Ako prekonať smútok po rozchode a pracovných problémoch?
Ahojte. Chcela by som sa vyrozprávať. Budem úprimná. Nemám momentálne najlepšie obdobie pred necelými 2 mesiacmi som sa rozišla s priateľom po tom ako som tušila, že sa niečo deje ale on sa správal tak isto ale žena vycíti a z obyčajnej výmeny názorov alias plány na víkend sa vykľulo, že je rád, že so mnou už ďalej nemusí byť a nedajbože si ma zobrať citujem ho.. 🙂 Presťahovala som sa k mame s ktorou mám od malička zvláštny vzťah len som v divno období, pretože to mám momentálne v práci nedobré. Od maminy sa budem čoskoro sťahovať, riešim to. Po 3 rokoch budem dávať čoskoro výpoveď len si ešte riešim detaily v druhej práci a je to stále v procese riešenia a zo súčasnej práce som psychicky unavená, je to tam fakt zlé - intrigy, problémy, ktoré nie sú v mojich silách vyriešiť, nedostatok podpory, negativita a podobne. Prišlo to do bodu kedy mám večer stiahnutý žalúdok len keď tam mám ísť. Nemávam to každý deň ale je to často. Dnes som prišla z práce smutná, lebo mi nevyšlo to čo som chcela a mama vie že sa tam nemám dobre tak som sa jej vyrozprávala, lebo sa ma pýtala a videla s akým výrazom som prišla domov a bola to asi aj chyba lebo mi povedala, že nikto nevydrží s tak negatívnou osobou a že každého privediem do hrobu, čo sa ma úprimne dotklo. Ja som jej len povedala čo ma trápi a čo sa dnes dialo, pretože sa pýtala.. Celkovo ona nedobre znáša moju emotívnu temperamentnú povahu som taká horká krv viac menej ale srdce mám dobré.. Mám svoje koníčky ako psychohygienu ale cítim že je toho na mňa momentálne moc a ja som ten typ keď je niečo h.. nebudem sa tváriť že je to čokoláda.. Cítim sa smutná..
Nepoznam vas obe, nemozem vas nijako sudit. Mozno ma mama pravdu a mozno aj nie. Dnes je doba, kedy sa nevies niekedy ani na vlastnu rodinu opriet a spolahnut, a ak to tak je, to treba prijat ako fakt, lebo tu rodinu si naozaj nevyberame... Musime sa naucit zit s kartami, ktore nam zivot dal.... Dolezite vsak teraz je, sustred sa na seba a na vyriesenie svojich problemov, da sa to zvladnut, len treba byt trpezliva, systematicka a najma dopriat si na vsetko cas. Akykolvek zlom v zivote nie je prijemny, a celkovo narocny fyzicky aj psychicky, ale kazda zmena by nas mala zaroven nieco naucit a niekam posunut. Ak ti vztah nevysiel, skus sa zamysliet aj nad sebou, a porozmyslaj, ci si napriklad nedavala donho vela, ci si si strazila svoje hranice a svoju uroven, lebo castokrat ludom nevyjde vztah a nasledne zistia, ked emocie vyprchaju, ze vlastne dost silno sa aj oni podielali na tom krachu, hoci nevedome (casto z naucenych nespravnych vzorcov z detstva). Toto si ale nikto nemoze vycitat, vsetko to patri k zivotu a k nasmu osobnemu rastu ak to spravne pochopime a nalozíme s tym... drzim palce.
A vlastne aby som aj viac vecne odpovedala na tvoju otazku, ako prekonat taky smutok, tak si odpovedz sama, co tvoju ubolenu dusu potesi? Nejaky vylet, dobre jedlo, nove oblecenie v ktorom sa budes citit lepsie, kniha... cokolvek. Kazdy mame tie svoje pozitivne stimuly... mne toto velmi pomohlo, zacat sa pocuvat a dopriat si, aj ked len drobné radosti, netlacit na seba, nechat veciam cas a akceptovat aj smutok, vsetko to k tomu patrí....
Zvládneš všetko bravúrne. 😀😉 sme silné, odvážne, nič nás nedokáže dostať tak nízko, aby sme sa odtiaľ nevymotali.
Pozri kazdy mava zle obdobie, u teba sa nazbieralo, normalne si povedz se to prejde, daj si nejaky mentalny termin napr leto. V lete bude lepsie. Budes mat novu pracu a byvanie. Chlap sa stale nejaky najde. Proste sa prikrcis, preckas to a dobre bude.
Priateľ je zlý, kolegovia sú zlí, mama je zlá... Celý svet ti krivdí a tebe je smutno z toho. Neviem, nepoznám ťa, ale podľa tohto sa skús aj nad sebou zamyslieť, možno nájdeš veci, ktoré treba vylepšiť, lebo na vine sú vždy dvaja... V hocijakom vzťahu. Teraz budeš mat na to kopu času, vieš si premyslieť a analyzovať svoje reakcie, správanie, sama píšeš, že si horká krv a temperamentná.
Máš šancu začať úplne od začiatku, bývanie, práca, kolegovia, muži... Držím palce, nech ti to všetko vyjde a možno niekedy je menej viac 😉

@anonym_autor neboj, vsetko zle sa na dobre obrati, hore hlavu a ides dalej. skus si ist zabehat alebo nieco take, kde uplne vyventilujes hlavu a hned bude lepsie