Ako a kde začat s osvojením?
Baby kto mate skusenosti ,priatel chce osvojit si moju dcerku mame všetky predpoklady na kladny vysledok,kde začat? Čo všetko treba ?alebo treba podavat navrh na sud ,či aj ine naležitosti? A ake?
Skús na úrade práce oddelenie sociálnoprávnej ochrany detí a mládeže, tam by ti mali vedieť poradiť, lebo pravdepodobne aj budú zastupovať dieťa na súde. Keďže osvojenie je na základe súdneho rozhodnutia.
@babls5 Treba podat návrh na osvojenie na súd, len musíš mat súhlas biologického otca, ak si ho teda uviedla do rodného listu. Ja som to riešila pri svadbe, tak mi bolo povedané, že vtedy to ide najrýchlejšie a najjednoduchšie, inak len podat návrh na súd.
@janickacrazy pani sudkyna povedala ze bio otec suhlasit nemusi aspon ten moj byvaly len postu preberie max a nic viac na sud jednoducho nepride vobec takze vtomto pripade suhlasit nemusi asi by sme sa toho nedožili 😉

@babls5 Najjednoduchšie je to keby ste sa zobrali pritom sa dá dieta osvojit a zmenit mu aj priezvisko. Ale dá sa to aj súdne, len tam už sú aj poplatky za to.