icon

Sú toto dôvody na rozvod?

22kejtlinka22
4. júl 2012

uvodom vam zdravim vsetkych .
som 26rocna mamina, s manzelom sme spolu 5r a z toho 4r som vydata.. skusim co najviac vo vseobecnosti, pretoze moj problem trva presne rok. takto pred rokom som zistila ze manzel za mojim chrbtom beha za jeho ex priatelkou. tajne sms , tajne telefonaty, maily, v telefone ju mal ulozenu pod chlapskym menom, casto povedal ze ma nadcas v praci a bol s nou. ( podotykam ze udajne spolu nespali ) nechcem riesit uz túto éru ktora uz presla, len vomne zanechala tak hlboke rany ze som vlastne casom prisla na to, ze mu neverim, neviem s nim komunikovat, neviem vedla neho spat, neviem ho pobozkat, nemam chut a potrebu ho objat a milovat sa s nim, rok sme takto od seba a pritom stale v jednom byte. je to prenajom, mame syna, bude mat teraz v oktobri 3roky a nemame ziadne hypoteky ani ine dlhy. chcem sa s nim dat rozviest, ale mam strach , ze nam to sud neuzna kedze nie je alkoholik, nebije nas, aj ked s malym ma minimalnu trpezlivost, za hluposti nanho nahuci, skaredo mu vynada, nevie s nim ist ani do obchodu, co sa tyka maleho, riesim vlastne vsetko sama... mate niekto prosim s takymto niecim skusenost?? moja mama o tomto probleme vie, bola som za nou 2x no domov ma nevzala s malym, pretoze stara skola - to musis prekusnut, to si neprepustaj, raz ste sa vzali, mate dieta.... ale jak mozem zit s clovekom, ku ktoremu mi city ochladli natolko, ze neviem ci ho mam rada aspon ako kamarata ..

Strana
z3
sissmiss
6. júl 2012

este rada- ak chces byt cim skor rozvedena a nechces aby to natahovali, skus sa tam spravat bez emocii a tak isto spis aj ziadost o rozvod. Bud uplne vecna, pragmaticka, popis jeho spravanie, napis a potom aj povedz ze ste boli odluceni, ze ty si chodila do poradne, ze si mala zaujem to riesit velmi dlho a roznymi sposobmi, ale ze na jeho spravani sa nic nemeni, popis bez emocii ako sa sprava, to nadavanie malemu, trieskanie do stola, milenka- bez emocii, len to skonstatuj... Lebo oni maju tendenciu ak su tam emocie, tak poslat do poradne, alebo skusit nejaku alternativu. Ked uz povies ze poradna bola, ze odluceni ste boli...nemaju co skusat, len rozviest.

22kejtlinka22
autor
6. júl 2012

@sissmiss ked som bola u psychologicky, po pol hodine mi slzili oci a triasol sa hlas... a on a hned zbystrila a povedala : pozeram , ze manzel vam nie je asi az taky lahostajny, ked vam idu slzy do ci ... a ja som jej na to povedala : no nie kvoli nemu placem, ale kvoli mojej mame ktora ma nevzala naspet domov .... - kvoli manzelovi uz nemam potrebu plakat 🙂 zvladnem to , dodali ste mi vela odvahy, dakujem vam baby !!!

bonaquaba
6. júl 2012

@22kejtlinka22 necitala som celu diskusiu, k tomuto problemu by som sa postavilaa razne, manzel ta podviedol uzlen tym,ze si telefonoval a stretaval sa s byvalou,takze to jepodnet narozvod, ze jednoducho mu neveris,kedze tiklamal,taks nim uz nedokazes zit, len teraz sa musis este pozriet do buducnosti,kedze podporu u rodicov nebudes mat,ze so vsetkym sa budes mmusiet popasovat sama ciuz sa to tyka byvania alebo maleho,taknatosa musis pripravit a byt silna,kedze nematehypoteky a byvate v jednom byte,jeden sa odstahuje a vyplati toho druheheoo,aby si mohol kupit nejake byvanie,alebo existuju aj sociale byty comesto ponuka.len urcite nechod zamamou,musisbyt teraz silna,aby si jej ukazala,ze sa dokazes o sebaa dieta postarat aanie sa trapit cely zivot tym,ze mm tanikede sniekym podvadza,ked to urobil raz urobi to aj dalsi krat,takze hlavu hore a drzim palce

bonaquaba
6. júl 2012

@simonk_a101 prec prec od takeho mm,ako pises jeden papier a chlap je uplne iny ako predtym,uz ta ma istu a ta facka jedna sa da prepacit,ale ked pises,ze jeagresivny,tak nic dobretonevesti, taksi to este riadne premysli a rozhodni sa spravne

xenia23
6. júl 2012

@22kejtlinka22 , az mi zovrelo srdce ako sa k malemu vyjadruje jeho otec, ale drzim palce aby si to co najskor vyriesila 🙂

simonk_a101
6. júl 2012

@sisaha ved mi sme spolu zili, ale v byte a v meste a bolo to uplne ine... on ked vie ze mu pirhara pod zadkom tak zacne sekat dobrotu taku ze az!!! mama mi hovori ze ja som strasny provokater a ze ja dokazem vytocit kazdeho do vyvrtky... tak skusim najprv popracovat na sebe, budem sa snazit byt mila a neprovokovat... uvidim. ja sa uz sama seba bojim ci nie som rozdvojena... v jednej chvili by som ho vyfackala, zbalila kufre a nikdy uz by som nechcela o nom ani len pocut a na druhy den smo nanovo zamilovana po usi a nechapem co som den pred tym tak vystrajala.... som normalna????

