Bojím sa o zdravie aj manželstvo. Môj život sa rúca
Cakam na kolonoskopiu. Bojim sa ze mam rakovinu. Ruca sa mi manzelstvo, s manzelom si vobec nerozumiem a keby som nebola od neho financne zavisla, odisla by som od neho. Vsetky nezhody v nasom manzelstve dava za vinu mne. Vsetko je na mne v domacnosti. Do toho mi dieta dostalo vysoke teploty a bojim sa o neho. Dnes ma seklo v krku a nemozem sa ani hybat. Ostala som v posteli, je 12 hodin a jemu nedoslo ze ma dat dieta spat, co mu ma obliect von ani ze treba uvarit obed. Nemam ziadnu kamaratku s ktorou by som sa mohla porozpravat. Mam pocit ze kazdy na mna zabudol a zije svoj dokonaly zivot, zatial co mne sa ten moj ruca ako domcek z kariet.
@anonym_autor nemas ziadnu rakovinu, mas zdravotne problemy, lebo zijes v strese. Ako mu nedoslo co mu ma obliect von, chore dieta ide von? Na obed co ide on jest, povec mu na rovinu, ze sa necitis dobre a nech uvari obed, zapajaj ho do prace aj inokedy. Kolko rokov ma dieta, chodis do prace?
@domkakvet jedno dieta je chore, druhe ide von. Prisiel za mnou ze co mu ma obliect, nech mu nachystam…jedno ma 3 roky, druhe pol roka. Neviem co ide on jest, kedze nenavaril a ja sa nevladzem ani postavit, takze varit dnes urcite nebudem. Teraz su von. V case obeda a spanku… viem ze si za toto mozem sama, kedze doteraz som mu to tolerovala, ale nevladzem uz takto fungovat. Ked sa s nim chcem o tom porozpravat, stale som na vine ja. Lebo som taka, hentaka a onaka…
Kolonoskopia je normalna preventivna prehliadka. Prezru, nic nezistia. O 5-10 rokov zas.
Manzelstvo? Prepac, zenska klasika. Vybrat si niekoho s peniazmi, on plati, hrat sa na zenu v domacnosti. Potom ste obaja nasrati, lebo on robi, ty sedis doma. Na opacnej strane, ked on robi, tak serie na domacnost a nevie sa ani postarat o dieta, ved ak jeho starost je zarabat, tak to doma je predsa tvoja starost. Mozno ho ani nikdy nenaucili doma sa postarat o domacnost, ale na zaciatku to nikdy nevadi. Zlaticko vsetko plati, tak je zivot krasny. Kym nepridu dve-tri deti. Az po rokoch to zacne vadi, ze si nevie po sebe ani odlozit tanier. A samozrejme si na nom financne zavisla, tak to budete tahat dovtedy, kym sa to nerozpadne. Zle ste si to nastavili od zaciatku, teraz znete dosledky.
@domkakvet jedno dieta je chore, druhe ide von. Prisiel za mnou ze co mu ma obliect, nech mu nachystam…jedno ma 3 roky, druhe pol roka. Neviem co ide on jest, kedze nenavaril a ja sa nevladzem ani postavit, takze varit dnes urcite nebudem. Teraz su von. V case obeda a spanku… viem ze si za toto mozem sama, kedze doteraz som mu to tolerovala, ale nevladzem uz takto fungovat. Ked sa s nim chcem o tom porozpravat, stale som na vine ja. Lebo som taka, hentaka a onaka…
@anonym_autor teraz sa vyliec a potom ho zapajaj do starostlivosti, ked budu deti starsie samozrejme do prace, aby si nebola na nom zavisla.
Ja stale nechapem, ako je mozne, ze zeny nemaju ziadne kamaratky. Akonahle sa vydaju, tak ich iny zivot - mimo rodinu - uplne skonci? Ziadna snaha udrzat si aj ine vztahy nez tie rodinne?
A ano, muz sa nevie postarat, ale nejak to spolu zvladnu. Nie dokonalo, ale zvladnu. Blbo ste si to zariadili.
