Ako sa vyrovnať s neverou a začať žiť nanovo
Ahojte, uz asi rok zijem s tym, ze som sa dozvedela o muzovej nevere, dlhorocnej. Zial, sme spolu v jednej domacnosti a este aj budeme. Mame dve male deti. Velmi ma to trapi, pretoze som bola za zachranu rodiny, ale viem vnutorne, ze to mozne nebude uz nikdy. Dovera je uplne mrtva k nemu, a on tiez neprekypuje nestastim za to, co spravil. Ani neviem neviem byt k nemu uz ina, strasne ma zranil. Vzdy ked ide prec, myslim, ze su spolu, hoci to tak ani nie je, ale tak ma to poznacilo a boli stale rovnako,ze mi to stale v hlave srotuje. Hlava vsetko vie, chape, ale ako sa cez to preniest, a srdcu vysvetlit, ze to uz dobre nebude, nikdy, odputat sa, ako zacat znova zit a citit sa stastne, aby ma aj deti tak videli, nie kopu nestastia. Cvicim dost, ale ziadny efekt, ani na psychiku, ani na postavu. Nic ma netesi akosi a citim ze ma to zachvilu zozerie... Ako ste to zvladli? tie co ste zostali nejaky cas v spolocnej domacnosti... Dakujem
Ja viem že sa to ľahko pose, ale zostať bývať spolu a nežiť spolu ja blbosť
Proste by som hľadala iné byvanie, alwbo nech odíde on
Podviedol tá a už to z hlavy nikdy nedostanes. Najmä ak vieš, že to bola dlhodobá záležitosť
@anonym_autor Ahoj autorka a kvoli comu musite zotrvavat este v jednej domacnosti? Budete sa rozvadzat? Lebo ono by to bolo aspon kusok pre teba lahsie zahojit vnutro, kebyze ho nemusis mat na ociach. Tym,ze spolu byvate je to pre teba o to tazsie a aj preto ti myslienky este viac srotuju v hlave nez kebyze ho aspon nevidis.
Ty si mu tu neveru stale neodpustila a uz nemas v nom doveru. Toto sa len tak nezmeni. Bud mu odpustis a zacnes mu znova verit (co je sakra tazke) alebo sa rozvedte. Ak chces rodinu zachranit, mozete skusit parovu terapiu. Ked Vam ani ta nepomoze, nesilila by som to.
Skús si pohľadať články a videa českého psychológa Jeronyma Klimeša, venuje sa podrobne tejto téme.
zbaviť sa nevernika / neverníčky
Zachrana rodiny je iluzia, ked sa nevies cez to preniest. Tu niet co zachranovat. vy ako rodicia ste uz len spolubyvajuci. Deti skor ci neskor zistia, ze doma to nie je v poriadku a budu v tom chaose zit, budu si podla neho robit vzory spravania a podla toho vzoru budu potom v dospelosti zit
Dlhoročná nevera....no... prečo máš od seba ocakavanie, že mu začneš veriť,ked on vadome sa rozhodol váš vzťah zradiť a nie raz ani dva krát ale dlhé roky...
Sama vieš, že niesi vsemocna a niesi šťastná
Ty by si to chcela vrátiť späť ale to on rozhodol za teba aká je realita
A tá je že iná.....a dlhé roky...prijmi to a začni žiť s čistým štítom a bez neho... máš seba máš deti a to ma byt motor byt v pohode a nie on, čo sa pri ňom topis a urobil to vadome...
Odstrihnut čím skôr
Takéto niečo sa dá zvládnuť len ak to neverný partner ľutuje a robí aj nemožné pre záchranu a dôveru.
Takéto niečo sa dá zvládnuť len ak to neverný partner ľutuje a robí aj nemožné pre záchranu a dôveru.
Dakujem vam za vase reakcie.
@anonym_98f4b9 ano, casto som si to predstavovala, ze budem pre niekoho este dolezita a ze zazijem znova ten pocit, ze ma niekto lubi. Ale bude tazke niekedy este nejakemu muzovi verit
@anonym_af5463 no je to kvoli detom, on chce striedavku, s cim ja nesuhlasim, nedokazem len tak odist, ahoj deti, uvidime sa za nejaky cas, maju len 4 a 6 r. A on neodide. Deti miluju aj jeho.