sisaha
6. júl 2012

@simonk_a101 na to ti neodpoviem, lebo ta nepoznam 😀

kralicica
6. júl 2012

AD 1 stavím sa, že s ňou spí
AD 2 keby ta nebolo niečo navyše nemal by dôvod niečo tajiť a ukrývať si jej číslo pod chlapské meno
AD 3 podľa opisu to nevie so svojim synom a nerád s ním trávi dobrovoľne čas
ja som nová škola a dala by so podmienky
KONIEC EX
ZACIATOK VÁS
STAROSTLIVOSŤ O SYNA

strawberry17
7. júl 2012

@22kejtlinka22 urcite sa odstahuj po 1. aby si si vyskusala ci sa sama dokazes postarat o maleho (aj financne, aj inak) po 2. uvidis ci si budete navzajom chybat alebo nie...p.s. ja by som tiez nedokazala lezat v posteli vedla muza, ku ktoremu (uz) nic necitim

lusindata2
11. okt 2012

Ahojte chcela by som aj ja radu.S mužom sme manželia 5 rokov mame dve deti.Ja som momentlane na materskej.S manželom sa v poslednej dobe hádame furt mi vičíta že je tu neporiadok a pritom ja stale upratujem snažím sa pokial je čas chodim s detmi von varím venujem im celý moj čas a niekedy sa stane že neni upratne ale jemu vadia take veci že deti maju hračky rozhadzane ale tak su to deti a musia sa hrat.Dnes mi dokonca povedal že maju mať už o pol siedmej upratane hračky a prichystat sa na spanie a pritom chodia spat o osmej pol deviatej.Ked sa hadame tak vždy mi povie že ma frajerku aj ked viem že ju nema lebo by nemal kedy sa s nou stretavať a ešte mi vyčíta že nech sa pozrem ako vyzeram som trošku pri sebe po porode pred porodom som bola chudšia ale mam tak 8kg naviac.Detom sa venuje ma ich velmi rad ale ja už nevydržím tie jeho výčitky a ako mi stale niečo vyčíta a pritom sa snažím ako možem aj som si chcela najst brigadu kedže vychadzame tak ledva ale potom mi povedat že či sa chcem zbaviť malej a to ma strašne nahnevalo.Neviem čo mam robit či byt spolu alebo ako neviem dalej poradte prosim

zukna
11. okt 2012

@lusindata2 tak na toto je rada jednoducha - zober sa ku kadernicke a nechaj deti manzelovi, vyber sa na nakup - kup si par krasnych kusov (napr.eroticku spodnu bielizen) a prejdi sa provokacne (a vobec nevadi ze mas par kil naviac) vecer popred neho (akoze len nahodou prechadzas okolo). Ver, ze to zaberie.

lusindata2
11. okt 2012

@zukna hej samozrejme zabere to lrn nemam nato korunky pretože nam to teraz nevychadza a začnem sa s nim bavit a zas to spravi o par dni ☹

zukna
11. okt 2012

@lusindata2 tak si od neho vypytaj...ma povinnost sa starat o teba

zukna
12. okt 2012

@lusindata2 chlap ktory ponizuje zenu ktora sa stara o jeho deti i jeho sameho je "..." (nechcem byt vulgarna). Ale je to znak toho, ze ma nízke sebavedomie a kompexy. A to nizke sebavedomie a komplexy si vybíja na tebe. Iste si krasna a sikovna zena a obdivujem ta ze znasas jeho ponizovanie. Ja som toto iste vyriesila rozvodom a som stastna. Dlho som nevedela prijat komplimenty od muzov ale dnes uz viem podakovat a ver mi, ze mi to robi dobre. Dokonca ked mi lichoti zena tak sa tesim ako mojho exa poraza. Hlavu hore, a drz sa.

hradnapani
12. okt 2012

@lusindata2 ja len dodam k tej odpovedi od @zukna... ze aj zena, ktora si necha voci sebe taketo spravanie ma tiez male sebavedomie a malu sebauctu! Ty mu musis ukazat, ze si vazis samu seba a taketo spravanie si proste vyprosis a nestrpis. Nestaci dat najavo, ze ta nastval (co ale dufam, ze aspon najavo davas a netrpis potichu). Mas byt na co hrda, uz len preto, ze si porodila dieta a isto najdes aj vela dalsich dovodov.