Pochybujem ze muz sa takto zmenil az teraz a do dnes bol vzorny starostlivy manzel a otec a si na nom financne zavisla ale mas s nim 2 deti? Kde v tomto je logika? Ale ako ste si to vy dvaja v manzelstve a rodicovskych povinnostiach nastavili tak to mate.
Vieš, niektorí muži sú samostatní, iní/neraz našou chybou, lebo sme ich tak naučili/nie.Miesto negativizmu skús veci postupne riešiť.Seklo ta+ dieťa má teploty.Druhé dieťa a manžel potrebujú usmernenie a jedlo, choré dieťa a ty starostlivosť.Nic sa nestane,kedze pusa ta nebolí,aby si manžela usmernila, dala mu praktické rady a vymyslela núdzové riešenie.Povedat manzelovi,aby premeral teplotu chorému dieťaťu,podal lieky a dal napiť.Poradit s oblečením pre zdravé dieťa tiež zvládneš a nič sa nestane,ak dnes sa urobí napr.mrazena pizza, mrazené halušky, či mrazené guľky zo zemiakového cesta.Su to jednoduché veci, zvládne to aj manžel.Najdolezitejsie však je,aby si sa ukludnila a miesto nervovania sa riešila prostredníctvom manžela situáciu.Samozrejme,aj keď ťa hnevá, že manžel nie je samostatný,o pomoc ho ziadaj slušne,lebo ak mu začneš niečo vyčítať,pokojne sa môže stať, že sa pohadate a to nepridá na pohode nikomu
Ja stale nechapem, ako je mozne, ze zeny nemaju ziadne kamaratky. Akonahle sa vydaju, tak ich iny zivot - mimo rodinu - uplne skonci? Ziadna snaha udrzat si aj ine vztahy nez tie rodinne?
A ano, muz sa nevie postarat, ale nejak to spolu zvladnu. Nie dokonalo, ale zvladnu. Blbo ste si to zariadili.
@anonym_5f9926 Takéto typy nemali kamarátky ani pred manželstvom. Slabé, precitlivené, úzkostlivé, choré, rodené obete... to nikoho nepriťahuje. Školu určite len pretrpela, aj prácu, ak vôbec nejaká bola, určite napíše, že je introvert a že jej vždy všetci ubližovali..
Takto žila celé roky a potom sa o ňu šuchol nejaký penis a takto to dopadlo.
@anonym_5f9926 prve dieta sa mi narodilo pocas vysky, druhe tesne po statniciach. Kamosky som mala, ale s prichodom deti sa nam zmenili zaujmy, a sme skor “stare zname” kedze sa nam nejak prirodzene zmenili zaujmy a problemy, nies me si nejake blizke uz. Navyse som introvert a je mi dost tazke sa zoznamovat s novymi ludmi, takze co som sa zoznamila s novymi, tak znova skor zname ako kamaratky
@anonym_5f9926 A ja stále nechápem, koľko žien sa totálne odstrihne od rodiny, potom im nemá v chorobe kto pomôcť. To je tak, keď na každom len chyby vidíme, každý lezie na nervy, nič nikomu netolerujeme, no potom je takýto život.
@anonym_5f9926 Takéto typy nemali kamarátky ani pred manželstvom. Slabé, precitlivené, úzkostlivé, choré, rodené obete... to nikoho nepriťahuje. Školu určite len pretrpela, aj prácu, ak vôbec nejaká bola, určite napíše, že je introvert a že jej vždy všetci ubližovali..
Takto žila celé roky a potom sa o ňu šuchol nejaký penis a takto to dopadlo.
@anonym_ce5700 dakujem, pomohlo
@anonym_5f9926 A ja stále nechápem, koľko žien sa totálne odstrihne od rodiny, potom im nemá v chorobe kto pomôcť. To je tak, keď na každom len chyby vidíme, každý lezie na nervy, nič nikomu netolerujeme, no potom je takýto život.
@aurelia2000 rodina zije na opacnom konci slovenska.
@aurelia2000 rodina zije na opacnom konci slovenska.
@anonym_autor No a nedokáže niekto z nich pricestovať na pár dní a pomôcť?
