icon

Ako odísť z toxického vzťahu a začať odznova?

diana52811
9. apr 2026

Ahojte ženy, ako odist z toxickeho vztahu ktory viac berie ako dava. Kde najst tu silu zacat odznova. Proste v skratke, priatel neprejavuje emocie, nevie sa cloveka dotknut povedat vrucne slovo. Iba ak sa zraci, ze chce obcas sex. Aj s tym je problem, ze po 2 minutach je po vsetkom.. Vecne je negativny neviem zacalo sa to menit po jeho 4o rokoch zivota, zo zaciatku bolo svet gombicka ruzove okuliare ale opadli a neviem sa posunut dalej. Ziadne konicky nema, ak nieco navrhnem skonci to podme na pivo - pritom som abstinent. Tura nie, bicykel nie, korcule nie, zo psom prechadzka nie. Proste sa vyvali po nie narocnej praci v kancli doma na gauc a sa stazuje aky je zivot tazky a furt riesi len peniaze lebo vsetko vela stoji no bohuzial taka je doba. Cely jeho zivot pritom financuje jeho otec ale len do urcitej miery , ktory ma penazi dost a takto si ho naucil. Mam pocit, ze zacinajuce moje zdravotne problemy ci psichicke alebo celkovo stale nejaky problem chrbtice stuhnutosti, bolesti mam kvoli nemu, akoby mi to bralo energiu alebo ju on sal zo mna. A ja hlupa stale cakam, ze sa zmeni a trva to tak asi tyzden a potom opat dokola, prosenie vobec o dotyk,pohlad. Predtym nez sme sa dali dokopy mala som pracu byt v podnajme, dohodli sme sa ze pojdem pracovat k nemu do jeho firmy s tym, ze sa nastahujem k nemu ale ja po 5 rokoch nemam nic nasporene, lebo vyplata od neho je almužna. Vychadzame z mesiaca na mesiac pretoze sa hanbi tolko pytat peniaze od otca. A zas povedzme si na vychode niesu nijak extra vyplaty. Tak ledva zijeme ale predsa zijeme.. Problem je v tom, akonahle odidem nemam pracu nemam strechu nad hlavou. Problem by ani nebolo nieco najst ale tie ceny za najom su pre jedneho katastrofalne plus mam psa. Ako sa naštartovať vysvetliť hlave, že to nejak zvladnem. Poradte mi prosim, ktora ste si tym presla. Ako sa nakopnut. Ďakujem.

tundra
9. apr 2026

Ak ti nevadi,ze som muz,tu je môj pohlad,na to, co si napisala.
Co mate spolocne?Doplnate sa aspon v niecom?
Vyzera to,ze si s nim, len kvôli streche nad hlavou a kvôli praci.
Ak,sa chces pohnut,odid z miesta,kde zijes.
Najdi si novu pracu,nasledne byvanie.Daj si ciel a chod za nim.Nenechaj sa nikym odradit,ani rodinou.Chod za svojim stastim,aj na druhu stranu statu alebo europy.Nebude to zo dna na den,ale pomaly a postupne urob zmenu v zivote k lepsiemu.Drzim palce🍀

anonym_c4e05d
9. apr 2026

Nemôžeš ísť k rodičom? Koľko máš rokov?

anonym_be8e93
10. apr 2026

Ocividne ste nekompatibilni, nepises, ako dlho ste spolu, ale ruzove okuliare uz spadli. Nesamostatneho chlapa stale zivi otec, ale sama si nesamostatna urobila par chyb. Preco si sla robit do rodinnej firmy, ktora malo plati = nerozlozili ste riziko na dve prace, ak sa firme, v ktorej ste obaja, nebude darit. Kolko mas rokov, ak on ma cez 40? Preco nemas a nesplacas davno aspon malicke vlastne byvanie (mala si byt v prenajme)?

anonym_5ccd75
10. apr 2026

@diana52811 Tvoj problém nie je toxický partner, ani zlý vzťah, ale vlastná hlúposť a neschopnosť postarať sa o seba sama. Sama pre seba si toxická.

anonym_8a125f
10. apr 2026

@diana52811 každý máme nejakú tú svoju povahu, ale byť s chlapom, ktorí si pýta peniaze od otca 🫣🫣🫣 teda o deťoch nepíšeš nič a veru buď rada, odišla by som od neho preč

anonym_c667be
10. apr 2026

radšej do zahraničia ísť ako toto trpieť.

katkazatka
10. apr 2026

Dnes rozposli zivotopisy do okolitych firiem. Alebo aj do inych vacsich miest. A medzitym si vybavuj aspon na zaciatok aj ked len zdielane ubytovanie s niekym na byte. Daj si horizont 1-3 mesiace, dovtedy to zvladnes. Tiez som toho nazoru, ze zdravotne tazkosti mas zo vztahu. Odid a daj sa do poriadku.

anonym_f4c3d9
10. apr 2026

Môj otec bol presne taký istý (okrem toho dotovania od otca) - neprejavil nikdy lásku, nikdy nikde nechcel ísť, stále len dom a ani nerozprával veľa ani s mamkou ani somnou.
Rozviedli sa a bolo to to najlepšie čo mamka mohla urobiť. Otec si našiel inú a aj ta sa s ním rozišla a teraz ma dlhobodo ženu ktorá mu už tiež začína nevyhovovať pritom on je ten čo sa za celý život nezmenil.

