Ako prekonať smútok po rozchode?
Ahojte, som mesiac od rozchodu s priateľom po troch rokoch. Nebývali sme spolu, čiže v tomto smere sa nič u mňa nezmenilo. Rozišla som sa ja, lebo sme nemali spoločné ciele, hodnoty, nejako som nevidela, že so mnou počíta. Prvé dva týždne som si nabrala všetky aktivity, práca, cvičenie, učenie jazyka, útulok, návštevy, kamošky, kino, divadlo... aby som zamestnala hlavu. Potom som pozvoľna poľavila. Od včera mám svoje dni a prišiel na mňa neuveriteľný smútok - presne ako z filmu, sedím, jem zmrzlinu a je mi do plaču. Zajednala som si pred pár dňami aj terapiu cez jeden portál, ale nič mi to nepomohlo, len zhltlo 45 eur. Popravde len som sa vyrozprávala a to nevyhnutne nepotrebujem. Racionalizujem si, prečo som sa s ním rozišla, že som bola nešťastná. Napriek tomu mám tieto stavy... ako z toho von?
Poprosím ženy o komentáre, páni vás si vážim, ale toto je téma pre ženy.
Ďakujem 🙏❤
Viem, že toto ti asi teraz nepomôže, ale jedine čo zabralo u mňa, bol čas, veľa času. Mňa ani len nič nebavilo. A aj som si poplakala, neraz. A s odstupom času vidím, že som sa kvôli takému človeku nemala trápiť. Myšlienka naňho dodnes zabolí, lebo ma neskutočne sklamal. Ale som vďačná, že s ním nie som (a mám teraz to, čo som chcela). Držím palce, ono to trochu potrvá, kým to úplne prestane bolieť, ale raz sa to podarí.
prezivam to iste, teraz som polroka po rozchode a uz je mi lepsie, najhorsie je to pocas svojich dni ako si pisala ale dokazem uz vydrzat aj sama so sebou v byte s knihou, filmom, mne velmi pomohlo to,ze som si dala 2x tyzdenne cvicenie s trenerkou a ozaj niekedy ked tam idem mam depky z rozchodu a potom po treningu mi je neskutocne fajn, u nas je fitko 24/7 tak som tam tiez registrovana a niekedy ked sa rano zobudim o piatej a prsi a chyta ma smutok tak idem tam...Teraz idem sama na dovolenku to som si sama zosnovala poznavacku a pomaly sa to lepsi....Len to ide pomaly...
Prečo si myslíš že je to len téma pre ženy. Som muž a prechádzam si niečím podobným. Po 8 ročnom vzťahu zrazu koniec a dôvody rovnaké ako opisuješ. Už je to tretí mesiac a stavy mám podobné ako píšeš. Prvé týždne som len pozeral na mobil či napíše, alebo sedel pri okne a čakal či príde. Potom som sa snažil zamestnať. hlavne hlavu. Vydržalo to asi mesiac a opäť sú stavy späť.
Je pochopiteľné že počas svojich dní sa smútok prehlbuje a stav zhoršuje, je to prirodzené. Mne osobne začalo pomáhať to, že som nezostal v takomto stave sedieť doma ale šiel som vždy von, keď na mňa prichádzal smútok. Obyčajná prechádzka po parku, po meste, alebo len tak po uliciach. Vyskúšaj, hlavne nechaj doma mobil (všetko) vezmi si len kľúče od bytu/domu a choď von. Sleduj okolie, počúvaj zvuky, sleduj ľudí okolo seba.
Všetko potrebuje čas a tvoj mozog sa musí na to nastaviť, že partner už v tvojom živote nie je.
Jediná najlepšia rada, ktorá mi kedy pomohla, nezostávať sedieť doma a funguje to, plus čas, ktorý to spraví.
Prepáč že som ti vstúpil debaty, keď si žiadala iba ženy o radu.
Prečo si myslíš že je to len téma pre ženy. Som muž a prechádzam si niečím podobným. Po 8 ročnom vzťahu zrazu koniec a dôvody rovnaké ako opisuješ. Už je to tretí mesiac a stavy mám podobné ako píšeš. Prvé týždne som len pozeral na mobil či napíše, alebo sedel pri okne a čakal či príde. Potom som sa snažil zamestnať. hlavne hlavu. Vydržalo to asi mesiac a opäť sú stavy späť.
Je pochopiteľné že počas svojich dní sa smútok prehlbuje a stav zhoršuje, je to prirodzené. Mne osobne začalo pomáhať to, že som nezostal v takomto stave sedieť doma ale šiel som vždy von, keď na mňa prichádzal smútok. Obyčajná prechádzka po parku, po meste, alebo len tak po uliciach. Vyskúšaj, hlavne nechaj doma mobil (všetko) vezmi si len kľúče od bytu/domu a choď von. Sleduj okolie, počúvaj zvuky, sleduj ľudí okolo seba.