@motylik2559 najprv som verila, ze sa zmeni, ze to skonci a po case som zistila ze to pokracuje, chvilu su, chvilu nie su spolu... Nedokazem odist od deti
@0kristina0 to by museli chciet obaja. on caka, ze ja budem ina, vesela, bavit sa s nim, no to sa ako da, ked viem ze pise s nou a obcas sa asi aj streta. Na zaciatku som to bola ochotba odpustit, lebo to bola skor emocionalna nevera, ako fyzicka, to bola len na zaciatku. Ale kedze to ppkracovalo, tak to bola dalsia rana
@katkati dakujem, pohladam
@anonym_934cf0 deti to uz vidia, citia. Bola som ochotna sa preniest, ale na druhej strane nebola ziadna lutost a snaha bojovat, len klamstvo
@anonym_d4253b ano, tak by to malo byt, ale je to tazke, kedze nechce ma nechat odist s detmi a nemame sa ani ako vysporiadat. Viem, ze by sa mi ulavilo. On by to az potom pochopil cele, lebo jemu to evidentne vobec nedochadza
@kikush182329 no a tu je ten problem, on to nelutuje, vlastne len raz povedal, ze mu to je luto, inak nie. Takto sa stara, ale na to hlavne zabudol, ze mal ju odstrihnut, keby mu zalezalo nas, rodine
@anonym_98f4b9 ano, casto som si to predstavovala, ze budem pre niekoho este dolezita a ze zazijem znova ten pocit, ze ma niekto lubi. Ale bude tazke niekedy este nejakemu muzovi verit
@anonym_af5463 no je to kvoli detom, on chce striedavku, s cim ja nesuhlasim, nedokazem len tak odist, ahoj deti, uvidime sa za nejaky cas, maju len 4 a 6 r. A on neodide. Deti miluju aj jeho.
@motylik2559 najprv som verila, ze sa zmeni, ze to skonci a po case som zistila ze to pokracuje, chvilu su, chvilu nie su spolu... Nedokazem odist od deti
@0kristina0 to by museli chciet obaja. on caka, ze ja budem ina, vesela, bavit sa s nim, no to sa ako da, ked viem ze pise s nou a obcas sa asi aj streta. Na zaciatku som to bola ochotba odpustit, lebo to bola skor emocionalna nevera, ako fyzicka, to bola len na zaciatku. Ale kedze to ppkracovalo, tak to bola dalsia rana
@anonym_934cf0 deti to uz vidia, citia. Bola som ochotna sa preniest, ale na druhej strane nebola ziadna lutost a snaha bojovat, len klamstvo
@anonym_d4253b ano, tak by to malo byt, ale je to tazke, kedze nechce ma nechat odist s detmi a nemame sa ani ako vysporiadat. Viem, ze by sa mi ulavilo. On by to az potom pochopil cele, lebo jemu to evidentne vobec nedochadza
@kikush182329 no a tu je ten problem, on to nelutuje, vlastne len raz povedal, ze mu to je luto, inak nie. Takto sa stara, ale na to hlavne zabudol, ze mal ju odstrihnut, keby mu zalezalo nas, rodine
@anonym_autor tak potom nechapem preco si este s nim a nepis mi prosim ta "lebo deti ho miluju". Miluju aj svoju matku, na ktoru sa musia pozerat ako sa trapi a ver mi, ze si to uvedomuju. To ze su mali, neznamena, ze su aj sprosti l.
@anonym_autor tak potom nechapem preco si este s nim a nepis mi prosim ta "lebo deti ho miluju". Miluju aj svoju matku, na ktoru sa musia pozerat ako sa trapi a ver mi, ze si to uvedomuju. To ze su mali, neznamena, ze su aj sprosti l.
@0kristina0 ano, vedia aj vidia to. Aj ze mama sa trapi, aj ze otec ma kamosku. Vedela by si sa vzdat deti na polku casu?
To má možno len silné reči, že by chcel striedavú starostlivosť (možno kalkuluje, aby nemusel platiť. Ale ak muž zarobí oveľa viac ako žena, tak aj pri striedavej starostlivosti musí prispievať žene na deti. 1 právnik to spomínal v relácii).
Chcem vidieť, ako by tá jeho mu tolerovala, že tam má deti. Rýchlo by ho okašlala.
