieky? Ved to sa tiez nakopi..

@anonym_a928be pretože manžel mal doteraz inú poisťovňu než deti, ona ich mala v appke kde videla preplatky za lieky a samozrejme si ich nenechala ujsť a dávala preplatiť. Manžel od januára už má takú istú poisťovňu čiže vidím v aplikácii koľko peňazí si preplatila

dadis
Dnes o 07:46
@petkavka

@petkavka A kolko je to preplatenie doplatku od poistovne.. 🫣 az sa hanbim za nu. A ze sa musia starat o chore dieta a chodit k lekarovi - holt udel striedavej. Ak by dieta nebolo v striedani, zas by jej vadilo vyzivne :( Nechapem, naco si robia taketo zeny deti s muzmi, co uz maju deti. Tak bud s tym ratam, ze ma uz nejaky zavazok alebo sa takeho muza ani nechytam. Btw autorka..podla popisu mas doma skveleho muza, takeho si prosim drz a zbytovne neryp kvoli ex. Ozaj, co popisujes, nie je vobec cez ciaru, je to bezne kontribucia oboch rodicov.

smejo955
autor
Dnes o 07:47
@anonym_517bc3

@smejo955 ja ti rozumiem ze je to tazke, ja by som v zivote nevedela byt s chlapom ktori uz ma deti presne z tohto dovodu. Ako to myslis ze si utajovana?

@anonym_517bc3 no že deti o mne nič nehovoria. Čokoľvek im kúpim je tabu pred ňou, buď to kúpil otec alebo oni sami.

anonym_517bc3
Dnes o 07:48
@smejo955

@anonym_a928be pretože manžel mal doteraz inú poisťovňu než deti, ona ich mala v appke kde videla preplatky za lieky a samozrejme si ich nenechala ujsť a dávala preplatiť. Manžel od januára už má takú istú poisťovňu čiže vidím v aplikácii koľko peňazí si preplatila

@smejo955 a kolko ma preplatene za tie lieky? Ale ved to co im kupis ty je hadam od VAS aj s otcom spolocne nie? Ty im kupujes sama? A on sam? Ale chces ich rodinne pridavky a danovy bonus do spolocnej kasy? Stracam sa

smejo955
autor
Dnes o 07:49
@dadis

@petkavka A kolko je to preplatenie doplatku od poistovne.. 🫣 az sa hanbim za nu. A ze sa musia starat o chore dieta a chodit k lekarovi - holt udel striedavej. Ak by dieta nebolo v striedani, zas by jej vadilo vyzivne :( Nechapem, naco si robia taketo zeny deti s muzmi, co uz maju deti. Tak bud s tym ratam, ze ma uz nejaky zavazok alebo sa takeho muza ani nechytam. Btw autorka..podla popisu mas doma skveleho muza, takeho si prosim drz a zbytovne neryp kvoli ex. Ozaj, co popisujes, nie je vobec cez ciaru, je to bezne kontribucia oboch rodicov.

@dadis ja s tým nemám najmenší problém a milujem ich ako svoje. Avšak keď sú týždeň u nej chorý a nejde s nimi k dr , rieši to paralen a podobné a tie deti prídu k nám choré my samozrejme musíme ísť k dr aby sa čím skôr vyliečili .

dadis
Dnes o 07:50
@smejo955

@dadis ja s tým nemám najmenší problém a milujem ich ako svoje. Avšak keď sú týždeň u nej chorý a nejde s nimi k dr , rieši to paralen a podobné a tie deti prídu k nám choré my samozrejme musíme ísť k dr aby sa čím skôr vyliečili .

@smejo955 Ja tiez hned nebezim k lekarovi.

Strana
z2