Všetko potrebuje čas a tvoj mozog sa musí na to nastaviť, že partner už v tvojom živote nie je.
Jediná najlepšia rada, ktorá mi kedy pomohla, nezostávať sedieť doma a funguje to, plus čas, ktorý to spraví.
@anonym_5d43d7 ono ja si davam aj ofline okna v priebehu dna, aby som ten mobil nesledovala pripadne teraz raz mesacne ofline vikend
@anonym_5d43d7 ono ja si davam aj ofline okna v priebehu dna, aby som ten mobil nesledovala pripadne teraz raz mesacne ofline vikend
@anonym_e7f8ff Nejde len o mobil, ale aj o priestor. Čo sa týka mobilu, dnes je taká doba, že ak si niečo pozeráš, mobil ti sám dáva podobné veci. Ja som dakedy "fičal" na reels, teraz to nemôžem ani vidieť, lebo mi podkladá samé zaľúbené veci a videá o vzťahoch. Takže mobil je mimo hru.
Ale ty potrebuješ zmeniť hlavne prostredie, keď sa dostávaš do stavu smútku. Doma na gauči alebo posteli ten pocit smútku nepotlačíš tak efektívne ako niekde v inom prostredí. Píšeš že sedíš, ješ zmrzlinu a je ti do plaču. Ver mi že tento stav sa zmení akonáhle vyjdeš von na obyčajnú aspoň hodinovú prechádzku, kamkoľvek, proste len pôjdeš, rovno, bez cieľa.
@anonym_e7f8ff Nejde len o mobil, ale aj o priestor. Čo sa týka mobilu, dnes je taká doba, že ak si niečo pozeráš, mobil ti sám dáva podobné veci. Ja som dakedy "fičal" na reels, teraz to nemôžem ani vidieť, lebo mi podkladá samé zaľúbené veci a videá o vzťahoch. Takže mobil je mimo hru.
Ale ty potrebuješ zmeniť hlavne prostredie, keď sa dostávaš do stavu smútku. Doma na gauči alebo posteli ten pocit smútku nepotlačíš tak efektívne ako niekde v inom prostredí. Píšeš že sedíš, ješ zmrzlinu a je ti do plaču. Ver mi že tento stav sa zmení akonáhle vyjdeš von na obyčajnú aspoň hodinovú prechádzku, kamkoľvek, proste len pôjdeš, rovno, bez cieľa.
@anonym_5d43d7 to pise autorka 🙂 ja som jej radila ist von
Ja si myslim, ze aj ten smutok patri k tomu, lebo aj keby sa prechadzala po Dubaji ten smutok ma v sebe, je to obdobie ktore sa bohuzial neda preskocit, treba aj smutit , mna smutok prejde za chvilu ked idem nieco robit, najhorsie su rana a vecer ale da sa to, teraz dost ficim na cestovani, knihach a cviceni...
@anonym_e7f8ff 😂 Veľa anonymov, ešte mám asi zalepené oči a tie písmenká mi splývajú 🙈 🙈
@anonym_e7f8ff ja mobil nesledujem praveze vobec, som viac offline clovek.
Ja si myslim, ze aj ten smutok patri k tomu, lebo aj keby sa prechadzala po Dubaji ten smutok ma v sebe, je to obdobie ktore sa bohuzial neda preskocit, treba aj smutit , mna smutok prejde za chvilu ked idem nieco robit, najhorsie su rana a vecer ale da sa to, teraz dost ficim na cestovani, knihach a cviceni...
@anonym_e7f8ff A sama si si to potvrdila. Áno smútok patrí k tomu a bude v tebe. A zároveň si povedala že ťa prejde ak ideš niečo robiť a tak to je. No autorka píše že sedí doma a smúti. Dokáže ho potlačiť tým že niekam pôjde.
Ja som tiež často sedel doma sám a hodiny pozeral na prázdnu stenu a mal depku. Mne pomáhalo to, že som sadol do auta, pustil pesničky a len som šiel, bez cieľa. Viem že trošku nákladné, no dostalo ma to z aktuálneho stavu, keď som upadal.
@anonym_autor treba odsmutit, vyplakat sa polutovat, vyrozpravat sa. Tato faza sa preskocit neda, dobehne ta. Nesmutis za tym clovekom ale za tym co si s nim mohla mat kedy to a keby hento. Mne trvalo roky kym mi konecne doslo ze s manzelom nikdy stastna nebudem.. nejlepsie to prekonat s kamaratkou ktora bude znova opakovat ze to bolo spravne rozhodnutie.
@anonym_autor uz ste za tie roky spolu nieco prezili, tak ze je tam este aj zvyk a cez menstruaciu je clovek citlivejsi a hlavne to chce cas, to plati aj pre tych, ktori iniciovali rozchod, ale dobre si urobila, tak uz iba cakat kym to uplne prejde.