Nájdi si inú prácu. Aj keby si mala robiť čašníčku alebo 2 prace, ja by som nezostala v takom vzťahu. Skús si nájsť spolubývanie aspoň na začiatok. Ale nezostávajú v takom vzťahu a hlavne nie na úkor zdravia. Na to že nemáš nič odložené si mala myslieť predtým než si podpísala zmluvu pracovnú, že to je proste malo a pýtať si viac, aby si vedela aj odložiť. Poučenie máš, tak držím palce nech ro dobre dopadne 😊

anonym_f4c3d9
10. apr 2026
@anonym_f4c3d9

Môj otec bol presne taký istý (okrem toho dotovania od otca) - neprejavil nikdy lásku, nikdy nikde nechcel ísť, stále len dom a ani nerozprával veľa ani s mamkou ani somnou.
Rozviedli sa a bolo to to najlepšie čo mamka mohla urobiť. Otec si našiel inú a aj ta sa s ním rozišla a teraz ma dlhobodo ženu ktorá mu už tiež začína nevyhovovať pritom on je ten čo sa za celý život nezmenil.

Nájdi si inú prácu. Aj keby si mala robiť čašníčku alebo 2 prace, ja by som nezostala v takom vzťahu. Skús si nájsť spolubývanie aspoň na začiatok. Ale nezostávajú v takom vzťahu a hlavne nie na úkor zdravia. Na to že nemáš nič odložené si mala myslieť predtým než si podpísala zmluvu pracovnú, že to je proste malo a pýtať si viac, aby si vedela aj odložiť. Poučenie máš, tak držím palce nech ro dobre dopadne 😊

ešte jedna vec - byvaly kolega ma tiež psika a v pohode si vždy našiel podnájom. Aktualne 3izb prerobeny na skok do centra v KE, so psikom 650€ čo je za trojizbák veľmi dobrá cena vzhľadom na to, po čom idú 3izb. pri centre mesta
@anonym_f4c3d9

katkazatka
10. apr 2026
@anonym_f4c3d9

ešte jedna vec - byvaly kolega ma tiež psika a v pohode si vždy našiel podnájom. Aktualne 3izb prerobeny na skok do centra v KE, so psikom 650€ čo je za trojizbák veľmi dobrá cena vzhľadom na to, po čom idú 3izb. pri centre mesta
@anonym_f4c3d9

@anonym_f4c3d9 keď veľa nezarába, tak úplne zbytočne bude platiť za trojizbový byt, ktorý za 650 € určite ani nezoženie. Stačí jej garzónka, respektíve zdieľané bývanie a psíka sa treba zbaviť. Bohužiaľ. Keď nemá peniaze na existenciu a platenie podnájmu, pes je vysoký výdavok a úplne zbytočný. Nerozumiem niekomu, kto málo zarába a nemá kde bývať, tak si zaobstara psa.

magdalienka11
10. apr 2026

@diana52811 choď do zahraničia, je kopec pracovných ponúk aj s ubytovaním. Takto začneš nanovo.

anonym_f4c3d9
10. apr 2026
@katkazatka

@anonym_f4c3d9 keď veľa nezarába, tak úplne zbytočne bude platiť za trojizbový byt, ktorý za 650 € určite ani nezoženie. Stačí jej garzónka, respektíve zdieľané bývanie a psíka sa treba zbaviť. Bohužiaľ. Keď nemá peniaze na existenciu a platenie podnájmu, pes je vysoký výdavok a úplne zbytočný. Nerozumiem niekomu, kto málo zarába a nemá kde bývať, tak si zaobstara psa.

@katkazatka tak predpokladám, že si ho zaobstarala keď videla svoju budúcnosť inak než s takým neschopákom. Ten psík za to nemôže. Sama mam psa a nikdy by som sa ho nezbavila a nechápem ľudí, ktorí odkopnú psa ako starú opotrebovanú hračku. Veď je to člen rodiny. Niekto kto nemá nikoho len teba a keď ho strčíš do útulku alebo vyhodíš na ulicu tak má zlomené srdce aj dušu - aj keď ty možno neveríš, že pes môže byť zlomený.
Nehovorím, že si má hľadať trojizbák. Bol to príklad, že sa dá nájsť aj trojizbák za normálnu cenu. Aj garzonky idu od 550€ v KE. Teda neviem odkiaľ je autorka, ale asi v tej slabo zaplatenej práci u frajera neostane a bude si hľadať niečo lepšie

anonym_fd100a
10. apr 2026
@katkazatka

@katkazatka teraz má dať toho psa do útulku aby prežila? to je už aké sebectvo?

katkazatka
10. apr 2026
@anonym_fd100a

@katkazatka teraz má dať toho psa do útulku aby prežila? to je už aké sebectvo?