ella1980
3. aug 2013

Ahojte, chcela by som sa len opytat na nazor, lebo uz zacinam pochybovat o svojom zdravom sedliackom rozume. Ide o to, ze zajtra chce ist manzel do Polska na nakupy a chce vziat kamosku. Ja ostanem doma s malymi detmi, to by nebolo pre ne a okrem toho ja nechcem potraviny z Polska, skor oblecenie ale to musim najskor schdnut a nemam teraz na to peniaze. Manzel chodi za tou kamoskou kazdy tyzden mimo nasho mesta. Myslim, ze uz v tom som dost toleratna a tento jeho vylet sa mi uz zda prilis. On tvrdi, ze nechce byt sam v aute, ze je to dlha cesta a ze mu je jedno, co si vsetci myslia, podla neho to je ok. Podla neho je aj ok vypisovanie "zo srandy" smsiek kamoske, ze ju lubi a ona jeho....Mne nepovedal ze ma ma rad ani nepamatam....Sme manzelia 6 rokov a vlastne od zaciatku robil veci, s ktorymi som nesuhlasila, on si proste mysli, ze on ma pravdu a vzdy mal dajake kamosky...ja viem, ze aj on potrebuje odreagovanie vypnut od deti atd...ale tak zas odtial potial nie? Vy by ste "pustili" muza?

ella1980
3. aug 2013

Viem, ze to asi neni dovod na rozvod, ako je nadpis tejto temy, ale co som hladala podla nazvu, tak tie problemy sa mojmu nepodobali tak preto pisem sem

nechcemmeno
12. okt 2013

citam tu vase prispevky, a prave sa mi stala taka vec, som mesiac a jeden tyzden vydata......vcera ma manyel vyhodil z domu, kvoli malelickosti, vynadal mi ye som tela jeb..te, p..a vy....na ..........a dalsie skarene nadavky, vonku prsalo, priam uplne vcera lialo a ja som sa prechadzala hodinu po meste, nezavolal, nehladal ma nic, nechcela som s tym aztazovat moju maminu no nakoniec som sa vratila, nebol to jeho prvy krat, co to urobil uz mesiac spolu nespime a pritom sme pred svadbou boli spolu tri roky, enchapem....... bol uplne iny pred svadbou co mam robit ? pepacte len som to potrebovala niekomu povedat..... ta hadka a to vyvrcholenie zla prebehlo vcera, dnes rano vstal nerozpraval sa som mnou a ja som len tak lezala v posteli zo slzami v ociach bolo mi do placu, no nakoniec som aj plakala ..... prisiel za mnou do spalne pohladkal ma chytil ma za ruku a ja som sa cela zacala triast ani neviem ci z toho ze ho zasa citim, alebo z toho ze som stale nahnevana .......ked odchadzal do prace, prisiel mi dat pusu a ja som mu otrcila lice, teraz mam slzy v ociach.... neviem ako sa mam chovat k nemu a tak ......dokonca mi vycital aj to ze zarabam sprostych 450 euro a on aj 1500 euro.....poradte co mam robit, mam uz nad rozvodom rozmyslat ?

havana_frost
12. okt 2013

@nechcemmeno čím skôr od neho odídeš, tým lepšie pre teba. Je to tyran. Asi ťa tu začnú súdiť, prečo si to necháš a ako ťa môže vyhodiť z domu a podobne a ako by to ony nikdy nedopustili na sebe. Porozmýšľaj prečo a načo si s ním. Ty sa musíš rozhodnúť, či ti takýto život nevadí alebo s tým chceš niečo urobiť.

nechcemmeno
12. okt 2013

@havana_frost neviem co mam spravit, viem, ze ani moje spravenie nie je stopercentne, ale sme mesiac a tyzden po svadbe a uz toto ????

havana_frost
12. okt 2013

@nechcemmeno No veď práve, keď toto robí po mesiaci, aký bude o rok, o desať? Príde domov, prefacká ženu a decká a pekný deň za vami. Nadávky a výčitky sú len začiatok. Ak ti aj niečo sľúbi, že to bol len momentálny amok a výpadok, tak sladké reči treba brať s rezervou. On pred svadbou vôbec taký nebol? Nehovorím aby si sa utekala hneď rozvádzať, ale sleduj jeho správanie a rozhodne si neobstarávajte deti. Kam potom ísť s materskou a bábom bude potom omnoho ťažšia debata.

nechcemmeno
12. okt 2013

pred svadbou bol uzastny, podobal sa na mojho otca(ktory zial uz zomrel) vcera som spravila velku chybu ale toto prehnal,ved to ,,,,,,,,,,vycital mi ze on zaraba 1500 a ja len 450 a akos si tu s vami pisem prisiela a povedal, ze mu volal nas spolocny znami, ci nejdeme s nimi do viedne na vylet a ja som mu povedala, ze ja nejdem, lebo nemmam peniaze

havana_frost
12. okt 2013

No tak teraz budeš trucovať 😎 Asi si to chcel vyžehliť tým výletom. Inak dosť trápny dôvod hádky, veď to vedel aj pred svadbou koľko zarábaš. Ani škrieť ho to nemusí, veď spoločne určite vyžijete, to je jeden z príncípov manželstva, že bez ohľadu na výšku príjmu jednotlivca sú príjmy a majetky spoločné v rovnakom podiele. Rozhodne má prvý "vroubek" a ty sleduj ako sa správa ďalej.

Strana
z3