@anonym_5d43d7 u nás si nedávno mladý muž zobral život kvôli žene..
@anonym_autor dva roky ma to bolelo často som plakala..teraz si hovorím škoda času,ešte som pozerala domyslala si s kym je kde je co robí proste trapila som sa ja som si vzdy hovorila den za mnou o den blizsie k uzdraveniu
Zaklad je tiez nesledovat ho/ ju cez socialne siete ide to potom rychlejsie
@anonym_5d43d7 u nás si nedávno mladý muž zobral život kvôli žene..
@anonym_1fcd81 miloval ju nadovšetko. Mal som podobné myšlienky hneď po rozchode.
@anonym_1fcd81 miloval ju nadovšetko. Mal som podobné myšlienky hneď po rozchode.
@anonym_5d43d7 chápem ale pre mňa nepochopiteľné lebo mal celý život pred sebou. Ublížil akurat tak všetkým na okolo ktorých tu nechal
Nepomôže nič, iba čas...ten zahojí všetky rany. A treba si jednoducho zamestnať hlavu čo najviac. Koníčky, cvičenie, proste stále niečo robiť. To prejde, uvidíš, bude dobre. ❤
ahoj, aj ja sa hlasim do tohto klubu, prechadzam tym istym, po 3,5 roku koniec, on si rozmyslel ze vlastne dieta nechce, su tomu tri mesiace, stale je to narocne, ked sa obzriem vidim ze cas naozaj pomaha avsak zatial nepresiel den, kedy by som si na to cele nespomenula
si len mesiac od rozchodu. to je málo. Bude to ešte dlho ako na hojdačke.
keď som odišla od manžela mala som blbé stavy ešte niekoľko rokov. Prešlo to keď som si založila novú rodinu.
Aj po desaťročiach mi z niektorých rozchodov stisne hrdlo, zrada boli,ale jednoznačne, čas je aj tvoj spojenec.Dobre dni občas budú striedať tie horšie, ale tie dobré budú postupne prevažovať nad zlými.Po rokoch, keď budeš bilancovať, zistíš,ze si sa rozhodla dobre,aj keď to bolelo.
je to velmi cerstve, to este potrva, kym prejde bolest. jedno sedenie terapie urcite nie je dostatok, je super, ze si sa na nich obratila, ale to treba asi hlavne teraz na zaciatku viac tych konzultacii.
Podla rad psychologov, aj smutenie je ok, ma etapy a treba mu dat priechod. Treba si dopriat cas, ono to postupne prejde.
@anonym_autor Mám 23 rokov a žiadne dievča ma nechce, aj keď mám IT prácu, bývanie v BA, vzdelanie, hobby, starám sa o seba. No akné je až priveliký problém pre dievčatá..... Ty si môžeš nájsť partnera za deň, ja nemám šancu ako mladý chalan, lebo mi žiadna neodpíše ani len.
@anonym_autor Mám 23 rokov a žiadne dievča ma nechce, aj keď mám IT prácu, bývanie v BA, vzdelanie, hobby, starám sa o seba. No akné je až priveliký problém pre dievčatá..... Ty si môžeš nájsť partnera za deň, ja nemám šancu ako mladý chalan, lebo mi žiadna neodpíše ani len.
@anonym_961be4 prepáč, ale keby mám 20, tak ani ja nechcem ITčkára s akné. Prepáč...
@anonym_961be4 prepáč, ale keby mám 20, tak ani ja nechcem ITčkára s akné. Prepáč...
@anonym_autor No šak to mi je jasné, že v mojom veku ide dievčatám o krásu a extrovertnosť. Je jedno, že tí chalani sú chudáci, ktorí nemajú ani na vlastný byt. Ja kvôli zdravotným problémom mám akné a kvôli tomu ma žiadna nechce hej? Poje**ný svet, ani 2500€ v čistom mesačne nestačí, keď nie si atraktívny.
@anonym_autor No šak to mi je jasné, že v mojom veku ide dievčatám o krásu a extrovertnosť. Je jedno, že tí chalani sú chudáci, ktorí nemajú ani na vlastný byt. Ja kvôli zdravotným problémom mám akné a kvôli tomu ma žiadna nechce hej? Poje**ný svet, ani 2500€ v čistom mesačne nestačí, keď nie si atraktívny.
@anonym_961be4 život nie je o peniazoch, buď sa žene páčiš a je tam chémia alebo nie. Obzvlášť keď mám baba do 30r.

Prešla som si tým istým rok dozadu. Vždy som sa snažila nejak zamestnávať aby som na to nemyslela ale aj tak niekde podvedome mi to tam behalo. A bude to klišé ale pomohol iba čas. Teraz po roku môžem povedať, že som z toho von. Čiže skús len zamestnávať hlavu, prípadne sa naozaj vyrozprávať niekomu bližšiemu ( to pomohlo mne ) a nechaj čas plynúť, ono sa to zahojí. Držím palce ❤