icon

Rozvod a s tým spojené otázky

lilula173
19. dec 2014

Ahojte maminky. Mám na Vás nejaké otázky ohľadom rozvodu.Som vydatá 2r.,máme 11mes.syna. Krízu máme viac menej od svadby.Rozdielne názory na život,domácnosť,výchovu syna...Z 12mesiacov v roku sa nerozprávame asi 7mes... ☹ Ale k veci,chcem sa opýtať,byt je manželov,mal ho pred tým ako ma spoznal.Ako ste riešili bývanie po rozvode?k rodičom nemôžem ísť 😒 Kedy ste sa odsťahovali?pred rozvodom,alebo až potom?Ako určí súd výživné na dieťa a manželku,ak manžel nie je zamestnaný?Ako sa dá zvládnuť finančne život po rozvode?Predpokladám,že si budem musieť nájsť prácu a malému jasle,ale dá sa to skĺbiť?Ako dlho ste uvažovali nad rozvodom?Ďakujem. 😉

lilula173
autor
19. dec 2014

A ešte otázka,kto Vám najviac pomáhal po rozvode?

alicka850
19. dec 2014

Ja som sa odstahovala k rodicom asi na 2 tyzdne a medzitym som si intenzivne hladala podnajom a opatrovatelku. Uz som v tom case pracovala na polovicny uvazok, ale musela som nastupit na cely,aby som nas uzivila. Nakolko som mala pracu a byvala som v inom meste ako rodicia,bolo to tazke,aj financne,musela som si na zaciatok pozicat od nasich. Postupne som sa postavila na nohy a teraz nelutujem. Najlepsie by bolo sa dohodnut s manzelom nejako rozumne aj na financiach,aj na odstahovani.

pribinak
19. dec 2014

V Ziline je aj krizove centrum, sla by som sa spytat na miesto (aspon na nejake 3 mes) medzitym nasla pracu, podnajom a nejaku maminku na materskej, ktora by mi za krestanske peniaze vyzdvihla dieta z jasli, kym dorazim domov z prace
Alebo studentku, v ziline je predsa univerzita

To vyzivne na manzelku v tcojom pripade necidim ruzovo, len na dieta

chulieta
6. jan 2015

@lilula173 ak je byt manželov nadobudnutý ešte pred manželstvom nemá povinnosť ti nájsť náhradné bývanie, ale keď píšeš že je nezamestnaný tak bude mať aj préblém ten byt uplatiť - z čoho keď nemá príjem.
ak k rodičom nemôžeš ísť, tak potom ti pripadá len ak by ta prichýlili súrodenci ak máš alebo niekto z širšieho kruhu rodiny, prípadne azylové centrum, skús zájsť na sociálku, že by si potrebovala poradiť neaké krízové centrum a intenzívne sa snažila tento problém poriešiť. ak je nezamestnaný manžel, tak výživné vysoko nečakaj, asi minimálne výživné dostaneš na syna a na seba no neviem. záleží od sudcu, zákon je taký aký je, ale sama podľa skúseností ktoré sme s partnerom absolvovali po súdoch tak môžem s určitosťou povedať, že veeeeelmi záleží od rozhodujúceho sudcu, lebo jeden to ako opodstatený problém vidieť bude, iný nie...
samozrejme, že sa práca a jasle sklbiť dajú. alebo práca a pomoc so starostlivosťou pomocou rodičov? záleží ako ste od seba daleko. ja som robila od pol roka malej a mama mi varovala malu, popri práci som ešte aj výšku spravila. Dá sa všetko len je to veľmi náročné.

liwka
Autor odpoveď zmazal