On nic nepotřebuje řešit. Ty se staráš o děti, domácnost i o něj. On má děti každý den. A ještě milou přítelkyni kdykoliv chce.
Možná by mu došlo, ze přišel o rodinu pokud bys odešla. Možná je mu to i jedno.
Ale takhle vyhrál on. Má všechno.
To má možno len silné reči, že by chcel striedavú starostlivosť (možno kalkuluje, aby nemusel platiť. Ale ak muž zarobí oveľa viac ako žena, tak aj pri striedavej starostlivosti musí prispievať žene na deti. 1 právnik to spomínal v relácii).
Chcem vidieť, ako by tá jeho mu tolerovala, že tam má deti. Rýchlo by ho okašlala.
@unicornlady ona ma tiez svoje deti, aj dalsie chcela s mojim muzom, on uz nie... Zarobime cca rovnako
On nic nepotřebuje řešit. Ty se staráš o děti, domácnost i o něj. On má děti každý den. A ještě milou přítelkyni kdykoliv chce.
Možná by mu došlo, ze přišel o rodinu pokud bys odešla. Možná je mu to i jedno.
Ale takhle vyhrál on. Má všechno.
@jizanka presne tak. Ale ja nedokazem od deti odist, hoci na striedavu, to sa neda. Keby mozem s nimi, odisla by som. On ma uz davno nelubi. No zasa by som aj detom ublizila tym. Stara sa o ne, lubia ho.
"Nejaky cas" ostat spolu byvat je podla mna par tyzdnov, kym si jeden z dvojice nenajde nove byvanie. Rok uz je ina kategoria. Pises, ze od deti neodides(aj ked ja si myslim, ze striedavkou sa len vyhraza). Potom je cela tato debata zbytocna.
@anonym_autor ty nechces odist, chces sa tu len vyrozpravat. Sadnite si spolu s manzelom a vyrieste to.
@anonym_autor tiež som si to nevedela predstaviť že ten týždeň nebudem s deťmi, ale nič iné mi neostávalo. Nakoniec je to úplne v pohode a dokonca s ex máme super vzťahy, aj napriek tomu že on bol tiež neverný. Bývame kúsok od seba a navštevujeme sa.
Raz sa to aj tak stane že pôjdete od seba. Čím skôr tým lepšie. Takto blizujes len sebe.
neveríš mu, ale žiješ s ním a ešte sa aj trápiš že kde sa on fláka. ok, žijete spolu lebo neviete rozdeliť barak - ale aj akože varíš mu, perieš, upratuješ a podobne? a on ti za to dáva čo?
To je pravda. Ak on si behá za inou, tak nech ona mu perie, varí atd... Ty si svoj život, ako keby ste boli spolubývajúci. Každý si bude žiť svoj vlastný život oddelene (možno v jednom dome zatiaľ) a spolu sa starať o deti (aj tam by ste mohli mať dohody. napr. zajtra idem s kamoškou do kina/divadla/atd... tak sa postaraj o deti)
@0kristina0 ano, vedia aj vidia to. Aj ze mama sa trapi, aj ze otec ma kamosku. Vedela by si sa vzdat deti na polku casu?
@anonym_autor preco to nazyvas vzdanim sa? Ty sa nikoho nevzdavas a tie deti nie su iba tvoje. A tiez nikde nie je napisane, ze Vam striedavku odklepnu a ze on tu striedavku bude chciet. Nevyhovaraj sa na deti. Ak nechces byt nestastna tak s tym nieco rob, nikto iny to za teba neurobi.
@anonym_autor preco to nazyvas vzdanim sa? Ty sa nikoho nevzdavas a tie deti nie su iba tvoje. A tiez nikde nie je napisane, ze Vam striedavku odklepnu a ze on tu striedavku bude chciet. Nevyhovaraj sa na deti. Ak nechces byt nestastna tak s tym nieco rob, nikto iny to za teba neurobi.
