Ako sa vymaniť z toxického manželstva, keď ste finančne závislé na manželovi?
Ahojte zienky
Ako sa vám podarilo vymaniť sa z chorého toxického manželstva, keď ste boli závislé na manželovi nielen finančné, ale aj svojim spôsobom emocionalne?na jeho dobrých dňoch, keď sa usmial srdce vám poskociilo,prišla nádej potom nádej znova zhasla.
uvedomila som si po rokoch, že toto manželstvo mi sposobilo iba úzkosti a stres v živote. Bola som hlupa keď som sa vydávala, ale tak už som mala 38 na OD tak som skúsila. Nedopadlo to dobre a muz sa vyfarbil.. To čo sľuboval pred svadbou absolutne nedodržal. Stal sa esTe horšim človekom.
Mám síce 42 na krku a bez deti, (ani mať nechcem a nebudem)ale nechcem celý svoj život prežiť pri cholerikovi, extrémne toxickom cloveku manipulantovi, ktorý je sebec a vyskúšal si na mne všetky druhy poníženia násilia manipulácie hnevu a šikany. Prešla som si s ním za tie roky všetky všetky skutočne všetky problémy.asi má držalo nad vodou iba viera a môže koníčky a kamoska a mama nič iné. Ale moje knižky tie má držali a dlhé prechádzky. Inak by som pri takom človeku -agresorovi už bola kdesi tamsi..On má neberie do uvahy, keď niečo vravim za všetko sa uráža hneď vrieska, nadava je mu jedno čo ja chcem, vidí seba. Je to narcista predpokladam, keďže som na iD tak som finančne od neho aj zavisla. Pred svadbou sľúbil že sa postara o mňa v každom smere. Mamu mám, ale dochodkyna má dosť svojho na starosti. Vďaka manželovi a jeho zavislostiam a problémom dlhom lajdackemu životu yom sa dostala do úzkych. A k psychiatrovi ppsycnapomáha napomáha. Nevníma má ako rovnomenného Partská na život
@anonym_autor Ty si myslis, ze si nejaky specialny pripad, ze ho akoze este aj lubis, ale toto je klasika prezivania v toxickom vztahu. Ako cez kopirak. Nastuduj si, pozeraj dvorakove videa na youtube… zivot za to stoji, ta “laska” je zavislost neurologickeho systemu, ziadna osudova laska
@julish ano závislosť neur. Systému ako to prekonať ale
No ved takyto sa radi pretvaruju,ked vidia taketo zeny.A pred nim si ako zila???Ako si to vsetko sama zvladala???Ved uz aj tak si bola stara,tak na co si si davala takeho na krk a stala sa zavislou na nom,predtym si bola na com zavisla???Ako si dokazala fungovat???Tak zacnes sama a od znova,deti nemas a sama sa lepsie o seba postaras ako ked mas este aj deti k tomu.Miesto lutovania,sa schop a zacni uz konat aj k mame chod.Nie,ze ona je stara a ma dost sama a ty jej nechces prikladat.Potrebujes oporu,potrebujes ist niekde inde mimo toho chrapuna.
Chod a viac sa k nemu nevracaj,poziadaj o rozvod a cim skor.
@anonym_23f2c7 však sa pretvaroval. A oporu nemám. Sú to nasilnici zli muži velmi cholerici a pod
Akú máš diagnózu? Ty si sa upla na manžela, že sa o teba postará? Postarať sa musíš predovšetkým sama o seba. Nemáte deti, pravdepodobne ani žiadne spoločné majetky, rozvedú vás za pár minút. Tak smelo do toho.
@anonym_0961b7 Hej to sa ľahko povie a kde budem žiť z malého id? Pod mostom?