@anonym_f4c3d9
@anonym_fd100a baby, ja neskutocne milujem zvierata. Ale je maximalne nerozumne bez zazemia s nizkym platom zivit psa, platit ockovania, veterinara a pocas pracovnej doby ho tyrat doma 9 hodin zavreteho. Nemam riesenie co so psom. Na to treba myslisliet dopredu. Ked mam ledva na seba, tak si nezaobstaram zviera. Mozno ho niekomu darovat, dat znamym. A horsie sa jej bude hladat aj byvanie.

anonym_a6dbe6
10. apr 2026
@anonym_be8e93

Ocividne ste nekompatibilni, nepises, ako dlho ste spolu, ale ruzove okuliare uz spadli. Nesamostatneho chlapa stale zivi otec, ale sama si nesamostatna urobila par chyb. Preco si sla robit do rodinnej firmy, ktora malo plati = nerozlozili ste riziko na dve prace, ak sa firme, v ktorej ste obaja, nebude darit. Kolko mas rokov, ak on ma cez 40? Preco nemas a nesplacas davno aspon malicke vlastne byvanie (mala si byt v prenajme)?

@anonym_be8e93 same prečo, prečo, prečo...ale rada žiadna. Veď už nevráti čas späť, hlavne že chce zmenu a treba ju podporiť v tom aby ju aj zrealizovala a nie ju dodzubávať za niečo čo už nevráti. Každá v živote sme urobili niečo na h...o. netreba si klásť otázky prečo čo kto ako urobil, ale zmeniť to čo sme si navarili, vždy sa to nejako dá. Obzvlásť u autorky, ktorá nemá ani deti.

@anonym_5ccd75 teba aj škoda komentovať. Toxický je tvoj komentár a nie autorka ktorá hľadá radu. A áno jej partner je lenivý gaučový povaľač závislý na otcovi. To, že tebe to nepríde toxické bude asi tým, že máš doma niečo podobné.

anonym_fd100a
10. apr 2026
@katkazatka

@anonym_f4c3d9
@anonym_fd100a baby, ja neskutocne milujem zvierata. Ale je maximalne nerozumne bez zazemia s nizkym platom zivit psa, platit ockovania, veterinara a pocas pracovnej doby ho tyrat doma 9 hodin zavreteho. Nemam riesenie co so psom. Na to treba myslisliet dopredu. Ked mam ledva na seba, tak si nezaobstaram zviera. Mozno ho niekomu darovat, dat znamym. A horsie sa jej bude hladat aj byvanie.

@katkazatka V tomto súhlasím že si nezaobstarám psa keď som v zlej situácii,no autorka ho môže mať už dlho,taký pes by si už ťazko zvykal inde. Ja osobne si to neviem predstaviť. Potom aj to rozhodovanie je vo všetkom ťažké,predsa je to živý tvor. V jej okolí určite existuje aj škôlka pre psy.

anonym_c667be
10. apr 2026
@anonym_fd100a

@katkazatka V tomto súhlasím že si nezaobstarám psa keď som v zlej situácii,no autorka ho môže mať už dlho,taký pes by si už ťazko zvykal inde. Ja osobne si to neviem predstaviť. Potom aj to rozhodovanie je vo všetkom ťažké,predsa je to živý tvor. V jej okolí určite existuje aj škôlka pre psy.

@anonym_fd100a škôlka možno existuje, len je zadarmo? Keď autorka má problémy pomaly až existenčné? Zvieratá tiež milujem, len niektorým je ozaj lepšie v útulku ako u majiteľa. Už som videla zrovna KE v lete na balkóne kňučiaceho vlčiaka kdesi na 7 posch. paneláku okolo obeda. Zviera neskutočne trpelo.

anonym_68984e
10. apr 2026

Velmi smutny zivot, ty, on, pes, nezaujem. Nekaz si ho, takto je dobre, na viac nemas. Ty si strom, on imelo, psisko vase dieta. Nova doba... ▪️

anonym_92ba95
10. apr 2026

@diana52811 so psom v pohode najdes podnajom, tiez som tak ponukala. Ludia, co maju radi zvierata, su celkovo inak nastaveni ako ti, co ich nemaju. Neboj nic.

anonym_535e6e
11. apr 2026

@diana52811 najprv by som si našla prácu - na pohovory sa dá chodiť aj po robote. Buď to môžeš tajiť, alebo aj nie. Ja by som aj nie, ak si raz s platom nespokojná, tak prečo by o tom priateľ nemal vedieť. Potom by som dala výpoveď vo firme, že som si našla lepšie platenú prácu. Prečkala by som skúšobnú lehotu. A po skúšobnej lehote, keď budem mať na vlastné bývanie, alebo na zdieľaný byt, kde budú akceptovať psa, by som vyklopila karty na stôl. A potom by som mala aj prácu aj kde bývať.