@anonym_autor pane boze, ved ste len chvilu spolu, ked mate taketo male deti. Nerucaj sa prosim ta a neopustaj sa. Ked ti jeho lave ruky vadili, nemali ste si robit druhe dieta. Ked si si s nim urobila druhe dieta, tak asi doteraz nejako fungoval.
Ak nefungoval, a doteraz si vsetko robila sama, tak je najvyssi cas ho zapajat. Ale naco preco takymto drama queen stylom? Ved mu normalne povedz. Fero, dnes mi je totalne zle, vsetko ma boli. Musis prevziat starostlivost o deti. Ked nestihas varit, objednaj donasku. Je leto preboha, nech im oblecie co chce. A von si ho mala poslat skor, ked on nevie co a ako. A uz mu viac nerob matku, a zapajaj ho do starostlivosti o deti.
@anonym_autor na tvojom mieste by som si našla čím skôr robotu a domáce práce/starostlivosť o deti rozdelila s manželom. Ak sa situácia u vás zmení hotovo máš vyriešené, ak nezmení- našetríš si peniaze, odídeš od neho a tiež hotovo. Koľko máš rokov/tvoje deti?
@anonym_autor na tvojom mieste by som si našla čím skôr robotu a domáce práce/starostlivosť o deti rozdelila s manželom. Ak sa situácia u vás zmení hotovo máš vyriešené, ak nezmení- našetríš si peniaze, odídeš od neho a tiež hotovo. Koľko máš rokov/tvoje deti?
@anonym_f79453 ved pisala vek deti, deti maju 3 roky a pol roka.
@anonym_autor máš zle obdobie.Ked je muž aký je treba mu povedať večer ..zajtra varíš ty...alebo ráno.Daj si liek od bolesti a oddychuj.Deti pojdu spať neskôr aj môjho treba aj po 20 r ukolovat🤣si ubolena nahnevaná zajtra bude lepšie deň.Dve deti po sebe je náročné.
prvom rade sa musis postarat ondieta s vysokou horuckou to je to polrocne babo? ty si daj nieco od bolesti a vzchop sa
davate mu pot dostatocne dala si mu lieky od teploty ? to ze ides na kolono neznamena ze mas rakovinu, hemeroidy a krvacanie z konecnika zazivaju zeny bezny najm v tehotenstve a po porode najprv ries chore dieta, muz nech ide kupit pizu alebo nejaku hotovku
@anonym_autor si mladá vzdelana žena,s dvomi malymi detmi a este aj chorobou je to naozaj ťažké,alw je to len obdobie...teraz si predstav žeby si nemala muža...nemohla by si ostať ležat musela by si ist s detmi von,dat im najeat obriadiť ich...nepozeraj nato tak skepricky a pozbieraj sa....vela zien si vecer poplace...nevladze,hormony,unava....ale na druhy den je vzdy lepsie a pomysli si ze ako dobre ze mam muza aj ked nevie robit veci ako ty 🙂 deti nebudu navzdy male...
Ked mate zle manzelstvo, preco ste si nasekali 2 deti hned po sebe s lenivym muzom?
Ked mate zle manzelstvo, preco ste si nasekali 2 deti hned po sebe s lenivym muzom?
@anonym_012d4d lebo som chcela deti…. Neviem co ti na to povedat…
Vieš, niektorí muži sú samostatní, iní/neraz našou chybou, lebo sme ich tak naučili/nie.Miesto negativizmu skús veci postupne riešiť.Seklo ta+ dieťa má teploty.Druhé dieťa a manžel potrebujú usmernenie a jedlo, choré dieťa a ty starostlivosť.Nic sa nestane,kedze pusa ta nebolí,aby si manžela usmernila, dala mu praktické rady a vymyslela núdzové riešenie.Povedat manzelovi,aby premeral teplotu chorému dieťaťu,podal lieky a dal napiť.Poradit s oblečením pre zdravé dieťa tiež zvládneš a nič sa nestane,ak dnes sa urobí napr.mrazena pizza, mrazené halušky, či mrazené guľky zo zemiakového cesta.Su to jednoduché veci, zvládne to aj manžel.Najdolezitejsie však je,aby si sa ukludnila a miesto nervovania sa riešila prostredníctvom manžela situáciu.Samozrejme,aj keď ťa hnevá, že manžel nie je samostatný,o pomoc ho ziadaj slušne,lebo ak mu začneš niečo vyčítať,pokojne sa môže stať, že sa pohadate a to nepridá na pohode nikomu
@anonym_62efa3 presne, my mame deti u starkych, ale som v 39 tyzdni a zateplovali nam, tak som mu vcera povedala, ze by mohol umyt okna a ze jasne, dobre...A umyval, potom dal.m aj cislo na dom atd., poviem, ze treba poliat zahradu, ide.
