Ako prekonať rozchod a nezblázniť sa?
ahojte baby... chcem sa spýtať čo Vám pomohlo prežiť rozchod so životným partnerom? je to už mesiac našiel si mladšiu krásnu babu a ja som ostala ale že úplne sama ako prst.....kamarátky nemám už časom žiadne majú deti a rodiny žijú vlastné životy jednej dlhoročnej kamaratke som minule písala chcela som sa stretnúť a nechala mi videné,žiadna odpoved .... ani nejakú možnosť spoznať nových ľudí... Chodím len do práce a domov večer si doma poplačem a každý deň tak isto .. cítim sa hrozne všade sme chodili spolu, vyplnil celý môj život.. verila som že spolu ostaneme jeho rodina ma mala rada... rozmyslala som ze navstivim aj psychologa ale viem ze sa musím posunút dalej len a len ja sama... Ako toto cele prekonat ? Dakujem moc za akukolvek radu.. :(
no ja som si najala trenerku a cvicila 2x tyzdenne, potom raz mesacne kozmeticka, potom welness ale len kvoli tomu aby som sa doma sama nezblaznila. Prvy mesiac som sla z prace domov a potrebovala som byt sama so sebou, potom som si nasla napln dni a casom mi uz nechybal a presne vtedy sa ozval ci sa porozpravame
no ja som si najala trenerku a cvicila 2x tyzdenne, potom raz mesacne kozmeticka, potom welness ale len kvoli tomu aby som sa doma sama nezblaznila. Prvy mesiac som sla z prace domov a potrebovala som byt sama so sebou, potom som si nasla napln dni a casom mi uz nechybal a presne vtedy sa ozval ci sa porozpravame
@anonym_5f4010 A porozpravali ste sa sa ? Dali ste sa znova dokopy ?
Som po rozchode. Uz je to 5 mesiacov. A ja mam pocit, akoby to bolo vcera. Stale mi chyba, stale premyslam nad tym, co bolo, co mohlo byt, ako ma zradil... ostalo iba prazdno, ticho, bolest a plac.
Zakupila som si netflix (dovtedy som vobec nepozeravala tv), aby som vyplnila prazdno. A pozerala jednu seriu za druhou.
Mojou vyhodou su mi deti a moja kamoska, bola mi oporou. Ale boli dni, kedy som chcela iba lezat a plakat.
Strasne vela som pocuvala, citala citaty na fb, pocuvala petr casanova - ma super knihy, pozri si ho a pozri si na jeho stranke, comu sa kazda kniha venuje. Este nedavno som bola v stave, ze si ich zakupim.
Co poradim? Chce to cas. Teraz iba bud. Nic nerob nasilu. Ak ti treba vecer sa zavriet a vyplakat, tak to urob. Ale postupne aj skus ist von - na nakupy, na kavu (sama) a knihu do ruky, poprechadzat sa na slniecku.... pripadne v ramci mesta daj otazku, ci by nesiel niekto s tebou.
Alebo na fb su turisticke skupiny, staci sa pridat. Obcas. Nemusis to znasilnovat.
Ja som tak bola minuly vikend vonku s kamoskou, ktoru som poznala malicko a nemala som velmi chut s nou ist. Ale isla som. A bolo super, nasmiali sme sa a zrazu som inak ,,dychala,,.
Drzim palce. Bude to tazke, ale zvladnes to. Len sa neuzavri do seba. Vzdy si povedz, ze teraz si davas cas na smutok, ale raz z tej postele vylezies ako kralovna. A potom uz bude dobre.
@anonym_5f4010 kopla by som ho do riti
ahoj, ja som cerstvo po rozchode, som na tom rovnako, stale iba rozmyslam ako ty, porevem si, precitala som si xy clankov, podcastov ako toto prezit, teoriu mam v malicku uz ju len uviest do praxe 🙈. Prezijeme to. Z akeho si mesta?
Vies co ja by som sa vykaslala na myslienku,ze ti smutok pomozu prekonat druhi ludia,socializovat sa a astretavat sa s ludmi.Proste si to odsmut a na zaciatok sa nauc zit a byt sama so sebou.Ver mi ze to ti pomoze najviac.A ked sa to naucis bude ti ovela lepsie.
