Ako dostať dieťa do opatere, keď matka je hysterická?
Dobry den potrebujem fakt surne radu.Zil som s priatelkou u mojej mamy v rodinnom dome.Zo zaciatku bola normalna ako nebola velmi mudra ked to tak mam napisat ale tak bola to pohodova caja ale problem nastal ked otehotnela tak vtedy bola este normalna ale ako nahle porodila dala mi na svet krasnu dcerku tak zacalo pre mna peklo.Vkuse cele 3 roky ma psychicky tyrala.Stale sa so mnou vadila pre kazdu blbost hocijaku malickost uplne banalne veci ktore normalneho cloveka nenapadne.Potom sa stale zhorsovalo uz som nemal energiu vysavala zo mna zivot stale hadky pokracovali vrieskala ako zmyslov zbavena buchala sa po hrudi uz som vtedy pocitil ze nieco nie je s nou v poriadku.Ale postupom casu si odnesla aj mala stale po nej vrieskala uz to ani ona malicka nezvladala isla jej do tvare z vyrazom ze preco my to robis a za mnou utekala s placom vo mne videla zacharanu.Ja som trpel mala trpela uz vlastny rodicia sa nemohli na to pozerat co robi z malou a som mnou ale ja aj rodicia sme to trpeli cele 3 roky kvoli malej lebo sme vedeli ze proste stratime malu a uz vtedy je fakt malej koniec ze z nej uroby psychopata.Teras naposledy to uz nemalo hranice pred kazdym ma ponizovala pred vlastnou mojou rodinou mi nadavala ze som hajzel ze sa mi s prepacenim vys... ze uz na mna nemozem pozerat aky skaredy som ze sa neviem postarat o vlastnu rodinu lebo ze nie je osamostatnena.Vylevy zlosti padali aj na malu zjapala po nej ako po psovy mala uz tak plakala ze nemohla sa ani nadychnut az sme vsetci vrieskali v byte ze uz fakt sa nenadychne.Chvalabohu sa nadychla.Tak som si povedala ze toto nie je normalne zobral som ju a vysvetlil som jej ze ja samozrejme chcem byt osamostatneny ale fakt teras ruku na srdce ze dnes to nie je lahke skoro nemozne len tak bez roznych poziciek prist ku vlastnemu bytu. Tak som jej navrhol ako ona chcela ze podam ziadost aspon na socialny byt ale ze musi ist ku lekarovy lebo nie je s nou nieco je v poriadku ,ze proste ked budeme dvaja v jednom byte tak si musime rozumiet jeden na druheho spolahnut .Nato zacala dalsia hadka ze ja z nej robim psychopata ze ona ma opusti ze so mnou nema zmysel uz s celym domom sa hadal najviac si to odniesla aj matka.Zacala jej skarede nadavat zo mnou, ze proste strasne slova no.Rano o 5 zobudila cely dom malu zobudila zo spanku ze ide ku svojej sestre ze zo mnou to nema zmysel.Mala zacala plakat ze ona nechce ona chce tu byt ona ju nasilu chmatala fackala po zadku no proste nastala hotova psychiatria.Z malou vybehla von bez topanok bez ponoziek tak som behal za nou ze ci je normalna ze nema nic obute a ze je hladna ze nech pride dnu nech jej da najest a obuje ju tak moze ist nechcela vyhrazala sa ze zavola policiu tahal som malicku nedala mi ju potom niejako prisla dnu mala sa najedla ale pocas toho este stale nadavala mne mojej mame nakonec odisla aj z malou.Teras sa pytam a fakt potrebujem dobru radu mam nechat dieta v jej rukach ked uz teras ju psychicka tyra.To sa neda mala mi stale vola ze chce ist domov.Dnes ju huckala proti mne ze ona si ostane tu a ja tam.Fakt mi je velmi tazko .Aky je postup aby som ziskal dieta naspet?A ci mam vobec sancu ju vyhrat lebo ona mi ju znici po psychickej stranke.A dodavam ze teras je u svojej sestry v jednej izbe je to socialny byt.Jej sestra ma tiez jednu dcerku.Moja byvala nepobera nic zatial iba prispevok na dieta okolo 20 eur.Socialnu davku este nedostava a ani nedostane lebo ma si odpracovat od noveho mesiaca aktivacne prace ale tu.Lebo tu ma trvaly pobyt.Mam sancu to vyhrat??

mne ked som bol na konzultaciu pri psychiatrovi a psychologicke povedali, ze to ze ex pochadza z rodiny kde bola samovrazda, uzivanie antidepresiv, ze matka ex je na natidepresivach, ze ex mi chodievala hodiny po byte v noci, rozhadzovala rukami okolo seba, mykala hlavou, odmietala sa o tom bavit - nikoho v tomto state nedovedie k tomu, aby ju vysetrili a nariadili jej liecbu - ze kym niekoho neohrozi (napriklad priamo nasu dceru) tak si s nou nikto v tomto neporadi, jedine sud moze nariadit vykonat psychologicky / psychiatricky posudok... v mojom pripade sa k tomu tak socialka, ako aj Vyssi sudny uradnik na sude postavili pasivne, takze na zaklade mojej skusenosti ak dostanes otazku ci predstavuje hrozbu pre dieta odpovedaj, ze ty si o tom presvedceny a oni budu musiet konat a obaja pojdete na vysetrenie a tam sa ukaze...