Vcera som bola na poradni, on ma HO, dal varit vodu a urobil slivkove gule, kupenske, ja som dosla len okolo 13. Uz na hotove. Ved tak treba normalne komunikovat, povedat. Nie vycitkami. A s detmi to iste, tam ma to a to oblecenie, oblec, daj napit, chod von. Potom daj varit toto. Ak nemate zasoby, tak cestou z vychadzky sa zastav v obchode a kup polotovar, daj varit. Dakujem.
Nemusi si domyslat. A ked nieco nespeavi dokonale, tak ako co sa stane?
@anonym_62efa3 presne, my mame deti u starkych, ale som v 39 tyzdni a zateplovali nam, tak som mu vcera povedala, ze by mohol umyt okna a ze jasne, dobre...A umyval, potom dal.m aj cislo na dom atd., poviem, ze treba poliat zahradu, ide.
Vcera som bola na poradni, on ma HO, dal varit vodu a urobil slivkove gule, kupenske, ja som dosla len okolo 13. Uz na hotove. Ved tak treba normalne komunikovat, povedat. Nie vycitkami. A s detmi to iste, tam ma to a to oblecenie, oblec, daj napit, chod von. Potom daj varit toto. Ak nemate zasoby, tak cestou z vychadzky sa zastav v obchode a kup polotovar, daj varit. Dakujem.
@anonym_997a8d
Len mna neskutocne hneva, ze nevie kde ma oblecenie. Ze zoberie pyzamo ktore dieta nosi rok skoro kazdu noc, a on sa opyta ci v tom moze ist na ihrisko. Ze ked ide umyt zachod, ja mu musim nachystat ze s cim a pripomenut ze ale aj podlahu treba umyt, nie len misu… proste take to mentalne zahltenie… no a ked to nespravi dokonale ako si to nauvala ty, znamena to ze to musim spravit po nom este raz, alebo proste dokoncit to nedokoncene…. (Ze vyberie len jeen suflik umyvacky, umyje len jeden hrniec, vrati len jednu tasku z flasami hoci mame dve, ze pradlo z pracky vyberie, ale uz nezavesi… ak teda chapes co myslim) ale potrebovala som to so seba asi len dostat von, porevat, a uz som ok, idem dalej fungovat…
@anonym_997a8d Presne takto som fungovala s manželom a teraz aj so synom.Tiez nie je žiadna žienka domáca , ale na základe mojich inštrukcii zvládne všetko
Vela sa toho naraz na teba zosypalo. Vobec sa necudujem, ze mas teraz smutok. Aj na kona dost. Skus po kuskoch riesit. Najprv krk: magnezium, guajakuran, ibalgin, nejake mazanie proti bolesti. Potom dieta: davkuj podla navodu paralen a zavodnuj. Uz zrazu mas 2 veci vybavene <3 Jedlo: kludne si zavolaj donasku, mozes pre seba aj pre rodinu. Nebudes mat stres z hladu a deti sa potesia, ze bude napr. pizza.