@anonym_autor Nikam nechoď. Očividne nie si v poriadku psychicky, navyše po matke máš predispozíciu na schizofréniu, plus to SM, ak rozumiem, tak máš sklerózu multiplex, ktorá sa časom zhoršuje. Ty sa o seba postarať sama nedokážeš, do práce ťa nikto nevezme, keď má na výber zdravých ľudí. Buď rada, že si si niekoho vôbec našla. To, že je magor, to je daň za to, že ani ty nie si v poriadku. Ste taký pár z núdze. Jednoducho, musíte sa naučiť vychádzať a spolu dožiť, iná cesta nie je. Tie, čo tu píšu, aby si odišla, nepočúvaj.
@anonym_ef60fe jasne že má ne vezmú do práce to len ženy si myslia že asi všetci zamestnávatelia čakajú na ženu v 42ke ktorá síce má vs ale nikdy nerobili normálne len brigády a je na invalidnon a bez prác. Skúsenosti. Hm to určité nie.
Ale bola som šťastná že má o mňa aspoň niekto záujem a pod ale však tento mi ukázal posledné roky. Chová sa hrozne ako kebyze som žumpa:( to ponižovanie a to že som za všetko ja vínna je úplne na hlavu trhá to Srdiečko
@anonym_autor mám psychiatrické diagnózy a celý život sa starám sama o seba a o druhých. Mám už dokonca po rokoch aj ID a liečim sa od mojich 22 rokov. Starám sa sama o seba, bývam, pracujem, dokonca študujem externe. A pomáham mojim starším rodičom ( mamka onko ochorenie a po infarkte, ocko alzheimer a srdcové zlyhávanie). Jedine, čo ťa brzdí je SM. Ale si zatiaľ v pohode. Využila by som ten čas a postavila sa na vlastné nohy. Ak naozaj nevieš, išla by som do DSS. Ja som pripravená, že tam raz skončím.
@anonym_0961b7 DSS a z čoho prosím tá by som si ho zaplatila m
@anonym_0961b7 DSS a z čoho prosím tá by som si ho zaplatila m
@anonym_autor doplatí to mesto resp VUC, bezne je to tak u ludi, ktorym ID nepostacuje na vykrytie mes. nakladov.
@anonym_ef60fe jasne že má ne vezmú do práce to len ženy si myslia že asi všetci zamestnávatelia čakajú na ženu v 42ke ktorá síce má vs ale nikdy nerobili normálne len brigády a je na invalidnon a bez prác. Skúsenosti. Hm to určité nie.
Ale bola som šťastná že má o mňa aspoň niekto záujem a pod ale však tento mi ukázal posledné roky. Chová sa hrozne ako kebyze som žumpa:( to ponižovanie a to že som za všetko ja vínna je úplne na hlavu trhá to Srdiečko
@anonym_autor Akoze pracu by som si riesila ako prvu, chranene byvanie… mas len 42
Tento príbeh mi príde ako z hororu 👽👽👽,fakt mám husiu kožu
@ivicatolic aj ja. Ale je to realita
@anonym_autor Akoze pracu by som si riesila ako prvu, chranene byvanie… mas len 42
@julish prácu nečítala si moj príbeh?

Je to smutné čo píšeš ale vyzerá to že ste si zostali tak nejak navzájom. On úplne mimo a ty s ťažkými dg. Tu je ťažko niečo radit. Asi sa len nejak zmieriť s jeho povahou, riešiť to niekde na terapii. Dá sa naučiť žiť v tzv. Obchádzacom režime, síce žijete pod jedinou strechou ale každý sám za seba. Máte hospodárstvo tak su dni keď ho nemusis ani vidieť. Ale aká je kvalita takého života to je otázne.
@wiwi28 zmieriť sa s povahou ale aký je? Veď sa chová ku mne ako k psovi. Niekedy. Hoci vedel o mohol zdravotnom stave (ale ja pôsobil úplne normálne ) aj tak.. Tak je manipulačny nie je dobrý ku mne a pod. Proste je zlý ako diabol niekedy a ja nechapem čo mu robím prečo. Ja sa snažim ako najlepšie viem