icon

Ako prebieha vypočutie detí pre súdne účely?

10. nov 2023

Ahojte mamicky.
Potrebujem poradit z praktickeho hladiska od tych, ktorych deti boli vypocute pracovnikom socialnej kurately na UP.
Deti maju 6 a 8 rokov

Pracovnicka ma informovala ze zapis o tom ze deti povedia je utajovany.
Oni ten zapis daju na sud, ajked je tajny?

Ako si mozem byt ista tym, ze deti nebudu zmanipulovane pri vysluchu. A teda ze sprava z vysluchu ktora pride na sud je pravdiva. Deti sa tej SS boja a nechcu to.

Ak je teda utajovana tak tu spravu uvidi len sud a ja ako matka nie?

Je podozrenie na to ze otec deti si kupi zamestnankine z up alebo niekoho kto to tam manipuluje. Uz sa to raz stalo a jasne ze je to nedokazatelne.

Dakujem

pribinak
•
10. nov 2023

Samizrjme že výpoveď deti pôjde na súd. Veď to je pointa toho výsluchu
Pri výpovediach deti je vždy viac ľudí, napr 2 kurátorky, alebo kurátorka a detská psychologicka

Nie, otec si pracovníčky nekúpi. Nebud trápna. Nikto to tam nemanipuluje.
Výpoveď deti ide na súd a sudkyňa sa podľa toho zariadi

dievcacitajucelist
•
10. nov 2023

Vypočutie je kvôli tej SS a bude určite neutrálne neboj sa. Aký majú vzťah deti s otcom? Chýba im? Chceli by s ním tráviť čas? Majú ho radi? Ak si si odpovedala áno..tak podpor deti pri rozhodnutí ísť k otcovi na SS. "Zober" im strach z nepoznaného. No ak otec deti to robí len preto, aby sa vyhol plateniu výživného. Povedz každý detail ako sa správal k deťom pocas manželstva..a to všade pred právnikom, na súde, na kuratele, pred psychologičkou...aj deti nech povedia pravdu ako oni ho vnímali a vnímajú..sú dosť veľké.
SS je fajn len v prípade "dospelých" rodičov. Inak je to koncept na hovno

autor
•
10. nov 2023

@pribinak prepac ale trapna nie som. Jednu osovu z kurately si zial otec jedneho casu kupil.
Mne ta pracovnicka hooveila ze vypoved deti je utajovana - ja som potom rozmyslala ze ako moze byt utajocana ze ved na sud do spisu sa dostat ta vypoved musi.

autor
•
10. nov 2023

@dievcacitajucelist ja nepotrebujem radit co mam hovorit na sude a detom ale skor ma zaujima to ze ci sa zapis dostane do sudneho spisu kedze mna infoemovali ze ten je nezverejnitelny

pribinak
•
10. nov 2023

Utajovaná v zmysle, že ju pred súdnym pojednávaním neuvidis, nie si pri výpovediach deti, ani tvoj právny zástupca ak ho máš, tie výpovede neuvidí skôr ako na pojednávaní

autor
•
10. nov 2023

@pribinak rozumiem. Takze je to parafrazovanie toho co hovoria deti a zverejni sa to na sude

pribinak
•
10. nov 2023

Nie je to parafrazovane !!!!!

samasima
•
10. nov 2023

Máš právo požiadať, najlepšie e-mailom,aby si mohla dodať prípadnú komunikáciu ako dôkaz na súd,prip.ak neskôr budeš riešiť sťažnosť...o nahrávanie si šetrenia detí na diktafón a tiež aby šetrenie bolo napríklad u vás doma,kde sa deti cítia bezpečne a aby kolízna nebola pri šetrení sama. Žiadosť,aj s obavou o nestrannosť adresuj vedúcej oddelenia a koliznej opatrovnicke (aj keď som mala súhlas koliznej,neverila som jej,tiež som mala podozrenie ako ty a tak som si tajne celé šetrenie tiež nahrávala na mobil. Napokon kolízna tvrdila,že sa nepodarilo urobiť nahrávku zo šetrenia,lebo zle zapla diktafón . Tak som vyšla s pravdou von a poskytla som súdu moju nahrávku. Pri konfrontácii vyšlo jasne najavo ako kolízna zavádza súd, nehovori pravdu a vedome tak poškodzuje deťom) Zo šetrenia sa totiž vyhotoví len záznam,nie presný popis komunikácie s deťmi. Spis z kurately ti naozaj nedajú k nahliadnutiu,ani záznam, ale kolízna ho zverejní na pojednávaní. Potom už bude v spise.

autor
•
10. nov 2023

@samasima nerozumiem ako si mohla byt pritomna ved rodicia pritomni nie su
Mas prosim ta tu ziadost ktoru si posielala?

samasima
•
10. nov 2023

A čo som mala odísť z vlastného bytu? Ja som bola v druhej izbe,v obývačke kde prebiehalo šetrenie som nechala mobil. Žiadosť niekde mám,všetko som si archivovala.