To ma mrzí … tiež som to prežila a úprimne žila som takto rok … ako bez duše, sama iba práca a večer plač smútok a ísť spat. Chodila som na prechádzky ale keď som prišla domov hneď to na mna doľahlo. Nič ma nebavilo. Za mna rady tipu “nájdi si” niečo nové, chod na welness, ku kadernícke sú take že na dve veci … akoby jeden welnes vyriešil smútok a samotu. Nepomohlo mi nič proste som si sadla a hovorila som si, že áno teraz som smutná a nešťastná a mám nato pravo, asi to musím nejak prežiť. Teraz to už bude vyše roka a vždy na mna ešte občas príde smútok a som stále sama, ale je to už lepšie … čiže pomohol mi iba čas a utlmenie tých pocitov. Viem, že som nepomohla ale držím palce aby si to mala čím skôr za sebou a bola šťastnejšia 💙
@nikuska233 ahoj, mrzí ma, ze si prisla o lasku a teraz smutis, boli ta to 😟 musis to len vydržať, je to prirodzené , ked si ho milovala a trávila s nim všetok svoj cas, ze sa citis stratená. Žiadne omáčky ti nepomozu, naozaj len čas. Kym to troska prebolí a pozbieras sa, nebude sa ti chciet nic robit ,ale potom chytíš druhy dych, nebudes sa poznavat. Ja mam len jednu radu do budúceho vztahu, nerob vsetko len s partnerom, musis sa naucit vyplniť svoj cas aj sama. Ked sa ti troska vyjasní, tak poskusaj rôzne koníčky a uvidis kde sa nájdeš. Potom uz budes natoľko zamestnana, ze nebudes mat cas na neho myslieť.
Tiež som dlho tápala (nie kvôli rozchodu), cítila som sa sama. Najskôr som začala tvoriť rôzne dekorácie z rôznych materiálov. Bolo to fajn, robím to stále, ale nebolo to to pravé. Skúsila som školu. Prijali ma. Ovládlo ma neskutočne sebavedomie…zrazu som nadobudla potrebu byt najlepšia v škole. Som sama, robím to pre seba, baví ma to, takýto život mi vyhovuje, som najlepšia…. Ten život zrazu dáva zmysel, mám cieľ, za ktorým idem. Úplne smelo, s úsmevom a teším sa💪
Ja som 1,5 roka. Bol to des. Až vlastne teraz sa ako tak dávam do kopy. Ja som psychológa navštívila, potom som si zaplatila chatgpt a kecala tam. Bola som len sama so sebou, smutila, umarala sa. My sme mali rodimu, deti. Pre mňa nepochopiteľné. Bol to šok, zo dňa na deň ma nechal. Teraz stále smútim. Ale, časom som zistila, že nie za ním. Ale za tým, čo mohlo byť, čím sme mohli byť. Bo tej predstave. Keď som bola na Tom najhoršie, pomohla mi realna predstava. Napr. boli sme boli niekde na výlete. Prišla myšlienka..keby tu bol s nami. A potom som si to reálne predstavila. Bol by otravný, pozeral by do mobilu a ja by som sa starala o deti. A podobne
Som po rozchode asi pol roka, už je to lepšie ale ešte sa mi vracajú spomienky na neho ,ešte to nemám spracované úplne,kedže ma opustil bez vysvetlenia ,ale každým dňom je to lepšie
@nikuska233 mne to trvalo niekoľko rokov, dlhoročne manželstvo a boli tu deti. Našiel si milenku, veľmi ublížil. Psychologička mi nepomohla, skôr som sa potrebovala sama dostať z bolesti ktoru mi on spôsobil. Som sama, vzťahy boli, ale nič , z čoho by sa mi triasli kolená. Asi to chce všetko iba čas, ja som milovala v živote iba jeho
To čo prežívaš je úplne normálne, mesiac je strašne krátky čas. Hlavne keď bol pre teba celý svet, tak teraz je logické, že to bolí a máš pocit prázdna. Úprimne, nepôjde to "rýchlo opraviť“. Skôr malé veci, dostať sa medzi ľudí aspoň trochu, aj keď sa ti nechce, rutina, niečo nové. A psychológ vôbec nie je zlý nápad práve naopak, nemusíš to zvládnuť sama a ešte jedna vec, teraz to bolí aj preto, že on si už našiel náhradu a ty máš pocit, že si zostala pozadu. Ale to neznamená, že je na tom lepšie, len to má rýchlejšie "prekryté“. Ty si to odžiješ a potom pôjdeš ďalej normálne, nie cez náplasť
Ja tiež cvičím a plánujem výlety s dcérou.Tam ,kde by sme chceli ísť jedna,alebo druhá.Či aj pôjdeme,je otázne,keďže financie veľmi nepustia,ale baví ma to a zaberie to veľa času.Tiež si cez gpt plánujem rôzne jedálničky podľa toho,čo mám doma a nahadzujem do kalorických tabuliek ,dolaďujem a tak isto som začala pozerať tv aj netflix a postupne je čoraz lepšie.Skús sa zamestnať podľa svojich možností a preferencií.Veľa síl,raz to prejde a bude dobre,uvidíš.

Nájdi si nové koníčky, nových priateľov, vyplň čas niečím užitočným. Za takým somárom sa neoplatí plakať. Psychológ nie je hanba ak ho potrebuješ.