Ako zruším bezpodielové vlastníctvo pred svadbou?
Ahojte.. znie to mozno trosku cudne ale budem sa vydavat ale chcela by som zrusit to bezpodielove vlastnictvo.. totiz ako mladsia som bola riadne hluupa a narobila si dlhy u dopr. Podniku a trosku sa bojim aby tie exekucie nenabehli drahemu na plat casom.. prosim ma s tym niektora skusenost ci len ja som bola tak blba?potrebujem nato pravnika a kolko by stal asi tento spas? Viete mi niekto poradit popr za kym by bolo dobre skocit?dakujem moc pekne za kazsu radu.
BSM sa zrusit neda, vznika uzatvorenim manzelstva a zanika jeho zanikom... jedina moznost je zuzit zakonom urceny rozsah bezpodieloveho spoluvlastnictva, robi sa to formou notarskej zapisnice, takze si priprav min. 300 eciek
tvoje dlhy pred manzelstvom su len tvoje,...a vobec s nimi tvoj buduci manzel nema nic spolocne,....
@senta_sofia tu by som len poopravila ak mozem.. BSM sa da zrusit aj pocas trvania manzelstva, cena za dokladne vypracovany navrh na zrusenie BSM pocas manzelstva nepresiahla 200 €, sud schvalil a do par tyzdnov sa aj rodelil majetok po dohode oboch este vcase trvania manzelstva...
sud BSM moze zrusit pocas manzelstva aj jeden z manzelov kona tak, ze ohrozuje tym financne druheho, ako napriklad utajene branie poziciek, gameblerstvo ...... osobne som to zazila, takze viem, ze to tak je .
a teda k priamo k otazke, kedze tvoje zavazky vznikli este pred manzelstvom, nespadaju do BSM a tym sa nemaju co tvojmu buducemu manzelovi co siahat na plat.
Ahoj.....to co bolo pred manzelstvom nespada do BSM....takze tvoje dlhy ostanu len tvojimi dlhmi....a co sa tyka rozdelenia BSM robi sa to pocas manzelstva a len sudnou cestou....ja som pocas manzelstva kupovala dom,ktory som nechcela z urcitych dovodov,aby patril aj manzelovi a na to mi stacila len uzenie BSM (zuzenie sa zvacsa tyka len jednej veci a netreba na to rozdelenie ako pri celom majetku) a to staci zajst k notarovi a spisat zapisnicu (ja som za to dala u normalneho notara 150eur a to len preto,ze sa to tykalo nehnutelnosti a potrebovala som to dat aj do banky k uveru aj na kataster nehnutelnosti).
Ale v tvojom pripade nemas co riesit,len to,aby si to povedala buducemu manzelovi.

BSM sa neda len tak zrusit.. musi byt na to vazny dovod... Moja otazka na teba je...: Je nejaky vazny dovod, preco si tie dlhy nevyrovnas? Naco cakas na exekutora? Preco o svojich dlhoch nepovies bud. manzelovi? Mne osobne by vadilo, že môj partner mi niečo zamlčal..