Čerstvo rozvedená a problémy so stretávaním
Ahojte dámy, viete ma dat do obrazu Na co mam právo? Je tu uz podobná téma, celu som ju prezrela, snáď nebude vadiť nikomu táto moja.
Rozvod právoplatný, syn v mojej osobnej starostlivosti, vyzivne stanovené, v rozsudku ale nie je o styku napísane vôbec nič, ani zmienka. Chceli sme totiž neobmedzene, možno preto tam nič nie je napísane.
Ak si ex vezme syna a napr mi ho nevráti - co robiť?
Je niekde napísane, ze mu ho musím odovzdať v mieste nášho bydliska? Pripadne ze si ho musí prevziať odo mna? Ja pracujem a teraz cez prázdniny je syn u mojich rodičov, chodím tam po práci aj ja, nemám to ako poriešiť inak.
Ked v rozsudku nič nie je o styku, môže mi ho zobrať kedykoľvek aj cez môj nesúhlas? A co Skolka? Môže ho vybrať zo škôlky bez toho aby mi o tom povedal?
On pochopil dohodu tak, ze si zmyslí a ja syna zariadim, bez ohľadu na to kde sme, co sme. Dáva si podmienky, ze vyzdvihne si ho len u mna doma, u rodičov nie...
Vychádzam v ústrety, doteraz som nikdy nepovedala nie, podporujem styk, ale robí si zo mna handru.
Opíšeme dve situácie-
V nedeľu poobede dostal info, ze syn cely týžden bude v dennom tábore, ktorý som mu zaplatila. Všetko ok, ziadne výšky. V stredu poobede vola, ze vo štvrtok si ho berie na cely den, bez ohľadu nato, ze som Tabor uhradila - vraj môj problém.
Pred pár dnami som ho informovala, ze idem so synom do Chorvátska, býva často chorý, lekárka odporúčala. Začal vyskakovať, ze nesúhlasí a vyhrážal sa mi. Syn sa teší a ja pôjdem s nim. Môže mi niečo hroziť?
Ani za Tabor ani dovolenku nič nepýtame, zvládnem to sama uhradiť.
Potrebujem vediet ako sa zachovať, aby dostal jasne mantinely, lebo za dobrotu na žobrotu.
Som voči nemu prístupná dohodám, ale on neustále vyvoláva konflikty a vyskakuje na mna, hoci som nikdy nepovedala nie. Ako sa brániť? Ako povedat nie a neklepat sa pri tom ako osika?
Prosím poraďte. Som silná žena, mam výbornú prácu, skvelého syna, este stanoviť hranice tomuto človeku, aby bol maly štastný a ja tiez v pohode a nič nam chýbať nebude. 🙂
@mimkaa10 ako reagovat na priame otazky? Pravdivo vseobecne a do nemoty. Cize ak ides sama s dietatom tak ideme sami, ak s priatelmi tak s priatelmi a ak s rodinou tak s rodinou. Nemenovat, nekonkretizovat. A na jeho "pravo" jedna odpoved - ja teba tiez nespovedam kam a s kym ked si s malym si.
@mirica ak nie je urceny styk a dieta mas sudne zverene skolka ho otcovi vydat nesmie!!!
@kaktusik007 .....škôlka hovorila(riaditeľka), že by mi rada v tomto vyšla v ústrety, ale že v rozsudku je styk neobmedzený. Konzultovali to vraj s právnikom, a že ak to mám v rozsudku uvedené takto, tak nemajú dôvod dieťa otcovi nedať...... 🙄 .......pýtala som sa aj na polícii a aj tam povedali, že ak by zavolal políciu do škôlky, tak by vraj mohol dieťa zobrať, lebo styk s dieťaťom nemá obmedzený...rovnako ako ho môže mne nevrátiť aj týždne......
ťažko povedať, kde je teda pravda....našťastie už je určený styk presne. 😵
@mimkaa10 ahoj, tvoj exmanžel má právo vziať syna na dovolenku, pokiaľ sa jedná o klasickú krátkodobú dovolenku. Keby nešlo o klasickú dovolenku ale o dovolenku, kde hrozí dieťaťu zvýšené riziko ohrozenia zdravia alebo života, v tom prípade by otec dieťaťa potreboval Tvoj súhlas, prípadne ak máš vyslovene dôvody na to, prečo nechceš dovoliť otcovi vziať syna na dovolenku, tak sa otec môže obrátiť na súd a vyžiadať si súhlas. Odporúčam Ti pozrieť si túto stránku http://www.banos.sk/novinky/riadna-priprava-die...
Je tam diskusia ohľadom styku dieťaťa s rodičmi, plus odpovede advokáta.
@mirica riaditelka ti povedala zle. aj ked je styk neobmedzeny, je dieta zverene jednemu rodicovi a ten rozhoduje - cize ak rozhodnes ze dieta on vyberat nebude, NESMU mu ho dat.

@mimkaa10 ...nečítala som ostatné príspevky , ale riešila som to isté...mali sme neobmedzený styk.
Podla polície sa nedopustí ničoho, ak sa rozhodne a nevráti ti dieťa napr 2 týždne, lebo styk je neobmedzený. Dokonca vraj ani nemusím vedieť , kde presne je a polícii stačí, ak im potvrdí , že dieťa je s ním. V škôlke mi povedali, že ak je rozsudok, bez stanoveného styku, prakticky mu musia dieťa odovzdať, keď si pre neho príde.
Na polícii mi ale povedali aj to, že ak by ho odniesol, môžem požiadať o určenie styku predbežným opatrením, a potom žiadať o úpravu práv a povinností, kde budem žiadať o presné určenie .