Potom budes mat jasnejsiu mysel riesit ine veci. Napriklad kolonoskopiu, ktora zaberie fakt zlomok casu, co nad nou uz teraz rozmyslas. Potom, ked budes mat viacej sil, tak poriesis zalezitosti s manzelom. Ale teraz uprednostni seba <3
@anonym_997a8d
Len mna neskutocne hneva, ze nevie kde ma oblecenie. Ze zoberie pyzamo ktore dieta nosi rok skoro kazdu noc, a on sa opyta ci v tom moze ist na ihrisko. Ze ked ide umyt zachod, ja mu musim nachystat ze s cim a pripomenut ze ale aj podlahu treba umyt, nie len misu… proste take to mentalne zahltenie… no a ked to nespravi dokonale ako si to nauvala ty, znamena to ze to musim spravit po nom este raz, alebo proste dokoncit to nedokoncene…. (Ze vyberie len jeen suflik umyvacky, umyje len jeden hrniec, vrati len jednu tasku z flasami hoci mame dve, ze pradlo z pracky vyberie, ale uz nezavesi… ak teda chapes co myslim) ale potrebovala som to so seba asi len dostat von, porevat, a uz som ok, idem dalej fungovat…
@anonym_autor on to berie tak, ze staci, ze ty vies kde ma decko pyzamo. Ja tiez neviem v domacnosti vsetko, zas neviem, kde sa odstavi voda v pivnici, vzdy zabudnem, ako znizit teplotu vody v kotli a preprogramovat na letny rezim. Neviem odmontovat zahradne cerpadlo, ktore treba zazimovavat kazdy rok. Ber to tak, ze mate byt team, nemusite obaja vediet vsetko, ale zastupit by ste sa v niektorych veciach mali. Nervit za to, ze chlap nevie co decku obliect je blbost, o pol roka z toho decko vyrastie a zas ste na zaciatku. Stacilo mu povedat, v skrinke vpravo hore su veci na von, vyber cokolvek. Akoze chapem, ze mozes byt frustrovana, ale skus sa upokojit a komunikuj s nim vecne, jasne, strucne ohladom prevadzkovych veci a necakaj, ze on ti bude citat myslienky.
"prve dieta sa mi narodilo pocas vysky, druhe tesne po statniciach.". Autorka asi v zivote ani nic nerobila, mozno brigady. Financne uplne zavisla, bez rezerv. A dovod? Lebo som chcela deti. Teraz place.
Deti, alebo aspon to druhe ste mohli mat s odstupom. To ste este spolu ani nemohli byvat, aby si zistila, ze je v domacnosti lavy. Prepac, ale tolko naivity tu uz dlho nebolo. Tak pekne som si to vysnivala, az sa mi to splnilo a teraz som z toho na prasky.
Este to chce dve dalsie deti a bude to dokonale.
@anonym_012d4d lebo som chcela deti…. Neviem co ti na to povedat…
@anonym_autor ty si chcela deti. Chcel aj on? Alebo za kazdu cenu s prvym debilom urobit deti? Otca deti si treba dokladne vyberat.
Tak mat tak dve male deti sucasne je strasne tazke. Vypusti vycitky, ze dnes nemaju rezim, manzel je tiez rodic a ak deti nepredavkuje cukrom, neda na cely den k televizii alebo nenecha spalit na slnku, moze si s nimi robit, co uzna za vhodne. A snad pochopi, ako je to narocne. A az deti vyrastu, nauc ich, ze najdolezitejsia vec este pred detmi je financna samostatnost a ze svoje deti maju mat iba s partnerom, ktory bude skutocnym rodicom. Idealne s takym, s ktorym sa na rodicaku vystriedaju. Svoje rozhodnutia neodcinis, mozes ale zachranit buducu generaciu. Kebyze sa mna moj pathviezdickovy manzel pride spytat, co ma dietati obliect alebo kde mame cistic na zachod, tak mu doporucim vyriesit to po vlastnej ose. Ale nikdy by som ho nekritizovala za to ani nedokoncovala po nom, ak to urobi aspon priemerne. Ja nemam mandat na urcovanie kvality domacich prac, mame ho obaja. Ale obaja robime veci poriadne a dokoncujeme a nikto nemusi nikomu nic hovorit.

@anonym_autor nemas ziadnu rakovinu, mas zdravotne problemy, lebo zijes v strese. Ako mu nedoslo co mu ma obliect von, chore dieta ide von? Na obed co ide on jest, povec mu na rovinu, ze sa necitis dobre a nech uvari obed, zapajaj ho do prace aj inokedy. Kolko rokov ma dieta, chodis do prace?