@0kristina0 Toto je klasika na MK. Zena sa postazuje na mrtvy vztah, ale jednym dychom doda, ze aj tak sa nerozvedie, lebo co ak striedavka, popr."nebude brat detom otca". 🤷♀️
no ja neviem, ako to chodi s tymi striedavkami, ale podla mna, ked ty by si nesuhlasila, tak by mu ju nemuseli uznat.. deti su este dost male, plus je tu fakt, ze rodinu rozbil on, svojou neverou, tak co si ma co davat podmienky? ale teda, ako pisem, neviem, ako to dnes funguje, na co na sude prihliadaju
ak nechces odist kvoli tomu, aby si nemusela pristupit na striedavku, tak teda zite v jednej domacnosti, ale len ako spolubyvajuci.. ja by som sa s nim uz ani nebavila ako s kamaratom (ved nie je kamarat, kamarati si take veci nerobia, ze sa podvadzaju), komunikaciu by som obmedzila len na nevyhnutne minimum, ohladne deti a prevadzkovych veci a inak by som sa vnutorne snazila od neho uplne odputat.. a kludne ho aj neznasaj a bud neprijemna... nechci od seba ziadne odpustanie mu a ustretovost.. to sa vobec nehodi v tvojej situacii. on ti ublizil a este stale ti ublizuje, ty nemas vobec dovod mu odpustat, ani byt k nemu ustretova.. ty mysli na seba a na svoje city a nenechaj sa dalej zranovat.. a detom hlavne vsetko vysvetli, ako sa veci maju - primerane veku, ale ziadne vymysly, pekne pravdu.. aj to, ako sa citis a preco
@0kristina0 Toto je klasika na MK. Zena sa postazuje na mrtvy vztah, ale jednym dychom doda, ze aj tak sa nerozvedie, lebo co ak striedavka, popr."nebude brat detom otca". 🤷♀️
@anonym_4df96e a co akoze? to ked clovek nie je schopny ci ochotny urobit radikalne riesenie, ako by si niekto iny predstavoval, tak nema pravo ani ceknut? ja zas milujem tie 'klasicke' rady typu 'ja by som ho kopla do riti', hlavne od zien, ktore si niecim podobnym nepresli a hovno vedia, co by v takej situacii urobili
Zvládneš to tak, že budeš chcieť odpustiť. To neznamená zas doverovat. Neznamená žiť spolu intímne. To len znamená odpustiť, aby ta to nehralo, nehnevala si sa príliš pri bežnom fungovaní doma, interakcii s ním…
A co plánuješ robiť??
Akú radu chceš, alebo co ta napadá?
Podvadza ta, klame, je si tebou istý, neurobíš nic, vyhováras sa na deti a zostávas s chudákom ktorý si ta neváži.
A predbiehas, matecschvalenu striedavu? Nie.
Moze rozprávať, este aby si nebola prekvapená, ze bude rad ze ich chceš, ta jeho pani je ochotna sax2t starať o cudzie deti?
Mu nahuci, ze mu stačia víkendy.. neboj..ostanú ti deti..vzchop sa, začni niečo robiť ukaz mu čoho si schopná.
A ked nie, sed, suchaj nohami a čakaj..
okamžite si nájdi právnika, oddeľ svoje peniaze, zbaľ muža a vysťahuj!!! V takomto chorom režime si koleduješ o vážne zdravotné problémy z trápenia a neustáleho stresu. Keď ho nebudeš mať denno denne na očiach obrovsky sa ti uľaví. TAk šup šup, pred pol rokom už bolo neskoro, nerob zo seba handru
@anonym_autor Rozveď sa a tým si dopraješ šancu na nový, lepší život bez neho, možno aj po boku nového muža, ktorý by Ťa mohol naozaj milovať. Načo sa pripraviť o ďalšie roky svojho života. Že s ním máš deti je jedna vec, ale netrp pri ňom, neotroč, ži.
Ďalšia co sa schováva za deti a neuvedomuje si,že pre tie deti bude stastim mat spokojných rodičov od seba,ako strhanu mať v jednom dome s otcom.Akoze co by si nezvládla?Byť týždeň bez deti?Sama si robíš zle.On bude žiť ruka hore a z teba sa stane troska na ktorú sa nebudú môcť časom pozerať ani vlastné deti.Gratulujem k výberu životnej cesty.Ja vás ženy nechapem.

@anonym_autor to už nikdy nebude naspäť tá dôvera… podľa mňa keď deti budú väčšie ROZvediete sa ak nie teraz… predstáv si že je na svete niekto kto by to b živote neurobil a bude ťa milovať ako koňa… Život je krátky na také veci deti budú to chápať časom